Digidexo.com

Hva er symptomene på en Peanut allergi?

Peanut allergi er en av de vanligste matallergier som folk opplever, og en av de mest alvorlige også, som forklart av den sakkyndige ansatte ved Mayo Clinic (se Ressurser). I motsetning til andre matallergier at barn kan utvikle seg når de er unge, og deretter vokse ut av, er en peanøttallergi mest sannsynlig permanent. Symptomene kan variere fra mild til alvorlig nok til å sende en person til anafylaktisk sjokk hvis han selv kommer i nær kontakt med peanøtter. Personer som har livstruende allergi mot peanøtter og andre tre nøtter må bære en epi-penn for å unngå katastrofale komplikasjoner.

Hudreaksjoner

Symptomer på en peanut allergi kan omfatte flere bivirkninger sentrert på huden. Elveblest, kan et rødt utslett, kløe og lokal hevelse oppstå.

Prikking

En prikking eller kløende følelse i munn og svelg kan oppstå som en peanut allergi symptom.

Luftveisproblemer

Respiratoriske symptomer inkluderer nesetetthet, tungpustethet, har problemer å fange pusten og følelsen en stram følelse i brystet.

Digestive Issues

Peanut allergi symptomer kan utvide til mage-tarmkanalen. Diaré, kramper og kvalme er vanlig.

Anafylaktisk sjokk

Alvorlige allergiske reaksjoner på peanøtter kan sende en person til anafylaktisk sjokk, som betyr at blodtrykket faller faretruende lavt. Svimmelhet og en meget rask puls kan også forekomme. Noen mennesker mister bevisstheten under anaplylaxis.