Digidexo.com

bobler urin

Hva er årsaken til bobler i urin?

Hva er årsaken til bobler i urin?

Vesicocolic Fistel

En fistel er en unormal forbindelse mellom to kroppens hulrom. En vesicocolic fistel betyr at en forbindelse har dannet mellom urinblæren og tykktarmen. Noen ganger kan en ødem, en væskeansamling under huden, kan dannes på undersiden av blæren. Når luftbobler blir løslatt fra midten av ødem, kan de dukke opp i urinen. Dette kan være et symptom på Crohns sykdom, en tumor, eller det kan ikke trenger behandling i det hele tatt. Bare en lege eller urolog vil være i stand til å si sikkert.

Urinveisinfeksjon

Bobler i urinstrålen kan også være forårsaket av en urinveisinfeksjon som produseres av en gassdannende organisme. Dette skjer vanligvis bare hos personer med diabetes. Men hvis du er aldrende og har ikke blitt diagnostisert med diabetes, det betyr ikke at du ikke har det. Snakk med legen din.

Skummende Urin

Noen ganger oppfatter folk skummende urin som "bobler i urin." Dette kan ikke bety noe hvis det bare skjer en gang i en stund, og ser ikke ut til å bli stadig verre. Det kan bare være fra urinering raskt, noe som kan komme fra dehydrering. Drikk rikelig med vann for en stund og se om det går bort. Hvis det ikke går bort, så det kan være et tegn på protein i urinen (proteinuri), noe som kan tyde på en nyre infeksjon. Det er best å oppsøke lege hvis du er bekymret.

Proteinuri

Det er nesten alltid noen spor av protein i urinen. Men når for mye av det er funnet, kan det være proteinuri. Det er fartøy i nyrene som filtrerer vann og avfall, men fortsatt holde protein og røde blodlegemer i blodet. Når disse fartøyene, kalt glomeruli, blir skadet eller betent, de gir mulighet for passering av for mye protein. Når overdreven mengde protein reagerer med luft når du tisser, blir det vannet og produserer en skummende urin.

Urin infeksjon behandling for Kids

Urinveisinfeksjoner er mer vanlig for små jenter enn for små gutter. Forstå de ulike behandlingsalternativene for en urinveisinfeksjon kan hjelpe foreldre å ta en informert beslutning. Ny forskning på effekten av urinveisinfeksjon behandling protokollen gir innsikt til behandlingsprotokoll for familier og leger. Lære å hindre fremtidige urinveisinfeksjoner kan bidra til å skape sunne vaner for livet.

Symptomer

Smertefull vannlating er vanligvis det første symptomet på en UTI. Barn kan hyle eller skrike i smerte mens urinering og vil ofte nekte å urinere. Nektet å urinere kan hindre smerten av en UTI, men kan føre til verre problemer på veien, for eksempel blæren infeksjoner. Skyet urin, sengevæting, manglende evne til å spise, lavgradig feber, oppkast og diaré kan også være symptomer.

Årsaker

UVI er vanligvis forårsaket av bakterielle infeksjoner. For små jenter, kan tørke uhell avføring inn i skjeden føre til en UTI. For gutter, kan tvangs tilbaketrekking av forhuden føre til en UTI. For alle barn, kan overeksponering for boble bad og andre såper i underlivet forårsake UVI ved å vaske vekk de nyttige bakteriene som er ment å fylle regionen. Mens behandle en UTI, sørg for å øve skikkelig hygiene, inkludert å holde området rimelig rent uten bruk av såpe. Rent vannbad etterfulgt av en fin varm skylling er helt fint for rengjøring barnekropper. Hvis du velger å bruke såpe i badevannet, sørg for å skylle barn grundig med rent vann før du forlater karet.

Behandling med medisiner

Antibiotika blir ofte brukt til å hjelpe kvitt barnekropper av infeksjonsfremkallende bakterier. Sørg for å få barn drikke rikelig med vann mens de tar antibiotika. Nylig har leger begynt å bruke en kortere varighet av antibiotika for å hindre virusmutasjoner. Kortere kurs har vist seg å være like effektive som lengre kurs og enklere å administrere.

Pain Relief

De fleste leger anbefaler Tylenol, paracetamol eller ibuprofen å lindre smerten av en UTI hos barn. En sitz bad, som har natron og varmt vann, er svært alkalisk og kan redusere smerte av sur urin på en skadet urinveiene. Små barn kan finne det lettere å avlaste seg uten smerter i en balje med varmt vann. Sørg for å ha tilsyn med barn under bading. Hvis du ser at de har tisset i karet, sørg for å drenere vannet og skyll dem for hygiene formål.

Forebygging av urinveisinfeksjoner

Undervise små jenter hvordan å tørke forfra og bakover for å unngå urinveisinfeksjoner. Aldri la en gutt forhuden skal trekkes tilbake. Den vokser klebet til glans å beskytte urinrøret. Bade barn med varmt, rent vann og skyll grundig. Ikke oppmuntre boble bad eller overdreven bruk av kjemikalier på kroppen, og alltid skylle med rennende vann. Pass på at barn er grundig hydrert til enhver tid. Urin er sterilt og bør holde urinveiene rent på egen hånd, under normale forhold.

Hvordan er en urin kateter?

Hvordan er en urin kateter?

Fakta

En urinkateter, eller Foley kateter, er en liten gummi eller plast rør som leger bruker for å tappe en pasients blæren. Katetre kommer i forskjellige størrelser som kalles fransk. Hver Fransk størrelse øker diameteren av kateteret med 1/3 av en millimeter. De to vanligste typene av katetere er de med og uten bobler. Et ballongkateter anvendes for langsiktig kateterisering, karakterisert ved at kateteret forblir suspendert i blæren.

Generelle forholdsregler

Et kateter skaper en direkte linje til urinveiene og kan føre til at personen innsetting av kateteret for å komme i kontakt med urin og andre kroppsvæsker. På grunn av denne risikoen, vil medisinsk personell alltid hansker, ansikt og vernebriller når du setter inn et kateter.

Mann

Som med alle prosedyrer, vil legen samle alle nødvendige verktøy, inkludert kateteret, smøremiddel, en liten sprøyte fylt med vann, rensing servietter, et drenering panne og en drenering bag.

Legen vil be pasienten å ligge på et bord mens inngrepet er gjort. Legen vil først teste kateteret for å sørge for at ballongen fungerer riktig. Han vil så smøre kateterinnførings spissen med KY jelly for jevn innsetting og plasser en steril drapere over området for å minimere risikoen for infeksjon.

Når du er ferdig med forberedelsene, vil legen forsiktig holde penis oppreist og rengjør den med den rensende vattpinner. Legen vil deretter forsiktig sette inn kateter i urinåpningen ca 1 til 2 inches siste der urinen begynner å flyte. Han vil holde kateteret på plass mens du fyller ballongen med vann. Når vannet har blitt satt inn, vil legen forsiktig napp på kateteret for å sørge for at det er tett mot veggen av blæren.

Når kateteret er på plass, vil legen koble den til en oppsamlingspose og fester den til pasientens ben med tape. Pasienter som mottar vanligvis to typer av poser, et ben pose for bruk om dagen, og en natt pose, som kan være festet direkte til en sengeramme.

Kvinne

Utarbeidelse og forsyninger er identisk for en kvinnelig pasient. Når installasjonen er ferdig, vil legen spørre pasienten å ligge på kanten av eksamen bordet og plassere bena i stigbøyler. Legen vil bruke samme type smøring og drapere for den kvinnelige. Deretter vil legen forsiktig skille Libia og dott i en nedadgående bevegelse med rensing vattpinner. Legen vil deretter forsiktig sette inn kateter i urinåpningen og følger de samme prosedyrene som han ville for en mannlig pasient.

Prostata Urinering Problemer

Urinveisproblemer er vanlig med menn som har forstørret prostata. Urinveisproblemer kan også resultere i menn som kirurgisk fikk behandling for forstørret prostata. Slike problemer kan også skyldes prostata kirurgi operasjoner. Det er andre grunner til at urininkontinens er vanlig med prostata conditions.Some av problemene kommer fra svekkelsen på prostata og dens omkringliggende muskler etter operasjonen.

Hva er prostata Urin Problem?

En normal prostata tillater fri flyt av urin gjennom urinveiene på veien gjennom penis for utskillelse. Når prostatakjertelen som sitter rundt urin spor er betent, reduserer trykket urin flow fra blæren gjennom urinveiene. Dette syndrom beskrives som en forstørret prostata.

Hyppig vannlating

Hyppig vannlating er en av de tidlige varseltegn på prostata problem hos menn. Som prostata utvides, den presser på urinrøret forårsaker irritasjon av blæreveggene. Slike irritasjon gjør blæreveggene unormalt trekke seg sammen og tvinger små mengder urin ut av blæren.

Prostata kirurgi

Prostata kirurgi, eller prostectomy, er ofte foreskrevet for menn med en betydelig forstørret prostatakjertel. Operasjonen kan føre til en svekkelse av nerver og vegger av den mannlige urinrøret. Et betydelig antall mennesker som gjennomgår prostata kirurgi utvikle inkontinensproblemer etter operasjonen.

Mann Sling kirurgi

I tilfelle av prostatakreft, kan en fremgangsmåte slik som hann slynge kirurgi være nødvendig. Dette innebærer kirurgisk implantasjon av den mannlige slynge inne i prostatakjertelen, som frigjør stoffer som bekjemper kreftcellene og hindrer dem fra å vokse. Denne fremgangsmåten påvirker også den normale driften av de mannlige urin kjertler.

Midlertidig Prostata Inkontinens

Mann inkontinens etter prostata kirurgi kan være midlertidig. Det er mange sekundære behandlingstilbud som brukes av leger for å løse dette problemet. Fysiske terapier kan være nødvendig, eller en sekundær korrigerende kirurgi kan anbefales. Over tid mange av pasientene som ble behandlet for prostata-relaterte tilstander vil se forbedringer generelle knyttet til sine inkontinensproblemer.

Urin betingelser og sykdommer

Hvor urin tilstander og sykdommer er bekymret, er det tre hovedtyper som kan oppstå. Ingen er helt forebygges, men livsstilsendringer og bevissthet kan redusere risikoen. Vær også oppmerksom på symptomene tidlig og gå til legen din for den raskeste og beste resultatet.

Betydning

Ikke avvis urin symptomer som uviktig eller ufarlig. De kan klare seg på egen hånd, men medisinsk behandling anbefales. Hva synes å være milde betingelser kan vokse til noe alvorlig eller indikere en mer alvorlig underliggende årsaken.

Inkontinens

Den manglende evne til å kontrollere lekker urin fra blæren, urininkontinens, er pinlig og varierer i alvorlighetsgrad fra person til person. Mens noen lekkasje av og til, andre opplever tyngre episoder av utgivelsen. Inkontinens kan være forårsaket av press, som hoster eller nyser, på blæren svekket av fødsel eller prostata problemer. Du kan også oppleve en plutselig trang etterfulgt av ukontrollert utslipp. Denne varianten innebærer en underliggende medisinsk problem som urinveisinfeksjon, slag eller sentralnervesystemet, blant andre. Hvis blæren er skadet eller hvis du har andre relaterte nerveskader, kan du være i stand til å fullstendig tømme blæren, som fører til kontinuerlig lekker. Legg merke til at urininkontinens er et symptom ikke er en sykdom i seg selv.

Urinveisinfeksjon

De fleste urinveisinfeksjoner (UVI) involverer urinrøret eller urinblæren, de lavere urinveier. Ikke alle viser symptomer, men noen har en sterk trang til å urinere, brenning med vannlating og skyet urin. Influensalignende symptomer --- feber, kvalme, frysninger --- sammen med øvre rygg eller side smerte kan tyde på en nyre infeksjon. Urinveisinfeksjoner er forårsaket av bakterier inn i urinveiene. Bli behandlet umiddelbart hvis du har en urinveisinfeksjon. Ubehandlet, kan infeksjonen spre seg til og permanent skade nyrene. Vanligvis vil en enkel runde av antibiotika raskt ta vare på infeksjonen.

Blod i urinen

Å se blod i urinen kan være sjokkerende, men det er ikke alltid problematisk. Trening og aspirin både kan bidra til brutto hematuri, synlig blod. Mikroskopisk hematuri er blod i urinen som kun er synlig under et mikroskop. Om du kan se det eller ikke, ta det opp. Synlig blod i urinen forårsaket av trening eller visse medisiner vil vanligvis klare seg på egen hånd. I alle andre tilfelle må en underliggende årsak som skal bestemmes og behandlet. Noen mulige årsaker UTI, nyrestein, nyre skade eller sykdom, kreft eller en forstørret prostata.

Forebygging

Inkontinens er ikke forebygges, men du kan redusere risikoen ved å unngå urin irritanter som koffein og enkelte matvarer, spise rikelig med fiber for å unngå forstoppelse som en inkontinens faktor, og mosjon. Redusere risikoen for UTI ved å drikke rikelig med vann, tørke forfra og bakover for å unngå bakteriespredning fra anal området og unngå parfymerte feminine produkter som pads eller Douches, da disse kan irritere urinrøret. Redusere risikoen for noen av de underliggende årsakene til blod i urinen ved å forbedre din livsstil: slutte å røyke, opprettholde en sunn vekt og spiser en overflod og utvalg av frukt og grønnsaker. En sunn livsstil er din beste krenkelser mot noen urin tilstand eller sykdom.

Hvordan bli kvitt lukt fra urin

Hvordan bli kvitt lukt fra urin

Har din urin lukter dårlig? Urin lukt kan stoppes ved å bli kvitt årsaken til urin lukter dårlig. Mange mennesker opplever en stygg lukt når de tisser, og de er ikke sikker på hvorfor. Denne artikkelen vil gi deg trinn for å ta for å diagnostisere problemene som forårsaker dårlig lukt urin. Unngå forskjellige typer mat og medisiner vil bidra til å stoppe urinstank. Etter en sunn livsstil som er nevnt nedenfor vil hjelpe å bli kvitt stygg lukt fra urin.

Hvordan bli kvitt lukt fra urin

Fortynn urinen. Mange folk ikke drikker nok vann. Fortynne urinen ved å drikke rikelig med vann. Normal fortynnet urin har vanligvis ingen lukt og er ganske klar i fargen. Å være dehydrert er en viktigste grunnen til at folk opplever stygg lukt av urin.

Unngå å spise asparges. Spise asparges kan resultere i en sterk ammoniakk-lukt. Selv Asparges er bra for deg, kan det gjøre urinen lukter dårlig.

Unngå for mange vitamintilskudd. Enkelte vitaminer som B6 kan føre til at urinen til å lukte dårlig. Ikke over gjøre det på vitaminer, kan for mange være usunn for deg.

Besøk din Dr. Hvis du opplever ryggsmerter, frysninger og feber med din urin lukt, må du besøke dine Dr. Mange mennesker kan ha lever, nyre eller blære infeksjoner som forårsaker urin lukt. Urinveisinfeksjoner gjøre urin har en stygg lukt. Leversykdom vil gjøre urinen har en muggen lukt. Personer med diabetes kan ha en søt lukt til urinen.

Hint

  • Finne årsaken til dårlig lukt av urin vil hjelpe deg å bli kvitt den.
  • Drikk rikelig med vann og ha regelmessige Dr. helsen.

Normal Urin Analyse

Hvis du besøker et legekontor eller et sykehus med visse symptomer eller er det for en rutinesjekk, vil du ofte bli gitt en urinprøve. Testen er veldig normalt og administreres enkelt uten smerte.

Viktig

Urinanalyse er viktig fordi det er en rask og enkel måte å screene for sykdommer. Det kan bidra til å avgjøre om du er syk. Det kan også bestemme om du er i faresonen for en sykdom som diabetes, og dermed bidra til å forhindre det.

Grunnleggende

Urin analyse, eller urinanalyse, er flere tester av urin som er nyttig for å bestemme din helse. Vanligvis blir du bedt om å besøke stedet badet for å produsere en prøve, men noen leger eller klinikker kan tillate prøver å bli brakt hjemmefra.

Forberedelse

Før du tar en urinprøve, er det viktig å slutte å ta noen medisiner som Chloroquine, jerntilskudd og Levodopa, ifølge Medline Plus. Disse kan påvirke måleresultatene. Spør legen din om medisiner du bør unngå.

Hva er testet

Under normal urinanalyse fargen og åpenbare utseende av urinen, så vel som det som er ut som under et mikroskop, evalueres. Den kjemiske make-up er også analysert.

Normale Resultater

Fargen på urinen din kan variere basert på kostholdet ditt, men så lenge det varierer fra nær fargeløs til annen variant av gul, er det fint. Ifølge Medline Plus, mangel på hemoglobin, nitritter, røde blodceller og hvite blodceller er normalt.

Hva betyr det at Kortisol er høy i urin?

Hva betyr det at Kortisol er høy i urin?


Kroppen naturlig utgivelser hormoner gjennom urinen, men høye nivåer av hormoner kan indikere potensiell sykdom. Høye kortisolnivåer i urinen kan bety at du har en sykdom som frigjør høye nivåer av adrenokortikotropt hormon (Atch), hormonet ansvarlig for utsetting av kortisol.

Grunnleggende

En kortisol urin test måler nivået av kortisol i urinen. Normalområdet for kortisolnivå er mellom 10 og 100mcg / 24 med mcg / 24 betyr antall mikrogram over 24 timer.

Høye nivåer

Hvis du har mer enn 100mcg av kortisol i urinen i løpet av en 24-timers periode, kan det hende at kortisolnivået betraktes som høy.

Sykdommer

Ifølge Medline Plus, kan høy urinkortisolnivå indikerer Cushing syndrom, Cushing sykdom, eller Pseudo-Cushing. Det kan også bety at du har en ACTH slippe svulst.

Betraktninger

Flere medisiner eller alvorlige følelsesmessige / fysisk stress kan hindre resultatene av en kortisol test. På grunn av dette, blir testen ofte administrert tre ganger for å ta hensyn til mulige forstyrrelser.

Behandling

Behandling for høye nivåer av kortisol i urinen er en kur for det fører kortisolnivå å stige. For en ACTH slippe tumor, kan det ganske enkelt være rette fjerning av tumoren.

Normal lukt av urin

Normal lukt av urin


Endringer i urin lukt er en vanlig kilde til angst på grunn av sin mulig indikasjon på medisinske tilstander. Det er viktig å vite når urin lukt er normalt og hva variasjoner kan bety. Selv om en variasjon er vanligvis ingen grunn til bekymring, i noen tilfeller konsultere lege anbefales.

Normal Lukt

Ifølge Dr. Kristie Leong i en 5 juni 2009, artikkel i den elektroniske helse nettstedet HealthMad, bør urinen ikke har en lukt i en ellers frisk person som er godt hydrert fra å drikke rikelig med vann. Imidlertid ikke noen variasjon eksisterer for normal urin lukt. Men selv innenfor denne variasjonen, er det vanligvis ikke har en sterk lukt. Normal urin er også halm-gul i fargen. En påviselig urin lukt indikerer ulike forhold, avhengig av egenskapene til lukt og medfølgende tegn.

Hva det betyr

En sterk ammoniakk lukt til urinen indikerer ofte lett dehydrering. Når du ikke erstatte væske tapt ved svetting under trening, blir urinen konsentrert, som Leong forklarer i sin artikkel. Mens normal urin er strå-farget, har konsentrert urin en mørk gul farge. Løs problemet ved å drikke mer vann og hindre det ved tilstrekkelig hydra under trening. Andre sterke urin lukter er forårsaket av visse matvarer, særlig asparges, eller av medikamenter eller vitaminer. Disse endringene i lukt er midlertidige.

Årsaker til bekymring

I ukontrollert diabetes, har urin en søt lukt. Muggen luktende urin kan indikere skjoldbrusk sykdom. Lukter søtt eller muggen luktende urin kan også tyde på metabolske forstyrrelser. En brent karamell lukt til urinen er forårsaket av en arvelig lønnesirup urin sykdom som er sjelden og livstruende.

Andre Indikasjoner

Foruten dehydrering, kan sterk ammoniakk lukt til urinen også indikere bakteriell infeksjon, som er mer vanlig hos kvinner enn menn. Imidlertid kan urinveisinfeksjon hos menn indikerer en underliggende medisinsk problem, ifølge Leong. Med en urinveisinfeksjon, er urinen illeluktende og kan også vises skyet eller blodig. Hvis du mistenker at du har en urinveisinfeksjon, bør du kontakte legen din, som kan gjøre en lab test for infeksjon med en urinprøve.

Forvirring

Ifølge Leong, en vanlig årsak til vaginal infeksjon, bakteriell vaginose, fører til en fishy lukt å utgå fra skjeden som kan forveksles med en sterk urin lukt. Imidlertid bør ledsagende symptomer som vaginal kløe og svie informere deg om du har en vaginal infeksjon.

Løsning

Mens normal urin lukt varierer noe og sterkt luktende urin kan være forbigående og være forårsaket av mat, medisiner eller dehydrering, bør du kontakte lege hvis du har spørsmål eller bekymringer, spesielt hvis endringen i urinen lukt tilsvarer et symptom på en medisinsk tilstand.

Hyppig urinering hos barn

Problemet med hyppig vannlating hos barn kan være noe vanskelig å diagnostisere. Det er flere mulige årsaker til denne tilstanden. Noen tilfeller er ikke alvorlig og kan korrigeres med lite problemer. Andre tilfeller kan indikere mer alvorlig underliggende helsemessige problemer som vil kreve ytterligere undersøkelser av en kvalifisert medisinsk faglig, for eksempel en barnelege eller urolog. I noen tilfeller med hyppig vannlating hos barn, kan det være symptomer på diabetes tilstede som vil nødvendiggjøre en mer spesifikk diagnostisk undersøkelse av problemet.

Symptomer

Et barn vil tisse oftere enn voksne. Et barns blære er mindre og de har en tendens til å behandle væsker raskere enn voksne. Imidlertid er et barn som føler behov for å urinere mellom 10 til 30 ganger om dagen som oppviser symptomer på hyppig vannlating. Barn som har å urinere ofte om natten, eller som sengevætere, kan også være vist tegn på hyppig vannlating. Polyuri, en tilstand som fører til store mengder av urin, er et annet problem, men det kan være en relativ symptom.

Årsaker

Et barns blære er relativt liten i størrelse. Men hans væskeinntak kan ofte være høy, spesielt hvis han er veldig aktiv. Ifølge National Center for diabetes, Digestive og nyre sykdommer, drikker store mengder vann eller andre drikkevarer kan føre til hyppig vannlating, noe som ofte kan skje mens han sover. Urinveisinfeksjoner kan også være en årsak og rammer oftere jenter, selv om gutter kan bli påvirket. Lidelser i urinblæren og nyrene også kan føre til hyppig vannlating hos barn.

Mer alvorlige årsaker

En av de mer utbredte årsaker til hyppig vannlating hos barn som er mer alvorlig i naturen er inntreden av diabetes mellitus. Denne tilstand, som oftest bare kalt diabetes, er en tilstand hvor kroppen ikke produserer nok insulin, eller ikke korrekt reagerer på insulin. Følgelig, er absorpsjon av glukose i nyrene berørt, noe som resulterer i mer hyppig vannlating. Diabetes er til stede i nesten 24 millioner amerikanere, ifølge American Diabetes Association.

Diagnose

Tilbakevendende symptomer på hyppig vannlating vil kreve en medisinsk undersøkelse av en lege eller barnelege. Dette vil inkludere en fysisk eksamen og urinanalyse for å angi mulige årsaker til tilstanden. Den urinanalyse kan indikere tilstedeværelse av en urinveisinfeksjon, spesielt hvis urinen er uklar, og det er smerte forbundet med vannlating. Uregelmessigheter av insulin eller glukosenivå i urinen også vil bli detektert, og vil være sannsynlige indikasjoner for diabetes mellitus.

Behandling

Ifølge Karyn W. Collins, MD og Anna P. Lincoln, MD i de mindre alvorlige tilfeller av hyppig vannlating hos barn, vil ingen medisinsk behandling være nødvendig. Mer nøye overvåking og regulering av væskeinntak kan være nødvendig, og i mange tilfeller vil barnet vokse tilstanden. Urinveisinfeksjoner vil trolig kreve kurs av antibiotika før infeksjonen går unna. I de tilfeller hvor hyppig vannlating er et symptom på utbruddet av diabetes mellitus, en behandling som omfatter insulinterapi kan være nødvendig.

Urin reflux hos barn

Urin reflux er også kalt blæren reflux eller nedsatt reflux, eller teknisk vesikoureteral refluks (eller VUR). Det er en tilstand der urin rygger opp i urinlederne fra blæren. Normalt strømmer urinen fra nyrene gjennom urinlederne og inn i blæren.

Betydning

Barn med flere eller kroniske urinveisinfeksjoner (UVI) er noen ganger testet for VUR, som det er ofte årsaken til infeksjoner langs urinveiene og i nyrene.

Typer

Primær tilbakeløp betyr at det er en strukturell feil av ventilen som blokkerer urin fra sikkerhetskopiering i urinlederne fra blæren. I videregående reflux, har infeksjon forårsaket en blokk.

Symptomer

UTI symptomer hos spedbarn er oppkast, manglende appetitt, diaré, hindret vekst og apati. Eldre barn kan klage over magesmerter, brennende mens urinering, flanke og ryggsmerter, og et sterkt behov for å urinere.

Pjokk og preschooler Tegn og symptomer

Potty trente småbarn og preschoolers kan returnere til sengevæting når de har blære reflux. Symptomer kan inkludere protein i urinen og høyt blodtrykk.

Behandling

UVI er vanligvis behandles med antibiotika som arbeider for å hindre smitte fra å nå nyrene. Ofte foreskrevet antibiotika inkluderer Bactrim, Septra, Primsol, Furadantin, Macrobid og Macrodantin.

Hvordan håndtere blodig urin

Blodig urin eller også kjent som hematuri kan være forårsaket av over-trening. Men i sjeldne tilfeller, er blodig urin forårsaket av alvorlige forhold, blant annet blærekreft, nyresykdom eller indre skader. Det er viktig å søke medisinsk hjelp når du oppdager blod i urinen.

Hvordan håndtere blodig urin

En urin med blod kan være enten rød eller brun eller ser ut som cola. Hvis det er bare en liten mengde blod i urinen, kan urinen ha en røykfylt appearance.Ask offeret hva han spiste eller drukket før påvise blod i urinen. Spør om han tok noen medisiner som kan forårsake indre blødninger. Blodig urin kan komme med andre symptomer som magesmerter, blære smerte, feber, hevelser i ansiktet eller ankler eller kvalme.

Ring 911 umiddelbart hvis det er massive blødninger i urinen. Lå offeret ned i en komfortabel stilling. Holde hans egs forhøyet. Hold ham varm med et teppe. Hvis han kaster opp, å la ham ligge på venstre side for å hindre oppkast.

•  Unngå å gi offeret mat, drikke eller medisiner uten tillatelse fra leger.

Følg opp med en lege hvis blødningen ikke er for alvorlig. Hvis en person er 50 år eller eldre, er hyppig blodig urin en indikator på en alvorlig tilstand.

Urinprøver kan brukes til å identifisere kildene til blod i urinen. Andre tester som bidrar til å finne årsaken til blodig urin omfatter ulike blodprøver, CT scan, nyre ultralyd og cystoskopi.

Leukocytter i urin uten infeksjon

Leukocytter i urin uten infeksjon


Urinveisinfeksjoner er påvist ved kliniske laboratorier ved gjennom kjemisk analyse av urin og mikroskopisk bekreftelse. For å motvirke infeksjon, hvite blodceller migrere til infeksjonsstedet. Påvisning av hvite blodlegemer i urinen er ofte et tegn på en urinveisinfeksjon. Imidlertid er noen ganger hvite blodceller påvises selv når det ikke er noen infeksjon.

Hvite blodlegemer

Hvite blodlegemer er den viktigste komponenten i kroppens immunsystem. De sluker og ødelegge invaderende organismer som virus og bakterier. De også slipper antistoffer å inaktivere organismer og giftstoffer. Når cellene i kroppen detektere en infeksjon, hvite blodceller flytte til infeksjonsstedet og begynner å arbeide. Når infeksjonen er i nyrene, vil de hvite blodlegemer som finnes i urinen.

Urin Leukocyte esterase

Normal urin inneholder ingen hvite blodlegemer. En rask måte å oppdage hvite blodceller i urinen er å se etter leukocytt esterase, et enzym som finnes i de hvite blodcellene. Når en urinprøve sendes til laboratoriet for analyse, vil lab tech dyppe en pinne belagt med forskjellige kjemikalier inn i urinen.

Avhengig av urin kjemiske sammensetning, vil kjemikalier på staven endrer farge. Hvis leukocytt esterase er funnet, er mikroskopisk analyse vanligvis angitt for å bekrefte funnene som falske positive tester er mulig.

Mikroskopisk Urinanalyse

En mikroskopisk urinalysis indisert for å bekrefte funnene i den kjemiske urinalysis. Dette skyldes at visse matvarer og medikamenter kan ha en virkning på urin kjemi til et punkt for å forårsake falske positive resultater. Så laboratoriet kan rapportere leukocytter i urin uten at pasienten virkelig har en infeksjon. Hvis de hvite blodcellene virkelig er i urinen, vil lab tech se dem gjennom mikroskop.

Pyuria

Pyuria er et begrep som brukes for å beskrive hvite blodlegemer i urinen. Mens de fleste tilfeller av pyuria skyldes en sann urinveisinfeksjon, er noen tilfeller observert hos pasienter uten en infeksjon. Dette skjer når det er fysisk skade på urinrøret, som er tilfellet når nyrestein er passert. De hvite blodcellene er et resultat av betennelse, ikke infeksjon. Det er også noen tilstander hvor antallet hvite blodceller i blodet er meget høy, kunstig å øke konsentrasjonen av esterase i blodet, og senere, i urinen.

Betraktninger

Bare laboratorie fagfolk kan teste skikkelig urin for tilstedeværelsen av hvite blodceller og andre abnormiteter. Lisensiert helsepersonell er de eneste som kan anbefale og gjennomføre et kurs i behandling for å korrigere årsaken pyuria eller urinveisinfeksjoner. En konstant følelse av å måtte urinere, smertefull eller brennende vannlating, urin av en unormal farge og bekken eller magesmerter er alle grunner til å planlegge et besøk for å se etter en infeksjon eller annen lidelse.

Hvordan Strain Urin til Nyrestein

Når passerer en nyre stein, anstreng urinen kan din lege for å sende steinen for testing. Denne analysen viser sammensetningen av nyrestein og lar legen din for å innføre en plan for å muligens forhindre dannelsen av fremtidige steiner. Mens strai urinen kan være upraktisk, er det viktig å fullføre denne oppgave for diagnose ved passering av en nyrestein.

Hvordan Strain Urin til Nyrestein

•  Drikk rikelig med væske, som kan hjelpe i steinens passasje fra nyrene til urinrøret. Det er viktig å holde seg hydrert og fortsette å drikke væske. De mer væske du får i deg, jo mer sannsynlig steinen passere raskt ut av systemet.

Plasser en urinal i toalettet. Dette passer vanligvis under lokket på toalettet. Hvis en urinal ikke er tilgjengelig, urinere i en ren beholder som gjør det mulig for væsken å bli lett helles gjennom silen. Urinere etter behov inn i urinal eller emballasje i henhold til legens instruksjoner. Dette er typisk fra det første utbruddet av nyrestein smerte før passasje av steinen er fullført. Avhengig av størrelsen og formen på steinen, kan det ta noen timer eller så lenge som noen få dager.

•  Sil urin. Etter hvert besøk på badet, hell urin fra urinal eller container gjennom silen. Steinen skal være synlig etter at urinen har vært anstrengt. Hvis en medisinsk sil ikke er tilgjengelig, et kaffefilter fungerer også bra. Samle noen nyrestein som er igjen etter anstrengelse. Hvis steinen ble knust før passering, kan det bare være fragmenter av stein for å samle inn, men samle all materie for testing. Din lege eller lab bør gi et eksemplar container for å plassere stein i for levering til lab anlegget.

Lever steinen til laboratoriet eller legekontoret for patologisk testing. Resultatene fra testene bør være tilgjengelig i noen få dager og vil gi legen innsikt i årsakene til nyrestein. Denne nye informasjonen kan føre til endringer i kostholdet for å bekjempe fremtidige stein formasjonen.

Hvordan bruke Potassium Citrate til Raise Urin pH

Kaliumsitrat hever pH i urinen. Med andre ord, øker det alkaliteten av urin, og reduserer surheten. Kaliumsitrat festes til kalsium i urinen, som hindrer kalsium fra binding til oksalat eller fosfat og som fører til nyrestein formasjon. Kalium citrate kan også bidra til å forhindre gikt, en type leddgikt forårsaket av kalsium oksalat krystaller og preget av plutselige alvorlige smerteanfall i en joint.

Hvordan bruke Potassium Citrate til Raise Urin pH

Be legen din om å få en resept på kalium citrate hvis du har en tendens til å utvikle nyrestein, eller hvis du har opplevd en gikt angrep.

Ta kalium citrate supplement som foreskrevet og i henhold til instruksjonene på etiketten. Dosering vanligvis er tre tabletter per dag.

Ta supplement med et måltid eller rett etter et måltid for å hindre urolig mage.

Svelg tabletten hel fulgt av en 8-unse glass vann. Hvis du har fått foreskrevet en oppløsende form av kalium citrate, oppløse tabletten i et glass med væske, for eksempel vann eller juice, og drikker det sakte. Ikke tygg, suge, eller knuse enten type tablett.

Sitt oppreist eller stå i minst 30 minutter etter å ha tatt kalium citrate ikke liggende, fordi hvis noe av det stikker i halsen, kan det irritere esophageal fôr.

Se etter tegn på hyperkalemi, en farlig tilstand som involverer for mye kalium i blodet. Symptomer er oppkast, endringer i hjerterytmen, problemer med å puste, besvimelse, muskelsmerter og svakhet, og prikking eller nummen følelse i hender eller føtter. Søk øyeblikkelig legehjelp hvis noen av disse oppstår.

Urin Analyse for Nyresyke

Urin Analyse for Nyresyke


Nyresykdom resulterer i nedsatt nyrefunksjon, som lar farlig avfall for å bygge opp i blodet. Urinanalyser (urinanalyse) brukes til å bestemme hvor godt nyrene fungerer slik at riktig behandling kan gis.

Test

Microalbumin er et lite molekyl som lekker fra nyrene i urinen i begynnelsen stadier av nyresykdom. Protein molekyler er større, slik at de ikke lekke ut i urinen til nyreskader har kommet. Urintester nivåer av disse stoffene, slik legene kan finne ut hvor godt nyrene fungerer.

Prosedyre

Urin samles i en plastkopp og sendes til et laboratorium for analyse. Laboratorie fagfolk analysere prøven for å bestemme hvor mye microalbumin og protein er til stede.

Resultater

Forhøyede microalbumin og protein nivåer indikerer at nyrefunksjonen er kompromittert. Høye nivåer av protein i urinen indikerer avansert nyresykdom. Normale nivåer av microalbumin og protein bety at nyrefunksjonen normal.

Fordeler

Den urinalysis er non-invasiv og enkelt for de fleste pasienter å fullføre. Resultatene er tilgjengelig raskt, noe som gjør det lettere for leger å foreta behandling beslutninger.

Betraktninger

Drikk mye vann eller avstå fra å tømme blæren til du kommer til laboratoriet og er i stand til å fullføre urin innsamlingsprosessen.

Urin Kalkulus Disease

Urin Kalkulus Disease


En urin kalkulus, eller stein, kan danne hvor som helst i urinveiene. Mens de fleste av disse steinene passerer ut av kroppen i urinen uten symptomer, kan steinene som hindrer et av urindreneringsrørene forårsake alvorlig smerte.

Beliggenhet

En matematisk analyse er identifisert ved det stedet der den danner, slik som nyresten, blære stein, urinleder eller stein.

Typer

Ifølge Merck Manual, er 80 prosent av urin stener laget av kalsium. Resten form fra stoffer som urinsyre (et kjemisk dannet ved nedbrytning av en organisk forbindelse som kalles purin), cystin (en aminosyre) og struvite (en fosfat mineral).

Effekter

The Merck Manual sier en urin kalkulus som hindrer en del av urindreneringssystemet fører lokasjonsspesifikke symptomer. Blærestein kan føre til lavere magesmerter, og nyrestein eller urinleder steiner kan forårsake smerter i ryggen, flankene, bekken, og / eller kjønnsorganene. Urin steiner kan også føre til mer generelle symptomer som kvalme, oppkast, rastløshet, hyppig vannlating, frysninger, feber og blodig urin.

Forebygging

Kosttilskudd restriksjoner kan bidra til å forhindre bestemte typer urin steiner. Mennesker utsatt for noen form for urinstein er også oppfordret til å drikke mye vann.

Behandling

Behandlingsalternativene spenner fra medikamentell behandling som hjelper steiner passere lydbølgene (lithotripsy) og mer eller mindre invasive kirurgiske prosedyrer.

Hvordan prep for 24 timers urin Collection

Hvordan prep for 24 timers urin Collection


Samle urin i løpet av en full 24-timers dag er en prosedyre som brukes til å diagnostisere nyresykdom og å vurdere om nyrene fungerer på optimalt nivå. Urin består av vann og oppløste kjemikalier som for eksempel urea og kreatinin. Måling av de mengder av disse stoffer kan bidra til en lege bekrefte en diagnose.

For å forberede denne enkle prosedyren trenger du ikke å faste, og ingen sedering er nødvendig. Bli kjent på forhånd hvilke faktorer som kan påvirke nøyaktigheten av samlingen prosessen slik at du kan hindre dem og sikre at du ikke trenger å gjenta prosedyren. Disse faktorene omfatter å ta visse medisiner, spise visse matvarer, og å unnlate å holde urinen kaldt.

Hvordan prep for 24 timers urin Collection

•  Snakk med legen din om din spesifikke medisinske tilstand og hvilke andre faktorer kan gjelde deg og din samling prosedyren. Sørg for at du forstår alt, og ikke vær sjenert til å be om en enkel forklaring. Hvis du søler urin fra prøvebeholderen eller glemmer å samle en prøve kan du få feil resultater.

Fjern kalenderen slik at du kan riktig gjennomføre samlingen. Unngå å måtte transportere urinen ved å utføre innhenting hjemme. Finn ut om legen din vil at du skal starte innsamling på et bestemt tidspunkt.

Fortell legen din om alle medisiner som du tar, inkludert eventuelle kosttilskudd, vitaminer eller urter.

Skaff oppsamlingsbeholder og urin pan fra legekontoret eller lab minst en dag før.

Tøm en plass i kjøleskapet for samlingen din container. Pass på at det ikke er i veien, og at ingen kan slå den over.

Skyll dine første urinprøven uten å lagre den. Dette vil markere begynnelsen av 24-timers innsamlingsperioden.

Hint

  • La legen vite om du er gravid eller mistenker at du kan være gravid.
  • Hvis du ikke har tilgang til et kjøleskap, så kan du lagre samlingen container på is.
  • Hvis du har spesifikke tester gjort, for eksempel arsen eller 17-Hydroxy-Progesteron, 5-Hydroxyindoleacetic Acid, så sjekk med din lege om bestemte mat eller narkotika restriksjoner. For eksempel krever 5HIAA at du ikke spiser bananer, aubergine, tomater, valnøtter eller ananas, blant andre matvarer, tre dager før og under samlingen.

Krystaller funnet i urin i Kids

Krystaller funnet i urin i Kids


Urin krystaller er en grunn til bekymring. Mens urin krystaller er godartet på egen hånd, kan de være en katalysator for noe mye verre. Når krystallene blir mange, kan de sammen til nyrestein. Mens årsakene og symptomene er de samme for både barn og voksne, er det viktig å vite så mye som mulig for å forhindre at urin krystaller fra tilbakevendende. Hvis du mistenker at barnet ditt har denne helseproblem, er det viktig at du søker legehjelp.

Diagnose

Oppdager krystaller i urinen er det første skrittet i å ta opp og behandle problemet. Formålet med testen er å bestemme urin sin syrenivåer og oppdage eventuelle nærvær av stoffer som kalsium, natrium og urinsyre. Dette kalles 24-timers urin test, og det er gjort kort tid etter at et barn har allerede passert en nyrestein. Blodprøver er også nødvendig. Når resultatene er analysert, vil legene vite årsaken til krystaller og hvordan man skal håndtere dem.

Symptomer og komplikasjoner

Urin krystaller danner ofte i små nyrestein, som passerer smertefritt. Imidlertid, hvis en stor nyrestein utvikler seg, kan det være uutholdelig. En smertefull symptom er "renal kolikk", som skjer når nyre svulmer. Sårhet skjer i perioder, vanligvis varer i et par minutter. Det forekommer oftest om morgenen og om kvelden. Kvalme og oppkast er også avslørende tegn på nyrestein. I tillegg, hvis de steinblokker flyten av urin, kan en alvorlig infeksjon føre.

Behandling

Mesteparten av tiden, er nyrestein gitt videre sin egen innen seks uker. Legen kan foreskrive smertestillende medikamenter for å lindre ubehag. Barnet vil også bli pålagt å hvile i sengen og drikke mye væske for å unngå dehydrering. Større steiner kan trenge å bli brutt opp eller fjernes kirurgisk. En behandling kalles ekstrakorporal sjokkbølgen lithotripsy. I denne prosedyren, er høy intensitet ultralyd bølger skutt mot stein, effektivt bryte den opp. En sten som ligger i urinblæren eller urinleder kan brytes opp ved cystoskopi. En visningsrøret og knusing enhet er gått opp gjennom ureter og kan enten trekke steinen ut eller knuse den. Et annet alternativ er perkutan lithotripsy. Det er en kirurgisk prosedyre som setter inn et rør gjennom et snitt i den ene siden av legemet. Leger deretter bruke elektrisitet eller ultralyd bølger for å bryte opp steinen.

Årsaker

Legene vet ikke hva som forårsaker nyrestein. Men noen faktorer øker risikoen for å få en. Dehydrering er en viktig grunn, så det anbefales at du drikker 8 til 12 glass vann om dagen. Stoffskifte ubalanser er også antatt å utløse krystaller i urinen, noe som fører til nyrestein. Ubalansen fører mineral salter for å samle seg i urinen, noe som kan bygge inn nyrestein. Skjoldbruskkjertelen, tarm eller tarmproblemer er også hovedmistenkte.

Urin Krystaller i babyer

Urin Krystaller i babyer


Oppdage krystaller i babyens bleie kan være helt normalt i den første dagen eller to av livet hvis du ammer, men utover at de er sannsynligvis en grunn til bekymring. Normal urin er vanligvis fargeløs og har en veldig mild lukt. Hvis du oppdager urin krystaller i babyens bleie utover den fjerde eller femte dag av livet, bør du kontakte din barnelege.

Normal for nyfødte

Nye babyer som blir fullammes kan ha røde eller rosa krystaller i sin bleie på den første eller andre dagen av livet. Dette er vanlig og er på grunn av den lille mengden av råmelk de mottar ikke å være i høy nok mengde til å produsere flytende urin. Når melken kommer i mellom dag 3 og 5, bør barnet være i produksjon i minst seks normale våte bleier per dag.

Bekymring i Eldre Spedbarn

Hvis babyen er fortsatt produserer urin krystaller i stedet for klar urin utover fem dager gammel, bør du kontakte din barnelege. Dette kan tyde på en utilbørlig inntak av morsmelk som resulterer i dehydrering.

Forvirring

Noen ganger kan en over-the-telefonen diagnose av barnelege eller hennes ansatte forvirre unormale urin krystaller med andre normale bleie observasjoner. I omskårne guttebarn, en rød farge - er vanlig å se i hans bleie - blod. I baby jenter, noen ganger er det en litt blodig utflod som skjer på grunn av mottak av mors økt hormoner i livmoren.

Løsning

Sørg for at barnet ditt har en skikkelig lås med begge leppene flensede ut, brystvorten og rundt en halv tomme i alle retninger av din areola i hans munn, og at du kan høre eller se aktiv svelger mens han er sykepleie. Søk råd fra barnelege og en internasjonalt styret sertifisert amming konsulent (IBCLC) hvis barnet ikke begynner å produsere normal urin i hans bleier.

Formel-matet babyer

Urin krystaller stede i en formel-matet babyens bleie er også en indikasjon på dehydrering. Sjekk at du forbereder formelen riktig. Hvis barnet blir urinen ikke blir normal raskt, ta kontakt med din barnelege for omsorg.