Digidexo.com

Herbal Cures for blære infeksjoner

Blære infeksjoner oppstår når skadelige bakterier som E. coli reise opp i urinrøret og formere seg i blæren. Symptomer inkluderer hyppige, brennende vannlating, smerter i korsryggen, feber og tretthet. Mens en rekke naturmidler finnes for å forebygge urinveisinfeksjon, den eneste god kur for en aktiv infeksjon er behandling med antibiotika.

Tranebær

Tranebær er blant de mest populære og effektive urte rettsmidler for blære infeksjon. Ifølge Science Daily, de helbredende egenskapene i tyttebær kommer fra et molekyl som kalles non-dialyse materiale (NDM). Dette stoffet hindrer bakterier som E. coli ikke fester seg til blæren og urinrøret, noe som gjør tyttebær et effektivt forebyggende tiltak mot urinveisinfeksjon.

Til tross for disse funnene, tyttebær synes å være ineffektiv i å behandle aktive blæreinfeksjoner. Ifølge en 1 februar 2008 artikkel i magasinet Newsweek, er det ingen bevis for at tyttebær er effektive i behandling av en infeksjon når det er etablert.

Ved kjøp av tranebærjuice, velg kun 100 prosent ren juice uten tilsatt sukker. Den vanlige dosen av tyttebær for å forebygge urinveisinfeksjon er seks 300 til 400 mg kapsler i doser eller 1,5 oz. av friske tyttebær daglig.

Uva Ursi

Uva ursi, også kjent som bearberry, er et populært naturlegemiddel for blære infeksjon symptomer. Den inneholder arbutin --- en glykosidet med antimikrobielle egenskaper. Fordi UVA Ursi er en mild vanndrivende, kan det hjelpe å skylle ut bakterier ved å øke urinproduksjonen. Ifølge MotherNature.com, er UVA Ursi også nyttig for å redusere betennelser og styrke slimhinnen i urinveiene.

UVA Ursi kan brygges til en te ved å tilsette 2 ts. av knust urt til en kopp varmt eller kokende vann. På grunn av sin høye tannin innhold, bør UVA Ursi ikke tas i mer enn én uke om gangen.

Hvitløk

Hvitløk er blant de mektigste antimikrobielle urter tilgjengelig. Den inneholder et kjemikalie som kalles allicin, som er ansvarlig for både den karakteristiske lukten og hovedtyngden av sine helbredende egenskaper. Ifølge National Institutes of Health, hvitløk er effektive i å drepe flere stammer av E. coli, de samme bakteriene ansvarlig for forårsaker de fleste blære infeksjoner.

Anbefalt daglig inntak av hvitløk er 300 mg av pulverisert hvitløk eller to fedd rå, hele urt. På grunn av sin potente antibakterielle effekter, kan store doser av hvitløk tas daglig skade gunstige bakterier i tarmen. Tar probiotiske kosttilskudd kan bidra til å forhindre eller redusere dette fenomenet i de fleste tilfeller.

Livsstilsendringer

Til tross for det brede spekter av naturmidler for blære infeksjon, er forebygging den beste metoden for behandling. Tilstrekkelig vann inntak er viktig for urin helse. Aktive voksne bør drikke åtte 8-oz. glass vann daglig for å hindre dehydrering. Unngå koffein, sukkerholdig drikke og alkohol, som alle kan irritere urinveiene.

Hygiene er også viktig å forebygge urinveisinfeksjoner. Kvinner bør tørke forfra og bakover og urinere umiddelbart etter sex å skylle bakterier ut av urinrøret. Unngå å bruke parfymerte såper og feminine hygieneprodukter, som kan forårsake irritasjon i urinrøret.