Digidexo.com

Hvordan bygge sterke nakke muskler

Hvordan bygge sterke nakke muskler


Bygge sterke nakkemusklene ikke bare hjelper deg med å øke styrke og få muskelmasse, men det også forbedrer din holdning. Med riktig holdning kan du bidra til å forhindre eller helt unngå muskel spenninger og andre skader i nakke, skuldre og øvre rygg. Det kan også hjelpe deg å unngå disk buler og leddgikt. Enkelte øvelser kan hjelpe deg å bygge styrke i nakkemusklene, og er vel verdt å legge inn din nåværende trening rutine.

Hvordan bygge sterke nakke muskler

Roter hodet i en sirkulær bevegelse, med start ved vendt hodet til den ene siden og rullende hodet i en halvsirkel rundt til den andre siden. Hold denne posisjonen i et øyeblikk, så rotere hodet tilbake til den andre siden for å fullføre en full leder rotasjon. Stå for denne øvelsen og holde skuldrene ned og tilbake.

Legg deg ned på en flat benk eller på gulvet på magen, og plasser hendene bak hodet. Løft hodet opp og ryggen sakte, så langt det er behagelig, til du kjenner en lett strekk i nakken. Legg intensiteten til denne øvelsen ved å holde en vektstang plate på baksiden av hodet ditt under treningen.

Stå rett opp med hodet rett, vendt fremover. Sakte trekke hodet tilbake, trekke haken litt ned, uten egentlig å lene hodet bakover. Øyenivå bør forbli ganske mye det samme gjennom denne øvelsen. Du skal føle en liten strekk i forsiden av halsen. Denne øvelsen, kjent som en hals tilbaketrekking, bidrar til å bygge styrke i nakke og også hindrer deg fra å lute skuldrene og poking hodet for langt frem.

Stå rett opp med hodet rett, vendt fremover. Vippe hodet til siden sakte, beveger øret mot skulderen din til du føler en liten strekk i siden av halsen. Hold denne posisjonen i noen sekunder, og deretter bringe hodet tilbake til startposisjonen og gjenta til den andre siden for å fullføre en hel fleksjon side trening.

Stå rett med hodet vendt fremover, begge hendene plassert håndflatene ned på baksiden av hodet ditt. Beveg hodet sakte i en bakover bevegelse, mens du presser deg litt forover med hendene samtidig. Dette skaper motstand, og denne halsen rotasjons styrketrening fungerer hele bakre nakkemusklene.

Hint

  • Hvis du på noe tidspunkt mens du utfører øvelsene du begynner å føle deg ør eller svimmel, redusere intensiteten av øvelsene eller sitte ned og ta en kort pause.
  • Hvis du er ny til å utøve, kan det være lurt å ta turen til ditt lokale treningsstudio for å ha en personlig trener instruere deg om hvordan du skal utføre øvelsene først, for å hindre skade.
  • Fortsett å utføre halsen styrke øvelser sammen med de vanlige øvelser for å opprettholde sterke nakkemuskler.