Digidexo.com

Carb telling Diet Tips

Karbohydrat-telling dietter er dietter der du holder styr på hvor mange karbohydrater du spiser i hver dag. Dette er vanligvis, men ikke alltid, til utelukkelse av andre hensyn som kalorier eller fett. Carb-telling dietter ble berømt med bruk av Atkins planen, men andre dietter bruker carb-telling også, og personer med diabetes må også holde styr på hvor mange karbohydrater de forbruker på en dag for å administrere blodsukkernivået .

Vet hva du skal unngå

Enten du følger en plan for vekttap eller har diabetes, er det første du trenger å vite hvor mange karbohydrater du har lov til på en daglig basis. For eksempel under induksjonsfasen av Atkins planen, Kosten er tillatt bare 20 karbohydrater per dag, men i den pågående vekttap fase, går opp dette nummeret. Selvfølgelig vil diabetikere har sine egne carb grenser for å se etter.

Neste, vet hva slags mat er rik på karbohydrater. Det finnes to typer karbohydrater, enkle karbohydrater og komplekse karbohydrater. Enkle karbohydrater er de mest nødvendig for å unngå. Karbohydrater blir glukose (blodsukker) når du spiser dem, så sukkerholdige matvarer og de som er laget med høy-fruktose mais sirup har mange enkle karbohydrater. Mat laget med raffinert hvitt mel som brød, er pasta og kjeks også spekket med karbohydrater og bør spises i små mengder eller ikke i det hele tatt ifølge de fleste carb-telling diett planer. Andre high-carb matvarer er honning, poteter, hvit ris, bagels, Graham sprakk, rosiner, og iskrem.

Det er mange andre high-carb matvarer. Hvis du ønsker å vite hvor mange karbohydrater er en mat, er det mange carb-målere på nettet, og du kan finne carb-telling programmer enkelt. Det finnes også flere bøker dedikert til notering carb innholdet i ulike matvarer.

Vet hva du skal spise

Sammen med å vite hva du skal unngå, må du også vite hva du kan spise. Grønnsaker er gode low-carb matvarer, men du trenger å vite hvilke du vil velge som vil være både low-carb og høy i vitaminer. Brokkoli, squash, aubergine, og blomkål er næringsrike grønnsaker som inneholder få karbohydrater. Bladgrønnsaker som spinat, kål, arugula, romanosalat, og grønnkål er også sterkt anbefalt tillegg til enhver diett. Sopp og paprika er low-carb, som er spirer, løk og avokado.

Nøtter og frø er rike på fytokjemikalier og antioksidanter, og mange er lav på karbohydrater. Cashew nøtter er høy i karbohydrater, men andre, for eksempel valnøtter, paranøtter, mandler og pekannøtter, er ganske lav.

De fleste karbohydrat-telling dietter begrense frukt inntaket, spesielt hvis du bruker i fase én av en plan som Atkins eller South Beach Diet. Bringebær og jordbær er low-carb frukt, som er fiken, pasjonsfrukt, fersken, plommer og svisker. Jicama, mens ikke teknisk sett en frukt, har en skarp, eple-aktig smak, er høy i fiber og lite fordøyelige karbohydrater.

Vet hva det kan erstattes

En annen måte å holde carb teller lav er å erstatte høy-carb matvarer med lavere-carb, hele hvete matvarer. Hvis du bare ikke kan leve uten brød og pasta, kan du erstatte raffinert, hvitt mel versjoner med høy-fiber, hele hvete versjoner. I stedet for hvitt brød, bruker hele korn. I stedet for vanlig pasta, kan du bruke fullkornspasta eller spinat pasta.

Du kan også erstatte pakket mat med lite sukker, low-carb alternativer. Mange salatdressinger har tilsatt sukker eller bruke sirup. Du kan i stedet bruke din egen dressing av kalk eller olivenolje på salater, eller sørg for å kjøpe sukkerfrie dressinger.