Digidexo.com

Hva er en kilde til glukose?

Glukose er den viktigste kilden til energi for kroppen. Glukose er en form av sukker som er produsert når spaltes karbohydrater. Glukose i blodet omdannes til den energien som trengs for at kroppen skal fungere skikkelig. Når blodsukkeret svinger utover normalområdet kroppen ikke kan fungere ordentlig og personen kan bli diagnostisert med diabetes. Dette kan kreve medikamenter, insulin eller justeringer i mengden av karbohydrater forbrukes på daglig basis.

Typer

Enkle karbohydrater er fordøyd raskt og gir en rask energikilder. For de med diabetes, kan det føre til en rask økning i blodsukkernivået, ofte referert til som sukker. Enkle karbohydrater inneholder frukt og fruktjuicer, søtsaker, alkoholholdige drikker, ikke-diett brus og sukker.
Komplekse karbohydrater er i form av stivelse og krever mer tid til å fordøye og konvertere til glukose saktere. Denne gruppen består av hele korn, bønner og belgfrukter, nøtter og fullkorn frokostblanding og brød. Fordi de er konvertert saktere de er mindre tilbøyelige til å føre til en rask økning i blodsukkeret.

Funksjon

Komplekse karbohydrater gir en god kilde til vedvarende energi og bør utgjøre minst 50% av det daglige matinntak og kan bestå av opp til 70%. Det bør imidlertid bemerkes at dette fører til betydelige utfordringer for de med diabetes, som må begrense inntak av karbohydrater for å opprettholde sunn nivået av glukose i blodet. Enkle karbohydrater gir rask energi og gjøre årsaker toppene i blodsukkernivået.

Effekter

Foods høy i glukose påvirker kroppen raskt og kan gi en plutselig økning av energi som trengs for å fullføre fysiske eller mentale oppgaver og kan midlertidig bekjempe tretthet. Blodsukkernivået kan falle av plutselig etter utbrudd av energi og resultere i lavt blodsukker eller hypoglykemi. Personen kan oppleve irritabilitet eller bli humørsyk. Dette er ofte referert til som sukker blues. Forbruker mat rik på komplekse karbohydrater kan ta lengre tid å påvirke energinivået, men vil gi varig energi som trengs for fysisk eller mentalt krevende oppgaver.

Betraktninger

Velge matvarer fra både enkle og komplekse karbohydrater grupper vil gi den beste kilden til energi for de uten diabetes. De med diabetes bør utvise forsiktighet ved inntak av enkle karbohydrater og bør velge komplekse karbohydrater rik på ernæringsmessige verdi for å opprettholde selv blodsukkeret.

Misforståelse

Mange antar at glukose er bare funnet i matvarer med høyt sukker og overse karbohydratinnholdet i matvarer. Begge er endret til glukose under fordøyelsen. Legemet ikke vet forskjellen mellom glukose som et resultat av sukkerinntak og glukose som produseres av komplekse karbohydrater fordøyelse. Den eneste forskjellen mellom forbruker enkle karbohydrater og komplekse karbohydrater er hvor lang tid det tar for den resulterende glukose for å gå inn i blodbanen.