Digidexo.com

HPV Laser Treatment

HPV Laser Treatment


Omtrent 20 millioner mennesker antas å ha HPV (humant papillomavirus) på et tidspunkt i sine liv og over 5 millioner pasienter er diagnostisert med HPV hvert år, ifølge American Social Health Association. Hvis venstre ubehandlet unormale celler som følge av de høyrisikotypene av HPV kan føre til kreft hos både menn og kvinner. Mens en kur for HPV ikke eksisterer, behandlinger rettet mot symptomene bidra til å hindre utvikling av kreft.

Screening for kvinner

Kvinner som regel oppdager at de har HPV når de får sitt årlige celleprøve. Dersom testresultatene tilbake med tilstedeværelse av unormale celler, er kvinner rådes til å få en annen screening test for å finne ut om HPV er lav risiko eller høy risiko. En colposcopy, ved hjelp av en linse for å inspisere cervix nærmere, er en mer stringent test for å bestemme graden av HPV. Ved screening fra kolposkopi, hvis det er mild eller moderat dysplasi (unormale livmorhalsen) vises deretter behandlinger er sterkt anbefalt på grunn av den høye risikoen for cellene å bli kreft.

HPV DNA test for menn

Hvis menn er mistenkt for å ha HPV grunn til å være i en høy-risikokategori for å ha HIV og / eller kjønnsvorter, er en HPV DNA test administreres hvor en anal pinne er analysert for høy risiko HPV, ifølge American Association for Clinical Chemistry.

Prosedyrer for kvinner

Laser conization brukes til å behandle celleforandringer ved å bruke en karbondioksyd-laser. Conization er eksisjon av en kjegleformet eller sylindrisk kile fra livmorhalsen. En svært konsentrert stråle av lys avgir varme med evnen til å skrape av vev boliger unormale celler, forklarer Cleveland Clinic. Fremgangsmåten er av lengre varighet enn de andre fremgangsmåter, og er vanligvis kombinert med behandlinger som kulde-kniv-metoden, noe som reduserer lengden av kirurgi, rapporterte forfatteren Dr. Istvan Nyirjesy i en artikkel på eMedicine nettsiden.

HPV-relaterte lesjoner (kjønnsvorter) som har blitt vist som pre-maligne og ikke strekker seg inn i den endocervikale kanalen er behandlet med fordamping conization, en annen form for laserbehandling, ifølge Nyirjesy.

Cold-kniv conization benytter en skalpell for å fjerne unormale celler. Ulempen er at det vanligvis fører til flere mengder blødning enn andre behandlinger tilgjengelig.

Leep (Loop elektro excision Procedure) krever en tynn trådsløyfe koblet til en høyfrekvent elektrisk generator for å fjerne de unormale celler med stor presisjon.

Prosedyrer for menn

Hos menn er kjønnsvorter som skyldes HPV kjent for å være forløpere til kreft fordi de vanligvis utvikler seg fra høyrisiko tråder av HPV. Det anbefales at genital warts fjernes som et forebyggende skritt mot mulig utvikling av kreft. Selv fjerne HPV-relaterte lesjoner ikke garantere at det ikke vil være en gjentakelse, fordi det er ingen kur for HPV.

Laser fordamping brukes også for menn for å rense kroppen for genital warts.

Enkelte kremer og / eller injeksjoner av interferon alfa administreres av leger som en behandling for lesjoner.

Kryoterapi brukes til å fryse genital warts av.

Elektrokauterisering er en behandling som i hovedsak brenner av vorter med en elektrisk strøm.

Risiko

Laser kirurgi kan føre til smerter, hevelse eller kløe, vaginal eller penile utladning, sår, vev som er klistret sammen, dødt vev flassing og potensiell arrdannelse, ifølge en Helsemessig artikkel om Cigna hjemmeside. Vanligvis leger bruker laser kirurgi for å fjerne genital warts som en siste utvei på grunn av de høye kostnadene og muligheten for at det lokale immunsystem kan bli skadet, noe som øker risikoen for tilbakefall av genital warts og unormale celler, melder forfatteren Sandy Jocoy, RN

I svært sjeldne tilfeller den leep prosedyren kan føre til en infeksjon i livmoren eller livmorhalsen eller en innsnevring av livmorhalsen som kan føre til infertilitet, og en kvinnes sjanse for å levere en baby før forventet dato øker, også.