Digidexo.com

Diett for Crohns

Crohns sykdom er en sykdom forårsaket av en betent mage-tarmkanalen. Lidelsen fører til hevelse i nedre tarmen, magesmerter og hyppige avføringer. Selv om medisiner er tilgjengelige for behandling av Crohns, er det viktig å spise riktig mat. Unngå matvarer som vil forverre magen bidrar til å redusere symptomer på sykdommen.

Matvarer for å unngå

Selv om rå frukt og grønnsaker er lastet med næringsstoffer, er det vanskelig for magen å fordøye dem. Dette kan føre til at tarmen blir betent og gjøre din nåværende Crohns symptomer verre. Hvis du bestemmer deg for å spise grønnsaker, forberede dem på en annen måte. Prøv dampende eller sautéing å forbedre sin fordøyelighet. Fried matvarer er også harde på magen og bør unngås. Hvis du spise ute, be om kjøtt å være bakt eller grillet. Krydrede matvarer kan forstyrre magen og bør begrenses for å unngå symptomer forsterkes. Andre gassy matvarer inneholder nøtter, bønner og mais.

Begrense Dairy Intake

Meieriprodukter kan irritere tarmen, spesielt hvis du er laktose intolerant. Soy melk og ost kan dempe tarmproblemer som følge av meieriprodukter. I stedet for å spise iskrem, prøv sorbet for en søt godbit. Yoghurt bør unngås. Ta vitamintilskudd hvis du fortsatt vil fordelene med de levende og aktive kulturer som finnes i yoghurt.

Øk væske og unngå Dehydrators

Diaré fører til at du mister viktige næringsstoffer for gjenværende friske. Dette er grunnen til at å drikke mye vann er nødvendig for å dempe Crohns symptomer. Kaffe, bør energidrikker og alkohol inntaket reduseres eller fjernes helt fra kostholdet ditt. Dette vil unngå dehydrering og diaré. Selv om noen energidrikker hevder å ha flere gunstige vitaminer, vil kullsyreholdig drikke føre til at du har gass. Dette kan føre til en urolig mage.