Digidexo.com

plakk i arteriene

Hvordan oppdage Plakk i Arteriene

Når plakk - fatty innskudd - former i arteriene er det kjent som koronarsykdom (CAD). Koronararteriene er de viktigste arteriene som forsyner hjertet med blod, oksygen og næringsstoffer. Hvis CAD forblir ubehandlet, kan det blokkere eller trange blodårer, som kan føre til et hjerneslag eller hjerteinfarkt. Hvis CAD oppdages tidlig, er risikoen sterkt redusert. En rekke diagnostiske tests- noen invasiv - kan gjennomføres for å detektere CAD.

Hvordan oppdage Plakk i Arteriene

Oppdager Plakk i Arteriene

•  Planlegg en legetime hvis du opplever noen brystsmerter eller kortpustethet. Legen din kan be om blodprøver som måler kolesterolnivået ditt. Høy kolesterol er ofte en forløper til CAD.

Plan for legen din å be om et elektrokardiogram (EKG eller EKG), som registrerer elektriske signaler som sendes gjennom hjertet. Denne testen kan oppdage skade fra en tidligere hjerteinfarkt eller ett tiden skjer. Du må kanskje bruke en bærbar EKG i 24 timer for å spore unormale blodstrømmen til hjertet.

Vurdere å planlegge en ekkokardiogram, som bruker lydbølger til å lage et bilde av ditt hjerte. Alt av hjertets komponenter kan ses; dersom visse områder går tregere, kan dette tyde på et problem, for eksempel CAD.

Klargjør for en stresstest, hvor du går på en tredemølle eller ergometersykkel mens koblet til en EKG. Hjertet ditt kan overvåkes under denne testen. Noen unormal aktivitet vil bli oppdaget.

Overvåk blodstrømmen gjennom bruk av en angiografi, hvor et fargestoff injiseres i blodårene dine. Fargestoffet kurs gjennom blodårene dine via et rør eller kateter. Fargestoffet vil vise noen arterielle blokkeringer eller plakk.

Detect plakk i blodårene med en CT, eller datastyrt tomografi. Noen ganger kan et fargestoff injiseres i arteriene for å gjøre den mer synlig plakk.

Finn plakk i blodårene via en annen måte, som kalles en magnetisk resonans angiografi (MRA), som er en type Magnetic Resonance Imaging (MRI). Denne testen bruker et magnetisk felt og radiobølgeenergi for å vise blodkar inne i kroppen, og injiserer et fargestoff for å øke synligheten av blodkar.

De beste måtene å fjerne plakk fra arteriene

Plakk er ikke bare noe som finnes på tennene. Det er en blanding av kolesterol, kalsium og andre elementer som transporteres i blodet som samler opp i de små blodårene som gir næring til hjertet. Gradvis constricts denne opphopningen arteriene så dårlig at blodstrømmen til hjertet er utilstrekkelig. Plakk kan også dele blodårene og produsere blodpropper. Imidlertid kan visse skritt bidra til å eliminere plakk fra arteriene.

Angioplastikk

Under en angioplasti-prosedyre, en lang, bøyelig rør kalt et kateter settes inn i blodåren ved å lage et lite snitt i huden. Kateteret inneholder en deflatert ballong på sin punkt. Når kateteret kommer til tilstoppet blodåre, blåses ballongen, kondensering av plakk mot blod fartøyets side. Ballongen kan blåse og deflate mange ganger. Mange ganger, et lite metallrør, kalt en stent, er plassert i arterien fungerer som en bro for å tillate at blodåren for å holde seg åpen, hindrer plakk fra å bevege seg bort fra veggene tilbake til midten av blodkaret.

Koronar bypass

En koronar bypass er en vanlig hjerteoperasjon hvor en arterie eller en del av venen fra benet er koblet til et blodkar for å omdirigere blod rundt blokkering. Forvent seks uker å komme seg fra denne type større operasjon.

Olmesartan

De Science Daily Web site rapporter som Olmesartan, et farmasøytisk ofte brukt for å senke blodtrykket, kan bidra til å redusere plakk. Pasienter med angina som daglig fikk doser på olmesartan viste en betydelig reduksjon i plakk etter 14 måneder.

Tester for plakk i arteriene

Ifølge University of Maryland Medical Center (UMMC), kan så mange som 30 millioner amerikanere utvikle vaskulære sykdommer forårsaket av omfattende oppbygging av plakk i arteriene. Heldigvis kan noen relativt enkle tester å diagnostisere og behandle disse sykdommene før de forverres.

Identifikasjon

Arteriell karsykdom er oppbygging av plakk i blodårene, noe som begrenser flyten av blod og oksygen kroppen din trenger for sunn funksjon.

Typer

Carotis arteriell sykdom er når blokkeringen skjer i halsen. Koronar arteriell sykdom påvirker ditt hjerte, mens perifer arteriell sykdom innebærer armer og ben.

Tester

For koronar eller carotis blokkering, kan legen din bestille en stresstest, blod scan, angiografi, koronar kateterisering, CT eller MR. Ifølge Society for Vascular Surgery, er en carotis duplex ultralyd effektive for diagnostisering carotis obstruksjon, mens ankelen-arm-indeksen er ofte brukt for mistanke om perifer sykdom.

Risiko

UMMC plugger folk over 55 som har høy risiko for åreforkalkning. Livsstilsfaktorer, som diabetes, høyt blodtrykk, røyking, høyt kolesterol eller mangel på mosjon, samt en familiehistorie med blokkerte arterier, også øke sjansene for å utvikle arterielle vaskulære sykdommer.

Betraktninger

Arterier hos kvinner er mindre, slik at det tar mindre plakk å begrense blodstrømmen. Ifølge ScienceDaily.com, postmenopausale kvinner er mer utsatt for vaskulær sykdom, men mindre sannsynlighet for å få behandling.

Naturlige matvarer for å fjerne plakk fra arteriene

Naturlige matvarer for å fjerne plakk fra arteriene


Aetherosclerosis er forårsaket når plakk bygger seg opp inne i arteriene, forårsaker dem til å stivne. Plakk består delvis av kolesterol. Det finnes to typer kolesterol: LDL, eller dårlig cholestoral, og HDL, det gode kolesterolet. Det antas at gode kolesterolet faktisk bidrar til å fjerne plakk fra arteriene. Å spise mat med høyt gode kolesterolet og unngå mat med dårlig kolesterol kan bidra til å fjerne plakk fra arteriene, og dermed redusere risikoen for hjerteinfarkt.

Fisk

Å spise fisk rik på omega-3 kan bidra til å redusere plakk i blodårene dine. Laks, ørret og sild er alle gode valg. Unngå steking fisk eller bruker smør i koks forberedelse, da dette legger dårlige kolesterolet. I stedet prøver sitronsaft og friske urter. Prøv å spise fisk to til tre ganger i uken for å heve gode kolesterolet.

Nøtter

Nøtter er en sunn kilde til gode kolesterolet. Som fisk, nøtter også gi kroppen din med Omega-3 fettsyrer, samt vitamin E, som også er gunstig for å senke kolesterolet. Spis nøtter i moderate; om en håndfull om dagen er en god porsjon. Selv om nøtter gi kroppen din med sunt fett, spise dem i overkant kan bidra til vektøkning. Nyt mandler, cashewnøtter, peanøtter og valnøtter, men hold deg unna nøtter dekket i sjokolade eller andre sukkerholdige pålegg.

Oljer

Enumettet oljer kan bidra til lavere kolesterol. Oliven og peanut oljer er gode valg. Bruk disse oljer til matlaging, eller nyt dem i en salat dressing eller vinaigrette.

Frukt og grønnsaker

Spise en diett rik på frukt og grønnsaker gir kostfiber, som bidrar til å redusere plakk i arteriene. Epler, bananer og pærer er spesielt gode valg. Avokado, som er rike på enumettet fett, er en annen utmerket valg. Spise mer frukt og grønnsaker hjelper deg også med å opprettholde en sunn vekt, og derfor et sunt hjerte.

Helkorn

Kostfiber kan også bli funnet i hele korn, havre og bygg. Velg hele korn brød og unflavored, naturlig havremel å senke dårlige kolesterolet. Fullkornspasta og brun ris er også gode valg.

Den beste måten å oppløse plakk i arteriene

Plakk i arteriene, kjent som aterosklerose, skjer når arteriene blir tilstoppet med avleiringer av kalsium, fett, mobilnettet avfall og kolesterol. Ifølge American Heart Association, er aterosklerose en langsom prosess som ofte tar år å utvikle. AHA gir tips om å redusere og etter hvert løse opp plakk i blodårene for et sunt hjerte.

Årsaker av plakk

Oppbygging av plakk begynner ofte tidlig i voksenlivet, og gradvis blir verre som en person aldre. Ifølge AHA, typiske årsaker inkluderer høyt blodtrykk, høye kolesterolverdier, diabetes og røyking. En diett høy i fett, natrium og kolesterol fører til avfall og andre biprodukter som skal deponeres i blodåreveggen, forårsaker en begrensning av blodstrøm.

Dissolving Plakk

The Mayo Clinic tilbyr forslag til endringer i livsstil som hjelper oppløse plakk i arteriene. Hvis du røyker, må du slutte så snart du kan. Fritt forårsaker skade på arterier ved å herde dem. Ifølge AHA, så snart du slutter å røyke du drastisk redusere risikoen for hjerteinfarkt, hjerneslag og koronarsykdom.
Trening er viktig for hjertehelsen. Ved å trene, er du pumpe blod og oksygen i hele kroppen, forbedre sirkulasjonen og øke produksjonen av nye blodkar som beveger seg rundt områder av blokkering, kjent som sikkerhet fartøy. The Mayo Clinic og AHA foreslår å trene i minst 30 til 60 minutter hver dag.
Ditt kosthold endringene er en av de beste måtene å løse opp plakk i arteriene. Hold deg til en diett fylt med hele korn, frukt og grønnsaker, og fisk som inneholder hjerte-sunt omega-3 fettsyrer. Ideelle fisk kilder inkluderer laks, sild og ørret. Foods høy i fiber kan også bidra til å redusere kolesterolnivået i blodet, ifølge AHA. Frukt og grønnsaker av noe variasjon inneholder antioksidanter, vitaminer og mineraler for å hjelpe administrere vekt og redusere blodtrykket, som foreslått av AHA.
Begrense natrium til mindre enn 2300 mg per dag, og vær svært oppmerksom på mat som inneholder skjulte natrium som frosne, pakket eller bearbeidet mat. Konsumere meieriprodukter som enten er fettfritt eller har ikke mer enn 1 prosent fett. Drikk alkohol i moderate mengder, som er en drink om dagen for en kvinne og to for en mann.

Slik fjerner plakk i arteriene

Slik fjerner plakk i arteriene


Fjerne plakk i blodårene er avgjørende for å leve et langt og sunt liv. Arteriell plakk bidrar sterkt til økt risiko for hjertesykdom, aterosklerose og hjertesykdom blant andre. Uten tvil plakk i arteriene selv kan også føre til andre alvorlige forhold. Faktisk de beste sykdommer som amerikanerens ansikt nesten universelt blir berørt av forhøyede arterie plakk nivåer. Følgende guide skal hjelpe deg å identifisere hva du må gjøre for å fjerne plakk i blodårene naturlig og gjenvinne din langsiktige helse.

Bruksanvisning

•  Ta kontakt med legen din for medisinske måter å fjerne arterie plakk. Det er mange naturlige måter å fjerne plakk i blodårene, men alvorlige problemer kan kreve bistand av medisiner som bare legen kan gi råd om eller foreskrive.

Øk HDL kolesterol nivåer ved å spise mer fisk og drikker litt vin hver dag. Denne kombinasjonen av mat og drikke tilbyr godt dokumentert påvirker øke gode kolesterolet og resultantly redusere dårlige kolesterolet som bidrar til arterie plakk bygge opp.

Slutt å spise mat som er høy i natrium og kolesterol. Arterie plakk dannes først og fremst til en overdoser av LDL kolesterol som strømmer gjennom blodårene. Når du mate blodet mindre kolesterol plakk på blodårene er mindre sannsynlighet for å inntreffe. Tilsvar redusere mengden av natrium du forbruker vil bidra til å holde blodtrykket lavere, noe som også bidrar til å holde kolesterol fra å bli arterie plakk.

Begynn å gå i solen hver dag. Dette bidrar sterkt til å fjerne arterie plakk fordi øvelsen bidrar til å senke blodtrykket og gjøre nye arterie plakk mindre sannsynlig å danne. I tillegg soleksponering skal hjelpe til med vitamin D produksjon som er godt dokumentert i forstemmende dannelsen av plakk i blodårene og komplikasjoner av hjertesykdom.

Curb systemisk inflammasjon med en fokusert kosthold. Akkurat som høyt blodtrykk kan oppmuntre til videre plakk i blodårene så å kan betennelse. Matvarer som hvitløk kan holde betennelser nivåer lavere, mens andre matvarer har evnen til å heve disse nivåene. Hvis du trenger å fjerne plakk i blodårene må du stoppe alle funksjoner som kan forårsake arteriell plakk bygge opp og systemisk inflammasjon er en av dem.

Hint

 • Husk arterie plakk fjerning er ikke en umiddelbar prosess; det er ikke som dine tilstoppede arterier kan åpne opp med litt Draino. Du må gi den tid til å gradvis redusere og så lenge du ikke oppmuntre til dannelse av plakk i blodårene bør du sakte se forbedring i tid. Du kan fjerne arterie plakk hvis du er bestemt, er det bare å sette seg mål og strekke seg etter dem.

Hvordan stoppe utviklingen av plakk i arteriene

Plakk i arterier er ansvarlig for mange sykdommer som høyt blodtrykk, hjerteanfall, angina, slag og perifer vaskulær sykdom. Stoppe utviklingen av plakk i arteriene kan oppnås gjennom kosten.

.

Bruksanvisning

•  Spis mat som er lav i kolesterol og mettet fett for å redusere plakk i blodårene dine. Reduser forbruket av matvarer som bacon, pølse, smør, skinn av fjørfe og hel-fete meieriprodukter og egg. Substitute magert kjøtt, kyllingbryst, lav-meieri fett og tofu. Eggehviter er tillatt; de har ingen virkning på kolesterol.

Unngå transfett, matvarer som har hydrogenert eller delvis hydrogenert olje. Eksempler er kjeks, kaker, brød, kaker og kommersielt bakevarer. Hvis en pakke, sier en vare inneholder hydrogenert eller delvis hydrogenert oljer, ikke kjøpe det.

Spis fiber. Ifølge Mayo Clinic, bør kvinner få 21-25 gram om dagen og menn bør få 31-38 gram om dagen. Foods høy i fiber inneholder hele korn, frukt, bønner og grønnsaker

Gjør endringer i livsstil som trener 30 til 60 minutter de fleste dagene i uken. Trene forhold musklene til å bruke oksygen mer effektivt, forbedre sirkulasjonen, og lage nye blodårer, som danner et naturlig omkjøringsvei rundt hindringer.

Rådfør deg med legen din om ulike medikamenter som kan bremse og i noen tilfeller reversere effektene av aterosklerose. Kolesterol medisiner senke low-density lipoprotein (dårlig kolesterol), noe som resulterer i en demping eller omvendt av åreforkalkning. Platehemmende medisiner som aspirin redusere sannsynligheten blodplater vil klumpe seg i trange arterier, danne blodpropper og forårsake mer skade. Antikoagulantia som heparin eller warfarin hjelpe tynne blodet, forebygge blodpropp. Blodtrykk medisiner som betablokkere kan hjelpe bremse utviklingen av åreforkalkning.

Hint

 • Snakk med en ernæringsfysiolog vil hjelpe deg i planleggingen av et kosthold med alle de elementene du bør inkludere å opprettholde din helse.
 • Rådfør deg med din lege før du begynner på ny diett diett.

En sunn spising plan for å forhindre plakk i arteriene

Starte en sunn spising plan for å forhindre plakk i arteriene innebærer både å vite hva slags mat å spise og hvilke matvarer ikke å spise. Det er en klasse av matvarer som er kjent for sitt hjerte helsefremmende kvaliteter. Tittelen "hjertet sunn mat" av American Heart Association, disse matvarene er viktig å vite om for at en privatperson å leve livet til det fulle.

Hva du skal spise

Ifølge American Heart Association, er det en gruppe av matvarer som er kjent for å være gunstig for å fremme hjerte velvære siden de redusere sjansene for plakk dannes i arteriene. Disse matvarer er klassifisert som hjertet sunt. En sunn spising plan for å forhindre plakk i arteriene består av fiber rik mat, lave eller ingen fett meieriprodukter og mat med høyt antioksidanter. Fiber rik mat hjelpe kroppen eliminere plakk fra arteriene og også forhindre plakk fra forming. USDA sier at fiber rik mat inkluderer hele korn som havre, bygg, hirse, quinoa, hel hvete og rug. Belgfrukter (som nyre bønner, marineblå bønner, gule erter) er også høy i fiber innhold. Valnøtter, mandler og linfrø (innenfor den nøtter og frø mat kategori) er også hjerte fremme matvarer kjent for sine helsebringende kvaliteter. Matvarer som inneholder plantesteroler anses hjertet sunne matvarer. Soya matvarer som tofu, tempeh, soyamelk og soyabønner er høy i plantesteroler. Fersk frukt og grønnsaker er sunt hjerte matvarer som kan nytes uten mye bekymring for kalorier, ifølge USDA.

Hva du ikke bør spise

Å vite hva som ikke skal spise, eller grense, er like viktig i å utvikle en sunn spising plan for å forhindre plakk i arteriene som å vite hva du skal spise. The American Heart Association anbefaler å unngå mettet og trans fett pluss mat som er høy i kolesterol. Mat som er høy i både mettet fett og kolesterol er: rødt kjøtt (biff, lam, svin, kalv), hele fete meieriprodukter, eske caked mikser, eggeplommer og innmat (hjerte og lever), ostekaker, pecan pies, fløte paier og frityrstekt mat. Matvarer som er vanlige kilder til trans fett er kommersielt forberedt elementer slik som inneholder smult, delvis hydrogenert oljer og fett. Bearbeidet mat som kaker, paier, brød, energi barer, kaker og kjeks faller i denne kategorien, og er å bli eliminert eller unngås.

Når Eating Out

De fleste mennesker liker å spise ute innimellom. Det er viktig å huske på visse fakta for å feste med sunn spising plan for å forhindre plakk i arteriene. Tradisjonelt, restauranter har et rykte for å servere mat som er høy i kolesterol, mettet fett og transfett. Ettersom flere diners ber om sunnere fare, det er mer hjertet sunt menyvalg tilgjengelig. The American Heart Association anbefaler å be om lav fetterstatninger, unngå krem ​​sauser, bestiller sauser og salatdressinger på siden (slik at du har kontroll over porsjonsstørrelser), tok hjem halvparten av måltidet og bestiller kjøtt som er grillet, dampet eller posjert. Mange menyer har hjertet sunt betegnelser av menyelementene, velger disse elementene. Også, restauranter ønsker å ta sine diners. Hvis du ikke ser noe som appellerer til deg på menyen, spør din servitør hvis det er tilgjengelig for å være forberedt.

Fjerne plakk fra arteriene

Sirkulasjonssystemet beveger blod gjennom kroppen, som gir næringsstoffer og oksygen til alle de forskjellige organer og vev. Blodet blir deretter pumpet bort med venstre over søppel, filtreres ut i leveren, nyrene og andre steder. Når det er en oppbygging av plakk i arteriene, spesielt i halspulsåren som bringer næringsstoffer til hjernen, må ofte tas drastiske tiltak.

Plakk

Plakk består av fett, kalsium, kolesterol, og andre stoffer som finnes i blodet. Plakk dannes når det er en mangel på vitaminer som brukes til å reparere veggene i blodårene, og så plakett er bygget opp som en slags skorpe. En som blir større med tiden, og som smalner av en arterie, øke en persons blodtrykket og stoppe strømmen av nødvendige næringsstoffer.

Diett

Hvis plakk buildups oppdages tidlig, vil leger vanligvis instruere pasientene å spise bedre å redusere og fjerne plakk. Vitamin C inntak er vanligvis brakt opp, og kolesterol er brakt ned. Dette kan være nyttig for å lette en persons blodtrykket, og endringen i dietten kan også bidra til å forhindre behovet for kirurgi, så vel som ytterligere hjerteproblemer.

Carotis angioplastikk

En carotis angioplastikk er en operasjon som brukes til å rydde en blokkert halspulsåren som har plakk sammentrekkende det. Et tynt rør med en liten ballong på enden av den er skrudd inn i den blokkerte arterien. Ballongen blåses opp og presser den plakk mot sidene av arterien, bryte den opp og utvide ut arterien på nytt.

Endarterectomi

En endarterectomi er en prosedyre der en lege fjerner den indre foring av en arterie og plakk som har levd opp til det. Området er antallet og arterien klemt fast, og arterien blir åpnet og foringen er fjernet, sammen med alle de plakk som tidligere var blokkerer arterien. Deretter arterien er sydd lukket og unclamped slik at blodstrømmen kan gjenopptas.

Risiko

Det finnes en rekke mennesker som er i faresonen for å utvikle plakk. De som allerede har hjerte eller karsykdommer. De som ikke opprettholde et sunt inntak av mat og vitaminer er også på en betydelig risiko for plakk. Til slutt, de som er eldre bør få regelmessige kontroller for å sørge for at deres arteriene forbli plakk gratis.

Medisiner som fjerner eller redusere plakk i arteriene

Arterier Tett med plakk bidrar til hjerte- og karsykdommer som hevder flere liv årlig på verdensbasis enn noen annen tilstand. Hjerteinfarkt, hjerneslag og koldbrann er mulige resultater med mindre enkeltpersoner forfølge de endringer i livsstil, medisinske prosedyrer og medisiner som fjerner eller reduserer plakk i arteriene.

Betydning

Den tilstand som er kjent som aterosklerose oppstår når en opphoping av fettavleiringer, kalt plakk, stivner og tetter arteriene, begrense leveringen av oksygen og blod til ulike deler av kroppen. "Plakk består av forekomster av fettstoffer, kolesterol, cellular avfallsprodukter, kalsium og fibrin», ifølge Thomas Jefferson universitetssykehusene. "Åreforkalkning er en langsom, progressiv sykdom som kan starte så tidlig som i barndommen."

Den generelle tilstand er referert til som karotid arteriesykdom når blokkeringen skjer i nakken, koronar arteriell sykdom når den påvirker hjertet og perifer arteriell sykdom når frisk blodstrøm til armer og ben er begrenset.

Kolesterol medisiner

Kolesterol er en betydelig bidragsyter til fettinnholdet til stede i plakk, slik kolesterol medisiner som fjerner eller reduserer plakk i blodårene er en viktig komponent i kampen mot sykdommen. "Aggressivt senke low-density lipoprotein (LDL) kolesterol, det" dårlige "kolesterolet, kan bremse, stoppe eller reversere oppbygging av fettavleiringer i blodårene dine", sier Mayo Clinic. "Legen din kan velge fra et utvalg av kolesterol medisiner, inkludert legemidler kjent som statiner og fibrater."

Statiner er gruppert i en klassifisering av legemidler som kalles antihyperlipidemiske medisiner, og inkludere simvastatin, atorvastatin og pravastatin. Den vanligste fibrat medikament for reduksjon av kolesterol hos hjertepasienter er gemfibrozil. Det er imidlertid ikke spesielt effektive i å senke LDL og, som et resultat, er først og fremst benyttet i pasienter som har forsøkt å minimalisere høye triglyseridnivåer. "Triglyserider er den kjemiske formen som finnes mest fett i mat så vel som i kroppen,» sier The American Heart Association. Colesevelam, kolestyramin, kolestipol og nikotinsyre er flere medisiner som brukes til å behandle høyt kolesterol og bidra til å fjerne eller redusere plakk i arteriene.

Andre medisiner

Platehemmende, antikoagulerende og blodtrykkssenkende medisiner tjener ikke å kvitte arteriene i plakk, men i stedet spille en stor rolle i å minimere skaden forårsaket av akkumulering. Platehemmende medisiner arbeide for å gjøre det lettere for blodet å strømme gjennom trange arterier ved å redusere tilbøyeligheten av blodplater i blodet til å holde sammen og forårsake blodpropp. Aspirin, klopidogrel, tiklopidin og dipyridamol brukes vanligvis for dette målet. Antikoagulantia, vanligvis kalt "blodfortynnende", er også foretrukket av leger i kampen mot åreforkalkning. "Disse medikamentene fungerer annerledes enn platehemmende medisiner for å redusere blodets evne til å levre seg," ifølge New York Presbyterian Hospital. "Et eksempel på en antikoagulant er warfarin".

Betablokkere eller ACE-hemmere er en del av en gruppe medisiner som kalles antihypertensiva som arbeider for å senke blodtrykket. Dette er spesielt viktig hvis en pasient har også diabetes. Cilostazol gir smertelindring for dem som lider av en opphopning av plakk i arteriene i ben. "Et alternativ til cilostazol er pentoxifylline, men det er mindre effektive", sier Mayo Clinic.

Hvordan redusere plakk i arteriene

Arterier tilstoppet av plakk resultat i det som kalles aterosklerose. Tilstanden er farlig fordi det bremser eller nesten stopper flyten av oksygen i hele kroppen. Fordi det begynner langsomt, kan den forbli i den arterielle foring uten ytterligere progresjon i årevis. Men, forhøyet blodtrykk, dårlige kolesterolet, og ubalanse i triglyserider - sammen med feil kosthold, drikker eller røyker - kan akselerere sin vekst, noe som kan resultere i pauser eller brudd som fører til hjerteinfarkt eller hjerneslag. Det finnes måter; imidlertid at enkeltpersoner kan redusere tilstoppede arterier.

Hvordan redusere plakk i arteriene

Forsknings Åreforkalkning for en bedre forståelse av tilstanden. De fleste som lider av det påvirkes først og fremst i hjertet eller hjernen. Også lære symptomene som ofte følger med tilstanden. Disse inkluderer angina, bevisstløshet endring i synet (uskarpt, grått, eller tapt helt), svelgeproblemer, svimmelhet, besvimelse, fuge tilstand, mangel på energi, hukommelsestap, nummenhet eller smerter i ekstremiteter, lammelser, kjeve smerter relatert til kjente komplikasjoner og problemer med å puste.

Gjør nødvendige endringer i livsstil. Hvis arteriene blir tilstoppet i hjernen, kan slike endringer bety forskjellen mellom liv og død. Hvis de forekommer i hjertet, kan de absolutt være livstruende hvis de ikke blir behandlet med en gang. Spis en sunn diett som er lav i kolesterol og sukker. Trener regelmessig; minst fire ganger i uken, i 45 minutter hver gang. Slutte å drikke, bruke noen rekreasjon narkotika eller røyking.

Lag en legetime for å få en riktig diagnose. Han kan kreve medisinske tester for å utelukke eller bekrefte åreforkalkning. Disse kan omfatte en eller flere av følgende: CAT scan, kjemisk stress test, ekkokardiogram, elektrokardiogram, eller PET scan. Testresultatene kan påvirke hvilke av følgende trinn er også anbefalt.

Ta noen foreskrevet medisiner nøyaktig som anvist. Slike medisiner er sannsynlig å være rettet mot å bistå sunn blodstrøm gjennom kroppen. Dette kan omfatte aspirin, betablokkere, blodfortynnende, kalsiumkanalblokkere, eller nitroglyserin.

Send til angioplastikk hvis det er nødvendig for å se blodårene i hjertet. I denne fremgangsmåten, blir en ledning settes inn i lyske-området opp i hjertet. Over toppen ledningen lede et tynt kateter med en ballong på enden er gjenget inn i det samme området. Deretter ballongen er blåst opp for å tvinge plakk å flate ut mot arterieveggen, å redusere mengden av plakk og å avskjære en kanal for ytterligere blodstrømmen.

tillater en eller flere stenter for å settes inn i hjertet. En stent er et lite rør formet enhet som settes inn i det berørte arterie. Neste ballongen er blåst opp for å åpne stenten for å tillate den til å samsvare med arterieveggen. Dette bidrar til å hindre vegg kollaps samtidig redusere plakk og øker blodtilførselen ..

Finn ut om en atherektomi er tilrådelig. Denne fremgangsmåten setter inn et kateter med en liten drill på enden. Det er satt mye på samme måte som angioplasti er utført. Når boret er på plass, blir den slått på for å fjerne plakk i fine lag bort fra arterieveggen. Resultatet er mindre plakk og bedre blodstrøm.

Spør om laser ablasjon. Lignende i naturen til artherectomy, denne prosedyren setter inn en fiberoptisk sonde inn i blokkert arterie å ødelegge plakk ved å brenne det med laserpresisjon. Selv om denne prosessen er vanligvis gjort bare for å utvide arterie nok til å tillate innføring av et kateter og ballong, hos noen mennesker, har det arbeidet tilstrekkelig til midlertidig å minske plakkvekst og øke blodstrømmen.

Prøv PTMR (perkutan transmyocardial revacularization). Denne prosedyren er vanligvis reservert for de som har prøvd andre prosedyrer som trinn 5 til 8 ovenfor med mislykkede resultater. Ved hjelp av det samme benet inngangsside, er et kateter satt direkte inn i hjertet. Da en laserstråle er rettet for å brenne små hull inn i muskelen til å skape nye kanaler for blodstrømmen.

Send til en koronar bypass. For denne fremgangsmåten en eller flere arterier er fjernet fra andre områder av kroppen ikke påvirket av aterosklerose. De blir deretter substituert for skadede arterier for å danne et omløp ved reruting blodstrøm. Noen ganger mer enn én bypass er nødvendig for å gi kroppen med tilstrekkelig arteriell blodstrøm og redusert arterielt plakk.

Hint

 • Senke kolesterol kan redusere sjansene for plakk.
 • Hvis du har mistanke om hjerneslag, rapporten til en legevakt så raskt som mulig. Noen slag kan angres hvis de prosedyren utføres i løpet av 45 minutter til en time. Når kroppen er såret eller skadet, ta deg tid til å gro skikkelig slik at betennelsen er mindre sannsynlighet for å bygge i allerede skadede arterielle områder. Plakk kan bryte vekk fra veggen og blande med blodplater for å danne farlige blodpropper, som kan skade arterien videre eller forårsake skade der ingen eksisterte før. Plakk som bryter kan være minutiøst liten eller stor nok til raskt å blokkere en arterie, forårsaker umiddelbar nød.

Hvordan du kan redusere plakk i arteriene

Arteriene er ansvarlig for frakter oksygen og næringsstoffer fra ditt hjerte, hele kroppen din. Normalt arteriene er fleksibel og tøyelig som en gummistrikk; imidlertid kan arterier blir stiv og hard i en prosess kjent som aterosklerose. Når arteriene utvikle plakk på innsiden av dem, er dette kjent som åreforkalkning. Aterosklerose er en type av arteriosklerose. Prøver å redusere mengden av plakk bygge opp i blodårene dine krever strenge endringer i kostholdet og tett oppfølging av lege.

Hvordan du kan redusere plakk i arteriene

Kosttilskudd endringer

•  Opprettholde et sunt kosthold. Ikke spis mat med høyt bearbeidet fett, da dette vil bidra til høyt kolesterol, kalsium innskudd, og andre former for plakk utvikling.

Har legen din anbefale et kosttilskudd terapeut for å rådføre seg med deg om hva slags mat anses mest bidrar for din tilstand.

Spis frukt og grønnsaker. Ifølge Mayo Clinic, vil frukt, grønnsaker og helkorn tillate deg å kontrollere vekten din, kolesterol og blodtrykk.

Trening og andre teknikker

Tren regelmessig. En øvelse diett for å gå eller svømme 30 minutter om dagen, er en god start.

Øk øvelse rutine til 60 minutter om dagen. Konsekvent trening gjør at blodårene til å bruke oksygen mer effektivt og øke blodstrømmen gjennom arteriene.

Administrere stress. Meditasjon, dyp pusting og avslapping teknikker kan frigjøre spenninger innenfor musklene dine.

Ikke røyk. Røyking bidrar til skade på blodårene dine, noe som kan føre til utviklingen av aterosklerose.

Medisiner og tilskudd

Bruk medisiner som foreskrevet av legen din. Endringer i kostholdet alene ikke kan redusere plakk bygge opp. Kolesterol eller blod medisiner kan være nødvendig å redusere fettavleiringer i arteriene.

Ta aspirin Hvis legen din tillater det. Aspirin kan redusere utviklingen av blodplater klumper i arteriene, noe som kan føre til ytterligere arteriell blokkering.

Ta kosttilskudd som inneholder folsyre og omega-3 fettsyrer. Ifølge University of Maryland Medical Center, kan omega-3 fettsyrer bidra til å behandle aterosklerose ved å hindre utviklingen av plakk og blodpropper. Folsyre kan redusere arteriell plakk.

Ta vitaminer rik på antioksidanter, som vitamin C og vitamin E. Spis røde bær som jordbær og bringebær, og appelsiner, som er rike på antioksidanter.

Spis mer mat som inneholder beta-karoten som gulrøtter og bladgrønnsaker som spinat. Matvarer som er rike på betakaroten kan bidra til å forhindre oppbygging av plakk.

Hint

 • Snakk med en ernæringsfysiolog om håndtering av matinntak, og hva som regnes som en sunn diett for kroppsvekten din.
 • Sikt på en realistisk vekttap mål på 1 kilo i uken.
 • Hvis du er en røyker, bør du vurdere å slutte. Røyking tetter blodårene dine, noe som bidrar til akkumulering av plakk.
 • Ikke prøv å gå ned i vekt drastisk. Prøver å miste mer enn to pounds en uke er usunt for kroppen og kan føre til å få tilbake den vekten du har tapt.
 • Ikke ta kosttilskudd med mindre legen din sier det er greit.

Måter å helbrede Plakk i Arteriene

Åreforkalkning er definert som oppbygging av fettstoffer i blodårene som kalles plakk. Når plakk former, blodstrømmen til hjertet og andre vitale organer er begrenset. Hvis buildup er for tung, kan du ha et hjerneslag eller hjerteinfarkt. I noen situasjoner vil en blodpropp form og arterien vil sprekke. Heldigvis er aterosklerose en helbredelig tilstand.

Medisinering

Noen stoffene virker ved å bremse ned oppbygging av plakk og i noen tilfeller reversere skader forårsaket av tilstanden. En måte å reversere plakk er å kutte ned LDL kolesterol ved å ta medisiner som Crestor eller Lipitor. Andre medisiner som aspirin, arbeid ved å kutte ned dine blodplater, som kan bli fanget i plaketter og skape en blodpropp. Legen kan også foreskrive antikoagulantia som Coumadin å tynne blodet og gjøre det lettere for den å passere.

Kirurgi

Hvis plakk er alvorlig, kan du kreve mer intensiv behandling for å kurere aterosklerose. En av disse prosedyrene, angioplastikk, innebærer legen setter inn et rør inn den blokkert arterie. Så ved å bruke en tom ballong, vil legen blåses den og tømme ut plakk som har dannet seg i arterien. En annen fremgangsmåte, en endarterektomi, involverer kirurgisk fjerning av plakk. Til slutt, hvis du har en blodpropp, kan legen injisere et medikament for å oppløse den.

Livsstilsendringer

Kanskje den viktigste måten å begrense plakk i blodårene er endringer i livsstil. Hvis du er røyker, bør du slutte som sigaretter gjøre skade på arteriene. Får mosjon er viktig også fordi fysisk form hjelper med sirkulasjon. The Mayo Clinic anbefaler folk får 30 til 60 minutter med trening nesten hver dag i uken. Se kosthold vil også hjelpe deg å begrense plakk. Hold deg unna fet mat og prøver å spise en diett rik på hele korn, frukt og grønnsaker.

Kosttilskudd som rense ut Plakk i arteriene

Kosttilskudd som rense ut Plakk i arteriene


Hvis du har tunge mengder plakk i blodårene dine, må du både fjerne den eksisterende plakk og forhindre mer fra forming. Økt mosjon, opphør av røyking og et sunt kosthold hjelp i tillegg til visse kosttilskudd.

Årsak

Plakk er en opphopning av kalsium kolesterol, fett, mobilnettet avfall og blodpropp materiale fibrin, som fester seg til veggene i blodårene. Arteriene ofte svare på oppbygging ved å produsere et annet sekret som legger til tilstopping.

Betydning

Plakk forårsaker koronarsykdom, carotisar sykdom og perifer karsykdom. Disse resultere i hjerteinfarkt, hjertesykdom, slag, smerte og infeksjon i ekstremitetene.

Vitamin E

Tar vitamin E tilskudd kan gi hjelp. Mohsen Meydani i sin artikkel, "Vitamin E og Åreforkalkning: Beyond Forebygging av LDL oksidasjon" publisert i "Journal of Nutrition" 2001, sier mens de fleste studier viser vitamin E er effektivt i forebygging av plakk i blodårene, er det motstridende resultater vidt vitamin E reduserer eksisterende plakk.

Olje

Krill, valnøtt, fisk og linfrøolje alle inneholder omega-3 essensielle olje. Øke mengden av disse oljene hindrer plakk og kan selv redusere den.

Hvitløk

Studier ved University of Medicine, Berlin, av Dr. Guautnter Siegel viser at hvitløk ikke bare reduserer mengden av plakk som skjemaer, det hjelper også redusere eksisterende plakk med så mye som 20 prosent.

Oral Chelateringsmidlene

Chelatdannere tas oralt inn i blodbanen, og binder seg til materialene i plakk. Kroppen filtrerer innbundne materialer og skyller dem ut av blodet.

.

Er Plakk i Arteriene det samme som plakk på tennene?

Er Plakk i Arteriene det samme som plakk på tennene?


The American Dental Association sier at det kan være en sammenheng mellom tannstein, den typen som samler på tennene, og arteriell plakk, den typen som bygger seg opp i blodårene og kan føre til hjertesykdom.

Likheter

Både tannplakk og arteriell plaque er klebrige, hvite stoffer som finnes i kroppen. Begge er usunn og bør unngås.

Dental plakk

ADA sier at tannplaque er en kompleks biofilm som er sammensatt av flere hundre bakteriearter. Den danner i munnhulen. Plakk fører til dannelse av hulrom.

Arterieplakk

ADA sier at arteriell plaque er primært sammensatt av fettholdig materiale avsatt i den indre veggen av arteriene. Denne type plakk kommer vanligvis fra kolesterol som kommer fra både mat og kroppens egen produksjon.

Korrelasjon

En artikkel i august 2006 utgaven av New York Times uttalt at dyrestudier har vist at periodontal sykdom kan føre til åreforkalkning, hjertesykdom og slag, men det er ingen harde bevis som støtter en direkte link hos mennesker. Artikkelen antyder at bakterier fra tannplakk kan avgi stoffer i blodet som bidrar til en opphoping av arterielle innskudd.

Forebygging

Tannpuss og tanntråd tennene kan forebygge tannstein og kan redusere dannelsen av arterielle plakk også.

Mat som fjerner plakk fra arteriene

Det er viktig å spise en godt balansert kosthold når du prøver å opprettholde din helse. Trening hjelper og det gjør få tilstrekkelig søvn, men heller ikke er like viktig som å gjøre sunne matvalg. Fett, sukker og tilsetningsstoffer bør unngås for enhver pris. Bearbeidet mat også er uproduktivt å opprettholde helse. Når plakk bygger i arteriene, bygger kolesterol og sjansene for hjertesykdom stiger, betydelig. Næringsrike matvarer er den ideelle pick for vedlikehold et sunt liv.

Fiber rik mat

Foods replete med fiber inneholder nøtter, havre, hel-korn brød, belgfrukter og hele hvete pasta. Disse matvarer kan spises alene eller brukes som tillegg til måltider. Fibrene er avgjørende fordi de lavere kolesterol og stabilisere sukker i blodet. Også fibre fungere som en katalysator i fordøyelsesprosessen. Det er godt å få ca 10 g fiber per dag for å redusere LDL kolesterol.

Deep Water Fish

Dypt vann fisk inneholder omega 3 fettsyrer. Disse syrer fungere som antikoagulanter å holde blodet fra clotting. De har også lavere høyt blodtrykk og øke HDL-kolesterol (den reelle slag). Laks, ørret og makrell er gode kilder for å få omega 3 fettsyrer. Den beste måten å tilberede fisk og likevel få de helsemessige fordelene er ved baking eller grilling det.

Grønnsaker

Så mye som folk unngå grønnsaker de er svært gunstig for å opprettholde helse. Grønnsaker inneholder kalium, som senker blodtrykket. Brokkoli, blomkål og kål er gode kilder som hjelper bekjempe sykdom og kolesterol. Ifølge en studie på mus utført ved Wake Forest University, grønnsaker beskytter arteriene fra fettlager bygge opp.

Frukt

Frukt som granatepler, blåbær, bjørnebær og jordbær er bidrar til å redusere plakk nivåer. Disse fruktene holder næringsstoffer som fungerer som antioksidanter. Disse næringsstoffene er kjent som flavonoider. Frukt senke kolesterolet og fungere som preventatives av tilstoppede arterier.

Olivenolje

Ifølge Food and Drug Administration, bør to spiseskjeer olivenolje brukes en dag for å få helsegevinst. Olivenolje kan brukes til å blande seg med andre oljer eller brukes som en erstatning for andre fete oljer. Extra virgin olivenolje er den beste form for å kjøpe fordi det er mindre bearbeidet og har beholdt det meste av sin næringsverdi.

Hvordan bruke et enzym til Clear plakk i arteriene

Tilstoppede arterier er ansvarlig for mange helseproblemer. Å være proaktiv i å forebygge og fjerne blodårene dine og holde blodtrykket fra klatring bør være en helse-smart beslutning som du deltar i. Du kan gjøre det ved å legge til antioksidanter og proteolytiske enzymer eller systemiske enzymer, med Serrapeptase og Nattokinase inni dem, til din kroppen for å forebygge og sammenbrudd tresko.

Bruksanvisning

•  Spis rå mat. Når mat er kokt, er mange av de enzymene tapt. Hold deg unna hydrogenert eller delvis hydrogenert olje. Bytt til hele korn brød, kjeks og bagels. Spis matvarer som havregryn og mat med høyt vitamin K, som for eksempel soyabønner, spinat, brokkoli, rosenkål, grønne grønnsaker, og økologisk olivenolje og rapsolje, og drikke pomegranate juice. Spis bønner minst tre ganger i uken, og hver dag har fem porsjoner med frukt og grønnsaker. Fisk bør inngå i kostholdet ditt minst to ganger i uken.

Ta oralt administrerte enzymer på tom mage. De bør inntas minst 1 time før eller 1 ½ time etter måltider. Ta enzymer slik som amylase, lipase og som har vist seg å redusere arteriosklerotiske plakk.

Start med relativt høye doser av systemisk enzym terapi. Enzymer er store molekyler, og deres fordeling, transport og absorpsjon er forskjellige fra de av små molekyler.

Ta Omega-3 fiskeolje kosttilskudd og / eller spiser fisk tre ganger ukentlig. Omega-3 fiskeoljer er kjent for å hjelpe gratis plakk fra blodårene. Den anbefalte doseringen varierer, avhengig av hva dine intensjoner er. Du kan få omega-3 fiskeolje retningslinjer på healthcentral.com.

Tips og advarsler

 • Ved å spise mat for å fjerne arterier, husk at matlaging ødelegger det meste av enzymer i maten, så de bør spises rå. Foods å inkludere er:
 • • Søtpoteter
 • • Gulrøtter
 • • Brokkoli
 • • Greens
 • • Gresskar og gresskarkjerner
 • • Squash
 • • Olivenolje
 • • Nøtter som mandler og valnøtter
 • • Fisk
 • • Havregryn
 • • Frisk frukt som epler
 • Symptomer på blokkert eller tilstoppede arterier inkluderer:
 • • Kald og blek hud tekstur
 • • Hjerteinfarkt som ble forårsaket av blokkering
 • • Kvalme og oppkast
 • • Overdreven svetting
 • • Angina pectoris / sterke smerter i brystet
 • • Kortpustethet
 • • Smerter i brystet
 • • Ubehag i brystet
 • • Choking sensasjon

Hvordan virker Plakk Form i arteriene?

Plakk er en opphoping av kolesterol og fettavleiringer i blodårene som begrenser blodstrømmen til hjertet. Oppbygging av plakk i arteriene kalles også åreforkalkning eller aterosklerose. Det fører til koronar sykdom.

Identifikasjon

Arteriene er blodårene som fører blod og oksygen til hjertet og andre deler av kroppen. Sunn arterier er fleksibel og elastisk. Som plakk bygger seg opp, blir arterier snevret, slik at mindre blod kan strømme gjennom. Arterier kan bli påvirket hvor som helst i kroppen din.

Årsaker og risikofaktorer

Åreforkalkning er en langsom, progressiv sykdom som ofte begynner så tidlig som barndom. Skade på det indre lag av en arterie som kan være forårsaket av høyt kolesterol, høyt blodtrykk, nikotin eller tilstander som diabetes. Aldring og fedme er også risikofaktorer for utvikling av plakk og åreforkalkning.

Plakk

Plakk kan ha en rekke størrelser og former. Til slutt plakk kan sprekke eller briste, forårsaker blodpropp inne i arterien. Dette kan stoppe blodstrømmen helt og føre til hjerteinfarkt og hjerneslag.

Progresjon

Innen du er i tenårene, blod fartøy vegger begynner å vise striper av fett. Plakett bygger sakte i løpet av mange år. En høy-fett diett, røyking og en stillesittende livsstil er faktorer som kan føre til økt dannelse av plakk.

Forebygging / løsning

Livsstilsendringer kan hindre eller bremse utviklingen av aterosklerose. Hvis du røyker, er det viktig å slutte. Velg et hjerte-sunt kosthold, øke aktivitetsnivået og praksis teknikker for å håndtere stress. Dette er en behandle og forebygges tilstand.

Hvordan Naturligvis Clean Plakk Ut i ryggvirvel Arteriene

Hvordan Naturligvis Clean Plakk Ut i ryggvirvel Arteriene


Plakk i arteriene er en alvorlig helserisiko som kan resultere i hjerteinfarkt og muligens død. Overdreven plakk kan føre til høyt blodtrykk, noe som kan føre til både hjerteinfarkt og hjerneslag. Det finnes en rekke behandlingstilbud som spenner fra naturpreparater til medisiner til kirurgi. Kirurgi er alltid et worst case alternativet. Plakk kan fjernes ved hjelp av naturlige metoder, som forbedrer den generelle helsen og kan redusere risikoen for livstruende tilstander.

Hvordan Naturligvis Clean Plakk Ut i ryggvirvel Arteriene

•  Ta kontakt med en lege. Alltid snakke med en lege før du stopper medisiner eller ved hjelp av naturlig rettsmidler. Dette er spesielt viktig for alle som har en risiko for hjerteinfarkt, hjerneslag, eller andre potensielt livstruende problemer. Legen bør overvåke alle som kan ha et hjerteinfarkt eller andre problemer ved endring av rutine.

Senk mettet fett inntak. Endre kosthold og matinntak er viktig å rense ut plakk naturlig. Høye mettede fett dietter resultere i oppbygging av plakk i hjertet. Spis mindre kjøtt og ta hensyn til fettinnholdet i matvarer.

Unngå stekt mat. Matvarer som er stekt er høy i mettet fett og transfett. Trans fett er svært dårlig for hjertet, og føre til ytterligere skade på hjertet over tid.

Spis fisk. Mens fisk har fett i den, har fisk også omega-3 fettsyrer, som er vist å forbedre hjertet helse over tid. Ifølge ReverseAtherosclerosis.com, fisk er en passende kjøtt til konsum, men tyder på nettstedet begrensende annet kjøtt inntak.

Spis grønne grønnsaker. De er høy i vitaminer og næringsstoffer, men har ingen fett.

6. Tren regelmessig. Lett kardiovaskulær trening vil forbedre hjerte helse over tid. Alltid konsultere en lege før du starter en øvelse regiment, og starte med veldig lett trening som gradvis øker. Plutselig kraftig mosjon har en risiko for hjerteinfarkt hos risikopasienter.

Kan plakk bygge opp i arteriene reverseres?

Plakk i blodårene kan i mange tilfeller bli reversert hvis en person er dedikert til å vedta endringer i livsstil, behandling med medisiner og, om nødvendig, kirurgiske prosedyrer.

Betydning

Arteriell vaskulær sykdom oppstår som et resultat av plakk i arteriene. Denne tilstand, kjent som aterosklerose, begrenser blodstrømmen og oksygen som er nødvendig for funksjon av forskjellige deler av kroppen.

Identifikasjon

Plakk er sammensatt av avsetninger av fettstoffer, kolesterol, cellulært avfall og kalsium. Det mest avgjørende skritt i ethvert forsøk på å reversere plakk er en endring i kosthold med ekstreme begrensninger på inntak av fett og kolesterol.

Forebygging / løsning

Aspirin, kolesterolsenkende medisiner, ACE-hemmere, omega-3 fettsyrer, mosjon og røykeslutt er behandlinger som har vist seg å redusere risikoen for dødelighet hos pasienter med aterosklerose, i henhold til klinisk praksis retningslinje utviklet av UCLA Omfattende Åreforkalkning Treatment Program.

Medisinering

Leger velge mellom en rekke kolesterolsenkende medisiner, oftest velge fra gruppen kjent som statiner. "Aggressivt senke low-density lipoprotein (LDL) kolesterol, det" dårlige "kolesterolet, kan bremse, stoppe eller reversere oppbygging av fettavleiringer i blodårene dine", sier Mayo Clinic.

Kirurgi

Skulle livsstilsendringer og medisiner ikke klarer å reversere oppbygging av plakk, er kirurgiske prosedyrer som stenting og angioplastikk brukes til å hjelpe åpne blokkerte arterier. I avanserte tilfeller kan kirurgiske bypass-operasjoner være nødvendig.