Digidexo.com

Barrierer for kommunikasjon hos barn

Barrierer for kommunikasjon hos barn


Det finnes en rekke ting som utgjør barrierer for kommunikasjon hos barn, inkludert tale eller språkforstyrrelser og hørsel eller synsvansker. Barn som lider av kommunikasjonsbarrierer kan henge bak på skolen og også finne seg udugelig på å uttrykke sine tanker og ideer til andre eller på sosiale sammenkomster. Avhengig av årsaken, mens noen barrierer forsvinner på egen hånd, andre trenger medisinsk behandling eller ulike typer behandlinger.

Fysiske barrierer

Strukturelle misdannelser i munn og hals, nese og tunge, de kroppsdeler som er involvert i å snakke, kan hindre et barn fra å tale ord tydelig. Dysarthia er en motor tale lidelse der musklene i munn, ansikt og luftveier blir svake og kan bevege seg sakte eller ikke i det hele tatt. Dette kan resultere i sløret eller langsom tale, sikling, og tygge eller svelge problemer.

Helseproblemer

Forhold som cerebral parese eller muskeldystrofi påvirke nerver og muskler, noe som gjør det vanskelig for barn å kontrollere og koordinere kroppens bevegelser som letter kommunikasjonen. Funksjonshemminger som autisme også hindre utviklingen av kommunikasjonsferdigheter hos barn, mens hørselsproblemer og svaksynte begrense mengden av informasjon et barn samler når du kommuniserer med andre.

Tale Barrierer

Ifølge psykologi i dag, 5% av barn lider av tale problemer. The American Speech-Language-Hearing Association lister stamming, barndom apraksi av tale og stemmeproblemer som noen tale barrierer for barn. Stamming, som er preget av repetisjon eller forlengelse av lyder og nøling mens du snakker, begynner tidlig i barndommen og i noen tilfeller varer hele livet. Childhood apraksi av tale er et resultat av hjernens manglende evne til å koordinere bevegelse av kroppsdeler som lepper, kjeve og tunge, så selv om barnet vet hva hun vil si, hun er forhindret fra å uttale ordene. I tillegg kan polypper eller knuter og stemmebånd lammelse forårsake hes stemme og breathiness som hindrer kommunikasjon.

Språkbarrierer

Språkbaserte lærevansker påvirker barnas evne til å lese, snakke og skrive. Dysleksi er et slikt problem, der et barn finner det vanskelig å lære nye ord, husker tall i rekkefølge, følg instruksjonene eller forstå spørsmålene. Ifølge American Speech-Language-Hearing Association, er det noen barn som lider av selektiv mutisme ikke snakke i minst én sosial setting; i noen andre situasjoner, kan de kommunisere flytende.