Digidexo.com

Grapefrukt for Hypertensiv Treatment

Grapefrukt for Hypertensiv Treatment


Grapefrukt og grapefruktjuice er et fast innslag ved frokostbordet, med mer enn 1,6 tonn frukt produseres årlig i USA alene, ifølge Food and Agricultural Organization of the United Nations. Grapefrukt har også lenge vært spioneringen som en helse stift, selv å bli sentrum av sin egen diett kjepphest. Likevel, selv om mange av de påstander rundt de helsemessige fordelene av grapefrukt har vært overdrevet, sin bruk i å bidra til å forebygge og behandle hypertensjon har undersøkelser for å bevise fordelene.

Kalium

Grapefrukt inneholder høye nivåer av kalium, et viktig næringsstoff for å holde blodtrykket under kontroll, i henhold til American Heart Association. Bare noen få gram kalium daglig senker både systolisk og diastolisk blodtrykk med noen få poeng, som igjen betydelig reduserer risikoen for slag og hjertesykdom. En studie av John Hopkins Center i Baltimore sammenlignet en vanlig diett av kun 3,5 porsjoner om dagen av frukt og grønnsaker, og gir bare 1,7 gram per dag av kalium, med en diett på 8,5 porsjoner med frukt og grønnsaker, eller 4,1 gram kalium. Fagene med høyt blodtrykk som forbrukes de ekstra frukt og grønnsaker porsjoner hadde systolisk avlesninger i gjennomsnitt 7,1 poeng lavere og diastoliske målinger med gjennomsnittlig 2,8 poeng lavere.

Andre næringsstoffer

Kalium er ikke det eneste næringsstoff i grapefrukt som kan hjelpe dem med hypertensjon. Grapefrukt inneholder pektin, en fiber som har blitt vist å senke både blodtrykk og kolesterol. En studie ved University of Florida College of Medicine viste pektin kunne senke kolesterol tall med så mye som 10 prosent. Grapefrukt inneholder også en rekke næringsstoffer som kan hindre åreforkalkning.

Flere fordeler

Grapefrukt fordeler gå utover hypertensjon og hjerte helse. Den høye fiber nivåer kan hjelpe avverge tykktarmskreft og forstoppelse. Rødt og rosa varianter inneholder lykopen, en antioksidant som kan bidra til å senke risikoen for prostatakreft. Vitamin C nivå i frukten gi et løft til immunsystemet. Grapefrukt forbruket har også har vist seg å forebygge nyrestein.

Advarsel

Selv om de naturlige ernæringsmessige egenskaper av grapefrukt er vitenskapelig støttet, frukten kan også være farlig når det blandes med visse medisiner. Noen forbindelser i grapefrukt forstyrre enzymer i tynntarmen som bidrar til å absorbere medisiner, noe som betyr giftige nivåer av visse medisiner kan komme inn i blodet. Disse medikamentene er noen kolesterolmedisiner, smertestillende medikamenter, kalsiumkanalblokkere, antihistaminer og anti-HIV medisin. Sjekk alltid med en lege før du øker grapefrukt forbruk hvis på noen foreskrevne medisiner.

Alternatives

Næringsstoffene i en grapefrukt som bidrar til å bekjempe hypertensjon ikke er unik for denne frukten, og kan bli funnet i en rekke av andre næringskilder. Mange frukt - bananer, aprikos, kiwi, honeydews, svisker og appelsiner - samt poteter, spinat og lima bønner har høyere nivåer av kalium enn grapefrukt. Gulrøtter, bananer, erter, bønner og noen korn er også gode kilder til pektin. Kosttilskudd kan bidra til å gi disse fordelene også.