Digidexo.com

Øvelser og Strekker for leddgikt

Å våkne opp hver dag med stive ledd og muskler er ikke uvanlig for noen med leddgikt. Noen mennesker kan ha ledd så stiv at de ikke kan komme ut av sengen uten hjelp.

Starter hver dag med noen enkle øvelser og strekker seg spesielt for de med leddgikt kan varme opp leddene og holde dem fleksible og funksjonelle. De er også den perfekte varme opp for andre mer intense øvelser som turgåing, bading eller vekt trening, slik at du opererer med maksimal ytelse.

Overkroppen strekninger

Begynn med å stå med armene rett ut foran deg i fem sekunder, deretter forsiktig senke dem og slappe av. Utføre denne øvelsen totalt ti ganger.

Neste, hold armene rett bak deg inntil skulderbladene berører. Du vil føle en dyp stretch. Hold stillingen mens du teller til fem, slipp og gjenta øvelsen totalt 10 ganger.

Hamstring stretch

Hamstring muskler er en stor gruppe av muskler som kjører opp og ned på baksiden av låret. Stretching disse musklene regelmessig vil virkelig resultere i større spekter av bevegelse med mindre smerter.

Begynn med å ligge flatt på ryggen. Ta med ett ben på med kneet bøyd peker mot brystet. Legg hendene bak låret og dra det forsiktig inn mot brystet. Stopp når du føler spenningen i strekk, hold posisjonen i 10 sekunder, og slipp. Utføre denne øvelsen 10 ganger, jobbe seg opp til å holde hver strekk i 20 sekunder. Gjenta de samme trekk på det andre benet.

Calf stretch

Stå to meter foran en vegg. Plasser hendene på veggen og lene kroppen mot det mens du holder føttene på plass. Du vil føle en mild strekk i begge leggene. Hold denne posisjonen i 10 til 20 sekunder og gå tilbake til startposisjon. Denne øvelsen bør gjentas 10 ganger.