Digidexo.com

Hvordan virker Fat fungerer?

Den gode og dårlige om Fat

Fettet på kroppen vår har mange roller. Fettet bærer vi kan enten være vår venn eller vår fiende, avhengig av hvor mye fett vi har. For mye av en god ting kan faktisk være dårlig for vår helse, samtidig som det ikke er nok kan gjøre det samme. For mye fett kan gjøre en person mer utsatt for høyt blodtrykk, hjertesykdommer, fettlever, diabetes og andre helsetilstander. Når en person lider av anoreksi, de har ikke nok fett på kroppen, som også kan føre til helseproblemer som dårlig sirkulasjon, dårlig nyrefunksjon, benskjørhet, og med død. Fett er faktisk noe vi trenger for å overleve. Våre kropper lagre fett når den kan for å beskytte oss i tilfelle av hungersnød.

Fat Works som en isolator og Protector

Fettet vi har på kroppen vår bidrar til å isolere oss fra det kalde, og dempe våre organer for ekstra beskyttelse. Når du ikke har nok fett på kroppen din vil du få kaldt lettere i utgangspunktet fordi det er mindre isolasjon. De fleste mennesker er mer sannsynlig å få vekt i vinter tid fordi kroppene våre er programmert på denne måten. Vi pleier også å spise mer i vinter på grunn av Thanksgiving og andre ferie parter.

Fett beskytter. Fat frakker våre nerver og nervefibre ved å gi isolasjon og beskyttelse til våre sarte nerver.

Fat Works som Energy

Kroppen bruker fett som energi. Dette er grunnen til at utøve brenner bokstavelig feit. Når vi er fysisk aktive kroppen vår bruker kaloriene vi spiser som energi i tillegg til fettet vi har lagret på kroppen vår. Jo mer fett vi har desto lengre tid vil det ta å brenne den av.

Fat Fungerer med våre celler og hormoner

Fett bidrar til å holde våre hormoner balansert. Når vi har for mye eller for lite fett på kroppen vår, kan våre hormoner blir ut av klask. Dette gjelder særlig for kvinner i fertil alder. Noen kvinner som er alvorlig overvektige har vanskeligere for å bli gravid, og kvinner som er for tynn kan også ha problemer når de prøver å bli gravid. Noen ganger kan en mangel på kroppsfett kan stoppe menstruasjonssyklusen. Hormoner spiller en viktig rolle i unnfangelsen, og når vi ikke har den rette mengden fett på kroppen vår ting ikke alltid går som planlagt. Fett fungerer også sammen med våre celler. Fett hjelper cellene til å transportere næringsstoffer gjennom cellemembraner.