Digidexo.com

Tegn og symptomer på sykdommen Dropsy

Tegn og symptomer på sykdommen Dropsy


Dropsy, også kalt ødem, er en lidelse der kroppens vev hovne opp med væske. Ifølge Medline Plus, det skjer vanligvis i ben, føtter og ankler, men kan oppstå hvor som helst, selv internt. Den rammer ofte gravide kvinner og eldre mennesker. Det finnes en rekke potensielle årsaker samt tegn, symptomer og mulige behandlingsalternativer hvis du lider av dropsy.

Tegn og symptomer

Det første tegnet på dropsy er hevelse og hevelser i føtter, ankler, ben og muligens ansikt og hender. Ifølge Family Doctor, vil huden over hovne området bli strukket og skinnende. Hvis du trykker på området, vil det føre til et smilehull for å danne og vil forbli der i flere sekunder. Ifølge Mayo Clinic, kan du oppleve en utvidet magen. Hvis du opplever kortpustethet, pustevansker eller brystsmerter, er det mulig du kan ha lungeødem, som er dropsy i lungene. The Mayo Clinic sier å søke legehjelp umiddelbart hvis du opplever noen av disse tegn eller symptomer.

Årsaker

Dropsy kan ha en rekke årsaker. Ifølge Mayo Clinic, oppstår det når små blodkar kalt kapillærer lekke væske etter å ha blitt skadet eller fra lidelse overtrykk. Nyrene deretter oppbevares ekstra natrium og vann for å bistå de funksjonsfeil kapillærer. Kapillærene og slipp mer væske, som bygger i vev og fører til hevelse. Mulige årsaker er sittende eller stående i en stilling for lenge, spiser for mye salt mat, graviditet, visse medisiner, solbrenthet og problemer med indre organer som lever, nyrer og hjerte.

Behandling

Familie Legen sier at den eneste måten å riktig behandle dropsy er å behandle tilstanden som forårsaket den. Hvis dropsy oppstår i bena, bør du heve dem eller slitasje støttestrømper. Ikke sitt eller stå i lange perioder uten å ta tid til å jevne gå rundt. Begrens mengden salt du spiser. Legen din kan forskrive en vanndrivende å redusere mengden av vann og salt i kroppen din. Massasje kan hjelpe hevelse og poser som kan unngå ekstreme temperaturer. Det er best å konsultere legen din for å være skikkelig testet og diagnostisert før du prøver noen behandling på egen hånd.