Digidexo.com

Første tegn på Morgenkvalme

Første tegn på Morgenkvalme


Morgenkvalme påvirker minst 50 prosent av kvinner i hele et tidspunkt i svangerskapet. For noen kvinner er det første tegn på at hun er gravid. De første tegnene på morgenkvalme kan være kvalme og oppkast. I ekstreme tilfeller kan en kvinne lider av en tilstand som kalles hyperemesis gravidarum.

Kvalme

Kvalme er en av de første tegn på morgenkvalme. Noen kvinner vil bare oppleve mild kvalme, mens for andre kan det være mer alvorlig. Kvalme er vanligvis ikke en grunn til bekymring. Kvalme kan oppstå når som helst i løpet av dagen, men ofte skjer i morgen. Spise små måltider gjennom dagen og drikker rikelig med væske kan bidra til å eliminere kvalme.

Oppkast

Oppkast er en mer alvorlig form for morgenkvalme. Som kvalme, kan det forekomme på ethvert tidspunkt på dagen. For kvinner som opplever oppkast, lindrer det ofte seg selv innen den 15. uke av svangerskapet. Spise så snart du våkner opp, gå utenfor og få frisk luft, og unngå matvarer som inneholder mye fett eller krydder kan redusere forekomsten av oppkast under svangerskapet. Etter å ha prøvd disse tipsene og mat fortsatt ikke kan holdes nede, er det viktig å se en lege.

Hyperemesis gravidarum

Hyperemesis gravidarum er morgenkvalme på sitt ekstreme. Lider vil oppleve alvorlig kvalme og oppkast gjennom hele svangerskapet. De har ofte legges inn på sykehus på grunn av alvorlig vekttap og dehydrering. Mens på sykehuset, vil kvinnen behandles med intravenøse medikamenter. Selv om hyperemesis gravidarum er sjelden, kan det påvirke enhver kvinne under graviditet uten kjent årsak. Ingen langsiktige rammer på grunn av denne tilstanden har blitt rapportert for fosteret.

Årsaker

Legene vet ikke sikkert hva som forårsaker morgenkvalme, men mistenker flere ulike faktorer kan bidra til det. Den hormonet humant korionisk gonadotropin (hCG) er mistenkt for å bidra til kvalme og oppkast på grunn av sin raske eren mens gravid. Noen mener at en økt følelse av lukt under svangerskapet kan gjøre en kvinne mye mer følsomme for visse lukt og forårsake kvalme og oppkast. Til slutt, kan en mangel på vitamin B6 gjøre en kvinne mer utsatt for morgenkvalme.

Forebygging / løsning

Det finnes måter en kvinne kan forebygge eller lindre morgenkvalme når de første symptomene dukker opp. Å spise et tørt diett som kjeks, unseasoned retter og unngå koffein kan ha en beroligende effekt på magen. Ved å våkne opp, spise et lett måltid og deretter vente i minst 20 minutter før du stiger ut av sengen kan bidra til å forhindre morgenkvalme. Det er også flere medisiner tilgjengelig som en lege kan forskrive avhengig av situasjonen.