Digidexo.com

Hva er nærsynthet?

Nærsynthet og langsynthet er synonyme begreper. Sistnevnte er mest brukt i USA, mens den første sikt er vanligvis brukes i Storbritannia og Europa. Ifølge Bupa.co.uk, 5 millioner mennesker i Storbritannia er nærsynt, og ifølge eMedicine, om lag 20 prosent av amerikanerne har myopi (nærsynthet).

Identifisering og årsaker

De fleste tilfeller av nærsynthet er forårsaket av en endring i øyeeplet naturlige form. Øyeeplet normalt være runde, synes å være en oval form i kortsiktig mennesker. Shortsightedness kan også være en årsak til endringer i hornhinnen linsen. De unaturlige endringer i øynene forårsake lysstrålene som går inn i dem til å fokusere på forsiden av netthinnen fremfor direkte på netthinnen.

Symptomer

De viktigste symptom assosiert med nærsynthet er forvrengt, tåkete syn når du prøver å fokusere på fjerne objekter. Du kan legge merke til først at du har problemer med å se når du forsøker å lese eller se på TV. Du kan også ha problemer med å fokusere på bilder, og har hyppig hodepine anstrenge øynene. Når barn opplever nærsynthet, kan de synes å være frowning eller skjeling når de prøver å lese, se på TV eller fokusere på en tavle.

Diagnose

Diagnostisering nærsynthet er gjort ved hjelp av en synstest (synsundersøkelse). I denne synsundersøkelse, vil øyelegen stille deg flere spørsmål om ditt syn, og da vil han fysisk undersøke øynene dine. Han vil også utføre synsundersøkelser som vil fortelle ham årsaken til problemer med synet og finne ut om shortsightedness er mild, moderat eller høy.

Behandling

Det er for tiden tre korreksjoner for nærsynthet: kontaktlinser, briller og LASIK kirurgi. Kontaktlinser er myke silikon linser som er omtrent på størrelse med hornhinnen din. De korrigere synet ditt ved å forskyve fokuspunktet av netthinnen din. Du kan velge vanlige klare linser eller kosmetiske fargede linser. Briller kan bidra til å korrigere synet ditt på samme måte som kontaktlinser. Å velge dette alternativet kan kutte ned alle forekomster av øyeinfeksjoner som kan oppstå ved å innføre fremmedlegemer i øynene dine slik som kontaktlinser. Lasik er en kirurgisk operasjon der en laser er brukt for å omforme hornhinnen i øyet, for å forbedre synet. Dette er ikke en 100 prosent løsning i alle tilfeller, men det kan bidra til å gjenopprette visjon i noen mennesker.

Forebygging

Det er ingen god måte å forhindre nærsynthet. I motsetning til gamle koner 'tales, ser på TV eller leser vil ikke føre til tap av synet. Det er ingen FDA-godkjente botemidler for nærsynthet.