Digidexo.com

Tylenol og Ibuprofen i leversykdom

Tylenol og Ibuprofen er over-the-counter medisiner som har potensial til å øke risikoen for levertoksisitet (kan være ødeleggende for leveren). Det er foreslått at personer som har blitt diagnostisert med leverskade bruke disse medikamentene med forsiktighet.

Liver Disease

Leversykdommer er et vidt begrep som brukes for de forskjellige sykdommer som påvirker leveren. Leveren er ansvarlig for konvertering av næringsstoffer, produserer proteiner og enzymer, balansering hormoner og metabolizing visse medisiner.

Betydning

Tylenol (paracetamol) og ibuprofen er begge brukes for å lindre smerte og redusere feber. Disse medikamentene er mindre giftig for leveren hvis det brukes med måte og i henhold til anbefalte doser.

Betraktninger

For personer diagnostisert med leversykdom, advarsler gjelder å ta enten paracetamol eller ibuprofen. Risikoen for leverskade er økt hos personer som tar disse medikamentene, og også drikke alkohol.

Legemiddelindusert hepatitt

Hepatitt (leverbetennelse) er en tilstand som kan påvirke leveren når visse medisiner er tatt. Ifølge MedlinePlus, både paracetamol og ibuprofen øke risikoen for hepatitt hvis tatt i mengder som overstiger anbefalt dosering (Resource 1).

Fakta

Ifølge HCVAdvocate.org, er paracetamol relatert levertoksisitet den ledende årsak til leversvikt i USA, og står for mer enn 56 000 akuttmottaket besøk og 450 dødsfall årlig (Resource 2). The American Academy of Family Physicians tyder på at pasienter med diagnosen kronisk leversykdom ikke bruke ibuprofen (Resource 3).