Digidexo.com

Hvordan oppdage Helicobacter Pylori

Helicobacter pylori, også kjent som H. pylori, er en bakterie som infiserer din mage og deler av tynntarmen. Ifølge Mayo Clinic, er om lag 50 prosent av verdens infisert med H. pylori. Imidlertid vil de fleste mennesker opplever ingen tegn eller symptomer på infeksjon. Dessverre, vil noen mennesker viser symptomer på en H. pylori-infeksjon som kan variere fra ubehag i magen til en sår. Hvis du har kroniske magesmerter, bør du oppsøke lege for å utelukke H. pylori-infeksjon.

Hvordan oppdage Helicobacter Pylori

•  Snakk med legen din om dine symptomer. Hvis han eller hun mistenker en H. pylori-infeksjon, kan en test bli anbefalt å sjekke for bakterier.

Blood antistoff test: gjennomgå en blodprøve ved å la legen din for å stikke fingeren og samle en dråpe blod. Du trenger ikke å forberede seg til denne testen hvis det er denne typen legen anbefaler.

Krakk antigen test: Ikke ta noen protonpumpehemmer narkotika i to uker før testen og ingen medisiner som inneholder vismut (ofte brukt for urolig mage eller halsbrann) for en måned før. Bruk krakk oppsamlingsbeholder legen din gir deg til å få en prøve etter at du bruker toalettet. Gi prøven til legen din for testing.

Urea pusteprøve: Ikke spis eller drikk noe før testen. Slutt å ta antibiotika og legemidler som inneholder bismuth en måned før testen. Slutt å ta protonpumpehemmere to uker før testen og H2-blokkere 24 timer før testen. Drikk løsningen at legen gir inneholder radioaktivt karbonmolekyler som reagerer med H. pylori bakterier. Blås i en pose og gi det til legen for å teste.

Magen biopsi: Ikke spis eller drikk noe før testen. Slutt å ta antibiotika og legemidler som inneholder bismuth en måned før testen. Slutt å ta protonpumpehemmere to uker før testen og H2-blokkere 24 timer før testen. Du vil bli satt under anestesi og legen vil bruke en endoskopi for å gå ned i halsen for å samle en vevsprøve fra magen til test.