Digidexo.com

Progressive stadier av alkoholisme

Adaptive Stage

Den adaptive fasen er den første fasen av alkoholisme. I denne fasen utvikler alkohol en stadig større toleranse for alkohol. Enkeltpersoner i den adaptive scenen er uvitende om at de utvikler et problem med alkohol. I tillegg til deres evne til å drikke store mengder alkohol uten å virke å lide noen syke effekter, enkeltpersoner i denne fasen finner ut at de må drikke større og større mengder for å få noen glede av alkohol.

Middle Stage

Når alkohol pasninger fra den adaptive scenen til midten scenen, begynner han å vise flere tegn på alkoholisme. Alkohol begynner å få en mer ødeleggende innflytelse på livet hans, som hans helse er påvirket av vane. I tillegg begynner alkoholiker nå å føle abstinenssymptomer når han gjør ikke nok til å tilfredsstille sin vane. Krav til alkohol, og behovet for å drikke ofte og til upassende tider, kan begynne å påvirke alkohol personlige og profesjonelle liv. Til slutt, under midten scenen begynner alkoholiker å oppleve blackouts. En blackout oppstår når alkoholikeren har ingen minne om hendelser som skjedde mens han drakk. Den midterste fasen er når drikking begynner å seriøst påvirke livsstilen til alkoholikeren. Hans arbeid ytelse lider ofte, det samme gjør hans personlige liv, på grunn av sin konstante suget etter alkohol.

Siste Stage

Under den siste fasen av alkoholisme, har alkoholholdige mistet all kontroll over hennes drikking vane. Hun kan lide av underernæring og andre helseproblemer på grunn av konstant drikking. Ofte har alkoholikere på dette stadiet mistet jobbene sine på grunn av sitt utseende, ytelse, og andre aspekter av deres alkoholisme.

Denial

Et kjennetegn som er tilstede i alle tre stadier er fornektelse. En alkoholiker vil vanligvis nekte hennes avhengighet, til andre og til seg selv. I de tidlige stadiene, skjuler hun hvor mye hun drikker, men hvis konfrontert vil benekte at hun har et problem i det hele tatt. Denial hindrer mange alkoholikere fra anerkjenne deres problem, og derfor fra å få hjelp for sin alkoholisme.