Digidexo.com

Narkotika for Lymes Disease

Lyme sykdom er en sykdom som overføres gjennom bitt av hjort flått. Fordi Lyme sykdom har potensial til å forårsake leddbetennelse, nerveskader og nedsatt hukommelse når venstre ubehandlet, leger reagere raskt på tilfeller av Lyme sykdom ved forskrivning narkotika.

Behandling

Leger vanligvis foreskrive antibiotika medisiner for å drepe Borrelia burgdorferi bakterien som forårsaker Lyme sykdom.

Typer medisiner

I de fleste tilfeller, orale antibiotika som doksycyklin, amoxicillin og cefuroxim benyttes for behandling. Hvis infeksjonen er avansert, kan legene velge intravenøs antibiotika administreres i et sykehus.

Time Frame

Oral antibiotika brukes vanligvis for 14 til 21 dager for å behandle Lyme sykdom, mens intravenøse kurs av antibiotika varer vanligvis 14 til 27 dager, i henhold til de Mayo Clinic.

Risiko

Det vesentligste av risikoen forbundet med antibiotika er kolitt eller betennelse i tykktarmen, noe som resulterer i alvorlig diaré. Intravenøs antibiotika som brukes for Lyme sykdom kan forringe hvite blodlegemer og gallestein i tillegg til diaré, rapporterer Mayo Clinic.

Advarsel

Noen alternative medisinske utøvere anbefalt injeksjoner av bismacine, som inneholder en stor mengde av metallet vismut, for behandling av Lyme-sykdom. Det amerikanske Food and Drug Administration advarer om at bismacine er sannsynlig utrygt for folk flest, og utgjør en risiko for nyresvikt og dysfunksjon av det kardiovaskulære systemet.