Digidexo.com

Årsaker, risikofaktorer og Cures for Snorking

Årsaker, risikofaktorer og Cures for Snorking


Snorking oppstår ved innånding eller utåndet luft forårsaker vibrasjoner i halsen eller nesegangene. Disse vibrasjonene skyldes en delvis blokkering som kan være plassert på hvilket som helst punkt mellom spissen av nesen ned til stemmebåndene. Studier anslår at mellom 30 og 50 prosent av den totale amerikanske befolkningen er vanlige snorkere. Flere av disse er menn enn kvinner.

Sleep Apnea

Selv irriterende for andre i nærheten, er mest snorking ufarlig. Imidlertid kan høyt og hyppig snorking være knyttet til en potensielt livstruende tilstand som kalles søvnapné. Det finnes forskjellige typer søvnapné, men alle som lider har perioder på flere sekunder under søvn når puste stopper helt. Hyppig natt waking forårsaker døsighet og konsentrasjon. Mer seriøst, kan ubehandlet søvnapné øke risikoen for hjerteinfarkt, høyt blodtrykk, fedme, hjerneslag, diabetes, depresjon, angst og uregelmessig hjerterytme (arytmi).

Behandlinger for Sleep Apnea

Den mest vellykkede behandling for søvnapné er en maskin som kalles en Continuous Positive Airway Pressure (CPAP) enhet. Via en ansiktsmaske, holder maskinen øvre luftveier åpne under søvn ved kontinuerlig å tvinge luft gjennom dem. Lider kan også bli hjulpet av det bruk av en spesiell dental munn-vakt som justerer posisjonen til kjeven og tungen. Dette må monteres av en tannlege som spesialiserer seg på søvnapné. Hvis disse er mislykket, kan kirurgi bidra til å løse problemet. Det bør bemerkes at snorking relaterte søvnforstyrrelser kan skje uten søvnapné å være den skyldige. Det er en enkel test for å foreta bestemmelsen.

Røyking og alkohol

Det er et godt etablert kobling mellom inntak av alkohol og tobakk og økt snorking. Å oppdage om en eller begge av disse er årsaken til problemet, bør snorer redusere eller slutte å drikke og røyke før det kan fastslås om dette er årsaken. Røyking og alkohol kan også øke forekomsten av søvnapné i snorer.

The Weight Issue

En person som er overvektig er mer sannsynlig å snorke. Dette er på grunn av dårlig muskeltonus og høyere nivåer av fettavleiringer i luftveiene som forårsaker dem til å begrense. Økt vekt er også knyttet til forekomsten av søvnapné. Hvis vektøkning er årsaken til en person snorking, som regel problemet vil forsvinne når den lidende mister vekt.

Andre Fysiologiske årsaker

Snorking kan være en følge av blokkeringer i neseganger forårsaket av allergi eller en infeksjon eller ved formen av nesegangene. Hormonelle endringer forårsaket av graviditet og menopause har også vært knyttet til snorking. Aldringsprosessen kan også være ansvarlig for ny snorking i begge kjønn som luftveiene kan bli smalere med alderen. En lege vil kunne gi råd om allergi eller infeksjon som påvirker luftveiene og anbefaler en behandling for å stoppe Snorking. Dersom hindringen bevirker at snorking er i nesen, er en annen behandling tilgjengelig anvendelsen av nese strimler. Produsenter hevder at disse hindrer nesebor kollaps under søvn. En person er mer sannsynlig å snorke hvis han sover på ryggen. Endre søvn posisjon til siden kan være en enkel løsning for alle snorkere.