Digidexo.com

Time Frame for Drug Treatment for Strokes

Et hjerneslag er en medisinsk krise utløst av forstyrrelser i hjernens normale blodtilførsel. Rask reaksjon på utbruddet av hjerneslag kan forhindre mange av sine alvorlige eller livstruende komplikasjoner.

Fakta

Ifølge National Institute of nevrologiske lidelser og hjerneslag, slag skyldes en blokkering i en arterie (hjerneinfarkt) eller blødning fra en arterie i hjernen (hemoragisk slag).

Behandling Time Frame

The Mayo Clinic siterer en tre-timers vindu for rask behandling av slagsymptomer. Behandling i dette tidsrommet kan bidra til å forhindre død og utvikling av alvorlige komplikasjoner, inkludert lammelse og underskudd av hukommelse, tenkning og språk.

Rapid behandlingstilbud

I et hjerneinfarkt, kan legene bruke en av flere metoder for å raskt fjerne en arterie blokkering, inkludert aspirin, blodfortynnende som warfarin (Coumadin) og en nyere blodpropp-busting medisiner kalt vevsplasminogenaktivator (TPA).

TPA

TPA tilhører en gruppe medisiner som kalles trombolytika. For det å oppnå terapeutisk effekt, må legene administrere den innen tre timer etter de første tegn på hjerneslag.

Betraktninger

Før administrering av TPA, leger rutinemessig undersøke pasientens hjerne å skille iskemisk hjerneslag fra hemoragisk hjerneslag. TPA bruke i en sak av hemoragisk hjerneslag kan utløse en dødelig forverring av eksisterende blødning.