Digidexo.com

Hva er komplikasjoner av demens?

Demens er en betingelse, og ikke en sykdom, forårsaket av en rekke symptomer knyttet til hukommelsen og hjernefunksjon. Den vanligste formen for demens er Alzheimers sykdom, som rammer halvparten av den amerikanske befolkningen over 85 år, ifølge Mayo Clinic. En rekke komplikasjoner assosiert med demens.

Vekttap

En person med demens kan glemme å spise, eller har en redusert appetitt. Vekttap er vanlig. Oppmuntre små snacks og mini måltider i løpet av dagen.

Dehydrering

Drikking væsker blir ofte glemt. Væsker kan nektes å unngå forlegenhet inkontinens kan forårsake.

Hygiene

Demens fører til redusert hygienenivå. En person kan ikke lenger ønsker å skifte klær eller dusj. Pusse tenner og vaske hendene kan være vanskelig eller rett og slett glemt.

Misbruk

Omsorg for en person med demens kan være svært vanskelig. En omsorgsperson har en ekstrem mengde stress stede når omsorg for en kjær med demens. En person med demens kan lider økonomisk, følelsesmessig og fysisk mishandling.

Kommunikasjon

Finne de riktige ord og uttrykk kan være vanskelig for en demente. En person kan bare har glemt det riktige ordet for et objekt. Tap av kommunikasjon kan føre til uro og frustrasjon.

Emosjonell helse

Depresjon og isolasjon er vanlige komplikasjoner av demens. Folk diagnostisert med mild demens ofte forstår hva som skjer med deres hjerne og kropp. En person kan bli mer aggressiv eller emosjonelt ustabil.