Digidexo.com

Tegn på Meningokokk

Tegn på Meningokokk


Meningokokksykdom er den bakterielle form av meningitt, en sykdom som forårsaker svelling av membraner som omgir hjernen og ryggmargen ved å infisere i blodstrømmen. Tidlig diagnose av denne dødelige sykdommen er viktig for å overleve. Oppsøke lege umiddelbart hvis det oppstår symptomer. Mens viral meningitt er sjelden dødelig, bakteriell meningitt som meningokokk er ekstremt dødelig.

Symptomer hos spedbarn

Symptomene på meningokokksykdom vanligvis vises innen 2 til 10 dager etter eksponering. Symptomene varierer fra spedbarn og voksne. Vanlige symptomer hos spedbarn inkluderer feber, irritabilitet, dårlig spise og vanskelig å vekke. Spedbarn er vanskelig å diagnostisere på grunn av deres manglende evne til å kommunisere samt symptomene på meningokokk ligner andre sykdommer, slik som influensa.

Symptomer hos voksne

Vanlige symptomer hos eldre barn og voksne har høy feber, sterk hodepine, stiv nakke, følsomhet for sterkt lys, søvnighet eller problemer med å våkne, forvirring, kvalme eller oppkast og mangel på matlyst.

Alle kan få det, men ungdom og unge voksne er på et høyere risiko på grunn av store mengder tid tilbrakt i sovesaler eller nært hold med mange mennesker i områder som skole. Disse to aldersgruppene står for 15 prosent av alle diagnostiserte tilfeller og ett i syv tilfeller føre til dødsfall, ifølge Centers for Disease Control and Prevention (CDC).

Symptomer og behandling

En typisk meningokokk feber vil stige til over 103 grader, akkompagnert med en hodepine og følsomhet for sterkt lys og lyd. Den stiv nakke oppstår bare i 40 prosent av meningokokk tilfeller.

For å behandle meningokokk, kan antibiotika slik som penicillin G eller cetriaxone bli administrert av en lege. På tross av antibiotika som blir administrert, 10 til 15 prosent av personer som fremdeles dør av sykdommen, ifølge CDC.

Symptomer Ledende til Diagnose

Symptomene på meningokokk er ikke uvanlig for andre sykdommer. Men er rask diagnose for å overleve så nøkkel som mange leger vil bestille diagnosene tester umiddelbart hvis pasienten har nesten alle symptomene.

Diagnosene er vanligvis laget ved å dyrke bakterier fra en prøve av spinalvæske. Spinalvæske hentes ved å utføre en spinalpunksjon, som er når en nål settes inn i et område i nedre del av ryggen hvor væske i spinalkanalen kan samles.

Leger må prøven for å identifisere bakterier og foreskrive riktig antibiotika.