Digidexo.com

Hva er funksjonen av Fruktose?

Fruktose er et enkelt sukker. Tabell sukker, sukkerrør og lønnesirup er alle former for sukrose, som er fruktose kombinert med glukose. Alle sukker og karbohydrater benyttes av kroppen for energi.

Funksjon

Enkle sukkere og karbohydrater er den enkleste form for energi for legemet, siden de brytes ned hurtigere enn komplekse næringsmidler som proteiner, fett og hele korn og grønnsaker. Kroppen tar disse enkle sukkerarter og konverterer dem til glukose. Overskudd av glukose lagret som glykogen, og overskudd av glykogen omdannes til fett for lagring.

Naturlige kilder

Fruktose finnes naturlig i honning, de fleste frukter og grønnsaker. Alle er gode kilder til rask energi for cellulær funksjon.

Behandlet kilder

Fruktose kommer også fra høyt fruktosemaissirup, som, selv om avledet fra mais, er en bearbeidet søtningsmiddel. Den inneholder både glukose og fruktose, slik at det er behandlet av kroppen på samme måte som "naturlige" fruktose behandles.

Advarsler

De fleste næringsstoffer er behandlet av kroppen på flere måter, men fruktose er behandlet bare i leveren, noe som gjør det til en rask energikilde direkte til musklene og hjernen. Imidlertid, når kroppen får for mye fruktose, griper dens behandling med nedbrytning og produksjon av glukose, forårsaker høyt blodsukkernivå. Overskytende mengder av glukose også resultere i overkant glykogen, og derfor høyere fett i tillegg.

Kosttilskudd hensyn

Noen studier har indikert at forbruket av produkter med høy fruktose mais sirup kan føre til diabetes og vektøkning. Andre studier sier at høy fruktose mais sirup er ikke mer en gjerningsmann enn andre søtstoffer. Forbruker for mye sukker og for mange raffinerte karbohydrater, i noen form, vil oppnå samme resultat - uberegnelig blodsukkernivå, lav energi, og ekstra kroppsfett.