Digidexo.com

Slik unngår du at høyt kolesterol med mat

Kolesterol er et fett, voksaktig steroid som styrker veggene i alle cellene i kroppen din. Kroppen din trenger og bruker kolesterol til å opprettholde riktig cellestruktur og vekst. To typer kolesterol finnes: high density lipoprotein, eller HDL (godt kolesterol) og lav tetthet lipoprotein, eller LDL (dårlig kolesterol). Dårlige kolesterolet (LDL) reiser fra leveren til de indre veggene i ditt hjerte, og kan bidra til et hjerteinfarkt. Jo mer LDL i kroppen din, jo større er sjansene for å få slag eller hjerteinfarkt. Du kan imidlertid bidra til å forhindre og redusere LDL kolesterol ved å spise visse typer mat hver dag.

Slik unngår du at høyt kolesterol med mat

•  Spis minst en kopp nøtter hver dag. Nøtter som mandler, pistasjenøtter og valnøtter er rike på antioksidanter og omega-3 fettsyrer. Disse stoffene kan bidra til å reversere arteriell skade forårsaket av mettet fett og redusere low density lipoprotein (LDL) kolesterol nivåer.

Legg rikelig med blåbær til kosthold. Pterostilbene er den aktive ingrediensen i blåbær, og det kan bidra til å senke det dårlige kolesterolet. Blåbær er også rik på antioksidanter, som kan hjelpe deg å miste ekstra vekt. Spis minst en kopp friske eller tørkede blåbær hver dag.

Drikk tre glass tranebærjuice hver dag. Tranebær inneholder mange potente ingredienser inkludert anthocyaniner, polyfenoler og flavonoider, som kan hjelpe deg med å redusere dårlige kolesterolet. Kjøp bare usøtet, helt naturlig og ukonsentrerte tranebærjuice for maksimalt utbytte.

Konsumere linfrøolje i tablettform. Linfrøolje er rik på alfa-linolensyre, som kan bidra til å forebygge høyt blodtrykk og andre hjertesykdommer samtidig som man reduserer det dårlige kolesterolet nivåer. Den anbefalte dosering er én 1000mg tablett daglig.

Konsumere en avokado hver dag. Avokado er rik på fytokjemikalier, som kan bidra til å forhindre kreft og senke kolesterolnivået. Avokado kan også beskytte deg mot diabetes og hjertesykdommer.

Hint

  • Alltid snakke med legen din før du tar fatt på en ny diett.