Digidexo.com

Informasjon om Evening Primrose

Informasjon om Evening Primrose


Den nattlysolje (Oenothera lamarckiana) er en robust biennale og kan finnes i USA øst for Rocky Mountains. Blomstene er lys gul, og er om lag 2 inches over når moden. De åpner sent på ettermiddagen. Høyden av stilkene oppnå 2 til 5 meter.

Jord

Den nattlysolje foretrekker godt drenert snarere enn fuktig jord. PH-verdier som det kan blomstre kan være nøytral til høy. Det er en hardfør plante som vokser i jord temperaturer på mellom 65 og 70 grader Fahrenheit. Den har en 70 prosent gjennomsnittlig suksessrate når plantet; 1 oz. av frø dekker 980 kvadratmeter og 3 kg. dekker et acre. Frø bør sås på en dybde på 1/16 tomme.

Forslag til bruk

De nattlysolje blomstrer mellom mai og juli. Dens Forslag til bruk, i henhold til Texas A & M Extension Service, er ved veikanter, gjerdelinjer og enger. Kvelden primrose er biennale, noe som betyr at levetiden til anlegget er toårig. Deretter dør, og etterveksten er gjennom seeding.

Andre navn

Andre navn for nattlysolje Ifølge Alternativ Nature nettstedet, er, felles nattlysolje, feber anlegg, flott kveld-primrose, Konge-kur-all, natt geiterams, scabish, scurvish og tre primrose.

Flower Scent og frø

Kvelden primrose blomst har en sterk søt duft som tiltrekker pollinerende møll. Frøene av nattlysolje er liten og rødlig.

Den gule blomsten av nattlysolje legger til fargen på sommeren. Det er en ganske hardfør blomst, men ikke så aggressiv som noen andre varianter i måten det sprer seg eller dominerer andre arter i samme område. På samme tid, vil det gi en stor mengde av frø og så lett kan spre seg i fravær av sterk konkurranse.

Mat og naturmedisin

Den nattlysolje er spiselig og dets blader, røtter og blomster var og blir spist. Indianar indianerstammer spiste nattlysolje som en stift. I dag er blomstene lagt til salater, som garnityr og dets unge seedpods er dampet.

Frø kan bli stekt. Å steke frøene, steke frøene i ovnen i 15 til 20 minutter ved 350 grader Fahrenheit. Dryss dem på brød eller i salater. Du kan strø primrose frø som du ville svart pepper.

Nattlysolje er også brukt som et alternativ medisin. Olje fra frø som behandles og brukes i en rekke av alternative helse-midler.