Digidexo.com

Globus Pharyngeus Treatment

Globus pharyngeus beskriver vanlig og ubehagelig følelse av å føle en klump i halsen. Globus pharyngeus står for om lag 4 prosent av henvisninger til øre, nese og hals spesialister, ifølge konsulent Hisham Khalil. En klump i halsen indikerer sjelden strupekreft, så globus pharyngeus symptomene er vanligvis ingen grunn til bekymring.

Årsak

Årsaken til globus pharyngeus er ukjent. The East Kents Sykehus Universitetet rapporterer sure oppstøt fra magen kan føre til en klump i halsen, og sikkert mange mennesker som lider av acid reflux ofte opplever globus pharyngeus. En annen teori antyder at spenningen i halsen muskler og voice box øke risikoen for globus pharyngeus. Stressende situasjoner kan også opprette en klump i halsen.

Symptomer

Klumpen i halsen følte under en episode av globus pharyngeus kan føle seg veldig liten eller så stor som en valnøtt. Folk opplever globus pharyngeus på ulike områder. The Throat Problemer nettside melder at noen mennesker føler en klump rundt strupehodet, mens andre føler klumper så lavt som brystet området. Munn og svelg området ofte føles stram og tørr. Noen folks stemmer blir hes. Mens alarmerende, betyr globus pharyngeus ikke føre til problemer med å svelge, selv om svelging kan synes å kreve mer innsats.

Forholdsregler

Globus pharyngeus ikke utgjør en trussel mot helse. De Throat Problemer nettstedet bemerker imidlertid at mer alvorlige tilstander kan etterligne globus symptomer og også føre til en klump i halsen. Tilstedeværelsen av en fysisk klump i halsen krever ytterligere etterforskning. I de fleste tilfeller, fysiske hals klumper oppstå på grunn av hovne lymfeknuter eller infiserte hals kjertler, men kan også indikere alvorlige forhold, for eksempel strupekreft. Fysiske årsaker må utelukkes før en diagnose av globus pharyngeus.

Behandling

Til tross for hvordan tilstanden føles, ikke sant globus pharyngeus ikke faktisk føre til en klump i halsen. The East Kents Sykehus Universitetet foreslår prøver avslapping teknikker som gjesping, å strekke hals musklene, og drikker kule væsker. Spising kan gi midlertidig lindring fra Globus symptomer, da det kan antacids, hvis acid reflux forårsaker klump i halsen. Sensations forårsaket av globus pharyngeus føre mange mennesker til gjentagelser svelge eller fjerne halsen. Prøv å motstå disse oppfordrer & ndash; svelger og harking faktisk forverre symptomer på globus pharyngeus.

Forebygging / løsning

Forebygging av globus pharyngeus inkluderer bedre stress ledelse, ifølge East Kents Sykehus University. Tar tid å slappe av og redusere stress kan redusere følelsen av en klump i halsen. Globus pharyngeus er en svært vanlig tilstand. Forstå at Globus symptomene ikke utgjøre en helserisiko bidrar til å redusere angst, noe som igjen kan redusere følelsen av å ha en klump i halsen. Kontrollerende acid reflux senker også risikoen for fremtidig globus pharyngeus.