Digidexo.com

Er solsikkeolje sunt?

Amber i fargen, har solsikkeolje en lys, nøytral smak, noe som gjør det et klart valg for kokker som ønsker at deres mat til å skinne, og ikke bli overmannet av deres valg av matolje. Heldigvis, dette ettertraktede matolje er ganske sunt for deg, enda mer enn oljen du kan bruke.

Typer

Det er faktisk tre typer solsikkeolje du kan skaffe: NuSun, høy oljesyre, og linoleic. De er alle avlet fra standard avlsteknikker, men varierer i konsentrasjonen av oljenivået, som bestemmes av solsikkefrø oljen ble utvunnet og klimaet i hvilken planten ble dyrket.

Vitamin E

Solsikkeolje faktisk har den høyeste konsentrasjonen av vitamin E av alle vegetabilske oljer. Vitamin E er en som omfatter navn for en gruppe av fett-oppløselige komplekser med kraftige antioksidante egenskaper, noe som bidrar til å beskytte cellene mot frie radikaler, eller radikaler som forårsaker kreft i kroppen. Vitamin E er også en anti-inflammatorisk, og dermed gjør det til en sunn og naturlig del av ditt daglige kosthold, og det vil bidra til å forhindre smitte og sykdomsutvikling så vel.

Skin

Solsikkeolje er også brukt i kosmetiske produksjon som en emulsjon og en fuktighetskrem, i hovedsak. Oljen fremhever ungdommelighet i huden og bidrar til å gjøre huden myk ved å låse fuktighet i, delvis fordi solsikkeolje er lett absorberes og ikke tendens til å forlate en klebrig, fet film. Du vil også finne solsikkeolje i hår produkter fordi det vil også fukte tørt sprøtt hår og tørket ut hodebunnen.

Fat

Mens være lav i mettet fett, er solsikkeolje rik på flerumettede fettsyrer, noe som senker både gode og dårlige kolesterolet. Kroppen din trenger fett i kosten for energi og riktig celle funksjon, så plukke et sunt fett, for eksempel solsikkeolje, vil hjelpe deg til å oppnå dine fettinntaket samtidig styre klar av umettet fett som finnes i høy konsentrasjon i andre oljer.

Betraktninger

Kontakt lege før noen drastisk endring i kostholdet ditt og rapportere eventuelle bivirkninger eller reaksjonen du har en gang å gjøre bytte til solsikkeolje. Som med noe olje, er moderasjon nøkkelen så begrens inntaket og bruke bare det som er nødvendig under matlaging eller for din skjønnhet regiment.