Digidexo.com

Slik unngår du at Helvetesild Regelmessighet

Slik unngår du at Helvetesild Regelmessighet


Helvetesild, kjent medisinsk som herpes zoster, er en akutt virusinfeksjon som følger nervebaner, forårsaker små blisterlike lesjoner. Viruset er den samme som forårsaker vannkopper. Helvetesild lesjoner kan være så smertefullt for mange lider som de gjør dag-til-dag-aktiviteter vanskelig. Gjentakelse av helvetesild er omtrent like sannsynlig som å utvikle infeksjon i første omgang ifølge Centers for Disease Control and Prevention, men det er noen ting du kan gjøre for å bidra til å redusere sjansene for lidelse igjen.

Reseptbelagte medisiner

Ifølge Mayo Clinic, er reseptbelagte antivirale medisiner som vanligvis foreskrevet for å fremskynde helbredelsesprosessen og redusere risikoen for komplikasjoner, selv om de ikke vil kurere helvetesild på egenhånd. De mest vanlige antivirale legemidler foreskrevet for helvetesild er acyclovir, Valacyclovir og famciclovir. Legen din kan også foreskrive antiepileptika som gabapentin, trisykliske antidepressiva som amitriptylin, bedøvelsesmiddel som lidokain eller narkotiske medisiner for å behandle helvetesild symptomer.

Zostavax Vaccine

I en artikkel for CNN.com, Dr. Otis Brawley, Chief Medical Officer of American Cancer Society, skriver at Zostavax vaksinen har vist seg å forebygge tilbakefall av helvetesild utbrudd hos pasienter 60 år eller eldre. Han bemerker at Zostavax vaksine, ofte referert til som den helvetesild vaksine, bør gis til pasienter etter de opprinnelige helvetesild utslett har forsvunnet. I kliniske studier reduserte Zostavax vaksinen risikoen for helvetesild med om lag 50 prosent. I de samme forsøk, redusert vaksinen risiko for en smertefull tilstand som ofte følger helvetesild utslett, kjent som post herpetisk nevralgi, med omtrent 66 prosent. Den Zostavax vaksinen er godkjent av Food and Drug Administration bare for de 60 og eldre.

Steroid bruk

Ved hjelp av steroid medisiner som prednison kan øke sjansene dine for å få helvetesild viruset igjen, ifølge Mayo Clinic. Hvis du trenger å ta steroider for alvorlige medisinske tilstander og har hatt helvetesild før, la legen få vite. Risikoen ved en mulig helvetesild tilbakefall må veies. Det kan være andre behandlinger som er like effektive eller nesten like effektivt som ikke vil øke risikoen for tilbakefall.

Livsstil

Selv om mer forskning er nødvendig, er det noen sammenhenger mellom stress og soleksponering og utvikling og tilbakefall av helvetesild viruset ifølge Centers for Disease Control and Prevention. Prøv å redusere stress nivå noen måte du kan. Ta en yoga klasse, få tid til å trene, lese en bok eller gå tur med hunden hver dag. Aktiviteten spiller ingen rolle, så lenge du synes det er hyggelig og stress-fri. Soling kan også gjøre helvetesild tilbakefall mer sannsynlig, spesielt på områder som er utsatt for sol i sommer som armer, hender og ben. Prøv å begrense soleksponering i løpet av de skarpeste, hotteste deler av dagen, og alltid bruke solkrem eller bruke vernetøy.