Digidexo.com

borderline tumor eggstokk

Borderline eggstokkreft Tumor

Det finnes ulike typer av kreft i eggstokkene; en av de typer som er kjent som border eggstokkreft tumor. Det er en svulst som normalt opptrer i eggstokken som har en kjernefysisk abnormitet, er det imidlertid ikke-invasiv. Den kommer i området mellom en ondartet og en godartet svulst.

Historie

Dr. Taylor var den første til å beskrive legen ovarietumorer som var ment å være semi-ondartet, men deres behandling hadde mer positive resultater når sammenlignet med behandling av andre kreft i eggstokken. Det var først i 1970 at disse borderline tumorer ble anerkjent som en egen undergruppe av eggstokkreft av WHO.

Typer

Det finnes to vanlige typer border eggstokkreft svulster; mucinøst og serøse border eggstokkreft svulster i tarm type.

Frekvens av Svulster

Bare 1,8 prosent av kvinnene kontrakt ovarietumorer. Denne tilstanden kan være forårsaket av røyking, bruk av prevensjon, menarche og arvet tendenser mot eggstokkreft.

Detection

Det er vanskelig å diagnostisere og oppdage borderline svulster av eggstokken inntil de viser seg i abdominal oppblåsthet og smerter. Mange pasienter føler ikke noen symptomer.

Behandling

Kirurgisk fjerning av svulster anbefales etter at diagnosen er gjort. Biopsier kan også være en del av den første behandlingen, men postoperativ behandling er fortsatt blir undersøkt av leger.

hCG Tumor Markers

hCG Tumor Markers


Tumor markører er stoffer som produseres av kroppen, enten ved svulstcellene selv eller av de omkringliggende vev som en del av kroppens immunsystem respons på svulsten, ifølge National Cancer Institute. Disse markørene kan måles enten i blod, urin eller vevsprøver, og er nyttige verktøy i kreftbehandling. Mer enn 12 ulike tumormarkører har blitt identifisert, som ulike typer svulster vil produsere forskjellige stoffer. En slik markør er humant koriongonadotropin, eller hCG.

hCG

hCG er et hormon som normalt produseres under svangerskapet, og er det da målt ved hjelp av graviditetstester. Den er produsert av spesialiserte chorion celler som danner en membran som omgir fosteret, og er synlig ved laboratorietester i løpet av dager etter befruktning. Ifølge MedicineNet.com, er hCG rolle for å stimulere utviklingen av gonadene, som enten den testikler eller eggstokker, derav begrepet gonadotropin. Noen svulster også produsere hCG.

Bruk i Cancer Care

hCG markører har flere ulike bruksområder i kreftomsorgen. Tilstedeværelsen av hCG kan diagnostisere en tumor, som hCG er aldri til stede i friske menn og er til stede hos friske kvinner bare når de gravide. Under graviditet, kan forhøyede nivåer av hCG også være en indikasjon på svangerskaps kreft. I løpet av kreftbehandling, blir hCG markører anvendes for å bestemme hvorvidt en tumor reagerer på behandling. En svulst som krymper bør tilsvare senke nivåene av hCG, ifølge National Cancer Institute. Followup omsorg med pasienter i remisjon kan også innebære screening for hCG markører, for å oppdage eventuelle tilbakevendende svulster.

Kreft oppdages med hCG

To forskjellige deler av hCG-molekylene, kalt underenheter, blir anvendt som tumormarkører. Den alfa-subenheten kan fremstilles ved tumorer i bukspyttkjertelen, hypofyse eller placenta. Beta subenhet utskilles av svulster som kommer i eggstokkene og testiklene. Beta subenhet hCG er også en svulst markør for choriocarcinoma, en livmor svulst som stammer fra tidlig embryonale celler og oppstår under svangerskapet. Choriocarcinom er raskt voksende, og kan spre seg til andre organer, ofte i lungene, ifølge National Cancer Institute.

Følsomhet

Fruktbarheten markedet har drevet industrien til å kontinuerlig forbedre følsomheten hCG tester, slik at laboratorietester av blodserum kan nå oppdage svært minutt nivåer av hormonet. Dette kombinert med det faktum at selv små svulster gi målbare mengder av hCG gjør det til et svært effektivt svulst markør, ifølge TC-Cancer.com.

Betraktninger

Ingen svulst markør som er i bruk er perfekt, og muligheten for falske eller villedende resultater alltid finnes, ifølge Daniel Hoefner i Medisinsk Laboratorium Observer. Det er mulig for en voksende tumor for å produsere senking hCG markør resultater på grunn av det faktum at tumorer er ofte bygget opp av mer enn en type celle, og ikke alle av dem vil bli utskillende hCG. Også å vurdere er det faktum at tester for hCG er mest nyttig når utført serielt: ved diagnose, og både under og etter behandling. Skulle et laboratorium endre typen av test kit den benytter til hCG deteksjon i løpet av denne tidsperioden, kan nivåene av hCG vist være skjev på grunn av kun til bruk av nye eller forskjellige kjemikalier.

Bivirkninger av en svulst i eggstokk

En svulst i eggstokk kan ikke alltid bety kreft. Men selv godartede svulster føre til noen uønskede bivirkninger.

Identifikasjon

En svulst i eggstokk er klassifisert på to måter. En godartet svulst kan forårsake noen symptomer, men er vanligvis ikke alvorlig. Ondartede svulster i eggstokken er mer vanskelig å behandle og kan være livstruende.

Pain Symptomer

En ovarial tumor, uansett om det er godartet eller ondartet, kan forårsake ryggsmerter. Det kan også føre til press i magen og bekkenet og utstråle nedover beina.

Gastrointestinale symptomer

Gastrointestinale symptomer er vanlige ved svulster på eggstokken. Kvalme, gass, dårlig fordøyelse, forstoppelse og diaré kan følge ovarietumorer. Oppblåsthet eller svelling av magen kan også være til stede som vokser svulsten.

Behandling

Behandlingen for en ondartet svulst på eggstokk kan ha alvorlige bivirkninger. Disse kan være smerte, abdominal hevelse, hevelse i bena og intestinal blokkering. Andre bivirkninger av cellegift og stråling kan være kvalme, oppkast og håravfall. Godartede svulster vokser langsomt og vanligvis ikke bli ondartet. Imidlertid er kirurgi nødvendig for å fjerne svulsten hvis symptomene vedvarer utover tre menstruasjonssykluser.

Betraktninger

En ovarian tumor er en alvorlig tilstand som kan være vanskelig å håndtere. Mens behandling for en svulst har bivirkninger, er det et viktig steg til utvinning. Noen av de behandlinger som brukes til å behandle ovarietumorer er kirurgi, strålebehandling og kjemoterapi.

Generelt & epiduralanestesi for Ovarian Tumor Surgery

Eggstokkreft kan spre seg til andre deler av kroppen, så når en kvinne gjennomgår kirurgi for å fjerne en ovarian tumor, vil kirurgene fjerne så mye vev som er nødvendig for å være sikker på at all kreften er borte. Under hennes kirurgi og utvinning, kan en person få generell og epiduralanestesi.

Ovarian Tumor Surgery

Omfanget av operasjonen for å fjerne svulster fra kvinnens eggstokk avhenger av hvor avansert kreft er. For de tidligste stadier av eggstokkreft, er bare den berørte eggstokk og tilhørende egglederen fjernet. For mer avanserte stadier, eggstokker, eggledere og livmor kan alle bli fjernet. Dette er større kirurgi og generell anestesi blir brukt for pasienten, i henhold til Cancer Research UK.

Narkose

Generell anestesi administreres gjennom en kombinasjon av intravenøse væsker og gasser å gjengi en pasient bevisstløs. Hun vil ikke føle smerte under hennes ovarial tumor kirurgi, og heller ikke hun vil huske opplevelsen, ifølge Mayo Clinic. Generell anestesi blir brukt, fordi fremgangsmåten er omfattende, og kirurger kan finne mer kreft materiale enn forventet, forlenge tiden som er nødvendig for å fullføre operasjonen.

Risiko

Det er risiko forbundet med å bli gitt narkose. Røyking, alkoholbruk og fedme kan øke en pasients risiko for å oppleve en negativ reaksjon, så hennes lege kan foreslå å slutte å røyke og drikke og å miste vekt før under ovarian tumor kirurgi. Det er ikke uvanlig for en pasient å føle seg kvalm etter å ha fått narkose. Medisinering er tilgjengelig for å motvirke at sensasjon.

Utvinning

Det er vanlig for en pasient å være i smerte etter under ovarial tumor kirurgi. Mens hun er på sykehuset i fire til ti dager utvinne, kan hun bli gitt smertestillende medikamenter gjennom en epidural. I en epidural, er smertestillende medikamenter injiseres i en persons tilbake, blokkerer nervesignaler av smerte før de kan nå hjernen, ifølge National Institutes of Health.

Betraktninger

Smertebehandling er en viktig del av en pasients utvinning fra eggstokkene svulst kirurgi. Ikke bare gjør hun trenger å la legen hennes vet om hun hadde det vondt, så han kan være sikker på at hun får riktig form for smertestillende medikamenter, men hun trenger også å la ham vite ved første tegn til noen bivirkninger. Dette vil bidra til å minske risikoen for en alvorlig bivirkning forstyrrer henne utvinning.

Livmor Tumor Diagnose

Livmor Tumor Diagnose


Livmor svulster, også kjent som livmor fibroid svulster, er godartet vekster som kan oppstå på flere forskjellige steder i livmoren. Selv om det ikke er kjent nøyaktig hvorfor enkelte kvinner utvikler disse svulstene, er det en rekke felles faktorer hos kvinner som har denne tilstanden. Det finnes en rekke muligheter for behandling for livmor tumorer, og diagnostisering av tilstanden blir vanligvis utført i tre hovedmåter.

Aspekter

Uterin fibroid tumorer kan utvikle seg like under membranen foring i livmoren; i det første laget av livmormuskel, den submucosale lag; eller dypt inne i livmorveggen selv. Svulstene er godartet, dvs. noncancerous, og generelt føre til liten trussel for den enkelte, med mindre de vokser til en ekstremt stor størrelse eller hemme evnen til kvinnen å bære barnet til termin. Flere faktorer ser ut til å gjøre en kvinne mer sannsynlig å utvikle sykdommen, inkludert en familie historie av livmor fibroid svulster, abnormiteter i livmor blodåre system, tidligere livmor vev traumer og å være av afrikansk avstamning.

Første etappe av Diagnose

Når du forsøker å diagnostisere livmor svulster, det første skrittet enhver lege vil ta en grundig bekken eksamen. Under bekken eksamen, vil legen trykke ned på nedre del av magen mens du setter inn flere hansker fingre inn i skjeden. Dette vil tillate legen å føle tilstedeværelsen av unormal vekst i livmoren.

Second Stage of Diagnose

Etter underlivsundersøkelsen, vil legen mest sannsynlig planlegge en ultralyd for å bestemme den nøyaktige plasseringen og størrelsen av massen, og for å utelukke enhver annen mulig diagnose, for eksempel en ovarial tumor. Den ultralyd vil være i stand til å finne den nøyaktige størrelsen og plasseringen av eventuelle fibroide tumorer i livmor.

Tredje etappe av Diagnose

Hvis bekken ultralyd ikke gir nok informasjon til å gjøre en fast diagnose, kan en MR, CT eller hysterosalpingogram utføres. Den hysterosalpingogram eller HSG, er en spesialisert type av ultralyd, hvor et kontrastfluid blir injisert inn i livmoren. Den kontrastfluid, som fremhever alle vev i livmoren, gjør det enda lettere enn en vanlig ultralyd for å identifisere unormale massene.

Behandling

Det er tre hoved behandlinger for livmor svulster. Den første er en kirurgisk prosedyre som vil fjerne hele uterus, eller bare det parti av uterus innehold fibroid tumor. Den andre er hormonell behandling, hvor kvinnen tar en kombinasjon av hormonelle midler til 3-6 måneder for å redusere størrelsen på tumoren. Det tredje alternativet er kalt UAE, eller livmor arterie embolisering. I denne prosedyren, er mikroskopiske perler injisert inn i arteriene som fôrer svulsten, blokkerer sin blodforsyning. Uten en konsekvent blodtilførsel, stopper svulsten vokser og til slutt krymper.

Cavernous Sinus Tumor

Den kavernøse sinus-systemet er plassert bak øynene på hver sin side av bunnen av skallen og er fylt med blod. Grunnen til at den cavernous sinus systemet er så viktig er at den består av halspulsåren, nerver som gjør at øynene og ansiktet å ha sensasjon samt nerver som tillater musklene å bevege øyet.

Definisjon

Carvernous sinus svulster kan være godartet eller ondartet, og er en vanlig årsak til cavernous sinus syndrom. Det er tre vanlige typer svulster som påvirker dette området, inkludert meningeomer, karsinom, og metastaser

Årsaker til sinus cavernosus Tumor

Ifølge Cedars Sinai Sinus Center, sinus svulster er sjeldne og bare ca 2000 tilfeller er diagnostisert årlig i USA alene. Røyking og eksponering for støv og damp kan øke risikoen for cavernous sinus svulster. Noen ganger traume eller infeksjon til området kan føre til tumorer å utvikle seg i det kavernøse sinus-systemet.

Symptomer

Det vanligste symptomet på en cavernous sinus tumor er dobbelt syn; men du kan også lider av symptomer som periodisk tretthet, pustevansker, økt intercranial press, eller en svak puls.

Dersom svulsten presser mot skallen, folk vanligvis opplever hodepine og dobbeltsyn. Symptomene på en cavernous sinus tumor avhenger mye av størrelsen og presis plassering av svulsten.

Av og til, folk som har denne lidelsen varsel svimmelhet og uklar tale. I noen av de mest ekstreme tilfellene, har folk opplevd anfall, ensidig lammelser og koma.

Diagnose

Ved mistanke om en cavernous sinus tumor, vil en lege trolig begynne ved å bestille en CT scan eller en MR for å gi bilder av bein, kalsium og bløtvev. Bildene vil gi en strukturell visning for en lege å kunne diagnostisere pasienten. I noen tilfeller kan en fiberoptisk omfang settes inn i det nasale hulrom til en gjennomgang av den sinus-systemet. Et endoskop kan anvendes for å bestemme om massen er kreft.

Behandling

En av de mest vanlige behandlinger av en kavernøse sinus tumor er en delvis eller full reseksjon, eller fjerning av tumoren, men dette er ikke alltid mulig på grunn av plasseringen og vekst av svulsten. Imidlertid, hvis den kavernøse sinus tumor er liten, endoskopisk kirurgi kan bli brukt som en minimal invasiv behandling. Men hvis svulsten har spredt seg fra cavernous sinus system inn i kinnet, øyne, hjerne, nerver eller andre områder i skallen, kanskje mer avanserte behandlinger være nødvendig. Kjemoterapi og stråling kan være alternativer for pasienter som ikke er kandidater for kirurgi. Mange leger vil kombinere behandlinger for å maksimere effekten og skreddersy behandlingen til behovene til den enkelte pasient.

Komplikasjoner

I noen tilfeller, cavernous sinus svulster føre til en økning i trykket i hjernen og kan føre til en aneurisme. Et brudd av en aneurisme fører ofte til store blødninger, som kan være dødelig, og kan føre til hjerneslag, uførhet og død. Noen ganger, aneurismer føre til nevrologiske problemer, som svakhet og nummenhet.

Munntørrhet Fra Trigeminal Tumor

Munntørrhet Fra Trigeminal Tumor


En trigeminal svulst kan forårsake en myriade av symptomer. Munntørrhet er en spesielt plagsom symptom som er assosiert med denne tilstanden.

Identifikasjon

En trigeminal svulst er en vekst som ligger nær trigeminusnerven (også kalt den femte hjernenerve). Dette nerve er ansvarlig for å sende impulser til forskjellige deler av ansiktet, kjeven, tannkjøtt, øyne og panne fra hjernen. Denne tilstanden er uvanlig i de under 50 år. En pasient som lider av denne type smerte sies å ha trigeminusnevralgi.

Symptomer

De vanligste symptomer assosiert med en trigeminal svulst er en sjokklignende smerter som varer i noen få sekunder, munntørrhet, smerte i tennene, og ansikts smerter. Visse ting kan utløse anfall av smerte som en kald vind, spiser eller tar en dusj.

Årsaker

Noen av de vanligste årsakene til trigeminusnevralgi er multippel sklerose, en hjernesvulst, eller en aneurisme.

Effekter

De som lider av en trigeminal svulst kan oppleve alvorlige tørr munn. Dette er fordi det er visse utløse områder som er oftest berørt av svulsten. De mest vanlige trigger sonene er inne i munnen, kinnet, nese og lepper.

Behandling

Det er nødvendig å utføre diagnostiske tester for eksempel en MR for å finne årsaken til trigeminusnevralgi. Hvis det er relatert til en hjernetumor, innstiller deretter legen vanligvis medisiner og kirurgi for å fjerne tumor hvis mulig.

Forskjellen mellom en Spinal Tumor & en brokk

Forskjellen mellom en Spinal Tumor & en brokk


Spinal svulster og spinale lesjoner er forskjellige typer lidelser som oppstår i bein eller vev av ryggraden. Teknisk sett svulster er en bestemt type skade, selv om de to begrepene ofte beskrive ulike helseproblemer.

Fakta

En lesjon er noen unormal strukturell endring i en kroppsdel ​​eller organ som følge av sykdom eller skade.

Spinal lesjoner

Kilder til spinale lesjoner inkluderer svulster, fysiske skader (trauma), hjerteinfarkt (skade fra mangel på blodtilførsel) og syrinx (skade fra unormal væske buildup).

Spinal Svulster

Spinal svulster er ondartet (kreft) eller godartet (ikke-cancerous) vekster som form i ryggvirvlene (vertebrae) eller i eller i nærheten av ryggmargen. Mulige tegn på spinal svulster inkluderer gangvansker, lammelser, ryggsmerter, leg svakhet eller tap av følelse, spinal misdannelse og tap av blære eller tarm kontroll.

Lesjon-relaterte syndromer

Det finnes en rekke syndromer forårsaket av andre enn tumorer spinale lesjoner. Disse inkluderer anterior ledningen syndrom og Brown-Sequard syndrom, en sjelden nevrologisk tilstand som kjennetegnes av en lesjon i ryggmargen.

Betraktninger

Svulster kan utløse livstruende virkninger eller varig nedsatt funksjonsevne.

Spinal Cord Tumor i Child

Spinal Cord Tumor i Child


Ryggmargs svulster, også kjent som svulster er sjelden hos barn. De presenterer som unormal vekst av vev inne i ryggsøylen og kan enten være noncancerous (godartet og ufarlig) eller kreft (ondartet og potensielt farlig). Begge typer ryggmargs svulster kan føre til alvorlige komplikasjoner som de vokser, økende press på ryggmargen.

Symptomer

Ifølge George I. Jallo, MD, en pediatrisk nevrokirurg ved Johns Hopkins Hospital i Baltimore, symptomer på ryggmargssvulster hos barn utvikler seg gradvis og forverres etter som tiden går. Symptomer inkluderer kroniske ryggsmerter, spinal misdannelse, delvis lammelse, svakhet, problemer med blærekontroll og feber.

Diagnostisk testing

Diagnostisering ryggmargs svulster inkluderer en grundig fysisk undersøkelse og diskusjon av barnets medisinske historie, i tillegg til røntgen av ryggraden for å påvise tumor-spesifikke bein erosjon eller skoliose, en MR, blod og spinalvæske tester og en CT scan for å se for metastaser, eller reiser kreftceller.

Behandlinger

Umiddelbar behandling av ryggmargen svulst er avgjørende for et vellykket resultat. Generelt er de fleste tumorer behandlet kirurgisk for å redusere størrelsen av massen og lindre noe press på barnets ryggmargen.

Betraktninger

I tillegg til kirurgi, kan ytterligere behandling være nødvendig, så som kjemoterapi og / eller strålebehandling for å ødelegge gjenværende cancerceller og fysisk behandling for å styrke kroppens funksjoner som kan ha blitt svekket eller tapt før kirurgi.

Recovery

Ifølge Dr. Jallo, barn har en tendens til å gjøre det bra med svulst fjerning kirurgi avhengig av tumor størrelse og plassering. Sykehusopphold i gjennomsnitt bare noen få dager, med smertestillende medikamenter gitt til snittet har grodd.

Benign Nyre Tumor

Det er fem vanlige typer av godartede eller ikke-canerous, nyre tumorer, som alle er asymptomatiske. I mange tilfeller, godartede renale tumorer ikke er livstruende; Imidlertid kan de likevel forårsake problemer hvis de blir for store.

Nedsatt Adenoma

Den vanligste typen av godartet nyretumor er nedsatt adenom. Ifølge American Cancer Society, disse er små og saktevoksende svulster. De er vanskelig å skille mellom nyrecellekarsinom og blir typisk behandlet som om de var nyrecellecancer.

Oncocytoma

Oncocytoma tumorer vokser ganske store i størrelse. Oncocytoma nyre svulster kan noen ganger forveksles med nyre adenomer, og er vanligvis behandlet som sådan. I tillegg er oncocytoma svulster vanligvis sett mer hos menn enn hos kvinner.

Angiomyolipom

Angiomyolipom er en genetisk arvelig form for nyresvulster. De fleste individer som er diagnostisert med angiomyolipom er også diagnostisert med en sjelden arvelig sykdom som kalles tuberous sklerose. Rotknoller sklerose kan forårsake tumorer i hele kroppen, ikke bare på nyrene.

Fibroma

Fibroma svulster er svulster i vev. De er mer vanlig hos kvinner enn hos menn.

Lipoma

Lipoma svulster vokse innenfor fettcellene og det omkringliggende vevet. De vanligvis blir store og på grunn av deres størrelse blir de smertefulle. De er mer vanlig hos kvinner enn hos menn.

Cushings Tumor

Cushings syndrom oppstår når kroppen din er stadig utsatt for så høyt nivå av steroidhormonet kortisol. Den vanligste årsaken til Cushings syndrom er bruk av glukokortikoider. Mens sjeldne, kan Cushings syndrom være forårsaket av svulster på binyrene, hypofysen eller endokrine kjertler. Disse svulstene skape et overskudd av kortisol i kroppen din som utvikler seg til Cushings syndrom.

Adrenal Svulster

Binyrene er ansvarlig for å regulere stress respons ved å gjøre de hormoner som kortisol og adrenalin. Adrenal svulster slipper ekstra kortisol i kroppen din. Disse svulstene kan være godartet eller kreft. Adrenal svulster er sjeldne. Mens de er funnet hos pasienter i alle aldre, de er mer vanlig hos voksne. Kvinner er mer sannsynlig å få adrenal svulster enn menn.

Endrocrine Svulster

Noen pasienter arve en tendens til å utvikle svulster på sine endokrine kjertler. Endokrine kjertler regulerer frigjøring av hormoner i blodet. Svulster på endokrin kjertel forstyrre med utgivelsen av hormonet kortisol. Uregulerte mengder cortisol kan bygge opp i vev forårsaker Cushings syndrom.

Svulster i hypofysen

Etter glukokortikoider, svulster i hypofysen er den nest mest vanlige årsaken til Cushings syndrom. Dine hypofysen produserer hormoner som regulerer binyrene. Disse svulstene er ikke alltid kreft. Svulster i hypofysen forstyrre produksjonen av hormoner som kontrollerer kortisol produksjon. Dette kan skape et overskudd av kortisol i kroppen vev. Denne formen for Cushings syndrom kalles Cushings sykdom og er fem ganger mer vanlig hos kvinner enn hos menn.

Symptomer

Vanlige symptomer på Cushings syndrom skyldes svulster inkluderer overflødig kroppshår, osteoporose, svakhet, ekstrem tretthet, depresjon, hodepine, angst, høyt blodtrykk, overkroppen fedme, vektøkning i ansiktet og hudforandringer som akne, infeksjoner og blåmerker. Menn kan oppleve brystutvikling og impotens. Kvinner kan oppleve uregelmessig menstruasjon eller stopping av menstruasjon.

Behandling

Cushings syndrom på grunn av ikke-kreftsvulster blir ofte behandlet med kirurgi for å fjerne svulsten. Kirurgi er ofte etterfulgt av glucorticoid replacement therapy for ni måneder til ett år. Vanligvis kirurgi er ikke et alternativ for kreftsvulster. Hvis operasjonen er utført, kan det ikke helbredende. Strålebehandling er vanligvis ikke anbefalt for ikke-kreftsvulster og har ikke vist seg effektiv på kreftsvulster. Dersom kirurgi ikke er et alternativ, kan legen forskrive en medisin for å bidra til å stoppe utgivelsen av kortisol.

Forebygging / løsning

Kontakt legen din hvis du har noen symptomer på Cushings syndrom. Rask og passende behandling for tumorer kan redusere risikoen for komplikasjoner hos noen pasienter med tumor-relatert Cushings syndrom. Pasienter som har kirurgi på sine ikke-kreftsvulster har en utmerket outlook fordi suksessraten av disse surgeries er høy.

Slik fjerner livmor fibroid tumorer

Mange kvinner utvikler livmor fibroid svulster på et tidspunkt i livet sitt. Livmor fibroid svulster er vanligvis ikke-kreftsvulster av bindevev som er plassert i livmoren veggen. Disse fibroid tumorer kan eller ikke kan forårsake noen symptomer. Kvinner som opplever alvorlige symptomer (eller de med flere eller store muskelknuter) normalt må ha fibroids fjernet for å redusere symptomene og å hindre ytterligere komplikasjoner. Det er et par ting du må gjøre for å fjerne livmor fibroid svulster.

Slik fjerner livmor fibroid tumorer

•  Besøk din gynekolog eller helsepersonell for en fysisk undersøkelse. For å fjerne fibroidtumorer, må din lege eller helsepersonell først fastslå det nøyaktige antall og type muskelknuter i livmorveggen og deres bestemt sted. Derfor må du ha en fysisk undersøkelse (inkludert en ultralyd av livmoren) før du fortsetter med behandlingstilbud.

Fyll ut de nødvendige undersøkelser og diskutere testresultater med legen din. Legen din vil informere deg om statusen for fibroidtumorer og gi deg spesifikke detaljer om dem.

Diskuter behandlingstilbud for livmor fibroid svulster. Avhengig av størrelsen og plasseringen av fibroids, kan legen foreslå at du har de fibroidtumorer kirurgisk fjernet, eller at du har en alternativ prosedyre gjort (som krymper fibroidtumorer i stedet). Legen din kan informere deg om fordeler, ulemper og risiko for hver behandlingsmetode.

granske kirurgiske metoder. Det er to kirurgiske metoder, som inkluderer myomektomi og hysterektomi kirurgiske prosedyrer. Den myomektomi prosedyren involverer kirurgen å lage et lite innsnitt i livmor og fibroid fjerne en svulst på et tidspunkt (uterus ikke er fjernet). Den hysterektomi prosedyre innebærer å fjerne hele uterus (sammen med fibroider) fra legemet.

Motta informasjon om alternative behandlingsmetoder. I stedet for å ha kirurgi, noen kvinner velger en annen tilnærming som krymper fibroids stedet for å fjerne dem. Uterin arterie embolisering innebærer kirurgen å plassere et kateter, sammen med partikler, i livmorarterien, noe som ødelegger blodtilførselen til fibroid tumorer. Myolyse er gjort gjennom en laparoscope; en laserfiber anbringes i fibroid og ødelegger blodkar.

Velg riktig alternativ behandling og planlegge en avtale for prosedyren. Legen din vil hjelpe deg å velge den beste behandlingen metode for å håndtere dine fibroidtumorer. Han vil informere deg om hva du trenger å gjøre videre og hvordan å forberede for kirurgi.

Hint

  • Selv om livmor arterie embolisering og myolyse prosedyrer kan krympe fibroid svulster, fibroids er normalt fortsatt til stede i din livmorveggen. Kirurgi er vanligvis den eneste måten å fullstendig fjerne de fibroid tumorer.

Fibroid Tumor & Necrosis

Fibroidtumorer er godartet vekster som oppstår i livmoren. De er ikke-kreftceller, og i de fleste tilfeller de ikke krever behandling. Nekrose (død) av tumorer oppstår etter behandling.

Symptomer

Mange kvinner med livmor fibroids er ikke klar over deres tilstedeværelse og ikke opplever symptomer. I alvorlige tilfeller kan symptomer som en oppblåst mage, magesmerter, og vaginal blødning være til stede.

Medisiner

Medisiner er tilgjengelige som kan lindre symptomene ved å stoppe produksjonen av spesielle hormoner. Men disse stoffer er bare effektiv i løpet av tidsperioden de er tatt.

Kirurgisk behandling

Fibroids kan fjernes kirurgisk gjennom et snitt i magen eller via vagina. En alternativ behandling som kalles uterin arterie embolisering (FAE) kan brukes til å drepe tumor ved å begrense blodstrømningen.

Nekrose

Etter UAE behandling, nekrose av fibroids ønsket og normal. Imidlertid kan nekrose av sunn livmorvevet oppstår som en uønsket bivirkning av blod-strømningsbegrensning.

Komplikasjoner

Ved nekrose av endometrium (livmorslimhinnen) forekommer, for ytterligere kirurgi fjerne dødt vev eller en komplett hysterektomi kan være nødvendig.

Labia Granular Cell Tumor

Labia Granular Cell Tumor


Kjønnsleppene kornet celle svulster, også kjent som granulære celle myoblastomas, er små, faste knuter som ligger på utsiden av kjønnsleppene. De er mest vanlig hos kvinner i alderen 30 til 50, og er mer utbredt hos personer med mørk hud.

Identifikasjon

En kjønnsleppene granulær celle tumor vanligvis ikke forårsake smerte eller symptomer, selv om området kan være kløende eller anbud i noen tilfeller. En lege vil vanligvis utføre en undersøkelse og en biopsi for å stille en diagnose.

Funksjoner

En granulær tumor kan forekomme på overflaten eller dypt under huden av labia. Huden-farget svulst er vanligvis godartet og vokser svært sakte.

Størrelse

Størrelsen på en labia granulær celle tumor er som regel liten, måler omtrent en halv tomme.

Behandling

Komplett kirurgisk excision av svulsten er vanligvis vaksinen, selv om svulster kan komme tilbake.

Advarsel

Kjønnsleppene granulær celle svulster er ofte forvekslet med plateepitelkarsinom vulva, som de deler den samme kliniske presentasjon.

Glomus Tumor i mellomøret

Hvis du har opplevd nylig hørselstap eller en pulserende lyd i øret, kan du ha utviklet en glomus svulst. Disse vekster er sjelden ondartet, men du bør være kjent med symptomer og behandlingstilbud, slik at du kan ta en informert beslutning om å håndtere din tumor.

Identifikasjon

Glomus svulst er det vanlige navnet for en vekst teknisk kalles en paragangliom. Det er en langsom voksende massen med mye blodstrømmen gjennom den. Hvis det er begrenset til mellomøret, er det referert til som en glomus tympanicum. Glomus jugulare og glomus vagale er svulster som begynner nær halsvenen eller nervus vagus.

Glomus svulster er vanligvis godartet, men de trenger ofte å bli fjernet fordi de forårsaker uakseptable symptomer. Noen glomus svulster er ondartet. Disse vokser mye raskere og må fjernes umiddelbart.

Symptomer

Hovedsymptomet ved glomus tympanicum er hørselstap. Massen av tumor blokkerer øregangen slik at lyden blir ikke overført. Du kan høre en pulserende lyd, eller tinnitus, som er forårsaket av blodgjennomstrømningen i svulsten. Som svulsten vokser, kan det føre til svimmelhet. Hvis det vokser stort nok, kan det presse på ansikts nerver som fører til mulig ansikts lammelse.

Noen glomus svulster skiller ut hormoner. Dette kan føre til hodepine, svetting, rødming eller en rask hjerterytme.

Årsaker

Glomus svulster form når endret nerveceller kalles paraganglia formere unormalt og klumpe seg sammen. Noen mennesker har en genetisk tendens til å utvikle glomus svulster, men andre svulster vises uten genetisk advarsel. Denne typen kalles en sporadisk glomus tumor.

Kvinner utvikler glomus svulster oftere enn menn. De fleste pasienter utvikle svulster i førtiårene og femtiårene. Leve i lav høyde synes å oppmuntre til utvikling av glomus svulster.

Diagnose

Legen din kan være i stand til å se din glomus svulst når han undersøker trommehinnen. Svulsten er en avrundet, rødlig masse, og blodårene i området kan bli utvidet. Hvis han mistenker en glomus svulst, vil han be om en CT eller MR-undersøkelse for å diagnostisere det. En biopsi er den eneste definitive måten å diagnostisere en glomus svulst, men en CT eller MR pluss visuelle tegn er ganske klart. Siden prosedyren for å gjøre en biopsi er nesten det samme som kirurgisk fjerning av en glomus svulst, de fleste leger fjerne den uten å utføre en biopsi først.

Behandling

De fleste glomus svulster er kirurgisk fjernet. Legen din kan sikkert fjerne en glomus tympanicum i en enkel, poliklinisk prosedyre. Han vil enten løfte trommehinnen ut av veien for å fjerne svulsten gjennom øregangen eller klippe fra bak øret. Hvis svulsten strekker seg lenger enn mellomøret, vil du trenger mer omfattende kirurgi.

Strålebehandling vil ikke ødelegge en glomus svulst, men det kan stoppe veksten. Legen din kan anbefale stråling hvis du har en liten svulst, og ønsker ikke å gjennomgå en operasjon. Innse at arrvev fra stråling gjør kirurgi vanskeligere hvis det er slutt nødvendig. I noen tilfeller kan legen din foreslå å se din svulst med regelmessige MR og venter på å se om det vokser før du blir operert.

Hva er borderline diabetes?

Borderline diabetes, ofte kalt pre-diabetes, er en vanlig tilstand i USA. Våre stillesittende livsstil, dårlige matvaner og legenes økt bevissthet om diabetes vil trolig føre til at flere amerikanere som får denne diagnosen. Men hvis legen din har diagnostisert deg med borderline diabetes eller pre-diabetes, holde seg positiv. Denne diagnosen betyr ikke at du er forutbestemt for insulin injeksjoner eller for å utvikle felles sykdommer forbundet med diabetes. Ved å gjøre endringer i livsstilen din, kan du være i stand til å unngå alvorlige komplikasjoner.

Identifikasjon

Border diabetikere har blodsukker målinger høyere enn normalt, men lavere enn diabetikere 'målinger. For eksempel, i henhold til American Diabetes Association, er normalt fastende blodsukker lavere enn 100 mg / dl. En glukose nivå mellom 100 og 125 indikerer pre-diabetes.

Effekter

Symptomer på borderline diabetes kan være mild og gå ubemerket inntil borderline diabetes blir til fullverdig type 2 diabetes. Alternativt, kan symptomene være så alvorlig som diabetes. Border diabetikere kan oppleve tretthet, økt tørste, sult, humørsvingninger, tåkesyn og økt vannlating (både frekvens og output). I tillegg kan du ha sår som leges saktere, og du kan være utsatt for gjær eller andre opportunistiske infeksjoner.

Time Frame

Borderline diabetes og type 2 diabetes, vises ikke over natten. En gjennomgående dårlig kosthold og stillesittende livsstil predisponerer noen til å utvikle diabetes.
Når legen diagnostiserer deg med denne tilstanden, kan han oppfordrer deg til å sjekke blodsukkeret daglig (minst) før det er under bedre kontroll. Hvor raskt du vil være i stand til å stabilisere blodsukkernivået avhenger av genetikk, kosthold og generell fysisk helse. Noen mennesker opplever en positiv endring i så lite som en måned.

Forebygging / løsning

Forebygge diabetes ved å følge en diabetiker diett og får riktig trening for din fysiske tilstand. Å miste ekstra pounds noen ganger hindrer diabetes. Selv når vekttap ikke helt forebygge diabetes, å miste de ekstra pounds kan hindre deg fra å måtte gå på insulin eller fra å utvikle alvorlige komplikasjoner forbundet med diabetes.

Advarsel

Diabetes kan føre til synsproblemer, nyresykdom, hjertesykdom og andre livstruende sykdommer. Hvis legen din har diagnostisert deg med borderline diabetes / pre-diabetes, anser det som en betimelig advarsel. Du har sjansen til å endre livsstil og muligens unngå alvorlige komplikasjoner.

Betraktninger

Trening er svært viktig for diabetikere fordi, blant annet senker trening blodsukkeret naturlig.
Ikke alle medisinske fagfolk som begrepene "borderline diabetes" eller "pre-diabetes." Noen føler som enten er en diabetisk eller en ikke er, og at det ikke er i mellom. Uansett, høye blodsukkeret forårsake helseproblemer og bør tas på alvor.

Occular Tumor Symptomer

Kreft i øyet eller okulær kreft, kan forårsakes av primære tumorer som har opphav i øyet eller ved hjelp av sekundære tumorer som følge av metastasert kreft som sprer seg til øyet. Ifølge Mayo Clinic, den vanligste typen øye svulst er melanom i øyet. Svulster i øyet kan forebygges ved å bruke solbriller som blokkerer ultrafiolette stråler og kan detekteres på tidlige stadier ved å ha årlige synsundersøkelser.

Melanom

Symptomer på melanom i øyet omfatter visuell obstruksjon, avløsning av netthinnen, blødninger og smerter dersom svulsten er stor.

Hemangiomer

Koroidal hemangiomer er ikke-kreftsvulster i øyet som består av blodkar og kan forårsake symptomer som tap av sentral visjon og netthinneavløsning.

Koroidal Nevus

En choroidal nevus er som en føflekk, men oppstår på øyet, og som huden føflekker kan bli ondartet, og symptomer inkluderer tap av perifer eller sentral visjon.

Konjunktival Svulster

Konjunktival svulster vokser på den ytre overflaten av øyet, og symptomene er smerter og synsproblemer.

Øyelokk Svulster

Symptomer på øyelokk svulster inkluderer hevelse, smerter, synsproblemer og problemer med driften av tårekanalen.

Orbital Svulster

Ifølge University of Miami Health System, symptomer på svulster i øyehulen (bane) inkluderer svulmende av øyet og netthinneavløsning.

Retinoblastom

Retinoblastom er en type øye kreft som oppstår hos barn, og symptomer inkluderer hvithet av eleven, hevelse, rødhet og et inntrykk av at øynene ser i ulike retninger.

Intermitterende Pain Spinal Tumor Diagnose

Spine svulster kan være kreft eller godartet. Men selv godartede ryggraden svulster ofte forårsake smerte. Dette kan starte som intermitterende smerter-eller smerte som ikke er konstant. Denne smerte, sammen med andre symptomer, kan anvendes til å diagnostisere en ryggrad tumor. Det en rekke ting å huske på når du har symptomer diagnostisert.

Intermitterende ryggsmerter

Mange mennesker opplever tilbakevendende ryggsmerter på et tidspunkt i livet. Intermitterende smerter er ikke en automatisk indikasjon på en spinal tumor. Intermitterende ryggsmerter kan være en sporadiske smerter i musklene rundt ryggen eller smerter i ryggen selv. Ifølge Ohio State University Medical Center, er spinal svulster vanligvis plassert i sentrum av ryggraden, i motsetning til den nedre eller øvre ryggraden.

Når bør du oppsøke lege

Fordi de fleste ryggsmerter i ikke forårsaket av kreft i det hele tatt, er det vanligvis greit å la intermitterende smerter passet på sine egne. Imidlertid bør du kontakte legen din dersom ryggsmerter blir konstant, blir verre om natten, oppstår uten kjent årsak eller ikke lar seg behandle ved hjelp av over-the-counter medisiner. Også ta kontakt med legen din dersom de intermitterende smerter oppstår konsekvent for mer enn to uker, da det kan være forårsaket av en annen tilstand.

Forberedelse

Hvis intermitterende ryggsmerter har forverret, eller blir opplevd med andre symptomer, og du har gjort en avtale med legen din, er det en rekke ting du bør gjøre før møtet for å hjelpe til med diagnose. Skriv ned alle symptomer samt eventuelle spørsmål du ønsker å spørre. Også notere alle forekomster av hjernen eller rygg svulster i familien din historie. Skriv en personlig medisinsk historie.

Tester

Spinal svulster er sjeldne, og på grunn av dette kan ta litt tid før man blir diagnostisert. Jo før svulsten er identifisert, men jo større er sjansene for å bli frisk. Hvis intermitterende ryggsmerter har begynt å vise symptomer som tyder på en spinal tumor, vil legen din sannsynligvis bestemme seg for å utføre spinal magnetisk resonanstomografi eller en X-ray for å lage et tverrsnitt av ryggraden for å prøve å finne svulsten. En biopsi kan også utføres på et lite stykke vev fra ryggraden.

Andre symptomer

Andre symptomer på spinal tumorer som kan følge ryggsmerte er intermitterende tap av følelse og muskelkontroll i bena, endringer i tarmen og / eller blærefunksjon (vanligvis et tap), paralyse på et tidspunkt i kroppen på grunn av en nerve blir komprimert av svulsten, skoliose (krumning av ryggraden) og problemer med å gå. Noen av disse symptomene forekommer med intermitterende ryggsmerter bør be deg om å ta kontakt med legen din umiddelbart.

Schwannom Tumor Treatment

Schwannom svulster er saktevoksende svulster som vokser fra innsiden av nerve sliren. I motsetning til andre nevrale svulster som oppstår fra nerve skjede, schwannomer dannes fra Schwannske celler av de enkelte nervefibre. Mens de fleste schwannomer oppstå tilfeldig, spesifikke tilstander som von Recklinghausen sykdom, noen ganger kalt nevrofibromatose (NF), kan forårsake schwannomer til å vokse i hele kroppen. Fysisk undersøkelse kombinert med kroppsskanning kan hjelpe legene avgjøre om NF er til stede. Behandling for schwannom tumorer varierer, avhengig av størrelsen og plasseringen av tumoren, symptomer tumoren forårsaker og helsen til pasienten.

Identifikasjon

Schwannomer er overveiende godartede svulster. I sjeldne tilfeller kan svulstene bli ondartet. Svulstene kan vokse hvor som helst i hele nervesystemet. De mest vanlige stedene for schwannom tumorer er i hjernen, gjennom stammen, og at de bøyer av de perifere nerver. Behandlinger er avhengig av sted og hvorvidt tumoren er godartet eller ondartet.

Kirurgi

Kirurgiske inngrep er den vanligste behandlingen for schwannomer. Fordi schwannomer er nerve, eller nevrale, svulster, utfører en nevrokirurg disse operasjoner. Det er viktig å ha en dyktig nevrokirurg for å få best mulig resultat. Når du arbeider med schwannomer, er nervefibre involvert, noe som kan bety livslange problemer hvis de er skadet eller kuttet. Nevrokirurger har også under spesialiteter eller fokusområder som de regelmessig behandler. Finne en nevrokirurg med et fokusområde matche plasseringen av svulsten ytterligere reduserer nerveskader risiko. Nevrokirurg-onkologer håndtere ondartede nevrale svulster, slik at pasienter med maligne schwannomer ha stor nytte av behandling fra denne spesialitet. Post-kirurgi, pasienter har ofte nerve dysfunksjon som nummenhet, prikking og stikking sensasjoner. Noen ganger kirurgi fører nerve traumer, noe som fører til forbigående nervesmerter og følsomhet. Hvis ofring av en individuell fiber skjer, kan nummenhet være permanent.

Gamma Knife Surgery

Hvis en schwannom er spesielt stor, kan nevrokirurg velger å bruke Gamma Knife eller reflektert solstråling (FSR) for å krympe svulsten. Dette kan være en primær behandling eller kan krympe tumoren før kirurgi. Mindre svulster er lettere å fjerne og redusere risikoen for betydelige nerveskader.

Lukk Tilsyn

Nøye tilsyn av en lege er noen ganger det beste valget. Dersom svulsten ikke forårsaker noen symptomer, har ingen tegn til malignitet og pasienten og legen er komfortable med å forlate det i for tiden, er svulsten nøye overvåkes jevnlig for å sikre at det ikke er en fare for pasienten. Oftest har pasienten vanlige kontrollene inkludert magnetic resonance imaging (MRI) skanner for å måle vekst og tumor egenskaper. Legen ser over disse skanninger, og kombinert med nye symptomer avgjør om kirurgisk inngrep er nødvendig.

Betraktninger

Personer med benign schwannomer som er i dårlig allmenntilstand kan ikke være kandidater for kirurgi. I disse tilfeller kan strålingen krympe svulsten og redusere symptomene forbundet med den. Leger bruker tett oppfølging av svulsten for å sørge for at det gjennomgår ingen malign transformasjon.

Adrenal Tumor Symptomer

De to små kjertler som er på toppen av nyrene kalles binyrene. Kjertlene arbeide sammen med hypothalamus og hypofysen til å produsere hormoner som er ansvarlig for en rekke av kroppens funksjoner. Svulster kan utvikle seg på binyrene, forårsaker ulike symptomer.

Fakta

Binyrene svulster kan ikke gi symptomer i starten, men etter hvert som svulsten vokser, vil overskytende hormonproduksjonen begynne. To av de store typer hormoner som produseres av binyrene er katekolaminer og kortikosteroider. Økningen i forskjellige hormoner er det som fører til mange symptomer. I del, blir de symptomer som oppstår i forbindelse med hvilken hormon produseres i overskudd.

Typer

Binyrene er delt inn i to hovedområder. Begge områdene kan utvikle svulster. Svulster i binyremargen forårsake produksjon av katekolaminer, såsom epinefrin. Symptomer på denne type svulst kan omfatte brystsmerter, svimmelhet, skjelving og høyt blodtrykk. Svulster i binyrebarken føre til økt produksjon av kortikosteroider, som kortisol. Dette kan føre til humørsvingninger, vektøkning, væskeansamlinger og økt kroppshår. I tillegg til symptomer relatert til overmål hormonproduksjon, generelle symptomer på en svulst inkluderer magesmerter, tap av appetitt og vekttap.

Betraktninger

Fordi hormoner kan bli sluppet ut i blodet bare midlertidig og hormonnivået er ikke konstant, kanskje noen symptomer kommer og går. For eksempel, hvis adrenalin produseres og en økning i hjertefrekvens og høyt blodtrykk utvikle, kan symptomene avta som hormon nivået synker i blodet. Det er umulig å forutsi når eller i hvilken grad hormon nivåer er sluppet ut i blodet og når symptomene vil øke.

Diagnose

Fordi noen symptomer på en adrenal tumor er lik de andre forhold, som for eksempel hjerteproblemer, må en lege foreta en korrekt diagnose. Etter en lege vurderer symptomene, kan blodprøver pålegges å påvise høyere enn normalt nivå av hormoner, som adrenalin. En CT-scan eller en MR kan gjøres for å vise nyrene og se etter svulster på binyrene.

Behandlinger

Hvis en adrenal kjertel tumor forårsaker symptomer, selv om det er godartet, behandling kan være nødvendig. Fordi en av symptomene er høyt blodtrykk, er medisiner ofte gitt for å bidra til å senke blodtrykket. Betablokkere kan også være foreskrevet for å bidra til å regulere hjerterytmen. Kirurgi for å fjerne svulster kan være nødvendig dersom medisinen ikke lindre symptomer. Adrenal svulster som er kreft kan kreve ytterligere behandling for å lette symptomer, som for eksempel stråling og kjemoterapi.