Digidexo.com

Lyme sykdom Komplikasjoner

Lyme sykdom er forårsaket av bakterier som kalles Borrelia burgdorferi, som kan overføres gjennom flåttbitt. Symptomer inkluderer et utslett rundt bittet området, samt tretthet og leddsmerter, ifølge eksperter ved Mayo Clinic (se Ressurser). Lyme sykdom er lett å behandle med antibiotika, men hvis den ikke behandles, kan alvorlige komplikasjoner utvikle.

Forebygging

Komplikasjoner av Lyme sykdom kan unngås ved ikke bare å behandle sykdommen tidlig, men også ved å ta medisinen nøyaktig som angitt. Amoxicillin og Doksycyklin er vanligvis gitt i to til tre uker for å fjerne bakteriene.

Leddsmerter

Langsiktig leddsmerter er en vanlig komplikasjon av Lyme sykdom når infeksjonen henger lengre tid enn det burde. Den tilstand, kalt Lyme artritt, viser vanligvis opp i knærne.

Konsentrasjonsproblemer

Din konsentrasjon kan påvirkes av Lyme sykdom. Hukommelsestap og søvnvansker er ofte i samsvar med konsentrasjonsproblemer når Lyme komplikasjoner begynne.

Hjertearytmi

Hjerte arytmi, unormal juling mønster av ditt hjerte, kan være en komplikasjon av ubehandlet Lyme sykdom.

Nevrologiske symptomer

Komplikasjoner av Lyme sykdom kan også omfatte skade på nervene, særlig i ansiktet. To påfølgende forholdene omfatter nevropati av ansiktet og ansiktslammelse.