Digidexo.com

Har Medicaid Cover Tannleger?

For millioner av amerikanere som ikke har råd helseforsikring, Medicaid dekning gir tilgang til helsetjenester. Tannpleie er et alternativ tilgjengelig for Medicaid mottakere basert på hver stat nivå Medicaid tjenester.

Funksjon

Medicaid ble dannet i 1965 under Social Security Act å føderalt finansiere medisinske fordeler for lav inntekt folk som møter kvalifikasjonskravene. Ifølge Medicaid Dentistry.com, 38 millioner familier, inkludert 3,4 millioner eldre og personer med nedsatt funksjonsevne, er dekket av Medicaid.

Kvalifikasjon

Den føderale regjeringen etablerer driftsprosedyrer for Medicaid; imidlertid oppsyn hver stat sitt eget program. Derfor typer tjenester varierer fra staten. I de fleste stater, Medicaid dekker folk gjør 100% av den føderale fattigdomsgrensen, men noen stater tillater for dekning til de som tjener mer enn den føderale fattigdomsgrensen. Kvalifiserings retningslinjer for Medicaid for hver stat er tilgjengelig på govbenefits.gov. Vanligvis dekker hver stat tjenester av leger og sykehus, tidlig screenings, diagnostisk, laboratorium, røntgen og behandlingsapparatet.

Dekning

Dental og munnhygiene er dekket for kvalifiserte Medicaid mottakere under 21 år i de fleste stater. Hvis over 21, varierer dekning, avhengig av statens politikk. Noen stater dekker akutt tann situasjoner, for eksempel kirurgi, mens andre bare dekke grunnleggende kritisk omsorg. Hver stat har en liste med maksimalt antall årlige besøk, krav co-betaling, og forebyggende omsorg prosedyrer dekkes Medicaid.

Detaljer om hva dental og oral helse er dekket av hver stat er tilgjengelig gjennom en sosialarbeider eller statlig organ som forvalter Medicaid. Vanligvis må en pasient søker tannbehandling finne en godkjent Medicaid tannpleie leverandør og kan trenge en henvisning til at leverandøren for tjenester som proteser og kjeveortopedisk gear.

Krav

Tidlig og periodiske Screening, blir Diagnose og behandling (EPSDT) tannhelsetjenester som kreves for Medicaid mottakere under 21. De EPSDT tjenester kan omfatte omsorg for dental smertelindring, dental hygiene, infeksjoner, rengjøringer, tannkroner, avtagbar protese, og tenner restaurering. Disse kreves med jevne mellomrom for hvert barn basert på hver statens kriterier.

Betraktninger

Noen tannleger bare godta et bestemt antall nye Medicaid pasienter hvert år. Dette kan begrense valg i tjenesteleverandører eller evnen til å registrere deg med en godkjent Medicaid tannlege. Statene har mulighet til å dekke ekstra tannpleie prosedyrer med matchende føderale midler.