Digidexo.com

Hvordan å identifisere risikofaktorer for nakkesmerter

Hvordan å identifisere risikofaktorer for nakkesmerter


Mens det er noen ting du kan gjøre for å forebygge nakkesmerter, er det viktig å huske på at det ikke kan være en åpenbar årsak til ubehag. Dette betyr at du ikke kan være i stand til å identifisere spesifikke faktorer for din smerte. Som sådan, kan du finne det nødvendig å behandle det med flere forskjellige metoder før du slå seg ned på noe som fungerer. Les videre for å lære hvordan å identifisere risikofaktorer for nakkesmerter.

Hvordan å identifisere risikofaktorer for nakkesmerter

•  Se opp for postural belastning, den vanligste årsaken til nakkesmerter. Sitte i samme stilling over lengre tid kan føre til nakkesmerter. Nakkesmerter kan også være forårsaket av lute, hunching over eller skjev på den ene siden for lengre perioder.

Vær oppmerksom på skulder og rygg spenning. Begge kan føre til smerter over tid.

Identifisere de iboende risikoene for yrket ditt. Hvis du ofte løfte tunge gjenstander eller står i fare for et slag eller fall, kan du til slutt opprettholde en skade som forårsaker nakkesmerter. Sørg for at du beskytte deg selv og utvise særlig aktsomhet.

gjennomgå en full sjekk-opp årlig, spesielt hvis du har økt risiko for osteoporose eller medfødte problemer. Hvis legen oppdager eventuelle underliggende problemer, oppsøker behandling umiddelbart for å unngå problemer som kan føre til nakkesmerter.

Undersøk din livsstil for vaner som kan føre til smerte. For eksempel, hvis du ofte sove på fly eller sovner sittende på sofaen, kan du oppleve nakkesmerter over tid. Likeledes, propping en telefon mellom skulderen og øret kan også føre til nakkesmerter.

Kontroller at du har riktig møbler i ditt hjem. En pute som ikke tilbyr nok nakkestøtte eller en datamaskin stol som er ubehagelig kan føre til dårlig holdning og føre til nakkesmerter.

Bruk avspenningsteknikker når du er under psykisk og emosjonelt stress. Stress er en stor gjerningsmann i dårlige tilfeller av nakkesmerter.

Hint

  • Bærer tunge poser kan føre til nakke-og ryggsmerter. Hvis du har ikke noe valg og må bære en tung belastning med deg, velger en ryggsekk i stedet for en skulderveske som ville sette press på en enkelt side av kroppen.
  • Mens det er en god idé å gjøre så mye som du kan for å identifisere faktorer forårsake nakkesmerter, aldri under selv diagnostisere. Hvis du føler at det er en sjanse du kan ha et alvorlig problem, bør du oppsøke lege.