Digidexo.com

Vitrektomi Cataract Fjerning

Det menneskelige øye består av en rekke deler. Stoffet som skiller linsen, som fokuserer på øyet, fra retina er kjent som glasslegemet, en klar gel-lignende materiale som fyller det meste av øyet. En vitrektomi kan utføres i individer som lider av en mangel på klarhet i glasslegemet, for å fikse arr, eller for å avlaste trykket på netthinnen. Gjør du det, dessverre, kan forårsake grå stær som ytterligere kan svekke funksjonen av et individs øye.

Hvorfor har en vitrektomi

Ethvert antall tilstander kan nødvendiggjøre en vitrektomi, fjerning av glasslegemet gel fra resten av øyet. Netthinneavløsning eller fibrose er vanlige årsaker, mens andre krever en slik operasjon for å reparere blødning, skader på øyet, eller vedvarende infeksjoner som ikke svarer til andre former for terapi. Øyet blir deretter forseglet med en erstatning for glasslegemet, vanligvis en gassboble eller silikonolje. Selv om dette ofte fører til ubehag, må ytterligere komplikasjoner bli vurdert av en lege i tilfelle ytterligere kirurgi er nødvendig.

Komplikasjoner

Komplikasjoner kan kreve ytterligere kirurgi for å fullt ut reparere et øye. Vitrektomi kan nødvendiggjøre kataraktfjerning på grunn av en kjernefysisk stivnet katarakt, en komplikasjon på grunn av linsen i øyet herding etter kirurgi. Vitrektomi ofte fører til kataraktdannelse, eller akselerasjon av grå stær som allerede er til stede i øynene til visse individer. Dette problemet gjør det vanskelig for pasienter etter et vitrektomi å se klart. Fordi en slik operasjon ikke kan føre til full restaurering av perfekt syn, noen leger anbefaler bruk av bifokale kontakter følgende vitrektomi katarakt flyttinger.

IOL Prosedyre

Etter vitrektomi grå stær, mange pasienter fortsatt trenger korrigerende linser eller briller. For å avhjelpe problemene med katarakt kirurgi etter en vitrektomi, mange leger anbefale bruk av en IOL - en intraokulær linse - som er plassert inn i øyet permanent og brukes til å forbedre synet hvis en linse er skadet. Prosedyren er normalt gjort etter den første operasjonen for å fjerne grå stær resultater i ufullkommen visjon, og kan redusere avhengigheten av den enkelte lider av synsproblemer etter at glasslegemet fjernes. Bifokale linser kan også hjelpe en person for å se mer tydelig etter vitrektomi grå stær, selv om mange pasienter kan velge en kirurgisk implantasjon som vil forbedre synet fra alle avstander og under alle forhold.