Digidexo.com

baby tenner homeopat

Hvordan baby tenner faller ut?

Hvordan baby tenner faller ut?

Innledning

En naturlig del av et barn som vokser og utvikler er vekst og tap av baby tenner, også referert til som primære tenner. Baby tenner er en viktig del av dental utvikling. Av denne grunn, hvis en tann faller ut før den er klar, eller hvis den er slått ut, må en kunstig spacer erstatte den til å holde de andre tennene fra å utvide og vokse på sin plass. Baby tenner er som space sparere, holde plassen der voksne tennene er å etter hvert vokse fri for annen vekst frem til permanente tennene er i stand til å utvikle og brast gjennom tannkjøttet.

Tid Span

Baby tenner vanligvis kommer i mellom fire og syv måneders alder. Dette kan være en smertefull prosess, men som er nødvendig for fremtidig tannhelse. Etter hvert som barnet treffer om 5 år (noen ganger tidligere for jenter) de nye voksne tennene begynner å utvikle seg under baby tenner, signaliserer at det er på tide for de primære tennene til å falle ut.

Hvordan det skjer

Ettersom voksne tennene blir klar til å rote gjennom tannkjøttet, sender et signal til kroppen tannkjøttet som forårsaker røttene av melketenner for å oppløse. Når røttene begynner å oppløses, tennene løsne. På dette punktet, baby tann enten faller ut av seg selv, eller det blir løs nok til der barnet eller foreldrene er i stand til å vrikke og til slutt trekker ut tannen fordi røttene ikke lenger er sterkt nok til å holde den på plass. Den utvikler tann under kan også hjelpe løsne barnet tann fra tannkjøttet som det utvikler seg.

Erstatning

Siden den voksne tannen venter under baby tenner, tar det bare et par uker før den voksne tannen bryter gjennom tannkjøttet overflaten og tar sin faste plass i munnen. Denne prosessen vil fortsette inntil alle baby tennene har falt ut og blir erstatte med faste voksne tennene.

Intern resorpsjon av baby tenner

Intern resorpsjon av baby tenner


Intern resorpsjon oppstår når cellene i en tann angrep og spise bort på fôr inni. Denne tilstanden kan påvirke både voksne og baby tenner, og kan være et tegn på traumer eller en annen større problem.

Identifikasjon

Interne resorpsjon ofte er smertefri, ifølge AtlantaDentist.com, og utvikler seg langsomt. Barn med intern resorpsjon vil merke de berørte tann kan bli rosa som cellene spise bort slimhinnen.

Betydning

Den vanligste årsaken for intern resorpsjon er traumer. Hvis barnet ditt er truffet i ansiktet eller har bitt noe hardt, kan disse være triggere for intern resorpsjon.

Forebygging / løsning

Tannlegen vil mest sannsynlig trekke noen baby tann som viser tegn på intern resorpsjon. Imidlertid kan tannlegen anbefale tester for å utelukke eventuelle systemiske årsaker, inkludert røntgenbilder av de andre tennene for å sikre at det er bare et isolert tilfelle.

Komplikasjoner av baby tenner Knocked Out

Baby tenner faller ut for å gi plass for permanente tenner er en normal overgangsrite for barn. Imidlertid kan komplikasjoner oppstår når disse tennene kommer ut for tidlig ved å bli slått ut. Selv om disse tennene har falt ut uansett, er det likevel viktig å gå se ditt barns tannlege med en gang, som visse komplikasjoner kan oppstå fra en slått ut babyen tann.

Aspirasjon of the Tooth

Hvis et barn baby tann er slått ut, er det første som må gjøres sikre at tannen ikke ble pustet inn av barnet. Det kan bli sittende fast i barnets hals. Det er viktig å se en barnelege i tilfelle at du ikke finner tannen.

Avstandsproblemer

Baby tenner gi rom for underliggende permanente tenner. Normalt når en baby tann faller ut, kommer en permanent tann opp i stedet kort tid etter. Når en baby tann er slått ut, kan den plassen som var reservert for den permanente tannen fylles ut av de omkringliggende tennene. For å forhindre dette, vil en tannlege satt i et mellomrom vedlikehold i stedet for den slås ut tannen. Dette vil holde plassen inntil barnet permanente tannen kommer inn.

Talevansker

Midlertidige tale problemer kan oppstå hvis én av de fire foran baby tenner er slått ut. Dette gjelder spesielt hvis tennene blir slått ut før et barn har mestret tale. Men disse tale problemer er midlertidige og bør gå bort når barnets permanente tennene kommer inn.

Skade på permanente tenner

I noen tilfeller kan den underliggende permanente tannen blir skadet når babyen tann ovenfor det blir slått ut. Dette skjer vanligvis når tannen er en av fortennene. Det forekommer i så mange som 75 prosent av tilfellene, selv om andelen synker til 18 prosent hvis barnet er over fem. Også, prøver å passe slått ut babyen tann i støpselet kan skade permanent tann under.

Tann Fragments

Noen ganger er fragmenter av en tann igjen i gummien når den er slått ut. Det er viktig å se en tannlege snart etterpå slik at hun kan sørge for at hele tannen har kommet ut. Tann fragmenter kan føre til komplikasjoner når de permanente tennene prøve å presse gjennom.

Baby tenner Problemer

Baby tenner Problemer


Baby tenner problemer er altfor vanlig i ungdommer som blir satt i dårlige vaner tidlig. Noen ganger tenner problemer og lidelser kan beskjære opp bare fordi Mother Nature bestemmer det. Enten din ung barnets tenner problemer er selvforskyldt eller ikke, sjansene er du leter etter løsninger for å hjelpe henne på hennes vei mot sunne, rette og fungerende voksne tennene. Takket være moderne medisin (og nyttig at barndommen tenner er ikke permanent), kan du finne ut om barnet ditt lider av noen av disse underliggende faktorer, og i så fall, hva kan gjøres for å avhjelpe situasjonen.

Early Childhood Karies

Et annet populært navn for denne tilstanden forklarer nøyaktig hva det er: baby flaske tannråte. Dette skjer når en liten tennene kommer i konstant kontakt med væsker som inneholder sukkerarter, slik som fruktjuice, formel, melk og sukker vann. Selv morsmelk kan føre til litt av forfall. Når babyens kroppen bryter ned disse sukker som finnes i nesten alt en baby drinker som en del av hans ernæring plan, vil noen av rester sitte i munnen, noe som gjør en bakterie som forårsaker tannråte. Tannråte som går ubehandlet kan føre til unødig smerte og noen ganger gjøre det vanskelig for barnet å spise. Til slutt, siden baby tenner hjelpeveiledning voksne tennene i riktig justering, kan spørsmål som en abscessed tann eller kronisk råte og infeksjon føre til problemer med voksne tenner, så vel.

Det finnes enkle måter å forebygge tannråte forårsaket av en flaske. Først og fremst, ikke gi barnet ditt en flaske med unntak for nødvendige feedings. Hvis du må gi ham en flaske, fyll den med bare vann, eller prøve en smokk i stedet. Tillater kontinuerlig pleie over natten kan også føre til problemer. I stedet, sykepleier bare angitte, nødvendige måltider og finne andre måter å trøste og sooth baby.

Tommelen suge

Små barn suger på tommelen som en måte å trøste seg selv og føler seg sikker. Men hvis tommelen suger er konstant og kontinuerlig, eller går utover pjokk år, kan det føre til store tannproblemer. Tennene kan bli presset inn i en skjev stilling, og det kan også påvirke barnet ditt tale i noen tilfeller. For å forhindre dette tann sykdom, stoppe tommelen suger veldig tidlig, før det blir en barndom vane. Hvis barnet ditt er gammelt nok til å forstå rett fra galt, ros ham når han velger en annen form for selv beroligende som ikke tommelen suger. Dette kan inkludere kosing en favoritt leketøy, ved hjelp av en smokk av og til eller kommer til deg for litt kos. Du kan også kjøpe forskjellige geleer og enda en tommel dekselet på stoffet butikken som vil motvirke ønsket om å suge tommelen. Men, snakke med barnelege din før du prøver noen av disse metodene.

Tungen stakk

Tungen stakk er et problem at noen ganger starter i barndommen. Det vil legge utilbørlig press på fortennene, og dermed tvinge dem ut av stilling. Akkurat som tommelen suge, kan dette føre til en eventuell overbitt med voksne tennene eller forårsake tale sliter tidlig i livet. Hvis barnet ditt er tungen stakk, selv som en baby, ta kontakt med en logoped. Det finnes behandlingstilbud tilgjengelig selv for svært små barn.

Lip suger

Lip suger er en annen vanlig barndom vane som fører til tannproblemer, selv i babyer. Dette er når en baby eller smårolling vil suge underleppen inn under fortennene. Akkurat som tommelen suger og tungen stakk, kan dette majorly skade utseendet voksne tennene og kan også svekke baby tenner. Løsningen er funnet i de samme trinnene som er beskrevet for tommelen suger. Igjen, ta kontakt med barnelege hvis du er spesielt bekymret for din lille ens tendens til å suge seg i underleppen.

For tidlig tap av tenner

Vanligvis trenger barn ikke miste tennene til rundt alder 5. Men, for tidlig tap av tenner noen ganger oppstår hos spedbarn og småbarn. Dette er vanligvis et resultat av forråtnelse eller skade. Det kan også oppstå på grunn av en mangel på tilstrekkelig kjeve plass.

Å miste baby tenner samtidig en baby kan være en krevende situasjon, som det kan lukke opp plass en voksen tann trenger å spire. Dette kan føre til at nye, permanente tannen som skal vippes eller krokete. Voksne tennene som kommer i ut av stilling kan hindre riktig tygging og kan også føre til leddproblemer som kan være ganske smertefullt.

Hvis din baby eller smårolling mister en tann, kan du gå til en tannlege umiddelbart. Han kan gi deg en plass vedlikehold, som er en enhet som vil holde åpne plassen er nødvendig for den voksne tannen å komme inn. Det kan lett fjernes når voksne tennene har sikkert kommet.

Tommel suger og utvikling av baby tenner

Tommelen suger tillater babyer en måte å selv berolige og ofte gjør en glad baby. Det kan også vurderes søt, men blir informert om de langsiktige effekter på barnets tenner er viktig også.

Bakgrunn

Tommelen suger er en naturlig refleks for babyer, men langvarig tommelen suger kan føre til problemer. The American Dental Association antyder foreldre stoppe vane i en alder av fire, følelsen av at ingen skade er gjort på å utvikle baby tenner.

Dental Arch

Ifølge University of Iowa, tommelen suger som fortsetter etter fylte to kan skape endringer i barnets dental bue, presser de beste tennene forover og reduserte den øvre buen.

Åpne Bite

En åpen bite skapes når fortennene er skjøvet utover. Tenner på toppen ikke lenger berører tennene nede selv når munnen er lukket. Dette er ofte forårsaket av tommelen suge.

Skjeve tenner

Feiljustert tenner og utstående fortenner er en hyppig resultat av tommelen suge, ofte resulterer i dårlig selvbilde når barnet er eldre. Skjeve tenner er også vanskeligere å holde rent, ofte resulterer i tannråte.

Tale Problemer

Endringene i kjeven og tennene laget av tommelen suge kan lage talevansker som for eksempel tunge skyvekraft, en lisp eller generelle leddproblemer.

Hvorfor Løse baby tenner Turn Mørk?

Hvorfor Løse baby tenner Turn Mørk?


Som permanente tenner gjør sin vei inn, røttene av baby tenner, også kjent som melketenner, oppløses. Dette tillater dem å løsne, falle ut og gi plass til de voksne tennene. Parents.com identifiserer de to nederste fortennene, etterfulgt av de to øverste midt tenner å være den første til å falle ut. Som blodstrømmen til tannen blir avbrutt, kan tannen begynner å mørkne.

Årsaker til løse tenner

Utviklingen av voksen tenner er ikke den eneste måten som et barns tennene løsne. Mange barn bump eller treffer sine tenner mens du spiller. Skader i munnen kan også føre til at tannen til å løsne og mørkere. Tannen kan ikke falle ut med en gang, og en skadet eller frynser tann vil ikke alltid bli mørkt. Dersom tannen ikke endrer farge i løpet av en måned for å bli påvirket, det mest sannsynlig ikke vil bli mørkt.

Blodtilførsel

Hvis blodtilførselen til tannen er avskåret fra en innvirkning, vil tannen vende mørke midlertidig. Tenner helt ford kan ha skader på tilførsel av blod, noe som resulterer i permanent mørkere. Dr. Dean Brandon sier at, "de fleste mørke baby tenner trenger lysere tilbake."

Lightening mørke tenner

Dr. Brandon sammen et mørkt tann til et blåmerke, "I motsetning til et blåmerke på huden hvor det er en god blodtilførsel, tann tar lengre tid å komme seg." Det kan ta seks måneder for fargen å komme tilbake til tannen. Hvis fargen på lettet tann virker flat og mindre gjennomsiktig enn de omkringliggende tennene, er det sannsynligvis på grunn av tannen kanalen stengetid.

Tenner At Stay Mørk

Hvis det ikke er tegn på skade eller infeksjon, betyr en mørk tann vanligvis ikke krever behandling. X-stråler kan gjøres for å observere eventuelle interne problemer med tannen. En tann kan bli litt løs i ganske lang tid, og kan ikke være sightly, men kan være i stand til å bli fylt våre kronet til å forbedre utseendet.

Infeksjoner

Hvis massen av en tann dør, kan ikke kroppen helbrede tann. Abscesser kan utvikle seg, og behandlingen innebærer vanligvis å fjerne tannen. Hvis det fortsatt er nok roten til stede på baby tann, kan en baby rotfylling utføres. De døde massen vil bli fjernet og nerven kammeret kan fylles. Materialet som brukes i baby rotfylling er forskjellig fra det som brukes hos voksne, som det må være i stand til å løse opp slik at de voksne tennene til å komme inn. En baby rotfylling er bare effektiv om lag 50 prosent av tiden.

Slik fjerner baby tenner

Slik fjerner baby tenner


Når barnet ditt mister sin baby tenner det betyr at han vokser opp. I en alder av ca 6 år gammel, baby tenner, også referert til som primære tenner eller melketenner, faller ut. Røttene til baby tenner oppløses, noe som gjør tennene faller ut til å skape rom for permanente tenner. Hvis barnet ditt frykter svelge sin løs tann og derfor skuffende tannfeen, kan du hjelpe ham å fjerne tannen.

Bruksanvisning

•  Observer hvordan løse tannen er. Har barnet ditt vrikke tann med tungen. Bare vurdere å fjerne tannen hvis den er veldig løs og røyter minimalt eller ingen blod. Barnet skal ikke oppleve noen smerte når du vrir på sin tann.

Vask hendene med såpe og vann, og dekke fingrene med et papirlommetørkle.

Roter tann før det slipper vevet det er å holde på. Du kan også fjerne babyen tann ved å gi den et raskt rykk, mens du holder den med pekefingeren og tommelen.

Fukt et stykke gasbind og legg den over såret. Legg litt press, inntil noen blødning har stoppet.

Slik unngår du misfarging av baby tenner

Slik unngår du misfarging av baby tenner


God munnhygiene begynner med baby tenner. Omsorg for baby tenner godt for å hindre misfarging eller andre tannproblemer. Selv svak misfarging av babyen tenner er normalt, ta skritt for å hindre misfarging fra å bli for dramatisk. Det er flere årsaker til misfarging av baby tenner.

Bruksanvisning

•  Begynn å pusse babyens tenner to ganger om dagen, selv om bare én tann vises. Bruk spedbarn tannkrem og en tannbørste beregnet på babyens tenner, med små, myk bust.

La babyen din til å håndtere sin egen tannbørste, hvis mulig. Selv tygger på en tannbørste kan være tilstrekkelig til å rengjøre tennene og dette vil undervise og oppmuntre barnet til å børste ofte som barnet blir eldre.

Brush etter administrere antibiotika, hvis barnet er å ta medisin. Hyppig bruk av antibiotika kan føre til misfarging av baby tenner.

Ta en flaske fra babyens munn hvis han sovner mens fôring. La væske å forbli i babyens munn mens han sov kan danne bakterier i munnen som kan føre til misfarging av tennene.

Hint

 • Avstå fra å gi barnet drikke med sukker, for eksempel fruktjuice eller melk, etter nattlig børsting. Sukkerholdige drikker før sengetid, etter at tennene har allerede blitt renset, kan føre til misfarging og til og med tannråte.
 • Ta med barnet for vanlige tannlege checkups så snart babyen tennene vises.
 • Bruk en ert størrelse mengde tannkrem når børsting en babyens tenner, og unngå å la barnet til å svelge noen tannkrem.
 • Ikke la en baby å tygge på en tannbørste uten tilsyn av voksne.
 • Ikke legg sukker på en smokk for å oppmuntre barnet til å bruke det, spesielt mens barnet sover.
 • Ikke la barnet å løse opp brød i munnen i stedet for en smokk. Sukker i brødet maling kan tennene og føre til tannproblemer.
 • Misfargede tenner kan være tegn på en kronisk sykdom eller tilbakevendende feber.
 • For mye fluor kan føre til misfarging. Hvis vann fra springen inneholder fluor, bruke en tannkrem med mindre fluor for å hindre overeksponering.

Baby tenner Fakta

Totalt 20 "baby tenner" begynner å vises i et barns munn mellom seks og 12 måneders alder. Ved fylte tre, de fleste barna har sin fulle sett av primære tenner. Disse tennene begynner å falle ut om tiden et barn begynner i barnehagen, da prosessen med å få 32 voksne eller "permanent" tennene begynner. Baby tenner er små, men på ingen liten betydning.

Vanlige misoppfatninger

Fordi baby tenner begynner å falle ut når barna er svært unge, noen folk tenker på baby tenner som uviktig. Men baby tenner er viktig - og at betydningen kan vare livet ut.
Noen primære tenner er ment å vare i de første 12 til 14 årene av et menneskes liv, så baby tenner har mye arbeid å gjøre før de faller ut.

Betydning

Primær eller "Baby" tenner hjelpe barn å lære å lage lyder (som til slutt blir tale), og også hjelpe barn oppgradere til fast føde.

Baby tenner også lage trasé for permanente tenner, som vil bryte ut - med varierende grad av ubehag - som et barn vokser.

Mens noen mennesker refererer til primære tenner noe nedsettende som "plassholdere", som er, faktisk, en av de aller viktigste jobbene baby tenner holder. Permanente tenner, mye større enn baby tenner, begynne å danne i kjeven lenge før babyen tennene løsne. I mellomtiden, selvfølgelig, kjeven og resten av kroppen vokser - og baby tenner "plassholdere" holde munn og kjeve i justerings så permanente tennene kan komme og gjøre jobben sin, for livet. Det vil si, hvis en levetid på god tannpleie blir startet tidlig.

Hulen, Disease Prevention?

God tannhelse starter før barna selv har tenner. De fleste tannleger og andre leger anbefaler å tørke av en babyens tannkjøtt som en forløper til børsting, og til å begynne regelmessig børsting (med en svært liten, myk tannbørste eller spesialdesignet dental rensing tørk) så snart et barns første tann vises.

Flere nyere studier har antydet en sammenheng mellom god tannhelse og reduksjon av risiko for alvorlige, langvarige helseproblemer, blant annet hjertesykdom.

Når skal Møt tannlegen

De fleste tannleger anbefaler barn begynne å besøke tannlegen når de første tennene kommer i. Men mange forsikring planer dekker ikke barnas tannlege besøk inntil tre år eller fire.

Mens noen foreldre bekymre tommelsuttingen, de fleste tannleger anbefaler foreldre konsentrere seg mer om børsting og generelt godt dental hygiene. Tommelsuttingen generelt er en kortvarig vane som ikke skader tennene.

Forebyggende Steps, Behandlinger

I tillegg til gode tannpuss vaner, få et sunt og balansert kosthold er viktig for å opprettholde god tannhelse.

Fluor er bevist å forebygge tannråte, og heldigvis, inneholder de fleste drikkevann i utbygde områder nok fluor til å hjelpe til å beskytte et barns tenner.

I noen tilfeller, spesielt når det er en familiehistorie med tannråte, tannleger kan anbefale tann tetningsmasse å ytterligere beskytte baby tenner.

Fjerne Loose baby tenner

Fjerne Loose baby tenner


Når barnet ditt mister sin baby tenner det er en milepæl som indikerer at han vokser opp. Løse tenner vanligvis falle ut av seg selv over tid, men prosessen blir ofte forkortet med barnets nysgjerrighet. Hvis den løse tannen er å komme i veien for den permanente tannen vekst eller forårsaker ubehag, kan du bestemme deg for å bidra til å fjerne tannen.

Bruksanvisning

•  Sjekk ditt barns tenner å se hvor knyttet det er i kontakten. Dersom tannen ser ut til å bli hengende i en tynn tråd, er det greit å fjerne. Trekke en tann som er mer forsvarlig festet kan være smertefullt og føre til blødning.

Hold et stykke av bomull gasbind mellom tommelen og pekefingeren. Ta tak i løs tann med bomull gasbind og vri forsiktig og trekk. Tannen bør komme ut med letthet.

Trykk på en ren stykke av bomull gasbind mot tyggegummi. Har barnet ditt holde gasbind på plass, eller hjelpe barnet hvis han er for ung, for å absorbere noe blod.

Pakk en isbit i en ren vaskeklut og har barnet holde isen på sin tyggis for å lette ubehag og forhindre hevelse.

Hint

 • Barn kan hjelpe løsne tannen ytterligere ved å vrikke og leker med tannen med sin tunge.
 • Ta kontakt med tannlegen din om den permanente tannen dukker opp og babyen tann ser ikke ut til å ønske å rikke.

Hvordan hjelpe barn Cope med å miste baby tenner

Baby tenner, også kjent som primære tenner, faller ut på egenhånd start når et barn er ca 5 til 7 år gammel. Tennene faller ut for å gjøre plass til de permanente tennene, tenner som en person bør huske for resten av livet. Noen barn er begeistret for å miste sine tenner mens andre finner situasjonen bekymringsfull. Det finnes måter at foreldre og andre omsorgspersoner kan hjelpe et barn avtale med tap av tenner.

Bruksanvisning

•  Snakk med barnet og berolige henne at å miste tenner er en normal del av det å vokse opp, og at det skjer med alle. Losing tenner kan være litt skummelt, men det betyr at du er frisk og kroppen fungerer som normalt.

Fortell et barn hvis tennene faller ut før eller senere enn sine venner eller klassekamerater 'tenner som alle er forskjellige. Akkurat som noen mennesker er høy eller lav, tynn eller lubben, faller et barns tenner ut på ulike priser. Tennene faller ut når de er klare til å falle ut.

Kjøp barnet bøker om barn mister sine tenner. La barnet lese boken selv eller lese boken til ham. Historien vil hjelpe barnet til å forstå at å miste tenner er et tegn på at han vokser opp. To bøker foreslått av Parent nettstedet er "Tabitha Terrifically Tøff Tooth" av Charlotte Middleton (Penguin Putman, 2001) og «Arthurs Tooth" av Marc Brown (Little Brown, 1986).

Order of baby tenner

Babyen vil få 20 primære tenner i løpet av ca tre år. Som i andre områder av babyen utvikling, kan tannfrembrudd variere fra barn til barn uten syk effekter.

Seks til 10 måneder

De to nederste fortennene vanligvis vises når en baby er 6 til 10 måneder gammel. Baby tenner ofte bryter ut i par.

Åtte til 13 måneder

De to øverste fortennene og de to fortennene som flanke dem vanligvis vises neste.

10 til 16 måneder

To flere fortenner vil flanke de to nederste tennene. Da de første bakerste tennene, første-års jekslene, bryter ut på begge sider av øvre og nedre tannkjøtt.

16-23 måneder

De øvre og nedre hjørnetenner, spisse side tenner, kommer inn for å fylle hullene mellom første-års jeksler og fortenner.

23-33 måneder

Neste øvre og nedre tannkjøtt få sine andre-års jeksler, den siste av baby tenner. I gjennomsnitt, barn begynner å miste sin baby tenner rundt 6 år.

Hvordan spare baby tenner

Hvordan spare baby tenner


Foreldre feire mange milepæler som deres barn utvikler. Babyens første skritt, det første ordet og den første tannen til å falle ut er blant de mange benchmarks av et barns vekst. Redning baby tenner kan gjøre for et minnesmerke i årene som kommer.

Bruksanvisning

•  Rengjør babyen tann med en tannbørste og rent vann for å fjerne noe blod eller annet rusk. Tørk tannen med et rent håndkle.

Åpne akryl minnesmerke boks. En liten boks for visning av steiner og perler er ideelt, og kan kjøpes på en hobbybutikk. Skjær bomull gasbind til å passe inne i boksen.

Plasser bomull gasbind i minnesmerke boksen og legge tannen på gasbind. Lukk lokket tett for å sikre at barnet tannen ikke faller ut og gå seg vill.

Hint

 • Baby tenner kan tilveiebringe en kilde for voksne stamceller som skal anvendes for å behandle sykdom. Sender barns babyen tann til en baby tann banken kan gi en verdifull ressurs.

Hvorfor baby tenner Få knirkete?

Hvorfor baby tenner Få knirkete?


Å miste babyen tennene er en viktig milepæl i barndommen. Et barns baby tenner begynner å falle ut for å gjøre plass for innkommende permanente voksne tennene. Når en baby tann blir løs og uregelmessige, er dette første tegn på at de voksne tennene er i ferd med å ta plassen til baby tenner.

Tooth Development

Utvikling av tennene begynner som et foster, og riktig ernæring av moren er en viktig faktor i etableringen av baby tenner. Ifølge Children Hospital i Boston, bør en gravid mor konsumere en tilstrekkelig mengde av vitaminer under svangerskapet for å sikre sunne tenner i et barn. Baby tenner vanligvis begynner å vises når en baby er mellom 4 til 12 måneder gammel, og små barn har totalt 20 melketenner. Disse tennene vil bo i inntil permanente tennene er klar til å ta plassen til baby tenner.

Time Frame

De fleste barn vanligvis mister sin første baby tann mellom 5 og 7. Ifølge "Foreldre" magasinet, er det også mulig at et barn så unge som 4 kan miste en baby tann, mens et annet barn ikke kan miste en tann før alder av 8. Barn som begynte å tennene i ung alder vanligvis mister sin baby tenner tidligere enn sent biteringer. Fra det tidspunkt tannen først blir taper, tar det vanligvis et par måneder for tannen å falle ut. Jenter vanligvis mister sin baby tenner tidligere enn gutter, og de fleste barn har fullført hele prosessen --- med alle baby tennene blir erstattet av modne tennene --- etter når de er 12 eller 13. Når alle de baby tenner er borte, vil et barn har 28 permanente tenner. Etter visdomstennene kommer i mellom en alder av 17 og 25, kan det være totalt 32 voksne tennene.

Process

Ifølge The Mayo Clinic, baby tenner vanligvis begynner å falle ut i samme rekkefølge som de dukket opp. De to nederste fortennene vanligvis faller ut først, etterfulgt av de to fortennene. Når de modne tennene begynner å komme gjennom tannkjøttet, sendes et signal til kroppen som oppløser roten av baby tenner. Som roten begynner å forsvinne, babyen tannen blir løs, fordi det ikke lenger holdes på plass av roten. Den modne tann presser opp mot tannkjøttet, videre løsne babyen tann. Når roten er helt oppløst, vil tannen bli svært taper. Etter hvert vil barnet tannen enten falle ut på egen hånd, eller bli trukket ut ved hardt eller klissete mat eller hyppig wiggling av barnet. Ifølge Barne Helse, noen ganger et barn vil utvikle to rader med tennene når de voksne tennene kommer inn bak baby tenner. Når dette skjer, vil de modne tennene presse mot baby tenner, vanligvis forårsaker dem til å falle ut i løpet av få uker.

Utseende

Permanente tennene ser annerledes ut enn baby tenner. Ifølge "Foreldre", voksne tennene har mange rygger på toppen og er en nyanse mørkere enn baby tenner. Når de permanente tennene er vant til å tygge, vil rygger blir slitt ned, og som flere voksne tennene på samme nyanse begynner å vises, er fargen forskjellen ikke lenger merkbar. Det er normalt for permanente tennene til å virke for stor for barnets ansikt, fordi de voksne tennene er større enn baby tenner. Dette vil endre seg etter hvert som barnet vokser.

Effekter

Å miste babyen tennene er vanligvis ikke en særlig smertefull prosess. Ifølge baby Center, hvis en ny tann skjærer gjennom tannkjøttet bak tannen før babyen tann faller ut, kan dette føre til noe ubehag. Hvis et barn på fem eller seks klager over smerter, er det mest sannsynlig fremveksten av de seks år gamle jeksler.

Hvordan kan jeg forklare baby tenner Falling Out til et barn?

Hvordan kan jeg forklare baby tenner Falling Out til et barn?


Når et barn begynner å miste sin baby tenner - rundt seks år - det kan vise seg en foruroligende opplevelse for ham. Som forelder, kan du lette ditt barns nysgjerrighet og mulige frykt om hans baby tenner faller ut. Med en barnevennlig forklaring og noen tilhørende ritualer, kan du vise barnet at å miste babyen tennene er en gledelig overgangsrite som han gjør sin ferd mot voksenlivet.

Bruksanvisning

•  Sett deg ned med barnet og forklare at alle barn mister sin baby tenner for å gjøre plass til sine voksne tenner. Forklar at voksne tenner er mye større og sterkere enn babyen tenner og er laget for å vare resten av livet hennes.

Les en fiktiv bok eller to til barnet ditt på temaet barn mister sin baby tenner, slik som "Lille kanin Loose Tooth" av Lucy Bate. Når barn lytte eller lese en historie om en fiktiv karakter med samme vanskelige situasjon de har, kan det berolige dem.

Svar på spørsmål barnet måtte ha om hvordan det føles å miste en tann. Fortell ham at tannen vil vrikke på sokkelen før du kommer løs, og det kan være litt blod. Berolige ham ikke å bekymre deg.

Fortell barnet ditt om tannfeen, hvis du liker og utføre ritualet. Hjelp barnet plassere tann under puta for feen å hente mens hun sover. Forklar barnet at feen vil forlate henne noe i bytte for tannen, for eksempel en liten sum penger eller en gave. Eller, utføre en annen type ritual som å plassere tann i en "tann boksen" og slik at barnet kan undersøke den når han vil.

Hint

 • Hvis en tann blir løs, men ikke faller ut av seg selv i en rimelig tid, kan du se ditt barns tannlege. Han ønsker kanskje å trekke det.
 • Barn kan være redde ved tanken på å miste en del av kroppen sin. Ta deg tid til å trøste og berolige barnet ditt hvis han har disse type følelser.

Tidlig Tap av baby tenner

Like spennende som det kan være når barnet mister sin første primær tann eller baby tann, en baby tann som er tapt for tidlig er grunn til bekymring og krever oppmerksomhet fra en pediatrisk tannlege.

Time Frame

De fleste barn mister sin første baby tann rundt 6 år, men et barn å miste en tann før han snur fire regnes som for tidlig.

Årsaker

Ifølge American Academy of Pediatric Dentistry (AAPD), et utilsiktet slag mot munnen, tannråte og tannsykdom er ting som kan føre til et barn å miste sin baby tenner tidlig.

Effekter

Når et barn mister en eller flere baby tenner for tidlig dette kan føre til at andre tenner å skifte og de permanente tennene kan vokse i overfylt og hakket. Barnet kan også kreve dyrt orthodontia behandling som han aldre.

Forebygging

Mens foreldrene ikke kan være i stand til å forebygge ulykker eller sykdom som forårsaker en tann for å komme ut tidlig, kan de bidra til å forhindre tidlig tap av baby tenner på grunn av tannråte. Foreldre bør sørge for sine barns tenner er børstet og flossed daglig og begrense inntak av sukkerholdige drikker og matvarer.

Oppløsning

Hvis et barn mister en baby tann for tidlig, kan plassprioriter brukes til å holde tennene fra skiftende inntil den permanente tannen kommer inn.

Hvilke tenner som skal baby tenner hos mennesker?

Det er 20 baby tenner, også kalt primære tenner, hos mennesker. Baby tenner bryter ut i samme rekkefølge i de fleste mennesker, selv om det kan være variasjoner. De kommer i mens barnet er et spedbarn eller småbarn for å hjelpe ham tygge og kommunisere. The American Dental Association (ADA) anbefaler at barnet se en tannlege innen seks måneder etter utbruddet av hans første tann eller etter sin første bursdag. Baby tenner er utgytt senere i barndommen og erstattet med permanente tenner. Når alle permanente tennene har hatt utbrudd, er det 32 ​​tenner i den menneskelige munnen.

Sentrale fortenner

Sentrale fortenner er de fire tenner som ligger rett i front midt på munnen - to på toppen og to på bunnen. De sentrale fortenner er vanligvis de første tennene til å bryte ut i en babyens munn. Fortenner er vant til å bite i mat. Dette skjer mellom 8 til 12 måneders alder. Barnet vil sannsynligvis være masete mens tennene kommer i. Barnet mister de sentrale fortenner mellom 6 og 7 år.

Lateral fortenner

Lateral fortenner er det andre settet med tenner til å bryte ut. Disse bryter ut i alderen 9 til 13 måneder. Lateral fortenner kommer inn ved siden av de sentrale fortenner, for totalt fire laterale fortenner. Disse er utgytt mellom 7 og 8.

Hjørnetenner (cuspids)

Canine tennene, også kalt cuspids, er spisse tenner som ligner hoggtenner. De er nyttige for biting og rive maten. Disse bryter ut ved siden av de laterale fortenner. Det er fire hjørnetennene i munnen. De kommer i mellom 17 og 23 måneders alder og kaster mellom 9 og 12 år gammel.

Første molarer

Jekslene benyttes for å tygge maten. De første jekslene bryter ut mellom 14 og 18 måneder. Det er fire første jekslene, som kommer inn bak hjørnetennene. Første jekslene er utgytt i alderen 9 og 11.

Second molarer

Second jekslene, ofte kalt "To år gamle jekslene," bryter ut mellom 23 og 31 måneder. Disse er plassert rett bak de første jekslene. I likhet med de første molarer, vil det være et totalt fire andre jeksler. Barn vanligvis mister disse jekslene mellom 10 og 12.

Hvor mange baby tenner Har Mennesker har normalt?

Mennesker har normalt 20 baby, eller primær, tenner. Disse tennene er løvskog, noe som betyr at de til slutt faller ut til å gi opphav til permanente tenner med start i pre-ungdomsårene.

Typer

Baby tenner inkluderer sentrale fortenner, lateral fortenner, cuspids (eller hjørnetenner), første jekslene, og sekundære jeksler. Hver kvadrant av munningen har en av hver, for totalt fem i hver kvadrant.

Time Frame

De fleste spedbarn får sine første baby tenner på mellom seks og 12 måneders alder. Ved fylte tre, de fleste barn har alle sine 20 melketenner.

Sentrale fortenner kommer først (6 til 8 måneder) etterfulgt av side fortenner (8 til 11 måneder). Første jekslene følger laterale fortenner (10 til 16 måneder). Deretter hjørnetenner kommer i (16 til 20 måneder), etterfulgt av de sekundære jeksler (20 til 33 måneder).

Effekter

Baby tenner begynner å falle ut i en alder av 7, og permanente tennene begynner å vises. Ved 12-årsalderen, er alle baby tenner erstattes med permanente tenner.

Hvordan ta vare på baby tenner Ekstraksjoner

Hvordan ta vare på baby tenner Ekstraksjoner


Mens kirurgisk utvinning av permanent eller visdom tennene er en vanlig prosedyre hos voksne, kan det være behov for kirurgisk ekstraksjon av løvskog (baby) tenner i løpet av barndommen. Den vanligste grunnen til tannleger og kirurger fjerne babyen tenner er fordi det ikke er nok plass for tann eller for å gi plass for permanente tenner som kommer inn. Etter utvinning, riktig omsorg, inkludert rengjøring og kosthold, er nødvendige for å gjenopprette fullt og hindre smitte i stikkontakten.

Bruksanvisning

•  Be om at barnet ditt være borte fra skolen umiddelbart etter tanntrekking. Selv om dette ikke alltid mulig, hvis han kan ta deg tid til å bare hvile hjemme og følge et regiment av omsorg, tanntrekking vil trolig leges raskere og vil være mindre utsatt for smitte. Hvis han ikke kan bo hjemme i noen dager, prøver å hindre ham fra å fysisk anstrengelse, for eksempel lek og mosjon, for et par dager. Dette er spesielt viktig for yngre barn.

Plasser barnet ditt i et område hvor hodet kan bli støttet opp, enten i en stol eller i sengen med flere puter. Du ønsker å holde hodet oppreist etter operasjonen, så vil det hjelpe blodet til å koagulere og kontakten for å begynne helbredelse.

Be barnet ditt å sakte bite på et stykke kirurgisk bomull eller gasbind umiddelbart etter operasjonen. Du ønsker å ham til å gjøre dette for å kontrollere mengden av blod og oppmuntre clotting. Ikke oppmuntre ham til å bite hardt eller ofte, men hvis han smaker blod i munnen, kan en liten matbit på gasbind bidra til å oppmuntre clotting.

Ikke la ham til å pusse tennene, skyll munnen eller spytte i tolv timer etter operasjonen. Disse aktivitetene kan bryte opp å danne blodpropp i stikkontakten og forlenge helbredelsesprosessen. Etter tolv timer, kan du tillate ham å forsiktig skylle munnen med en saltvannsløsning laget av 1/4 kopp varmt vann og 1/4 ts salt.

Feed barnet suppe buljong eller andre ikke-meieri flytende matvarer for den første dagen etter operasjonen. På den andre dagen, og til den påfølgende dagen, prøv å gi ham bare ikke meieri myk mat og mat som ikke er svært varmt. Ikke gi barnet et strå, som suger kunne bryte opp clotting blod i stikkontakten og forsinke restitusjonen. Også ikke gi ham meieriprodukter i noen dager, som du ønsker å unngå eventuelle aktive bakterier fra å komme i eller i nærheten av den åpne kontakten som den prøver å helbrede. Mens det kan være fristende å la et barn å spise is etter operasjonen, kan meieriet være skadelig, særlig dagen for kirurgi. Sats på popsicles eller frosne is i stedet, så lenge ingen tygging er nødvendig.

Legg inn en ispose på samme side av kinnet som tanntrekking. Dette vil hjelpe med noen hevelse som oppstår etter operasjonen.

Behandle alle smerte med en smertestillende medikamenter. Spør tannlegen din om en resept smertestillende medikamenter, eller å anbefale en over-the-counter medisiner som barnet kan ta. Tatt i anbefalte doser, bør en over-the-counter medisiner som aspirin eller ibuprofen å håndtere smerten, men det er alltid best å konsultere tannlege eller lege for råd om smertebehandling.

Tips for Utvinning av baby tenner

Tips for Utvinning av baby tenner


Alle mennesker på et eller annet tidspunkt i livet må ha deres baby tenner trukket ut. Den primære grunnen for å trekke ut disse tennene er å gi plass for permanente tenner. Ifølge www.preventdisease.com, andre grunner for ekstraksjon er å hindre samles av tennene i munnen, tannråte omgå eller forhindre skade på innsiden av kjeven. Uansett hvilke av disse scenariene beskriver din situasjon, er det en rekke måter å trygt trekke melketenner. Kan vi si tannfeen, anyone?

Trekk Tooth

En av de vanligste måtene å utvinne babyen tennene er å trekke dem selv hjemme. Men det er en viktig påminnelse: Tannen må være fri og allerede løs nok til å løftes ut uten smerter. Selv om noen mennesker bruker tanntråd som en slags lasso, det er ingen spesielle verktøy som trengs for å trekke en tann hjemme. Dersom tannen er løs nok, kan du vanligvis vrikke den rundt med fingrene i noen sekunder hver dag i ca en uke, inntil en dag det kommer rett ut.

Kirurgisk fjerning

I mer intrikate tilfeller, for eksempel når barnet tannen er omgitt av permanente tenner eller om alle de permanente tennene har kommet inn og babyen tann viser ingen tegn til å bli løs, kan kirurgisk inngrep være nødvendig. Hvis du står overfor denne situasjonen, ta kontakt med tannlegen din umiddelbart. Han vil mest sannsynlig gi deg en henvisning til en kjeveortoped, som vil planlegge operasjonen når du er klar. Dette er dagkirurgi, så det er ikke nødvendig å planlegge for et sykehusopphold. Men vil du motta anestesi for å eliminere smerte og smerte medisin etter operasjonen for å klare det. Under operasjonen, vil orthodontist bruke kirurgiske verktøy for å trygt trekke tannen fra munnen.

La det Fall Out

Kanskje den mest behagelige måten å hente ut babyen tennene er å bare la dem falle ut. Dette alternativet er kun tilgjengelig for de heldige få som har babyen tennene løsne med letthet og ikke støter permanente tennene blokkerer dem i. Det er veldig vanlig for et barn å ha en løs tann en natt og vekke neste morgen bare for å finne tannen legging på hennes pute. Det har også vært tilfeller der barnet er å spise og den løse tannen kommer ut i munnen hennes mens hun tygger. Dette er faktisk spennende tiden, så det betyr at hun har igjen unngått traumer av en forelder å nå inn og trekke tannen eller muligheten for å ha kirurgi for å fjerne det.