Digidexo.com

blod i urinen manganforgiftning

Hvordan ta 30 dager med antibiotika for blod i urinen

Hvordan ta 30 dager med antibiotika for blod i urinen


Blod i urinen er vanligvis resultatet av en urinveisinfeksjon. Det er viktig å gå til en lege og gi en urinprøve, slik at den eksakte årsaken til infeksjonen kan bestemmes og antibiotika foreskrevet. De vanligste antibiotika foreskrevet for UVI er Nitrofurantoin, Ciprofloxacin og Levofloxacin. Det er viktig at du følger legens retninger i å ta hele beløpet av foreskrevet antibiotika hvis du har blod i urinen din.

Bruksanvisning

•  Les etiketten på flasken av antibiotika du har fått foreskrevet for å fastslå hvor mange piller du skal ta hver dag.

Ta antibiotika med vann på angitt tidspunkt hver dag. Det er best å ta antibiotika ved måltider, heller enn på tom mage.

Avslutt den 30-dagers kur med antibiotika. Selv om blod i urinen klarner opp, er det viktig å fullføre antibiotika du har fått foreskrevet.

Hva som forårsaker Blod i Sperm?

Blod i sæden kan være en stor bekymring, spesielt til dem som har opplevd det. Tilstedeværelsen av blod i sæden kalles hematospermia. Når du ser blod i sæden, er det anbefales at lege konsulteres for å utelukke alvorlige medisinske tilstander.

Identifisere faktorer

Hvis du har hatt en skade i prostata området, kan du sannsynligvis forvente å se blod i sæden. En ødelagt blodåre vil også føre til blod i sæd, som kan en infeksjon. Blod vil også være tilstede i sæd etter en biopsi. En vasektomi er en annen årsak for blodet å være til stede i sæd. Noen ganger under onani en kapillær kan sprekke inne i penis og forårsake en blodig utflod med utvisning av sperm.

Effekter

Blod i sæden ikke direkte påvirke sædkvalitet, men det kan være et tegn på infeksjon som kan spre smitte til det ufødte barnet. En lege bør skjerme deg hvis du har blødning før du prøver å unnfange et barn. Noen menn har rapportert blod i sæd, men har ikke klaget over smerter.

Hvem påvirker det?

Det skjer med noen menn etter puberteten, de fleste av blødningsepisoder skjer mellom 30 og 40. Rundt en alder av 50 begynner nedbrutt for å forstørre. De fleste menn som har hatt problemer med blod i sæden vil mer enn sannsynlig oppleve en reprise episode senere i livet. Enhver mann som har hatt stump kraft til den reproduktive området er i fare for blod i sæden, eller en hvilken som helst mann som er i idrett eller har vært i en bilulykke.

Når skal man oppsøke lege

Blod i sæden kan være en veldig skremmende ting. Du bør oppsøke lege hvis du har noen av følgende symptomer. Ømhet i pungen, ubehag med avføring, smerter i korsryggen, blod i urinen, feber eller frysninger, og smerte med utløsning. Hvis du mistenker at det kan være en seksuelt overførbar sykdom, bør du oppsøke lege umiddelbart for å holde sykdommen i å spre seg til noen andre. Blod i sæden kan vises uten trusselen om noe alvorlig, vanligvis klarner det opp på egen hånd uten behandling, og ikke bære en risiko for en hvilken som helst type til din seksualpartner.

Behandling

Når det er blod i sæd, er det ikke behov for behandling; det vil som regel klare seg på egen hånd. Imidlertid, hvis det er smerte sammen med tegn på blod, avhengig av årsakene til skade, behandling kan være seng hvile i en periode. Store skader kan kreve operasjon, eller om det er en kreftsvulst, vil det kreve stråling eller kjemoterapi behandling. Hvis blødningen er et resultat av en infeksjon, kan det behandles med antibiotika.

Årsaker av hvite blodlegemer i urinen

Årsaker av hvite blodlegemer i urinen


Urinveiene består av nyrene, urinlederne, urinblæren og urinrøret. Blodceller er normalt ikke er funnet i urin. Hvis en urinanalyse viser blodceller i urinen, også kjent som hematuri, som kan signalisere at noe er galt i urinveiene.

Urinveisinfeksjon er den vanligste formen for infeksjon som påvirker urinveiene. Denne type infeksjon forekommer ofte i urinrøret eller urinlederen. Bakterier ofte kommer inn i åpningen av urinrøret under vannlating og samleie. Symptomer kan inkludere brenning, smertefull vannlating og blod i urinen.

Infeksjon i nyrene kan føre til hvite Bloods cellene skal vises i urinen. Nyre infeksjon som kalles pyelonefritt vanligvis oppstår i urinveiene og reiser til nyrene. Symptomer på pyelonefritt kan omfatte feber, frysninger, hyppig vannlating og blod i urinen. Nyre infeksjoner kan være en alvorlig tilstand og må behandles med antibiotika og en gang sykehusinnleggelse. Ifølge Mayo Clinic, er risikoen for nyre infeksjoner størst blant de med langvarig urinkateter bruk, kvinner og personer med svekket immunforsvar.

Blære infeksjoner kan også føre til hematuri. Symptomer inkluderer brennende, smertefull vannlating og sterk-smelling og skyet urin. Blære infeksjoner, eller cystitt, er forårsaket av bakterier som gjør sin vei inn i blæren. Samleie, interferens med blære tømming - som er vanligvis sett hos gravide kvinner på grunn av det forstørrede livmoren - og kateter bruk kan alle forårsake infeksjon.

En obstruksjon av urinveiene kan føre til hematuri også. Hindringer kan komme fra traumer eller bekkenet, tumor, nyre eller blære steiner, prostata hypertrofi eller fremmedlegemer i urinveiene. Symptomer kan inkludere problemer med vannlating, smertefull vannlating, magesmerter eller svakhet og svak urinstrålen. Hindringer kan forekomme i noen del av urinveiene og krever ofte medisinsk eller kirurgisk behandling.

Hvilke stoffer som fraktes i urogenitale Duct?

Hvilke stoffer som fraktes i urogenitale Duct?

Den urogenitaltraktus, også referert til som urinsystemet, omfatter nyrer, urinledere, urinblæren, urinrøret og sphincter. Nyrene er plassert i midten av ryggen regionen, som forbinder de to urinlederne, en på hver side. Urinlederne går inn i blæren, som har to lukkemuskler ved sin åpning, å styre mengden av urin frigjøres fra kroppen. Røret som fører fra blæren til utsiden av legemet kalles urinrøret. Primært er urinsystemets funksjon for å skille ut nitrogenholdige avfallsstoffer i form av urin, som ifølge Ohio State University Medical Center, er normalt sterile.

Kreatinin

Spille en sjefsrolle i industrien adenosintrifosfat (ATP), er kreatin metaboliseres av nyrene og skilles ut som kreatinin, et avfallsprodukt. ATP er en høy-energi-molekylet drivende prosesser som er nødvendige for å opprettholde den menneskelige kroppen. Foretas innen nyrene og leveren, er kreatin opprettet fra aminosyrer L-metionin og L-arginin. Mens disse aminosyrer kan erholdes fra mat, er de også produseres naturlig i kroppen. Kreatin er viktig for muskelarbeid og er ofte tatt i form av kosttilskudd av idrettsutøvere. The Mayo Clinic rapporterer at om lag 95 prosent av stoffet er funnet i muskelvev.

Carbon Dioxide

Den urogenitale systemet er svært viktig for å opprettholde pH i blod, refererer til en måling av surhet eller alkalitet. De fleste av karbondioksid (CO2) er i form av bikarbonat (HCO3) i blodet; det pustes ut av lungene og utskilles som urin ved nyrer. Ifølge WebMD, leger bestille en test kalt en arteriell blodgass (ABG) å analysere hjerte, nyre-og lungefunksjon. En ABG måler mengden av karbondioksid og oksygen i blodet før de blir transformert av kroppen.

Urea

Urea er en prinsipp metabolske avfallsprodukt utskilles gjennom nyrene som urin, som et resultat av amino-syremetabolisme. Leveren er stedet for urea syklus, den prosessen som aminosyrer blir brutt ned og ammoniakk blir omgjort til urea. Ammoniakk er en meget toksisk substans som kan være dødelig hvis det tillates å samle seg i den menneskelige kroppen. Skade på leveren kan forårsake forstyrrelse av ureasyklusen.

Urinsyre

Hvis for mye urinsyre samler inn i blodet, fører det til en tilstand kalt hyperuricemia, karakterisert ved kvalme, oppkast og blod i urinen. Urinsyre, utskilles av urinveiene, er resultatet av purinmetabolismen. Puriner finnes i kjøtt, særlig av organet variasjon, slik som lever og nyrer.

Hvordan behandle Horseshoe Kidney

Hvordan behandle Horseshoe Kidney


Horseshoe nyre er en ofte misforstått tilstand der nyrene av en utvikler barns fortsatt i livmoren blir sluttet eller smeltet sammen i den ene enden. De to nyrer smeltet sammen danner en "U" form, noe som gir betingelsen sitt navn. Les videre for å lære mer om hvordan du behandler hestesko nyre.

Hvordan behandle Horseshoe Kidney

•  Få tester gjort tidlig å se etter hestesko nyre. Noen tester som legen kan utføre i løpet av svangerskapet for å lete etter hestesko nyre inkluderer renal ultralyd, IV pyelogram, annullere cystourethrogram eller en blodprøve. Snakk med legen din om fordelene ved hver av disse testene for å se hvilken som er riktig for deg.

Klargjør for fraværet av behandlingstilbud. Mange med hestesko nyre krever ingen behandling i det hele tatt. Hvis det ikke er noen symptomer til stede, så er det ingenting å behandle. Om lag en av tre personer vil ikke ha noen symptomer på hestesko nyre.

Se etter symptomer som kan tyde på hestesko nyre. Vanlige symptomer som kan være et tegn på tilstanden er smerter i magen og sidene, feber, rastløshet, blod i urinen eller skyet urin, urinveisinfeksjon og oppkast. Ta barnet til en lege umiddelbart dersom disse symptomene dukker opp.

behandle symptomene, ikke sykdommen. Dessverre er det ingen kur for hestesko nyre, og alt du kan gjøre er å behandle symptomene for å lindre smerter og ubehag.

Se etter farlige forhold som ofte er forbundet med hestesko nyre slik at de kan behandles med en gang. De vanlige plager forbundet med hestesko nyre er nyrestein, nyrekreft, hydronefrose, Wilms tumor og en håndfull av hjerte-, skjelett og nervesystemet anomalier.

Unn nyrestein forbundet med hestesko nyre med reseptbelagte medisiner, eller ved hjelp av lydbølger for å bryte de små krystallene opp slik at de kan sendes gjennom systemet. Leger bruker en spesiell maskin for å gjøre dette. Spesielt store eller gjentakende nyrestein vil noen ganger kreve kirurgi.

Ta antibiotika for å behandle urinveisinfeksjoner som er svært vanlig for de som har hestesko nyrer.

Hint

  • De med hestesko nyre må betale svært nøye med på kroppen sin og har regelmessige kontroller for å unngå eventuelle skader som kan være forårsaket av en rekke komplikasjoner som vanligvis forbindes med hestesko nyre.
  • De synlige symptomene på hestesko nyre er faktisk et resultat av andre forhold forårsaket av mangelen, ikke hestesko nyre selv.

Årsaker til venstre-sidig magesmerter

Årsaker til venstre-sidig magesmerter


Magesmerter er et symptom på en rekke lidelser, noen av dem alvorlige eller livstruende. Kontakt lege dersom du opplever sterke magesmerter som vedvarer eller forverres. For smerter i venstre side av magen, en rask sjekk av dine siste aktiviteter, mat forbruk og tilhørende symptomer kan hjelpe deg å finne en mulig årsak.

Betydning

I medisinske termer, begynner magen rett under brystkassen eller brystbenet og strekker seg nedover til bekken bein. Magen er hjem til magen din, dine store og små tarmene, blindtarmen din, lever, milt, bukspyttkjertel og galleblæren. I tillegg, urinveiene, nyrene og urinlederne er i magen. Selv om reproduktive organer er i bekkenet, mange anser dette området for å være deres underliv.

Typer

Smerte er kroppens måte å fortelle deg det kan være et problem. Siden buken inneholder mange organer, plasseringen av smerte, intensiteten og den type smerte er indikatorer på det underliggende problem. Noen av de vanligste fordøyelsessystemet årsaker til magesmerter venstresidig inkluderer tarmgass ledsaget av oppblåst mage, fordøyelsesbesvær, kolitt, pankreatitt, divertikulitt, irritabel tarm syndrom (IBS) eller nyreproblemer som påvirker venstre nyre eller urinleder. Hvis smertene er ny, skarp eller alvorlig, ta kontakt med en lege for råd.

Identifikasjon

Fordi magen er den største kroppens hulrom, kan smerter på venstre side indikere et problem andre steder i magen. En ektopisk svangerskap i venstre egglederen kan stråle smerte i den øvre del av buken. Hos kvinner, kan endometriose føre til kroniske smerter i hver side av magen. Hvis legen mistenker Smerten stammer i reproduktive organer, kan han bestille en transvaginal ultralyd for å finne problemet.

Betraktninger

Legen din vil be om de siste måltider hvis smertene er midt på venstre side av magen. Selv om matforgiftning ofte påvirker hele magen, noe som resulterer i kvalme, oppkast eller diaré, kan det også påvirke bare én side, forårsaker musklene til krampe. Venstre-sided smerte som strekker seg bakover mot ryggen kan stamme i venstre nyre. En nyrestein forårsaker uutholdelig smerte hos noen individer, og kan kreve at laserbehandlingen for å bryte stenen i mindre biter, slik at det kan passere gjennom ureter. Med en stor nyrestein, kan litt blod være synlig i urinen din, fra en rosa skjær til en mørkere rød. Noe blod i urinen din signaliserer behovet for å varsle lege umiddelbart.

Potensiell

Selv en enkel fordøyelseskanal lidelse kan føre til magesmerter venstre-sidig, kan årsaken også være noe alvorlig. En lege bør ta noen nye smerter eller smerter som forverres. Venstre-sidig magesmerter med en medfølgende feber, tap av matlyst, mage hevelse eller dårlig ånde signalisere en nødsituasjon og pasienten bør oppsøke lege så snart som mulig.

Advarsel

Ikke vent for sterke smerter å avta, ringe legen din og få hans mening. Mens de fleste tilfeller av magesmerter er midlertidige forhold, som følge av dårlig fordøyelse, en trakk abdominal muskel eller forstoppelse, tar ingen sjanser.

Recovery Fra prostatektomi

En prostatektomi er en kirurgisk prosedyre, hvor prostatakjertelen, og noen av de omgivende vev er fjernet, vanligvis på grunn av prostatakreft. Prosedyren er oftest utført av en kirurg laparaskopisk, men noen sykehus og medisinske sentre nå bruke en prosedyre som kalles en robotassistert prostatektomi der en lege guider en robot hender til å fjerne prostatakjertelen. Oppgangen perioden er forskjellig for hver mann som gjennomgår prosedyren, men det vanligvis tar alt fra to til åtte uker.

Urinering

Etter prostata er fjernet, er et kateter satt inn før blødning fra operasjonen opphører og helbredelse begynner. Kateteret blir typisk fjernet noen få dager til en uke etter kirurgi, og pasienter vil vanligvis trenger å bli innlagt opptil en dag eller to etter at kateteret er fjernet. Kateteret kan føre til en følelse som om du har for å urinere, og det er vanlig å legge merke til blod i urinen i noen dager etter operasjonen. Det er også vanlig å oppleve noen smerte og ubehag under urinering og se en liten mengde blod i urinen i en dag eller to etter at kateteret er fjernet.

Postoperativ omsorg

Det er viktig å følge legens ordre nøye etter under en prostatektomi for å hindre eventuelle komplikasjoner. Staying hydratiserte ved å drikke 8 til 10 glass vann om dagen er viktig fordi det bidrar til å holde urin beveger seg gjennom systemet og bidrar til å hindre blodpropper fra forming. Fordi du kan oppleve smerte mens urinering etter en prostatektomi, kan det være lurt å kutte ned på væske for å unngå smertefull vannlating. Men husk at riktig fuktighet vil hjelpe i helbredelsesprosessen. Dessuten er det viktig å hvile og begrense fysisk aktivitet etter en prostatektomi. Deltagelse i for mye fysisk aktivitet for tidlig etter operasjonen kan forårsake blødninger og smerter og ubehag.

Seksuell funksjon

De fleste menn som gjennomgår en prostatektomi er bekymret for hvordan deres sexliv vil bli berørt av inngrepet. Fordi nervene i underlivet er berørt under operasjonen, er det mange menn opplever noen problemer med å få ereksjon i det minste midlertidig etter prostataoperasjon. Imidlertid vil de fleste menn som var i stand til å få en ereksjon før operasjonen fortsatt være i stand til å gjøre dette ved å følge prosedyren. Men et lite antall menn vil fortsette å gi problemer med seksuell funksjon som et resultat av operasjonen. Det er imidlertid viktig å begrense all seksuell aktivitet etter inngrepet før legen din sier at du er klar.

Informasjon om prostatakjertel

Informasjon om prostatakjertel


Prostatakjertelen er en liten organ som kan være plassert ved foten av en manns urinblæren. Den gjennomsnittlige prostatakjertel er omtrent på størrelse med en valnøtt, og ikke lenger enn 1 ½ inches lang. Den primære funksjon av prostata er å produsere sæd, fluidet som bidrar til å bære sperm. Alvorlige komplikasjoner i prostata slik som en forstørret prostata eller prostatakreft kan forekomme. Det er viktig å få årlige prostata eksamener for å hjelpe i tidlig diagnostisering av kreft.

Funksjoner

Ifølge UMPC kreft sentre, prostatakjertelen selv er sammensatt av mindre kjertler. Disse kjertlene er innkapslet i fibrøse vev kjent som prostata kapselen. Prostata har fem soner; det perifere, overgang, anterior, sentrale og preprostatic. Periferisonen er området som vanligvis forbindes til prostatakreft og prostatitt (betennelse i prostata).

Funksjon

Prostata kjertelen er viktig i produksjon av sæd. Sædblærene, kjertlene festet til prostata, også bidra prostata i produksjon av sæd. Sperm er skapt i testiklene, og en gang skapt, reiser sperm gjennom sædlederen å blande seg med sæd i prostata før en manns orgasme.

Komplikasjoner

Hvis prostata vokser for stor, kan dette resultere i en forstørret prostata. I de fleste tilfeller en forstørret prostata er en mindre irritasjon. Imidlertid, hvis den forblir ubehandlet, kan alvorlige komplikasjoner oppstår. Press på urinrøret oppstår fra forstørret prostata. Dette kan føre til akutt urinretensjon, eller AUR. Ifølge Prostata Care, kan AUR forårsake prostata for å bli store nok til helt å blokkere strømmen av urin. Andre Forstørret prostata symptomer kan være blod i urinen, stop-and-go vannlating, presserende behov for å urinere, hyppig vannlating og manglende evne til å tømme blæren.

Prostatitt

Når prostata blir betent, er denne tilstanden kalles prostatitt. Ifølge UMPC Cancer Centers, oppstår prostatitt i nesten 25 prosent av mennene. Prostatitt kan være et resultat av en bakteriell infeksjon, og er ikke smittsom eller resultatet av en seksuelt overført sykdom. Symptomer kan være feber / frysninger, smerter i korsryggen, smerter i underlivet regionen, smerter ved vannlating og smertefull ejakulasjon.

Prostate Cancer

The Mayo Clinic sier at "prostata kreft er en av de vanligste kreftformene hos menn, og rammer nesten én av seks menn i USA." Hvis prostatakreft ikke blir riktig behandlet, kan det være livstruende. Behandling for prostatakreft er mer vellykket hvis kreften oppdages tidlig og kreft er fremdeles finnes i prostata. Symptomer på prostatakreft kan omfatte blod i urin og sæd, problemer med vannlating og stop-and-go urinering. Når kreftutviklingen, kan symptomer inkluderer hevelse i bena, smerter i bekkenet, skjelettsmerter, benbrudd og kompresjon av ryggraden.

Sunn Prostata

Det er viktig at hvis du utvikler noen plagsomme symptomer som urin problemer, snakke med helsepersonell. Ved å fange en tilstand i sin primære fasen, kan du potensielt vern av eventuelle komplikasjoner som en forstørret prostata eller AUR. Uten riktig omsorg for symptomer, kan komplikasjoner føre til blokkering av urin flow, prostata kirurgi eller manglende evne til å gjenkjenne de tidlige stadier av prostatakreft.

Nyre Stone Behandling

Nyrestein er små mineral og saltavleiringer på den indre overflaten av nyrene. Normalt disse stoffene er gått gjennom urinen, men konsentrert urin kan føre til at mineraler for å holde sammen og stivne. Passerer nyrestein er ekstremt smertefullt, men de vanligvis løse på egen hånd. Visse typer nyrestein og vedvarende steiner kan kreve ytterligere behandling.

Livsstil og naturlig behandling

Drikke mye vann og bor fysisk aktiv er de to viktigste tingene å gjøre for å passere de fleste nyrestein. The Mayo Clinic anbefaler å drikke så mye som to eller tre liter vann om dagen for å få steinene forflyttet og beveger seg gjennom urinveiene. Visse matvarer inneholder oksalat, som kan bidra til visse typer nyrestein. En lege kan be en nyrestein pasienten å begrense spinat, rødbeter, hvetekim, sjokolade, søte poteter og andre matvarer med høyt oksalat innhold for å unngå forverring av tilstanden.

Ekstrakorporal Shock Wave Litotripsi

Ekstrakorporal sjokkbølgen lithotripsy (ESWL) bruker sjokkbølger å bryte store nyrestein i mindre biter som er enklere å passere gjennom urinen. Pasienter blir bedøvet og slitasje hodetelefoner for å beskytte ørene fra høyt støy forårsaket av sjokkbølger. Bivirkninger inkluderer blod i urinen, smerte, blåmerker og blødninger rundt nyrene. Det kan ta måneder for fragmentene å passere helt, og pasientene ofte krever en annen ESWL behandling.

Perkutan nephrolithotomy

Svært store steiner kan ikke svare på ESWL behandling. Etter to ESWL runder, vil de fleste leger vurdere en alternativ metode, for eksempel perkutan nephrolithotomy. En lege gjør et lite innsnitt i pasientens rygg for å lage en tunnel til nyrene. Han fjerner deretter stenen med et lite kirurgisk instrument som kalles en nephroscope, og pasientene har ofte en tynn nephrostomy rør plassert i nyrene under helingspro-sessen.

Ureteroscopic steinfjerning

Nyrestein kan sette seg fast i en ureter, et rør som fører urinen til blæren fra nyrene. Steiner i urinlederne kan behandles med ESWL, men ureteroscopic stein fjerning er ofte brukt for steiner fast i midten og nedre deler av urinlederne. En kirurg passerer et lite instrument som kalles en ureteroscope gjennom urinrøret inn i blæren for å fjerne eller knuse steinen. Et lite rør er ofte plassert i ureter i noen dager for å hjelpe strømmen av urin etter inngrepet.

Biskjoldbruskkjertelen Surgery

Noen tilbakevendende kalsium-basert nyrestein er forårsaket av overaktiv parathyroid kjertler, forårsaker kroppen til å produsere for mye kalsium. Små svulster er vanligvis årsaken active parathyroid kjertler. Når svulster er kirurgisk fjernet, kalsiumnivåer i kroppen begynne å regulere, og risikoen for tilbakevendende nyrestein blir dårligere.

Forstørret prostata behandling

En forstørret prostata kan ofte føre til problemer med vannlating. Leger har ennå ikke bestemt hva som gjør prostata bli forstørret, men det antas at hormonnivået i kroppen, er en medvirkende faktor. Noen symptomer på en forstørret prostata er et presserende behov for å urinere, smerter ved vannlating og blod i urinen. Hvis du opplever noen av disse symptomene, er det noen vanlige behandlinger for å være klar over.

Medisiner

Medisiner er den vanligste måten å behandle og forstørret prostata. De vanligste typene er alfablokkere og hemmere. Noen ganger begge er foreskrevet i det som kalles kombinasjonsbehandling. Alfablokkere blir ofte brukt til å slappe av musklene rundt blærehalsen, slik at urinen til å flyte mer fritt; enzyminhibitorer krympe størrelsen av prostata. Noen ganger er begge medikamenter blir brukt samtidig med flere positive resultater enn bruken av hver alene.

Mikrobølgeovn Therapy

Mikrobølgeovn terapi bruker mikrohetebølger trygt og effektivt ødelegge den indre fôr av prostata. Fremgangsmåten utføres under lokalbedøvelse, og kan ofte føre til en følelse av å måtte urinere og varme i blære og prostata.

Transurethral reseksjon av prostata

En transuretral reseksjon av prostata, eller TURP er den mest vanlige kirurgiske prosedyren for en forstørret prostata. Det innebærer å motta en narkose og skrape bort den ekstra prostatavev med bruk av små skjæreverktøy som er satt inn gjennom urinrøret. Lengden av sykehusoppholdet kan variere fra en til tre dager. Pasienter må kanskje bruke et kateter for å urinere for de første dagene, men noen pasienter er i stand til å fjerne deres etter den første dagen. Den TURP Prosedyren er den vanligste og effektiv kirurgisk prosedyre fordi det gir lindring ekstremt raskt.

Interstitiell Laser koagulasjon

Interstitiell laser koagulering utføres under lokalbedøvelse, og involverer bruk av en fiberoptisk probe for å koagulere den del av prostata som blokkeres urinstrømmen. Varmen som avgis fra en laser i ca tre minutter. Hele prosedyren normalt vare mellom 30 til 60 minutter.

Urin betingelser og sykdommer

Hvor urin tilstander og sykdommer er bekymret, er det tre hovedtyper som kan oppstå. Ingen er helt forebygges, men livsstilsendringer og bevissthet kan redusere risikoen. Vær også oppmerksom på symptomene tidlig og gå til legen din for den raskeste og beste resultatet.

Betydning

Ikke avvis urin symptomer som uviktig eller ufarlig. De kan klare seg på egen hånd, men medisinsk behandling anbefales. Hva synes å være milde betingelser kan vokse til noe alvorlig eller indikere en mer alvorlig underliggende årsaken.

Inkontinens

Den manglende evne til å kontrollere lekker urin fra blæren, urininkontinens, er pinlig og varierer i alvorlighetsgrad fra person til person. Mens noen lekkasje av og til, andre opplever tyngre episoder av utgivelsen. Inkontinens kan være forårsaket av press, som hoster eller nyser, på blæren svekket av fødsel eller prostata problemer. Du kan også oppleve en plutselig trang etterfulgt av ukontrollert utslipp. Denne varianten innebærer en underliggende medisinsk problem som urinveisinfeksjon, slag eller sentralnervesystemet, blant andre. Hvis blæren er skadet eller hvis du har andre relaterte nerveskader, kan du være i stand til å fullstendig tømme blæren, som fører til kontinuerlig lekker. Legg merke til at urininkontinens er et symptom ikke er en sykdom i seg selv.

Urinveisinfeksjon

De fleste urinveisinfeksjoner (UVI) involverer urinrøret eller urinblæren, de lavere urinveier. Ikke alle viser symptomer, men noen har en sterk trang til å urinere, brenning med vannlating og skyet urin. Influensalignende symptomer --- feber, kvalme, frysninger --- sammen med øvre rygg eller side smerte kan tyde på en nyre infeksjon. Urinveisinfeksjoner er forårsaket av bakterier inn i urinveiene. Bli behandlet umiddelbart hvis du har en urinveisinfeksjon. Ubehandlet, kan infeksjonen spre seg til og permanent skade nyrene. Vanligvis vil en enkel runde av antibiotika raskt ta vare på infeksjonen.

Blod i urinen

Å se blod i urinen kan være sjokkerende, men det er ikke alltid problematisk. Trening og aspirin både kan bidra til brutto hematuri, synlig blod. Mikroskopisk hematuri er blod i urinen som kun er synlig under et mikroskop. Om du kan se det eller ikke, ta det opp. Synlig blod i urinen forårsaket av trening eller visse medisiner vil vanligvis klare seg på egen hånd. I alle andre tilfelle må en underliggende årsak som skal bestemmes og behandlet. Noen mulige årsaker UTI, nyrestein, nyre skade eller sykdom, kreft eller en forstørret prostata.

Forebygging

Inkontinens er ikke forebygges, men du kan redusere risikoen ved å unngå urin irritanter som koffein og enkelte matvarer, spise rikelig med fiber for å unngå forstoppelse som en inkontinens faktor, og mosjon. Redusere risikoen for UTI ved å drikke rikelig med vann, tørke forfra og bakover for å unngå bakteriespredning fra anal området og unngå parfymerte feminine produkter som pads eller Douches, da disse kan irritere urinrøret. Redusere risikoen for noen av de underliggende årsakene til blod i urinen ved å forbedre din livsstil: slutte å røyke, opprettholde en sunn vekt og spiser en overflod og utvalg av frukt og grønnsaker. En sunn livsstil er din beste krenkelser mot noen urin tilstand eller sykdom.

UTI Relief

En UTI eller urinveisinfeksjon, er en infeksjon av en hvilken som helst del av urinveissystemet, som omfatter blæren, nyrene, urinrøret og urinledere. UVI er den nest vanligste typen infeksjon, ifølge National Institutes of Health. Kvinner er mye mer sannsynlig enn menn for å ha en UTI. Vanlige symptomer på en urinveisinfeksjon er smerter eller brenning mens urinering, blod i urinen, en hyppig eller sterk trang til å urinere og urinering små mengder ofte. Et kurs av antibiotika er vanligvis foreskrevet for personer med en UTI.

Smertestillende midler

Vanlige over-the-counter smertestillende midler kan gi noen lettelse fra smerte og ubehag forårsaket av en UTI. Prøv paracetamol, ibuprofen, naproxen, aspirin eller deres merkenavn ekvivalenter for å lindre smerter forårsaket av en infeksjon. Husk imidlertid at aspirin bør aldri gis til barn med feber på grunn av muligheten for å utvikle en livstruende tilstand som kalles Reyes syndrom. Hvis du prøver over-the-counter smertestillende midler og ikke opplever lettelse, kan du snakke med legen din om en resept-styrke smertestillende.

Heat

Bruke varme til magen eller området der du opplever smerter og press kan bidra til å gjøre deg mer komfortabel når du har en urinveisinfeksjon. Prøv å bruke en varmepute for å lindre ubehag. Liggende på en varmepute kan være spesielt nyttig for mange mennesker med en UTI.

Vann

Det er viktig å drikke mye vann når du har en urinveisinfeksjon fordi det vil bidra til å skylle ut bakterier som forårsaket infeksjonen. Personer med UVI bør også unngå drikk og væsker som kan irritere urinveiene, inkludert kaffe, alkohol, brus og andre koffeinholdige drikker, før infeksjonen forsvinner.

Forebygging

Hvis du er utsatt for urinveisinfeksjoner, er det noen enkle grep du kan ta for å hindre dem fra å utvikle. Prøv for eksempel å ta dusj i stedet for badekar og unngå hygiene spray og Douches, som de kan irritere urinrøret. Det er også viktig alltid å tørke forfra og bakover for å hindre bakterier fra å komme inn i skjeden og urinrøret. Til slutt, hvis du finner ut at din UVI tendens til å relateres til seksuell aktivitet, sørg for å urinere så snart som mulig etter å ha sex for å forhindre en infeksjon fra utviklingsland.

Matvarer som forebygge nyrestein

Hvis du noen gang har lidd med en nyre stein, ville du sannsynligvis gjøre noe for å unngå å ha en annen. Dessverre vil de fleste mennesker som er utsatt for nyrestein utvikle dem mer enn én gang. Du trenger ikke å trekke deg til det, skjønt. Et par enkle endringer i kostholdet ditt kan redusere risikoen for nyrestein.

Identifikasjon

Nyrestein er forekomster som dannes i nyrene når krystaller fra urinen skille og begynne å bygge opp. Den vanligste kombinasjoner av disse krystaller er kalsium og oksalat eller fosfat. Noen ganger forekomstene er svært liten og blir spylt fra kroppen uten varsel. Andre ganger, deres passasje fra nyrene gjennom urinveiene forårsaker ekstrem smerte.

Så lenge steinene bo i nyrene, de vanligvis går ubemerket hen. Når de begynner å bevege seg, vil du føle en skarp smerte i nedre del av ryggen eller siden, noen ganger ledsaget av kvalme eller oppkast. Med større steiner, kan du begynne å se blod i urinen. De fleste steiner vil etterhvert passere med nok væskeinntak, men noen veldig store eller vanskelige steiner kan kreve kirurgi.

Teorier / Spekulasjoner

Det er kjemikalier i urinen som bør holde nyrestein fra forming, men for noen mennesker, har de ikke fungerer. Denne tendensen ser ut til å være arvelig. Hvis du har en familiehistorie med nyrestein, vil du sannsynligvis få dem selv. De pleier også å være mer vanlig hos menn enn kvinner, og i kaukasiere enn i afrikanske amerikanere. Som i 2009, har det vært flere nyrestein sett i de siste 20 årene enn tidligere, men legene vet ikke hvorfor.

Forebygging / løsning

Det er ingen matvarer som vil føre til en nyre stein i noen som ellers ikke ville utvikle en, men det er matvarer som synes å bidra til deres utvikling i folk som allerede er utsatt for dem. Hvis du har hatt en nyrestein før, er det fornuftig å ta hensyn til kosthold.

Det viktigste du kan gjøre for deg selv er å drikke rikelig med vann. Vannet spyler krystaller av nyrene før de blir store nok til å forårsake et problem. Pass på å drikke åtte 8-oz. glass vann hver dag.

Leger som brukes til å fortelle mennesker utsatt for nyrestein å redusere deres inntak av kalsium, men som i 2009, har denne posisjonen blitt reversert. Kalsium hjelper nøytralisere oksalat i andre matvarer og faktisk reduserer risikoen for å utvikle steiner. Dette holder ikke sant med kalsiumtilskudd, though.

Typer

Det er flere bestemte typer mat du bør vurdere å øke eller redusere i kosten for å redusere risikoen for å utvikle flere nyrestein.

Du bør redusere forbruket av matvarer som inneholder oksalat. Spinat er en stor oksalat produsent og bør unngås. Andre typer oksalat matvarer inneholder bønner, rødbeter, peanøtter, grønn paprika, kakaoprodukter, te, brus, for mye kjøtt og for mye salt.

Vurdere å øke inntaket av kalsium matvarer, men husk at kalsiumtilskudd bør unngås. Få kalsium gjennom melk, yoghurt eller kalsium-forsterkede appelsinjuice. Også prøve å øke magnesium i kosten, så vel som kalium og vitamin B6.

Betraktninger

Hvis du sliter med å gjøre justeringer i kostholdet ditt, må du huske at å øke vanninntaket er den viktigste endringen du kan gjøre for å unngå fremtidige nyrestein. Du bør drikke nok vann til å produsere to liter urin i en 24-timers periode. Etter å ha spist mat du vet kan forårsake problemer, øke vanninntaket ytterligere for å spyle dem fra systemet. Du vet du drikker nok vann hvis urinen er konsekvent klart.

Mann kroniske bekkensmerter

Mann kroniske bekkensmerter


Mann kroniske bekkensmerter er en relativt sjelden og ofte misforstått tilstand, men det kan drastisk påvirke livskvaliteten for mennesker som lider av det. Arten og alvorlighetsgraden av symptomene varierer betydelig fra person til person. Årsaker og symptomer på mannlig kroniske bekkensmerter har ennå ikke blitt grundig undersøkt, og mange leger fortsatt uenige om den rette veien å gå om diagnostisering eller behandling av tilstanden.

Definisjon

Mann kroniske bekkensmerter varierer i alvorlighetsgrad fra mild til uutholdelig. Det er vanligvis diagnostisert som enten kronisk prostatitt (CP), kronisk bekkensmertesyndrom (CPP), eller kronisk nonbacterial prostatitt, og oppstår når mannlige pasienter opplever betydelig bekkensmerter som varer i mer enn seks måneder uten kjent infeksjon eller annen sykdom som årsak.

Symptomer

De vanligste symptomene på mannlige bekkensmerter er kjedelig, verkende smerter og press i bekkenet, lysken, korsryggen, testiklene eller penis, smerte eller problemer med vannlating eller synlig blod i urinen, seksuelle problemer inkludert erektil dysfunksjon og tidlig, smertefull eller blodig utløsning , og konstant følelse av utmattelse, tyngde eller generell sykdomsfølelse.

Årsaker

De eksakte årsakene til bekkensmerter i mange mannlige pasienter er fortsatt ukjent, men dokumenterte tilfeller har bidratt til å etablere gjentakende mønstre i noen av de vanligste årsakene. Disse inkluderer blære og nyre lidelser som urinveisinfeksjoner, nyrestein og interstitiell cystitt, bakterielle infeksjoner eller betennelser i mannlige kjønnsorganer som epididymitt og prostatitt, kjønnssykdommer, nerveforstyrrelser forårsaket av klemte nerver eller akkumulert arrvev, brokk, intestinal problemer som hemorroider eller anal sprekker, bekken muskel skader og komplikasjoner fra tidligere operasjoner.

Diagnose

Diagnostisering bekkensmerter kan være en lang og komplisert prosess, fordi riktig pinpointing årsaken er avgjørende for behandling. Urin og blodprøver er vanligvis utføres først å screene for infeksjoner og kjemiske eller hormonelle ubalanser, og en penis kultur kan analyseres for kjønnssykdommer. Røntgen, CT og ultralyd i bekkenet, nedre del av magen og testiklene er utført for å se etter noen umiddelbare fysiske årsaker som for eksempel rygg-problemer, cyster, overflødig væske, skadet eller klemt blodkar, brokk, betennelse og hevelse i testiklene eller bitestikkel eller testikkel torsions.

Ifølge Center for kroniske bekkensmerter, to av de viktigste diagnostiske verktøy for kroniske bekkensmerter pasienter er elektromyografi (EMG) og nerve conduction studier (NCS), som test nerve-og muskelfunksjonen ved å sette inn svært små nåler i berørte områder.

Behandling

Behandlinger for mannlige bekkensmerter variere betydelig fra pasient til pasient, fordi årsakene og symptomene er så uforutsigbar og utbredt. Et bredt utvalg av legemidler inkludert bredspektrede antibiotika som ciprofloksacin og smertestillende som ikke-steroide antiinflammatoriske legemidler (NSAID) og opiater kan forskrives, sammen med muskelavslappende, antidepressiva og antiepileptika som pregabalin og gabapentin. Kirurgi er noen ganger nødvendig i ekstreme tilfeller, særlig de som mistenkes å være forårsaket av svulster, brokk eller store lesjoner.

Nyere forskning viser også effekten av visse fysioterapi metoder for å lindre noen eller alle mannlige kroniske bekkensmerter symptomer. Ifølge Stanford University Institutt for Urologi, en av de mest lovende fysisk terapi er "The Wise-Anderson Protocol", som bruker pusteøvelser og avspenningsteknikker for å løse opp spenninger, trykk og kramper i bekkenbunnsmuskulaturen.

Hjerte Valve Infeksjoner

En hjerteklaff-infeksjon er også kjent som endokarditt, som kan referere til en infeksjon av hjerteklaffen, hjertemuskelen eller slimhinnen av hjertet. Hvis du ikke behandle infeksjonen så snart som mulig, vil du risikere å skade ditt hjerte og lidelse andre livstruende komplikasjoner.

Årsaker

Bakterier som kommer inn i blodbanen og låsen på hjerteklaffene er årsaken til hjerteklaff infeksjoner. Dette kan oppstå på grunn av forurensede nåler, katetre, tannbehandling som kan kutte tannkjøttet, en vanlig infeksjon, en sykdom som inflammatorisk tarmsykdom og selv aktiviteter som å tygge mat og pusse tennene.

Symptomer

Symptomer på en hjerteklaff infeksjon kan være feber, frysninger, tretthet, nattesvette, leddsmerter, vedvarende hoste, kortpustethet, uvanlig vekttap, blod i urinen, ømme flekker i fingrene, røde eller lilla flekker på huden din, øyne eller munn, og hevelse i bena.

Diagnose

Å diagnostisere en hjerteklaff infeksjon, kan legen kjøre en blodprøve, et elektrokardiogram, en ekkokardiogram, en kiste x-ray, en MR-undersøkelse eller en CT scan.

Behandling

Ifølge Mayo Clinic, er den vanlige behandling for en hjerteklaff-infeksjon antibiotika, som kan gis via en IV.

Kirurgi

Hvis hjertet ditt har vedvarende skader, kan det hende du trenger kirurgi for å reparere eller erstatte ventilen. Hvis tilstanden er forårsaket av en soppinfeksjon, kan du trenger kirurgi for å utrydde infeksjonen.

Årsakene til hovne testikler

Epididymitt

Mange problemer kan føre til hevelse i testiklene. Epididymitt omfatter svelling av epididymis, den del på baksiden av testikkel hvor sæden er lagret. Denne svelling er forårsaket av enten veksten av en cyste eller en infeksjon. Cyster kan være ufarlig og vanligvis løse på egen hånd. Hvis det ikke er noen smerte forbundet med cyste, tilstanden er vanligvis ikke behandlet. Bakteriell epididymitt stammer vanligvis fra en urinveisinfeksjon eller en seksuelt overførbar sykdom. Hvis årsaken er bakteriell, er et antibiotikum som kreves for å løse infeksjon og hevelse.

Hydrocele og Orkitt

Hydrocele er definert som en opphopning av væske i pungen sekk. De vanligste symptomene er en hoven testikkel som ser ut som en vannballong. Hydrocele er vanlig hos nyfødte og deretter igjen i eldre menn. Oftest er hydrocele forårsaket av traumatisk skade eller strålebehandling. Selv om hydrocele ikke forårsaker smerte og er ikke en farlig tilstand, er kirurgi ofte nødvendig hvis tilstanden løser ikke på egen hånd.

Hevelsen assosiert med orchitis er oftest forårsaket av kusma. Det er en svært smertefull tilstand der, i tillegg til hovne testikler, symptomer inkluderer utløsningen av blod og blod i urinen. Orchitis kan også være assosiert med epididymitt, hvor smitten sprer seg fra bitestikkelen til testikkelen selv. Antibiotika er nødvendig å rydde opp infeksjonen.

Kreft og varicocele

Ifølge American Cancer Society, er testikkelkreft ganske uvanlig; Imidlertid kan en svulst føre til at testiklene til å hovne opp.

En annen årsak til testikkel hevelse, varicocele, oppstår når en blodåre på testikkelen blir hoven. Denne tilstanden kan hindre riktig blod fra å nå testikkelen når venen stigninger, forårsaker at blodet blir sikkerhetskopiert. Hvis ikke riktig behandlet, kan dette sikkerhetskopierte blod øke den gjennomsnittlige temperaturen i pungen sekk og gjøre for en lavere sædkvalitet. Ofte vil menn med varicocele trenger å bære en jock stropp til å kutte ned på smerter forbundet med tilstanden. Hvis problemet vedvarer, er kirurgi ofte nødvendig å klippe ut og feste den unormale blodåre.

Urinveisinfeksjoner Vs. Herpes

Både urinveisinfeksjoner og genital herpes påvirker underlivet. Ellers er de to tilstandene har svært lite til felles. De har særpreg, ulike årsaker og ulike behandlingsplaner.

UTI Fakta

Urinveisinfeksjoner (UVI) er ofte forårsaket av E. coli-bakterier invaderer urinveiene, som inkluderer blæren; urinrøret (røret som går fra blæren til utsiden av kroppen); urinlederne (rørene som frakter urin fra nyrene til blæren) og nyrer.

Herpes Fakta

Genital herpes er forårsaket av herpes simplex-virus, og er en seksuelt overført sykdom. Det påvirker huden i underlivet.

UTI Symptomer

Symptomer på UVI inkluderer økt hyppig vannlating, smerter eller brennende mens urinering, sterk lukt, blod i urinen, skyet urin og en vedvarende og sterkt behov for å urinere.

Herpes Symptomer

Symptomer på genital herpes inkluderer åpne sår i anal / livet, små røde nupper i anal / underlivet og en kløe rundt på innsiden av lårene, rumpe eller kjønnsorganer.

Årsaker

UVI er forårsaket av bakterier og er ikke smittsom. Herpes, på den annen side, er en seksuelt overført sykdom som kan overføres ved direkte kontakt.

Behandling

UVI kan behandles og utryddet med antibiotika slik som nitrofurantoin, amoxicillin eller ciprofloxacin. Herpes er ikke kureres; behandlingsmålene er å lindre symptomer, redusere hyppigheten av utbrudd og minimere risikoen for å overføre viruset til andre.

Bivirkninger av sulfa narkotika

Sulfa narkotika er en ganske vanlig behandling for bakterie-og soppinfeksjoner, og de er en av de eldste legemidler fortsatt tilgjengelig på markedet. De ble først oppdaget i 1935 av Gerhard Domagk i Tyskland. I dag, de sulfa narkotika som blir brukt er: Thiosulfil Forte, Azulfadine, Gantanol, og Gantrisin. De kommer i forskjellige styrker av disse stoffene (dobbel styrke, halv styrke, osv) og er tilgjengelig i generiske former også. Hvis du ikke har hatt en sulfa narkotika før, kan du få foreskrevet en gang i livet ditt, siden de er så vanlig. Og som med alle reseptbelagte medisiner, er det viktig å være klar over bivirkningene.

Hvordan sulfa narkotika Work

Det er foreløpig ikke noen antibiotika som kan stoppe virusinfeksjoner. Men det er mange som kan drepe bakterielle infeksjoner. Og det er akkurat hva sulfa narkotika gjør. Visse bakterier feil av sulfa for et vitamin som de trenger å spise for å overleve. De bruker den sulfa i stedet for et vitamin, og siden de nå mangler i vitamin de trenger for å overleve, klarer de ikke å formere seg og snart dø av.

Azulfadine

Azulfadine eller Sulfasalazine, er ofte brukt til å behandle ulcerøs kolitt (sår i kolon eller rektum) og for behandling av revmatoid artritt. De vanligste bivirkningene av Azulfadine er: kvalme, oppkast, mage ubehag, tap av appetitt, og en endring av farge i urinen eller hud. Hvis du er allergisk, kan du oppleve utviklingen av et utslett som kan kreve medisinsk behandling. Du kan også oppleve tung tretthet, verkende ledd og muskler, og feber. I sjeldne tilfeller alvorlige allergiske reaksjoner inkluderer en dråpe i hvit eller rød blodceller som kan føre til lett blåmerker, uvanlige blødninger, og kronisk tretthet.

Sulfametoksazol

I dag er sulfametoksazol brukes til å bekjempe bakterier, men på grunn av det faktum at folk flest har blitt immune mot den, er det vanligvis brukes i forbindelse med trimetoprim å skape Bactrim. Det kan bidra til å behandle klamydia, malaria, og urinveisinfeksjoner (UVI-tallet). Noen av de bivirkninger som er de samme som Azulfadine, herunder tap av appetitt, utvikling av hudutslett og gastrisk ubehag. Men med sulfametoksazol, kan du også oppleve svimmelhet, hodepine og diaré. I sjeldne tilfeller kan det også føre til en nedgang i hvite og røde blodlegemer, og anemi. Siden det er også kjent for å forårsake krystaller å danne i nyrene, er det viktig å drikke mye væske for å hindre blod i urinen og nyreskader.

Thiosulfil Forte

Thiosulfil Forte, som alle andre sulfa narkotika, brukes til å behandle bakterielle infeksjoner. Thiosulfil Forte har også vært kjent for å forårsake problemer med blod, noe som kan føre til en større risiko for infeksjon, tregere healing, og blødende tannkjøtt. Så det er viktig å være forsiktig når du pusser tennene og floss. Det er også svært vanlig fører fotosensitivitet, noe som betyr at du kan få et utslett fra å være ute i det virkelige eller kunstig sollys for selv korte perioder av gangen. Sjelden pasienter som tar Thiosulfil Forte kan oppleve blod i urinen eller avføring, alvorlige magekramper, humørsvingninger, hevelse foran på halsen, økt tørste, og nedre ryggsmerter.

Gantrisin

Gantrisin er en sulfa narkotika gis til barn for langsiktige urinveisinfeksjoner. Den kan også brukes til behandling av meningitt, og er noen ganger foreskrevet som et forebyggende tiltak for barn som har kommet i kontakt med meningitt. Leilighetsvis blir Gantrisin brukes til å behandle en infeksjon i mellomøret hos barn, samt. Bivirkninger kan være: magesmerter eller blødning, hevelse i ansiktet (lepper, tunge eller svelg), angst, blålig misfarging av huden, depresjon, diaré, tretthet, øresus, søvnløshet, svimmelhet, oppkast, nauseousness, hevelse, hjertebank, kortpustethet, lavt blodsukker, hudutslett, lysømfintlighet, kortpustethet, gule øyne, mangel på muskulær koordinasjon, blåmerker, og anoreksi. Hvis noen av disse symptomene, eller noen andre symptomer på bekymring, oppstår, snakke med legen din umiddelbart.

Hva er behandlingen for en brennende følelse?

En brennende følelse kan være et symptom på halsbrann eller sure oppstøt, et tegn på en seksuelt overførbar sykdom ved vannlating eller et symptom på en klemt isjiasnerven. Behandling for den brennende følelse kan være så enkelt som å kjøpe over-the-counter antacida eller et besøk til din lege som vil foreskrive medisiner. Vær oppmerksom på når din brennende følelse oppstår, som det kunne være utløst av noe i kostholdet ditt. Hvis du opplever dette ubehaget i mer enn tre dager, er det svært viktig å kontakte lege.

Halsbrann / Acid Reflux

Hvis du oppleve en brennende følelse kort tid etter å ha spist, er det mest sannsynlig noe i kostholdet ditt som forårsaker halsbrann oppstår. Du kan ha gastroøsofageal reflukssykdom (GERD), hvor magesyre strømmer tilbake i spiserøret og forårsaker halsbrann sammen med raping og brystsmerter. Visse matvarer som krydret mat, sjokolade og fet mat kan føre til lavere esophageal sphincter (LES) å slappe av, noe som gir syre og mat til å strømme tilbake til spiserøret, ifølge Mayo Clinic. Den LES er normalt stramt, som hindrer syre reflux skjer. Magen kan bryte ned måltider lettere hvis du redusere dem i størrelse, ifølge Carol Ann Rinzler og Kevin DEVAULT, forfatterne av "halsbrann og reflux for Dummies". Det betyr også å øke mengden av måltider du inntar daglig fra tre store måltider til fem små.

Urinering

En smertefull brennende følelse kan oppstå ved vannlating hvis du har en seksuelt overførbar sykdom, som for eksempel gonoré eller en urinveisinfeksjon. Andre symptomer som følger gonoré inkluderer en gul eller grønn utflod og smerter i testiklene. Andre symptomer på en urinveisinfeksjon er hyppig behov for å urinere, blod i urinen og kvalme. En STD og en uti begge krever antibiotika for å rydde opp infeksjonen. Gonoré kan bli behandlet av en enkelt tablett eller en injeksjon i setemuskelen. Ifølge Mayo Clinic, er urinveisinfeksjoner ryddet opp med følgende antibiotika: amoxicillin, ciprofloksacin eller nitrofurantoin. Symptomer på UVI avta i løpet av et par dager etter at du starter den antibiotika diett, og medisinen bør tas før du er ferdig med resept. Dette garanterer medisinen dreper alle bakterier i urinveiene.

Isjias

Isjias er en enorm smerte som går fra korsryggen, ned setet og på baksiden av låret og leggen. Andre symptomer på isjias inkluderer en kriblende følelse, nummenhet og muskelsvakhet. Isjias er forårsaket av press på sciatic nerve, spinal svulster eller lumbal spinal stenose, ifølge Mayo Clinic. Fysioterapi og reseptbelagte legemidler kan lindre smerter, og i alvorlige tilfeller steroidinjeksjoner og kirurgi er også tilgjengelig. Reseptbelagte legemidler til å behandle isjias inkluderer trisykliske antidepressiva og antikonvulsia, ifølge Mayo Clinic.

Fordamping Teknikk for BPH

Forstørret prostata problemer er vanlig blant eldre menn. Behandlinger, inkludert urtemedisiner, livsstilsendringer, narkotika og hydroterapi kan gi lindring, men det er uunngåelig en rekke menn for hvem prostata reduksjon kirurgi blir den mest hensiktsmessige behandlingen. Den siste utviklingen av disse kirurgiske prostata reduksjon teknikker er kjent som TUVP, eller transurethral fordamping, av prostata, og denne teknikken er å gi bedre resultater med mindre av problemene som ofte forbindes med mer invasiv kirurgi.

Hva er BPH?

Forstørret prostatakjertel problemer, også kjent som BPH, eller benign prostatahyperplasi, er forårsaket når prostatakjertelen forstørres som menn alder. Utvidelsen av prostatakjertelen skaper en begrensning av urinrøret og oppbevaring av urea, som igjen fører til smerte og en rekke andre problemer som for eksempel blod i urinen, smerter i korsryggen, dribling, smertefull ejakulasjon og en brennende følelse ved vannlating. Menn med BPH har vanligvis problemer med vannlating, og hvis den forblir ubehandlet, kan BPH føre til blæredysfunksjon og eller nyreskade.

Fordamping Technique

Den nye TUVP teknikk er i hovedsak en videreutvikling av den tidligere favorisert TURP teknikk hvor en elektrisk strøm føres gjennom en tynn ledning, og brukes til å skjære bort deler av kjertelvevet som forårsaker urinrøret obstruksjon. I TUVP er hindrende vevet ikke er skåret bort, men blir i stedet forgasses ved en rullende elektrode som leverer en sterk elektrisk strøm. Denne prosessen fører til mindre blødning enn å kutte operasjoner og generelt gir mulighet for kortere etter kirurgi utvinning ganger.

Dessverre er TUVP teknikken bare passer for menn med små eller normal størrelse prostata kjertler. Vevet lag under en hvilken som helst fordampet vev blir herdet og derfor mer vanskelige å fordampe, noe som betyr at TUVP prosedyren kan støte på vanskeligheter i situasjoner hvor det er en stor mengde av prostatavevet som skal fjernes.

Utviklet i samarbeid med Mayo Clinic i Minnesota og introdusert i 1997, TUVP, også kjent som laser photoselective fordamping, eller PVP, har blitt populær som en enkel å utføre og effektiv behandling for BPH, ifølge Mayo Clinic. Det finnes en rekke varianter av denne fremgangsmåten, inkludert en, holmium laser prostatektomi eller HoLEP, som bevarer prøver av det fjernede vev, slik at de kan analyseres for mulige kreft eller andre tilstander.