Digidexo.com

Hvor kommer Ovarian Cancer metastaserer til?

Eggstokkreft symptomer er vage og kan bli oversett, noe som gjør svulsten vanskelig å diagnostisere tidlig, mer behandles etapper. Etter den tid kreft er diagnostisert, har det ofte spredning til andre organer. Eggstokkreft først invaderer organer i tilknytning til eggstokkene, men det kan spre seg så langt som lungene eller leveren i de mer avanserte stadier.

Eggstokkreft

I de tidligste stadiene, produserer eggstokkreft ingen skille symptomer. Symptomene, som inkluderer abdominale trykket, endringer i tarm eller blære vaner, bekkensmerter eller ubehag, vedvarende fordøyelsesbesvær eller gass, smerter i korsryggen eller menstruasjons endringer, etterligne andre tilstander som irritabel tarm syndrom eller blære infeksjon (Se referanse 2). Mangelen på spesifikke symptomer forsinker ofte diagnostisering inntil eggstokkreft er i et avansert stadium.

Cancer Meta

Ifølge cancerfacts.com, metastaser, eller spre seg til andre organer, er et særtrekk ved kreftceller. Kreftceller mangler de normale mekanismer som styrer vekst og divisjon. I tillegg øker for raskt og samler inn i massene for å danne svulster, kreftcellene har også evnen til å invadere andre organer, til slutt sprer seg i kroppen. Eggstokkreft metastasizes på tre måter: gjennom direkte kontakt med nabo organer eller vev; ved å bryte cellene av fra svulsten og shedding inn i bukhulen; eller ved å skrive inn lymfesystemet eller blod systemet.

Lokal Metastase

Lokal metastasering oppstår når eggstokkene tumor sprer seg til nabo organer eller vev. Den eggledere, livmor, endetarm og blære er typiske områder av lokal metastasering av ovarietumorer.

Fjernmetastaser

Fjernmetastaser oppstår når eggstokkreft celler reise til organer fjernet fra eggstokkene, enten ved å invadere bukhulen eller reiser gjennom lymfesystemet eller blod systemet. Ved å invadere bukhulen, kan eggstokkreft metastaserer til magen, tykktarm, lever, peritoneum (slimhinnen i mage og bekken) eller pessar. Kreftceller som utføres via blodet eller lymfesystemet kan spre seg i hele kroppen. Selv om eggstokkreft celler kan gå inn i lymfe og invadere lungene, cellene sjelden inn i blodbanen.

Ovarian Cancer Staging

Kreft stadier indikerer i hvilken grad svulsten har avansert. Jo mer avansert kreft er, desto mer vanskelig er det å behandle. Staging utføres gjennom koloskopi, tarm røntgen og CT-skanninger av magen. Trinn I betegner en tumor som er fortsatt begrenset til eggstokken mens et stadium II tumor har spredt seg til begge eggstokkene eller andre bekken vev, slik som egglederne. I fase III, har svulsten spredning til områder utenfor bekkenet eller har kommet inn i lymfeknutene. Stadium IV, den mest avansert stadium, indikerer at kreften har metastasert til organer fjernt fra magen, så som lungene eller leveren.