Digidexo.com

sjelden tarmgass

Hvordan bli kvitt Oppblåsthet og tarmgass

Hvordan bli kvitt Oppblåsthet og tarmgass


Oppblåsthet og tarmgass er begge biprodukter av fordøyelsesprosessen. Når du tar i mat, du også ta i luft, noe som kan føre til oppblåsthet. Noen matvarer bryte ned for å frigjøre gass i tarmen. Oppblåsthet og tarmgass er naturlig, men de er ikke behagelig. Du kan redusere oppblåsthet og tarmgass ved å administrere mat du spiser.

Hvordan bli kvitt Oppblåsthet og tarmgass

•  Opprettholde en matdagbok: skriv ned alt du spiser og hvordan du føler deg over flere dager. Dette kan fortelle deg hvordan maten du spiser påvirker deg. Ved å holde styr på hva du spiser, vil dine egne mønstre bli mer tydelig for deg.

Overvåk avføring. Forstoppelse er en årsak til oppblåsthet og tarmgass. Hvis du innser at dette problemet påvirker deg, kan du prøve å spise mat som fungerer som milde naturlige avføringsmidler, som for eksempel svisker og datoer.

•  Reduser mengden gassproduserende matvarer som du spiser. Noen av de viktigste lovbrytere når det gjelder gassproduksjonen inneholder bønner, kål, bananer, blomkål og brokkoli. Fett kjøtt og stekt mat kan også føre til at gass, så redusere inntaket av disse elementene også.

Eliminer kullsyreholdige drikker fra kosten. Kullsyreholdige drikker innføre gass til fordøyelsessystemet gjennom karbondioksid oppløst i dem, som produserer sin bruse.

Ta laktase enzym kosttilskudd når du ønsker å spise meieriprodukter. Laktose, et sukker som finnes i alle melkeprodukter, er en vanlig årsak til gass og oppblåsthet, og en laktase supplement vil bekjempe disse effekter. Fjerne meieri fra kostholdet ditt eller redusere mengden som du spiser kan også bidra til å redusere oppblåsthet. Du kan også prøve å begrense melkeforbruket til yoghurt eller alderen oster, som inneholder lave nivåer av laktose.

Sjekk passformen proteser. Hvis du bruker proteser eller noen form for falske tenner, kan en dårlig passform få deg til å trekke mer luft inn i kroppen din når du snakker eller spise.

Oppgave. Sprek bevegelse kan tvinge gass ut av kroppen din og holde tarmen fungerer problemfritt. Ifølge Mayo Clinic, kan en rask spasertur etter middag lindre gass og oppblåsthet.

Kontakt lege hvis din overdreven oppblåsthet og tarmgass fortsette. Disse symptomene kan indikere et helseproblem som gastroøsofageal reflukssykdom eller irritabel tarm syndrom.

Hvordan virker Mat føre til tarmgass?

Hvordan virker Mat føre til tarmgass?

Det er gass i maten vår og Air

Det er to primære faktorene som fører til tarmgass. Gass kommer fra hydrogensulfid og merkaptaner funnet i mat. Disse inneholder svovel, som finnes i visse matvarer som egg, kjøtt og blomkål - sistnevnte er kjent for å forårsake gassen.

Hvordan Gass dannes

Det er flere måter at gass former i likene. Kjemiske reaksjoner forekommer når maten er blandet med magesyre, som produserer karbondioksyd.

Nyttige bakterier som lever i tarmen kan hjelpe til å bryte ned mat, som produserer karbondioksyd så vel som metan og hydrogen. De bakterier, gjær og sopp i tykktarmen, som tjener til å bryte ned matvarer som ikke kan fordøyes av tynntarmen, vil da føre til produksjon av gass.

Hvordan Gass er utvist

Nitrogen, karbondioksid, metan og hydrogen gasser alle kommer i magen, tarmen og kolon. Fordi disse gasser ikke kan bli absorbert av kroppen, må de bli utvist.

Svelget luft kan være fanget i magen fra et par korte minutter til et par dager, og kan bli utvist gjennom raping. Mens gasser som er opprettet i løpet av de kjemiske reaksjoner forårsaket av fordøyelsen prosessen reise gjennom tarmen og tykktarmen, og er endelig utvist som luft. Den gjennomsnittlige person lider av luft mellom 12 og 25 ganger per dag. Den tiden det tar for gassen å bli utstøtt fra kroppen varierer fra person, og er avhengig av matvarene spises, mengden av luft svelget, og balansen av bakterier i tarmen og kolon. I gjennomsnitt er imidlertid gassen ut i løpet av 12 timer.

Hvordan redusere Gas

Spise mindre, hyppigere måltider, samt å ta mindre biter og ikke snakke mens du spiser vil redusere mengden luft du inntaket.

Unngå gass matvarer som bønner, stekt mat, kål og brokkoli kan eliminere overdreven gass. For de som lider av flatulens, prøv en naturgass reliever eksempel peppermynte te, anis, fennikel, eller en over-the-counter gass reliever som Beano eller Pepto-Bismal.

Hvordan bli kvitt av tarmgass

Hvordan bli kvitt av tarmgass


Selv om det er normalt klassifisert som dårlig etikette, alle gjør det. Raping og passerer gass er naturlige funksjoner i kroppen, men store mengder tarmgass er pinlig og kan også skade hvis ikke bestått. Her er hvordan du kan redusere eller bli kvitt tarmgass.

Hvordan bli kvitt av tarmgass

Endre dine spisevaner. Spis og drikk sakte og prøver ikke å snakke mens du spiser. Dette hjelper til å redusere mengden av luft du svelge. Unngå kullsyreholdige drikker, tyggegummi og harde drops. Drinker har bobler, som legger luft til magen, og godteri og tyggegummi få deg til å svelge mer luft enn normalt også. Disse vil redusere mengden av raping.

Merknad hva mat har en tendens til å forårsake oppblåsthet. Vanligste er bønner, kål, brokkoli, bananer og meieriprodukter. Når du begrense listen ned til de verste lovbrytere, prøv å unngå dem. Fet mat og de høyt i fiber er også gjerningsmennene.

Få flytting etter at du spiser et måltid. Dette bidrar til å hjelpe fordøyelsen og arbeider matvarene gjennom tarmsystemet. Visse øvelser som involverer crouching, bøying i midjen og strekke ryggraden forover og bakover hjelp til å lindre smerten av gass som har bygget seg opp inne.

Reduser mengden stress i livet ditt for å hjelpe kvitte seg med tarmgass. Emosjonell stress fører til et overskudd av magesyre, som i sin tur forårsaker tarmgass for å bygge opp. Alt som de-stress deg eller får deg til å le kan bidra til å redusere magesyre.

Se legen din dersom disse tiltakene ikke hjelper kvitte seg med tarmgass, og du fremdeles har en uvanlig mengde gass.

Hvordan behandle tarmgass

Tarmgass kan produsere en rekke problematiske symptomer som raping, gass passerer, halsbrann og mage oppblåsthet. Alle opplever tarmgass fra tid til annen. I mange tilfeller er problemet løser seg selv. Så igjen, mange mennesker avtale med kronisk eller pågående tarmgass, der mat kan være den skyldige. Men heldigvis finnes det måter å kvitte seg med tarmgass og lindre ubehag.

Hvordan behandle tarmgass

•  Øk fiber inntaket. Gastrointestinale tilstander slik som kronisk forstoppelse forårsake tarmgass. Den enkleste måten å eliminere forstoppelse er å spise mer fiber. Tar en fiber supplement, spise frukt og grønnsaker, trene og øke væskeinntaket kan kurere forstoppelse og stoppe tarmgass.

Hold deg unna mat som produserer gass. Forskjellige typer av matvarer kan forårsake tarmgass. Disse inkluderer bønner, kål, havre, melkeprodukter, hvete og kli. For mye fiber kan også bidra til smertefulle gass. Det er greit å spise disse matvarene. Men folk som handler med utbrudd av tarmgass bør spise disse matvarene i moderate mengder.

•  Spis sakte. Spise fast og tyggegummi kan resultere i svelge for mye luft. I sin tur utvikler gass i tarmen.

Drikk færre kullsyreholdige drikker. Brus inneholder kullsyre, noe som kan føre til oppblåst mage og tarmgass. Diett brus kan forverre situasjonen. Disse drikker inneholder ikke sukker, men de inneholder sukker erstatter, som er bevist å forårsake en rekke gastrointestinale problemer som diaré, magesmerter og gass.

Eksperimenter med urte kosttilskudd. Ingefær, peppermynte og grønn te naturlig eliminere intestinal gass.

Kjøp anti-gass medisiner. Over-the-counter anti-gass medisiner er en effektiv og rask behandling for tarmgass. Hvis meieri eller andre matvarer normalt føre til at gass symptomer, ta en naturlig enzym supplement før du spiser.

Se en lege. Kronisk intestinal gass kan være symptom på en mer alvorlig tilstand som for eksempel kreft i tykktarmen, rektum-cancer, eggstokk-kreft og andre gastrointestinale sykdommer. Lag en legetime og utelukke disse forholdene.

Om tarmgass

Tarmgass kan føre til alvorlige sosiale og helsemessige problemer. Det kan føre til raping og oppblåsthet, samt indikerer større fordøyelsesproblemer. Siden symptomene på tarmgass er vanedannende, er det viktig å kunne identifisere problemet og behandle det før kroppen blir vant til tilstanden, og du står fast raping og raping uten noen lettelse.

Funksjon

Tarmgass er ofte kjennetegnes av raping eller oppblåsthet. Gassen bokstavelig talt fyller tarmområdet og får den til å svelle. Dette kan være smertefulle og kan føre til pinlige bivirkninger. Gassen ikke tjener en gunstig formål utenfor varsler deg om at det er et problem et sted i mage-systemet.

Betydning

Ofte, indikerer vedvarende eller kroniske tarmgass tilstedeværelsen av bakterier i tarmen som har evnen til å produsere store mengder av gass. Selv om dette ikke nødvendigvis en dårlig ting, hvis du har en befolkning som er for stor, vil du begynne å oppleve oppblåsthet og raping utenfor de "normale" noen ganger om dagen. Dessuten kan det tyde på at du fôre bakteriene i tarmen noe som ikke er bra for deg i store mengder, som er årsak til gass.

Betraktninger

Hvis du opplever mye tarmgass, men det er ikke en konstant problem, så det første du må gjøre er å undersøke kostholdet ditt. Bare ved å stanse inntaket av hva maten gjør dine tarmbakterier "gassy" kan være nok til å lindre eller eliminere problemet. Men hvis du opplever kontinuerlige problemer med dette problemet, bør du oppsøke lege umiddelbart.

Misforståelse

Mange tror at å spise fet eller fet mat gir dem gass. Mens disse matvarene kan ha denne type effekt, har de en tendens til å uroe magen i stedet for bare forårsaker dannelsen av tarmgass. Tarmgass tendens til å forårsake mer oppblåsthet, smerter og raping enn luft i magen eller diaré. Fast forbruk av usunn mat kan føre til gass, men det er ikke det samme som magesyke.

Forebygging / løsning

For å unngå tarmgass, kan det hende du må seriøst overhale din livsstil. Selv om dette høres ekstremt plagsom, er det langt mindre problematisk enn medisinering problemet og ikke reparere problemet. Arbeid med en kostholdsekspert for å kartlegge matinntaket, og eliminere eller sterkt begrense matvarer som synes å føre til at du problemer. Hvis dette ikke lykkes, kan du velge å behandle tarmgass med medisiner som frigjør enzymer som holder bakterier fra å lage så mye gass. Simethicone, aktivt kull og enzymatiske behandlinger som "Beano" er alle eksempler på legemidler av varierende intensitet som brukes til å behandle tarmgass.

Hvordan virker tarmgass oppstå?

Hvordan virker tarmgass oppstå?

Svelger luft

En av årsakene til tarmgass er faktisk gass som starter i magen. Dette er forårsaket ved å svelge luft, noe som skjer når du spiser for fort eller tygge tyggegummi. Mens de fleste av at luft reiser tilbake opp til munnen og unnslipper i form av en oppstøt eller rap, noe av det reiser også til tynntarmen, tykktarmen og deretter, hvor det unnslipper via rektum.

Mangel på Enzymer

Mest tarmgass ikke oppstå fra luft som er fanget i magen, men i stedet er laget av ufordøyd mat som er høy i karbohydrat-innhold. Når slike matvarer blir spist, de er bare delvis fordøyd i magesekken før de sendes til tynntarmen. Normalt vil enzymer i tynntarmen ytterligere bryte ned den delvis fordøyd mat. I noen mennesker, men er de enzymer som mangler i antallet, eller til og med mangler helt. Derfor maten forblir ufordøyd når den kommer i tykktarmen. Naturlige bakterier som bor i tykktarmen og deretter bryte det ned. Prosessen med å bryte ned de ufordøyd mat frigjør gasser, inkludert karbondioksyd, hydrogen og metan og med i enkelte mennesker. Disse gassene går på å gå ut gjennom endetarmen.

Dealing With Gas

Hvis du lider av overflødig gass, er det ting du kan gjøre for å redusere den. Den første og mest åpenbare er å være forsiktig med å svelge luft når du spiser eller drikker. I tillegg bør du unngå de matvarer som forårsaker du å lide av gass. I mange mennesker, betyr dette å unngå krydret eller fet mat. Det er også fordøyelsesenzymtilskudd du kan ta for å øke din fordøyelsessystemet. Disse enzymene vil fordøye maten mer grundig, slik at mindre for bakteriene i tykktarmen til å bryte ned. Jo mindre det er å bryte ned, vil den mindre gass bli produsert.

Årsaker til Sjelden Diaré

Sjelden Diaré

Diaré er ikke bare en ulempe og ubehagelig tilstand, dersom forlenget, kan føre til dehydrering. Mange er kjent med diaré som et symptom på en urolig mage, men er ukjent med de faktiske årsakene til diaré.

Forlengede utbrudd av diaré som varer mer enn et par uker kan indikere en mer alvorlig problem som bør tas opp av lege. Lang sikt, kan sjelden diaré være avslørende merker på irritabel tarm syndrom (IBS), en allergi eller gastroenteritt forårsaket et magevirus.

Irritabel tarm syndrom

IBS er ofte bemerket av overdreven diaré eller forstoppelse. Noen IBS lider oppmerksom på at diaré og forstoppelse alternativ. Symptomer på IBS også inkluderer oppblåsthet og gassy, ​​smerter i magen, og kan være ledsaget av et tap av matlyst. Mens årsakene til IBS er ukjent, noen mennesker utvikler dem etter en viral magen sykdom og sykdommen kan være ledsaget av depresjon hos noen individer.

Behandling for IBS er forskjellig for hver enkelt. Medisinen er foreskrevet ofte for symptomene på diaré eller forstoppelse, avhengig av hva som forekommer hyppigst for pasienten. Rådgiving brukes til å ta opp spørsmål om depresjon. Antidepressive medisiner er noen ganger foreskrevet i lave doser for å behandle ekstreme tilfeller av IBS.

Mat Allergi

Mildere matallergier er preget av oppkast og diaré. Noen gastrointestinale reaksjoner er ledsaget av kløe og ekstern hevelse i huden, men andre er ikke. Hvis utbrudd av diaré er forårsaket av en spesiell mat eller type mat, kan en allergi hudtest finne årsaken. Hud tester kan gjøres på et legekontor.

Gastroenteritt

Gastroenteritt er ofte forårsaket av en virusinfeksjon. Ofte er kjent som magen influensa, sykdommer som involverer gastroenteritt er ikke forårsaket av de influensavirus, på grunn av sammentrekning av rotavirus, astrovirus, adenovirus og norovirus. Rotovirus og astrovirus er ofte utbredt i tidligere deler av året, i høst å våren hvert år. Norovirus og adenovirus kan oppstå når som helst i løpet av året, med norovirus å være utbredt i gruppe levende lokalsamfunn og skoler.

Gastroenteritt er karakterisert ved svelling av magen og deler av tarmen, og kan innebære diaré og oppkast. De fleste voksne gjenopprette fra gastroenteritt i løpet av en periode på en dag til en uke, selv om noen mennesker kan oppleve diaré for en kort stund etter denne perioden.

Gastroenteritt blir vanligvis behandlet ved å opprettholde væsker og tillater at viruset passere. I ekstreme tilfeller, til narkotika bremse diaré og for å dempe kvalme kan gis. I alle tilfeller av gastroenteritt, bør væske opprettholdes for å unngå uttørring.

Hva er årsakene til tarmgass?

Hva er årsakene til tarmgass?


Tarmgass er et biprodukt av normale fordøyelsesprosesser. Det kan bygge opp i systemet, men er nesten naturlig sluppet gjennom normale kroppsfunksjoner. Diet, stress og noen medisinske tilstander produsere mer gass på noen ganger heller enn på andre. Gass kan være pinlig og / eller smertefull, og det er tider hvor lege må innhentes.

Diet

Noen matvarer føre til at gass mer enn andre, for eksempel bønner, sukkerholdig mat, mat med høyt fett og noen stivelsesholdige grønnsaker, som brokkoli eller kål. Epler og datoer er høyere i fiber enn andre frukter. Fiber er ikke behandlet av kroppen, men heller fungerer som en sopelime slags rengjøring tarmen og tykktarmen. Mat som ikke behandler helt sitter i tarmen og kolon og gjære. Fermentering utgivelser gass som et biprodukt.

Medisinsk

Noen tilstander som laktoseintoleranse og irritabel tarmsyndrom føre til mer gass enn normalt. Laktoseintoleranse betyr at laktose som finnes i meieriprodukter ikke er fordøyelig av noen. Deres kropp vil behandle laktose verre enn vanlig fiber, og tilstanden kan være smertefullt. Noen ganger medisiner, både over-the-counter eller foreskrevet, kan føre til ekstra gass.

Air

Bare svelge ekstra luft, enten med vilje eller ved et uhell, kan innføre mer gass i tarmen hvis det ikke er lett sluppet gjennom magen via raping. Raskere pust, har hikke eller drikker gjennom et sugerør kan føre til at du svelge ekstra luft, og at luft kan bli passert til tarmene.

Forebygging / løsning

Først, fordi gassen er en vanlig biprodukt av fordøyelsen, gass ikke kan unngås. For mye gass i de fleste tilfeller kan unngås. En diett modifisering bør bli sett på først. Hvis du vet hva problematiske matvarer er årsaken til gass, bare fjerne matvarer fra kostholdet ditt. Hvis du ikke gjør det, fjerne alle former for sukkerholdige matvarer, brokkoli, rosenkål, kål, svisker, iskrem og yoghurt fra kostholdet ditt. Innføre en av de mulige årsakene i dietten din og se om det fører til overdreven gass i løpet av en tre-dagers periode. Hvis du ikke opplever noen, prøve å legge en annen. Dette er en langsom prosess, men vil hjelpe deg å identifisere hva slags mat kan være årsaken. Andre måter for påvisning krever medisinsk testing og intervensjon.

Advarsel

De fleste typer av gassen som produseres i tarmen er helt normalt; hvis for mye ubehag er filt, vanligvis enkle ting som kan gjøres for å fikse det. Men hvis dette skjer oftere enn normalt, eller fører til mer smerter enn normalt, og er sammen med feber, kvalme eller blodig avføring, bør du ringe legen din.

Hvordan redusere lukten av tarmgass

Tarmgass er normalt, men det kan være flaut hvis det lukter. Stinkende tarmgass er forårsaket ved å svelge luft mens du spiser eller drikker, og av den naturlige nedbrytning av maten du spiser. Magen har enzymer som hjelper på fordøyelsen, men noen ganger den mangler de riktige enzymer for å fordøye sukker, stivelse og kostfiber. Ufordøyd mat beveger seg gjennom tarmen og bakterier bryter det ned, produserer svovel, hydrogen, karbondioksid og metan. Disse gassene gå ut kroppen din som stinkende tarmgass. Endre maten du spiser og tar tilskudd av fordøyelsesenzymer kan bidra til å redusere lukten av tarmgass.

Hvordan redusere lukten av tarmgass

Eliminer Matvarer som forårsaker Smelly Gas

eksperiment for å se om noen av de følgende matvarer som forårsaker overdreven gass når du spiser dem: epler, aprikoser, kli, svisker, soyabønner, tunfisk, nøtter, bønner, brokkoli, kål, blomkål, melk og melkeprodukter, kunstige søtningsmidler, aubergine , fersken, svisker, tomater, brød, sitrus frukt, rosenkål, reddiker, løk, pasta, hvete, salat, rosiner og kullsyreholdige drikker. Ha en liste eller et diagram og prøve bare én av disse matvarene på en gang.

Ta fordøyelsesenzymer, generelt kjent som laktase, for å hjelpe fordøye laktose i meieriprodukter du spiser. Acidophilus bakterier, som finnes i yoghurt eller tilgjengelig som kosttilskudd, kan også hjelpe deg med å fordøye maten.

•  Ta et over-the-counter digestive enzym, slik som D-galaktosidase, for å bidra til å fordøye sukker i bønner og andre karbohydrater og redusere lukt tarmgass.

trening som yoga og lav effekt aerobic kan hjelpe på fordøyelsen. Flytte kroppen din vil få blodet flyter og hjelpe alle dine organer fungere bedre.

Ingefær er et naturlig middel for tarmgass. Sushi restauranter serverer ofte ingefær som en del av måltidet for å hjelpe på fordøyelsen. Sug en spiseskje av fersk ingefær i en teskje av sitronsaft for bare noen få sekunder, deretter tygge sakte og svelge.

Drikk peppermynte te eller kamille te å støtte fordøyelsessystemet og bidra til å eliminere gass.

Hint

  • Fiber er vanligvis finnes i karbohydratrike matvarer som brød, frukt og grønnsaker. Disse matvarer er viktig for et sunt kosthold. Hvis du eliminere dem en stund, prøve å legge dem tilbake i sakte for å se om de påvirker tarmgass.
  • Kalsium er en viktig del av et sunt kosthold. Hvis du eliminere all melk og melkeprodukter fra kostholdet ditt må du kanskje ta et kalsiumtilskudd.

Hjem rettsmidler for tarmgass

Tarmgass kan være smertefullt og pinlig. Det kan føre til oppblåsthet, flatulens og ubehag i magen. Heldigvis kan noen enkle løsninger bidra til å lindre dette crampy sykdom og la deg komme videre med dagen din.

Årsaker

Mest vanlig er tarmgass forårsaket av visse matvarer som grønnsaker, som brokkoli eller kål, generelt mat med høyt fiber, meieriprodukter og fet mat. Hver person er forskjellig, skjønt, så hvilke matvarer føre til at gass for du kan ikke for en annen. Det kan også være forårsaket når du svelger for mye luft ved å spise eller drikke for fort. For kvinner, tarmgass og oppblåsthet er ofte bivirkninger av PMS og menstruasjon. I noen tilfeller er tarmgass et tegn på et større problem for eksempel irritabel tarmsyndrom.

Prøv Medisinering

Visse legemidler som er utformet for å behandle eller forebygge tarmgass. Noen, som Beano, kan tas før du spiser. Mylanta eller Gas-X kan bidra til å lindre smerter og oppblåsthet og hjelpe utvise gass lettere. Hvis PMS forårsaker gass, prøv Midol, som også kan bidra til å avlaste andre vanlige PMS smerter som hodepine og kvalme. Medisiner for gass kan bli kjøpt uten resept, men det kan hjelpe å diskutere med apoteket som man kan fungere best for deg.

Bruk et varmeelement

En vanlig behandling for tarmgass og ubehag er å bruke varme til oppsvulmet området. Varme kan hjelpe slappe av spente muskler anstrengt av overflødig gass, og det kan også lindre smerter forbundet med det.

Bli aktiv

Trening og uttøyning kan også bidra til å lindre tarmgass. Når kroppen din er aktiv, det hjelpemidler fordøyelsessystemet i behandlingen. Du trenger ikke å bryte en intens svette, enten; prøve å gå for en kort joggetur eller spasertur og strekke ut magen for å hjelpe kroppen din i å skyve ut overflødig gass.

Herbal rettsmidler

Prøv naturlige urte rettsmidler for din tarmgass. Ingefær har vist seg å hjelpe behandle dårlig fordøyelse og smertefull gass. Prøv å lage en varm ingefær te eller tygger på en ingefær rot. Peppermynte og gentian har også blitt funnet å være naturgassrettsmidler, også. Prøver også bare å drikke en kopp urtete, for eksempel kamille, som vil bidra til å roe magen og slappe av i kropp og muskler.

Andre tips og advarsler

Hvis du har hyppige og svært smertefull tarmgass, bør du oppsøke lege, som kan finne ut om det er en underliggende problem som IBS. Ta oppmerksom på matvarer som forårsaker tarmgass og enten unngå dem eller ta forebyggende medisin før du hengir deg i dem. Hvis du bruker en varmepute, må du følge alle sikkerhetsinstruksjoner og forsikre deg slå den av etter hver bruk. Prøv og løstsittende klær når du lider av tarmgass; stramme klær kan forverre oppblåsthet og kramper.

Diett for å kontrollere tarmgass

Bestått av tarmgass er en av de mest vanlige biologiske funksjoner i menneskekroppen, men til tider kan det være en ulempe. Det kan bli illeluktende og ubehagelig, og føre til alvorlig sosial angst hvis det skjer ofte. Annet enn å svelge luft, nummer 1 årsaken til hyppige tarmgass er maten du spiser. Som et resultat, kan noen kostanbefalinger bidra til å kontrollere mengden av tarmgass du produserer og dermed utvise.

Matvarer for å unngå

Ifølge Mayo Clinic, blir gass forårsaket når visse matvarer som ikke er istand til å bli fordøyd lett brytes ned i den nedre tarmen av bakterier til en rekke stoffer, hvorav den ene er gass, en blanding av hydrogen, karbondioksid og metan . Disse matvarer inneholder bønner, som kan bli dynket i vann før matlaging for å redusere sine gassproduserende potensial; et utvalg av frukt og grønnsaker som blomkål, brokkoli, agurk, epler og svisker; meieriprodukter; drikkevarer eller næringsmidler som inneholder kunstige søtningsmidler som for eksempel fruktose eller sorbitol; kli, som faktisk kan brukes på lang sikt for å fremme en sunn fordøyelsessystemet; og mørkt øl og vin. Begrense inntaket av disse matvarene og drikke, eller spiser dem sakte, som hindrer luft fra å bli slukt, alle kan bidra til å lindre den frequence og alvorlighetsgraden av gass du produserer.

Komplikasjoner

Ifølge Mayo Clinic, flatulens som oppstår mer enn 20 ganger i en waking dag kan indikere en alvorlig gastrointestinal lidelse. Mulige forholdene omfatter cøliaki, irritabel tarm syndrom, en intoleranse overfor laktose, en sår og dumping syndrom. Hvis du mistenker at du har en av disse forhold på grunn av overdreven flatulens, og hvis en endring i kosthold gir ingen lindring, ta kontakt med legen din umiddelbart for å hjelpe avgjøre riktig årsak og begynne et behandlingsregime.

Urtete for tarmgass

Tarmgass er vanligvis ikke en alvorlig medisinsk problem - det som ofte skjer når vi spiser visse matvarer som våre fordøyelsesenzymer ikke er i stand til å bryte ned helt. Men seriøs eller ikke, kan tarmgass være smertefullt. Det kan føre til at du føler deg bloat eller ubehag i mageområdet. Det kan behandles med medisiner, men hvis du foretrekker den naturlige ruten, prøver urtete for noen lettelse.

Vindturbiner

Vindturbiner er stoffer som lindrer fordøyelseskanalen og minimere dannelse av gass. Allehånde, nellik, karve, dill, fennikel, peppermynte, timian og salvie er alle naturlige carminatives som inneholder høye konsentrasjoner av gass-lindrende forbindelser kamfer og mentol. I tillegg er mange planter i mint og gulrot familier er gode carminatives: basilikum, kamille, kanel, hvitløk, sitron, muskat, løk og oregano. Asafedita, ingefær og spisskummen er også ofte brukt som carminatives.

Making Teas

Mange carminatives kan preges av varmt vann for å lage beroligende te. Her er noen formler du kan prøve å se hvilke som passer din smak og best behandler din ubehag.

Løs opp en eller to små biter av asafetida i en halv kopp vann.

Legg en spiseskje pulverisert ingefær til en kopp kokt vann.

Kombiner en teskje av pulverisert allehånde og en kopp kokt vann.

For frø som karve, dill, fennikel og karve, bare blande en spiseskje av frø med kokende vann, og tilsett sukker etter smak.

Og selv om ikke strengt en urtete, hvitløk suppe er kjent som en av de beste urte rettsmidler for å behandle tarmgass: slipe et par fedd hvitløk med litt spisskummen, sort pepper, og korianderfrø. Bland med om lag seks gram vann og bringe blandingen til en byll. Dette vil gjøre to doser.

Slik håndterer tarmgass

Tarmgass kan føle deg oppblåst, og vanlige symptomer på mage eller tarmgass inkluderer raping, oppblåsthet og magesmerter. Det finnes måter å håndtere gass. Og i de fleste tilfeller kan du lindre gass med naturlige eller hjemme rettsmidler. Nøkkelen er å gjenkjenne triggere, og gjøre de nødvendige endringer i livsstil.

Slik håndterer tarmgass

Identifisere drikke som forårsaker tarmgass. Kullsyreholdige drikker som brus og melkeprodukter er vanlige utløsere av tarmgass. For å kontrollere gass, redusere inntaket av brus og melkeprodukter som yoghurt, ost og iskrem. Ta en laktose fordøyelsesenzym før du spiser meieri å avverge gass.

Se opp for fiber-rik mat. I moderasjon, bidrar fiber til en sunn fordøyelseskanalen. Men forbruker for mye fiber kan produsere intestinal ubehag som gass. Begrens inntaket av visse "gassy" matvarer som bønner, blomkål, salater, kål og hvete.

lindre forstoppelse. Bortsett fra kosten valg, kan forstoppelse også bringe på tarmgass. Å bekjempe forstoppelse og bli kvitt gass, øke fysisk aktivitet til 30 minutter om dagen, drikke minst åtte glass vann om dagen eller ta en fiber supplement. Disse rettsmidler hjelpe myke avføring og fremme intestinal bevegelse.

Senk farten. Rapid spising, drikking med sugerør eller snakke med mat i munnen øker mengden av luft i magen. Unngå disse vaner for å redusere luft i magen og leder tarmgass.

Spis en lav-fett diett. Matvarer med høyt fettinnhold (rødt kjøtt, rask mat, stekt mat) tar lengre tid å fordøye og bidra til mage eller tarmgass. Velg magert kjøtt og velg magre alternativer.

Ta anti-gass medisinering. Dersom hjemme rettsmidler ikke lindre tarmgass, besøke et stoff butikk og kjøpe anti-gass medisiner som Alka-Seltzer eller Gas-X. Ta som beskrevet, men oppsøke lege dersom symptomene vedvarer.

Hint

  • Voksne bør spise mellom 20-35 gram fiber om dagen for å bidra til å fremme optimal fordøyelseskanal helse.

Bøte for Trapped tarmgass

Tarmgass er en vanlig og som regel ufarlig lidelse som kan være forårsaket ved å spise fiberrik mat eller cruciferous grønnsaker, drikke kullsyreholdige drikker, puste for mye luft når du spiser, eller spiser mens i en tilstand av opphisselse. Men absolutt ikke livstruende, kan det bli svært smertefullt, og ikke minst pinlig. Hvis du ikke har en over-the-counter middel på hånden, slappe av. Kuren kan være så nær som kjøkkenskapet.

Peppermynte eller kamille te

Kamille olje arbeider for å lindre luftsmerter, spesielt ved lindrende betennelse i mage-tarmkanalen, og ved å slappe av slimhinnen i fordøyelseskanalen. I tillegg kan de flavonoider i kamille hindre at gass oppstår i første omgang, men det lindrer også gass oppblåsthet og smerter som allerede har oppstått.

Den essensielle oljen funnet i peppermynte inneholder mentol, en organisk forbindelse som hindrer spasming av fordøyelseskanalen glatt muskulatur.

Både peppermynte og kamille er generelt tatt som te. Ferske peppermynte og kamille urter kan brukes til bløtlegging te, rett og slett ved å kutte dem i strimler, plassere dem i en kjele med vann til å koke, og anstreng te i en kopp.

Fennikel Seed

Når du forlater en restaurant som serverer krydret mat, ta varsel av om etablering serverer fennikelfrø i en skål ved avkjøringen. Det er ikke bare der for lånetakerne pusten.

Frøet som gir lakris sin smak, er fennikel lastet med aromatiske forbindelser anethol og fenchone. Anethol og fenchone bidra til å redusere spasmer i tarmen muskler. De essensielle oljer i fennikel frø kan også fungere som en mild smertestillende og mulig anti-mikrobielt middel.

Ginger

Ingefær er mest kjent som en effektiv urte behandling for kvalme, men det er også et effektivt middel for tarmgass oppblåsthet. Som peppermynte og kamille, blir betraktet som en carminative ingefær, et stoff som hindrer dannelsen av interne gass, og fremmer dens utstøtning. Det er også utmerket for å stimulere en lagging fordøyelsesprosessen, spesielt etter overstuffing seg med et stort måltid, skjønt det naturlige varme den produserer etter forbruk ikke kan bli satt pris på av de med ømfintlige systemer.

Den raskeste måten å få ingefær inn i systemet ditt er i flytende form; hakke litt frisk ingefær i en kopp med kokende vann med den fine grating enden av en ostehøvel, tilsett sitronsaft og honning etter smak, og rør.

Hva er årsakene til overdreven tarmgass og oppblåsthet?

Hva er årsakene til overdreven tarmgass og oppblåsthet?


Ifølge National Library of Medicine, gjæring i tarmen produserer gasser som bakterier bryte ned maten. Overflødig gass og smertefulle oppblåsthet kan utvikle med endringer i kostholdet og i nærvær av sykdom eller overfølsomhet for mat.

Sensitiviteter

Gluten rik mat forverrer cøliaki og forårsaker intestinal oppblåsthet. Overfølsomhet for laktose, fruktose og sorbitol også bidra til oppblåsthet som sukker kan stimulere til mer gjæring.

Diet

Dårlig fordøyd mat, som bønner, blomkål og kål er høy i fiber og passere fra tynntarmen til tykktarmen, ufordøyd. Bakteriene i tynntarmen produsere gass i en kamp for å fordøye fiberen, da tykktarmens bakteriene stadig å produsere gass inntil ufordøyd fiber forlater kroppen.

Medisiner

Opioid medisiner og muskel relaxers bremse fordøyelseskanalen, skape forstoppelse. Oppblåsthet og gass økning som avføring bygger opp, distends tarmen og stivner. Noen medikamenter også undertrykke fordøyelsesenzymer så lettfordøyelig mat forblir ufordøyd som de passerer inn i tykktarmen.

Fiber

Fiber (grovfôr) hjelper fordøyelseskanalen, men en plutselig økning i fiber kan forårsake oppblåsthet og magesmerter. Legge fiber gradvis gir tarmene tid til å justere.

Betennelse

Crohns sykdom inflames tarmene. Den gjentatte sårdannelse og helbredende sykluser begrense tarmkanalen og forstyrre fordøyelsen. Tarmgass og oppblåsthet blir verre etter hvert som sykdommen utvikler seg.

Matvarer for å unngå for tarmgass

Matvarer for å unngå for tarmgass


Alle opplever tarmgass til en viss grad, som de deretter utvise. Men noen mennesker opplever ubehag fra samlinger av gass i tarmen som forårsaker ubehagelige symptomer på oppblåsthet, smerter, raping og luft i magen. Det er mulig å lette tarmgass ubehag ved å redusere inntaket av gassdannende matvarer, ifølge The American College of Gastroenterology.

Belgfrukter og cruciferous grønnsaker

Gassdannende matvarer er den viktigste årsaken til tarmgass, spesielt cruciferous grønnsaker og belgfrukter. Cruciferous grønnsaker, som inkluderer brokkoli, rosenkål, kål og blomkål, inneholde en kompleks karbohydrat som heter raffinose. Ifølge Dr. Lucinda A. Harris, en bidragsyter til HealthU.com, er raffinose en direkte årsak til tarmgass. Hun anbefaler å spise næringsrikt cruciferous grønnsaker som en del av et sunt kosthold, men bare i små porsjoner, og bare to eller tre ganger per uke, for å unngå tarmgass. Raffinose og annen kompleks karbohydrat som heter stachyose også føre til oppblåsthet forbundet med bønner og andre belgfrukter. Alpha-galaktosidase enzym kosttilskudd kan hjelpe fordøye disse forbindelsene.

Løselig fiber

Løselig fiber er bra for fordøyelsen, men kan produsere gass og tarm ubehag når konsumert i større mengder. Fordøyelsen av løselig fiber bare begynner når den når tykktarmen, der fordøyelsen fører gass, ifølge Dr. Joseph Maslar, en bidragsyter til eMedicineHealth.com. Matvarer som inneholder mye løselig fiber inneholder havre, bygg, erter, bønner og linser; de fleste frukt, særlig epler, plommer og sitrus; og grønnsaker som gulrøtter, brokkoli og poteter. Ernæringseksperter ved Mayo Clinic anbefaler å spise mat som inneholder løselig fiber, som de er gunstig for generelle helse. Men for å unngå tarmgass, anbefaler de en gradvis innføring av fiber i kostholdet ditt, da dette gjør at de naturlige bakterier i fordøyelsessystemet til å tilpasse seg endringen.

Meieriprodukter

Kroppene våre bruker et enzym som heter laktase til å fordøye laktose, en enkel karbohydrat som finnes i meieriprodukter som melk, iskrem og ost. Noen mennesker er mangelfull i dette enzymet. Som et resultat av lactase-mangel i tynntarmen, går ufordøyd laktose tykktarmen, hvor bakterier bryte det ned i en prosess som forårsaker tarmgass. Les mat etiketter nøye for å unngå gassdannende matvarer som inneholder laktose og ingrediensene kasein og myse, som også inneholder melk sukker. Laktase enzym kosttilskudd er nyttig for mange mennesker.

Mat som fremmer tarmgass

Mat som fremmer tarmgass


Den gjennomsnittlige enkelte produserer opptil fire halvlitere med gass hver dag, og kan passere gass mer enn 10 ganger per dag, ifølge National Digestive Diseases Information Clearinghouse. At gass kommer fra to kilder: luft du svelger og gass som produseres av tarmbakterier som det bryter ned mat. Hvis du vet hvilke matvarer produserer tarmgass, kan du være i stand til å redusere mengden gass du produserer hver dag.

Raffinose

Alle karbohydrater produsere gass etter; fett og proteiner gir relativt mindre mengder av gass. Tørket eller bakte bønner, erter, Lima bønner, soyabønner, blomkål, kål, asparges, rosenkål, sopp og brokkoli føre til at gass fordi de inneholder raffinose, et sukker som krever alfa-galaktosidase for fordøyelsen. Kroppen vår produserer ikke dette enzymet, slik at vi får gass. Oppløse flere teskjeer natron i vann og suge bønner eller erter før matlaging. Skyll dem i klart, kaldt vann og kok dem og du vil redusere mengden gass de kan produsere. Du kan også prøve et enzym produkt som Beano eller et supplement med amylase, et enzym som bryter opp stivelse, eller cellulase, et enzym som bryter opp anlegget cellulose.

Fruktose

Høy-fruktose matvarer som løk, pærer, vanlig brus, artisjokker og hvete vil føre til at gass. Velg frukt med mindre fruktose som bær og vannmelon,.

Carbinated Drinks

Kullsyreholdige drikker som brus, øl, glitrende vann og fruktjuicer, noen viner og musserende stoffer som Alka-Seltzer inneholde gass før du drikker dem. Nipp dem gjennom et sugerør, særlig hvis de inneholder høyt fruktose-innhold, og mer gass blir produsert. Dette betyr mye gass som produseres mens du drikker dem, og en tid etterpå. Når gassen gjør det til tarmene, kan det skape oppblåsthet, rumling og flatulens inntil den er enten alle utvist eller absorbert.

Dairy

Meieriprodukter inneholder laktose, som kan være spesielt problematisk for de som er laktoseintolerante. Tar et supplement med laktase kan være nyttig hvis du bruker bare små mengder av meieriprodukter. Du kan også velge laktosefrie meieriprodukter.

Mat sensitiviteter

Noen mennesker kan ha problemer med salatdressinger, brød og korn på grunn av glutenintoleranse. Du kan finne at du bytter til glutenfri mat er nyttig. Mange dagligvarebutikker bære nå et utvalg av glutenfrie matvarer. Mat følelser føre til at gass fordi kroppen din har problemer med å fordøye visse matvarer. Hvis du konsekvent har gass og oppblåsthet etter å ha spist en bestemt mat, kan det være lurt å fjerne det fra kostholdet ditt.

Ileocecal Valve Syndrome

Ileocecal ventil er en enveis exit fra tynntarmen til tykktarmen. Hvis ventilen pinner, enten åpen eller lukket, kan tarmgass og oppblåsthet oppstår. Visse matvarer forverre denne tilstanden. Disse matvarer inneholder koffein, popcorn, potetgull, nøtter, frø, selleri, agurk, paprika, chilipepper, kajennepepper, kanel, sjokolade, brus, alkohol, gulrøtter, tomater, pretzels og hele korn. Du kan hjelpe deg selv ved å unngå disse matvarene, spise saktere, drikker mer vann og unngå følelsesmessig opprørt så mye som mulig.

Slik unngår du at tarmgass eller flatulens

Tarmgass eller flatulens kan føre til magesmerter og fordøyelsesbesvær eller oppblåsthet. Mens dette problemet har en tendens til å løse seg selv over tid, kan du ta visse forholdsregler for å forebygge hendelser med gass eller flatulens.

Slik unngår du at tarmgass eller flatulens

spytte ut tyggegummi. Gum-tygging kan be svelging av ekstra luft, noe som kan skape tarmgass. Bruk pusten mints i stedet for tyggegummi. Også begrense bruk av sugerør, som også skaper ekstra luft i kroppen din.

2 Hoppe brus og kullsyreholdige drikker. Karbonatisering fra drikke kan utløse abdominal oppblåsthet og gass. I stedet drikke ikke-kullsyreholdige drikker som saft og vann.

Ta et fordøyelsesenzym før du drikker melk eller spiser matvarer med meieriprodukter. Iskrem, melk, ost og mat tilberedt med meieri er vanlige årsaker til tarmgass og luft i magen. Du vil vanligvis ønsker å redusere forbruket av disse matvarene.

trening minst tre ganger i uken i 30 minutter. Dette vil bidra til å øke intestinal sammentrekninger og mot forstoppelse, som kan stimulere intestinal gass.

Spis færre karbohydrater og gass matvarer. Karbohydrater og gass matvarer som bønner, salat og kål kan fremme intestinal gass og luft i magen. Ta kosttilskudd som Beano før spising problemet mat.

Drikk åtte glass vann daglig. Dehydrering eller mangel på væske kan bli harde avføring og forårsake forstoppelse og tarmgass. Hold avføringen myk og regelmessig med rikelig med vann.

Hva Foods Årsak Illeluktende tarmgass?

Hva Foods Årsak Illeluktende tarmgass?


Illeluktende tarmgass er naturlig forekommende, men på grunn av sin sterke lukt, kan det være pinlig hvis du har det. En rekke næringsmidler kan føre til illeluktende gass for å øke eller blitt verre. Du kan redusere forbruket av, eller slutte å spise, disse matvarene for å minimere eller eliminere intestinal gass du opplever.

Frukt og Vegatables

Vanlige frukt og grønnsaker som inneholder fiber kan øke illeluktende tarmgass. Frukt som inneholder sorbitol (en naturlig forekommende søtningsmiddel), som epler, pærer og fersken, er kjent for å være mer gassformet idet de passerer gjennom fordøyelsessystemet. Noen grønnsakene blir påvirket av det naturlig forekommende kompleks sukker, raffinose, noe som fører til gassformet påvirker. Disse grønnsakene inneholder brokkoli, blomkål, rosenkål, løk, artisjokker, asparges og kål.

Korn og belgfrukter

Korn, slik som kli, hel hvete og pumpernickel, og ulike belgfrukter er en viktig komponent til en godt balansert kosthold, men for mange korn og belgfrukter kan føre til overdreven gass. Belgfrukter inneholder også store mengder av gass-produserende raffinose funnet i grønnsakene som er nevnt tidligere.

Dairy

Laktose er sukkeret som finnes i melk og kan forårsake en intoleranse hos barn og voksne. Denne intoleranse minimerer eller hindrer nedbrytning av laktose i kroppen, og kan resultere i gass. Overdreven ost eller andre meieriprodukter i fordøyelsessystemet kan føre til gass, da det fører til et etterslep av matvarer i tynntarmen som gjør det vanskeligere for kroppen å bryte ned. Dette gjelder spesielt med meieriprodukter på grunn av deres høyt fettinnhold.

Sukker-frie produkter

Sorbitol er et søtningsmiddel som ofte brukes i sukkerfri tyggegummi og sukkertøy andre produkter. Du kan også finne sorbitol i sukkerfrie versjoner av diett brus eller litt frukt juice drinker. Dette er det samme stoff som naturlig finnes i fruktene nevnt tidligere.

Stivelse

De fleste stivelser brytes ned i tykktarmen og derved kan føre til at gass. Den eneste stivelse som ikke forårsaker gass er ris. Stivelse som gjør forårsake gass inkluderer poteter, pasta og mais.

Homøopatiske midler for tarmgass Pain

Det er flere homeopatiske midler som kan lindre smerter og press du noen ganger føler fra tarmgass. Nøkkelen til å bruke homøopatiske midler er å skreddersy middel du velger til dine spesifikke symptomer. Du bør også utdanne deg selv på de ulike homøopatiske midler for gass smerter, og hvis smertene vedvarer eller det er uutholdelig, bør du oppsøke lege.

Symptomer og rettsmidler

Fordi tarmgass smerte kan føle seg annerledes avhengig av situasjonen, er det flere rettsmidler i forbindelse med de typer symptomer kan forekomme.

Hvis gassen er resultatet av å spise enten bortskjemt mat eller for mye fiberrik mat, som frukt, Truestar Helseinstituttet anbefaler Arsenicum album.

Hvis tarmgass smerte føles som en krampe, og det føles litt bedre når du bøyer deg ned eller doble over, bør du ta colocynthus.

Ifølge Truestar Health, hvis din tarmgass smerter kommer etter overindulging og er ledsaget av trangen til å flytte tarmer, ta Nux vomica.

Hvis det er en brennende smerte, ta fosfor.

Hvis du opplever tarmgass smerter etter å ha spist rike, fet mat, anbefaler Truestar Health tar Pulsatilla.

Sikkerhet og bruk

Homøopatiske midler vanligvis kommer i flasker eller ampuller med instruksjoner for bruk vanligvis trykt på etiketten. Ifølge Truestar Helse, alltid ta den laveste dosen som vil hjelpe deg, fordi homeopatiske midler er svært utvannet former for mulige skadelige stoffer, som fosfor, som i store doser ikke hjelper og kan skade deg.

ABC Homeopathies anbefaler du nøye matche dine symptomer til homøopatisk middel som du velger, fordi du bør ta bare ett homøopatisk middel om gangen. Som med noen rette, foreslår Nasjonalt Senter for gratis og alternativ medisin (National Institutes of Health) på det sterkeste at du forteller legen din om eventuelle homøopatiske midler du bruker, og fortell hvorfor du bruker dem. Leger bør vite om alle dine helsemessige problemer; ta avgjørelser om din helse sammen.