Digidexo.com

symptom stygg urinlukt

Hvordan identifisere symptomer på Gastritt Betennelse

Gastritt er en betennelse i mageslimhinnen. Denne betennelsen fører til fôr for å utvikle sår, som muligens utvikle seg til smertefulle magesår. Utbruddet av gastritt skjer plutselig i noen tilfeller, og i andre, det kommer på etter hvert. Her er noen symptomer på gastritt.

Hvordan identifisere symptomer på Gastritt Betennelse

Hvordan identifisere symptomer på gastritt

Boblende magen. Hvis du oppdager en pågå problem med magen opprørt ledsaget av smerte, kan det være lurt å holde styr hvis problemet ditt er mat relatert eller muligens gastritt.

Hyppige fordøyelsesproblemer. Alle på et eller annet tidspunkt har en bout med dårlig fordøyelse; Men hvis du merker at du hele tiden tar fordøyelsesbesvær medisiner uten store lettelse problemet er muligens alvorlig.

•  Redusert appetitt. Spise mindre på grunn av kronisk magesyke, smerte og kvalme er et annet symptom på gastritt.

stikkende smerter. En beskrivelse av gastritt smerte er en som ser ut til å gå rett gjennom kroppen din fra foran til bak. Smerten begynner i øvre venstre del av kroppen din og utstråler gjennom ryggen.

Oppkast opp uvanlig substans. Oppkast opp et stoff som er klar, grønn, gul, smykket med blod eller alt blod er et tegn på en alvorlig mage betennelse som trenger øyeblikkelig legehjelp.

Lær uvanlig gastritt symptomer. Noen mindre vanlige symptomer på gastritt er svett med en rask hjerterytme, kortpustethet, brystsmerter. Andre mindre vanlige symptomer er blodig avføring, eller veldig stygg luktende avføring.

Milde Anfall Symptomer

Milde beslag er vanligvis de beslag som bare påvirker en ganske liten del av hjernen. Petit Mals er en av de mer vanlige "mild" typer anfall, men du kan også lider av en tinninglappen eller enkle partielle anfall, som begge er vanligvis mye mindre alvorlig enn andre beslag. Siden disse beslag kan være ganske subtil natur, kan det være vanskelig å vite hvorvidt en person er faktisk opplever en. Det finnes imidlertid en rekke synlige symptomer.

Auras

For noen mennesker, er et anfall ofte innledes med det som kalles en aura, som er en plutselig, noen ganger overveldende følelse. Auraen kan manifestere seg som et skifte i din følelsesmessige tilstand, forårsaker du å oppleve en uforklarlig frykt eller panikk. Det kan også bli tydelig gjennom en følelse av déjà vu, eller følelsen av at dette har skjedd før. Du kan selv begynne å oppdage en merkelig eller stygg lukt som ikke er der eller en merkelig eller ubehagelig smak langs tungen eller baksiden av munnen.

Etter anfallet har gått, kan du begynne å lide andre kognitive endringer. En kortvarig følelse av forvirring er trolig en av de mest vanlige, men du kan også lide en liten hukommelsestap, nemlig om eventuelle hendelser som finner sted under anfallet, eller en manglende kjennskap til anfall selv. Du kan selv oppleve en kort manglende evne til å holde fokus.

Ukontrollerte bevegelser

Et annet vanlig symptom på en mild anfall innebærer noen grad av ukontrollerte bevegelser. Disse kan være isolert til fingre eller hender, spørre dem til å nappe, tremor eller plukke. De kan også påvirke dine armer, forårsaker dem til å nappe, tremor eller rist.

Andre bevegelser

For noen mennesker, en mild anfall fører til andre kroppslige bevegelser bortsett fra fingre, hender og armer. Med nesten alle milde anfall, kan du oppleve en flagre av øyelokkene. Du kan også starte smacking dine lepper, tygge eller svelge kontinuerlig. Og som med noen av de andre symptomene, kan disse bevegelsene vare alt fra noen få sekunder til et par minutter.

Kognitiv Change

Selv om en kognitiv endring kan skje både før og etter en mild anfall, er det også et symptom på beslaget selv. Mange ganger, vil du miste noen grad av bevissthet eller anerkjennelse av thawhat er rundt deg - folk, gjenstander eller selve rommet.

Fravær av bevegelse

Det er heller ikke uvanlig for en mild anfall, spesielt en petit mal, for å utløse et fravær av bevegelse. Du kan plutselig bli nesten helt stille. Dette er ofte ledsaget av en kort episode av stirrer, som varer alt fra noen få sekunder til et par minutter.

Tegn og symptomer på cøliaki i Kids

Cøliaki sykdom er en tilstand karakterisert ved en immunologisk reaksjon overfor proteinet gluten. Gluten finnes i korn som bygg, rug og hvete. Gluten finnes i de fleste bearbeidet mat. Når et barn med cøliaki spiser en matvare med gluten, reagerer immunsystemet ved å angripe slimhinnen i tynntarmen, som består av millioner av ørsmå, mikroskopisk villi. De villi er ansvarlig for å absorbere næringsstoffer og vitaminer fra inntatt mat. Uten villi, vil kroppen bli mangelfull i essensielle næringsstoffer og vitaminer som trengs for å opprettholde god helse og for å opprettholde en forsvarlig vekst. Noen barn viser ikke mange symptomer, og noen vil bare begynne å vise symptomer etter en stressende situasjon.

Fordøyelsessymptomer

Cøliaki kan føre til hyppige magesmerter. Lider vil ha hyppig diaré, og deres avføring kan være usedvanlig stygg luktende. Noen barn kan også ha episoder av oppkast og de kan ha en dårlig appetitt.

Fysiske tegn

Barn med cøliaki kan miste muskelmasse og kroppsvekt. De kan også ha en oppsvulmet eller oppblåst mage. De kan også vokse i et saktere tempo og være små for alderen. De kan utvikle munnsår og utslett og kan ha muskelkramper.

Atferdsmessige tegn

Barn med cøliaki kan virke svak og sliten. De kan også være enormt irritabel.

Komplikasjoner

Barn med cøliaki kan utvikle anemi skyldes jernmangel. Barn med cøliaki kan også ha utviklingsmessige forsinkelser som følge av underernæring. Dessuten kan deres vekst bli hemmet. Det er mulig at barn med cøliaki utvikle rakitt, som er et ben lidelse forårsaket av kalsiummangel. Barn med cøliaki ofte utvikle laktoseintoleranse.

Årsaker

Den konkrete årsaken til cøliaki har ennå ikke bestemt. Ifølge Barne Health nettsted, påvirker cøliaki ca 1 av hver 133 personer i USA Barn som har familiemedlemmer med cøliaki har en 5-10 prosent sjanse for også å ha tilstanden.

Diagnose og behandling

Cøliaki er vanligvis diagnostisert hos barn i alderen 6 måneder og 2 år siden det er når de begynner å prøve ut nye matvarer som inneholder gluten. Men noen kan bli diagnostisert mye senere hvis symptomene er sporadisk. Cøliaki er også en gang feildiagnostisert som laktoseintoleranse av inflammatorisk tarmsykdom. En gastroenterolog bør være i stand til å tilby en skikkelig diagnose etter å ha undersøkt et utvalg av tynntarmen innhentet via en biopsi. Cøliaki er en kronisk tilstand som ikke kan kureres. Imidlertid kan det behandles ved å avstå fra å spise gluten.

Tegn og symptomer på UVI hos barn

Tegn og symptomer på UVI hos barn

Urinveisinfeksjoner (UVI), også kalt eller referert til som blære infeksjoner, oppstår når bakterier inn i urinrøret, reise til blæren, formere seg og ta tak i blæren som resulterer i en infeksjon. Den kvinnelige urinrøret er mye kortere enn menn, noe som gjør jenter har høyere risiko for å utvikle en UTI.

Tegn og symptomer

Ifølge Dr. Jim Sears, MD, tegn og symptomer på at barnet ditt kan ha en UTI inkluderer hyppig vannlating, smerter eller brennende fornemmelser ved vannlatning, sterke, smertefull haster å urinere, urin som har en stygg lukt og en mulig feber. Milde UVI og blære infeksjoner vanligvis ikke føre til feber, men alvorlig UVI som har utviklet seg til nyre infeksjoner kan føre til feber hos barn. Nyre-infeksjoner som følge av en uti kan også forårsake nedre rygg og / eller side smerte samt oppkast.

Årsaker

Dr. Sears sier også at det er fem viktigste grunnene til at barn utvikler UVI og blære infeksjoner. Disse grunnene er: Sterke såper, boblebad og til og med klær kan føre til sårhet i urinrøret, skape et inkluderende miljø for bakterier å invadere og forårsaker en UTI. Hvis et barn venter lengre tidsrom før urinering, har bakterier mer tid til å formere seg og infisere blæren. UVI kan være forårsaket av feil tørke, noe som øker mengden av avføring og bakterier som kan infisere urinrøret og forårsake infeksjon. Barn som er forstoppet har store mengder avføring som kan sette press på blæren og urinrøret gjør det vanskelig å tømme blæren helt, og i sin tur øker sjansen for bakterier bygge opp i blæren. Anatomiske abnormiteter der urinrøret ikke har utviklet riktig kan også føre til en UTI hos barn.

Diagnostisering UVI hos barn

Barn som viser tegn og symptomer på en UTI trenger å bli vurdert av en barnelege som vil kreve at en urinprøve tas. Barn kan forsøke å gi et eksempel, mens på legekontoret, eller ta en prøvekopp hjem for samlingen. Hvis barnet trenger å samle en prøve hjemme, vil den første vannlating om morgenen gi de mest nøyaktige resultater. Assist barnet ved å holde prøvekoppen og etter de to første sekundene av vannlating, flytte koppen under urin for å samle inn minst en halv tomme av urin. For best resultat urinprøven bør tas til vurdering innen 40 minutter etter samlingen, men kan lagres over-natten i kjøleskapet. I sjeldne tilfeller, barneleger føler at en urinprøve fra en blære kateter er nødvendig. Blære kateter gi de mest nøyaktige resultater, men kan også være svært smertefullt for barn å tåle. Eldre barn som har en historie med UVI kanskje ikke å gjennomgå en urinprøve hvis de allerede har samlet inn tidligere prøver fra tidligere infeksjoner. I stedet kan deres barnelege bare foreskrive en runde med antibiotika for å behandle UVI stedet for å gå gjennom hele testprosessen.

Behandling

Antibiotika er vanligvis den første linjen av behandling for å klare opp en UTI hos barn. Dr. Sears anbefaler også at barn drikke rikelig med vann for å skylle bakterier ut av blæren og urinere ofte hele dagen for å forhindre oppbygging av bakterier i blæren. Barn som opplever smerte og frykt for smerter ved vannlatning kan finne trøst sitter i et varmt bad for å urinere som kan gi smerte-lindring ved vannlatning. Hvis ditt barns UTI har utviklet seg til en nyre infeksjon barnelege kan velge å administrere en kraftig antibiotika shot barn for å redusere skadevirkningene av en infeksjon i nyrene.

Forebygging / løsning

Det finnes en rekke metoder for forebygging for å hindre en uti hos barn. Unngå bruk av sterke såper og boble bad og iført løse, komfortable klær vil hindre irritasjon i urinrøret. Foreldre kan også oppmuntre sine barn til å øve skikkelig front-to-back tørke samt urinering så snart de føler trang. Foreldre kan også prøve å hindre sine barn fra å bli forstoppet og øke sitt daglige væskeinntaket. Barn som har hatt flere eller tilbakevendende UVI kan også øve antibiotikaprofylakse som er praksisen med å ta antibiotika daglig for å hindre oppbygging av bakterier i blæren. Din barnelege kan også være lurt å utføre en urin kultur en gang hver og en til to måneder å overvåke bakterier i blæren.

Misforståelse

Mange folk pleide å tro at uomskårne gutter hadde en høyere risiko for å utvikle UVI eller blære infeksjoner. Disse guttene, under ett, har en høyere risiko for UVI, men etter fylte ett, reduseres risikoen betraktelig.

Øret infeksjon symptomer hos gutter

Øret infeksjoner er en vanlig plage for barn. Ifølge National Institute on døvhet og andre kommunikasjons Disorders, "Tre av fire barn opplever mellomørebetennelse av den tiden de er 3 år gammel. Faktisk, ørebetennelser er de vanligste sykdommer hos spedbarn og små barn." Denne tilstanden forekommer oftere hos gutter enn hos jenter. Læring symptomene på en ørebetennelse kan føre til raskere intervensjon.

Betraktninger

Symptomer på en øreinfeksjon er lik hos gutter og jenter. Disse symptomene kan være vanskelig å tyde i et ungt barn som ennå ikke artikulere nok til å videresende informasjon. Ikke-verbale signaler må tas hensyn til når man skal avgjøre om en øre infeksjon er til stede.

Selv om en ørebetennelse kan synes å trenger umiddelbar oppmerksomhet, Mayo Clinic sier, "Øret infeksjoner er vanligvis ikke en nødsituasjon --- men de kan gjøre deg eller barnet ditt ubehagelig. Hvis symptomene varer lenger enn en dag, samtale en lege. Hos barn yngre enn alderen 2, se for søvnløshet og irritabilitet etter en øvre luftveisinfeksjon, som en forkjølelse. "

Smerte og feber

Et symptom som har en umiddelbar innvirkning på barnet er smerter fra øret infeksjon. The American Association of Pediatrics sier, "Det vanligste symptomet på en ørebetennelse er smerte. Eldre barn kan fortelle deg at deres ører vondt. Yngre barn kan bare virke irritable og gråter. Du kan merke dette mer under feedings fordi suge og svelge kan forårsake smertefulle trykkforandringer i mellomøret. "

Endringer i søvnvaner kan også oppstå som et resultat av press følte.

En feber kan også være til stede som kroppen prøver å bekjempe infeksjonen. The Mayo Clinic antyder at et barn kan utvikle en feber på 100 F (38 C) eller høyere.

Ear Drenering

I en ørebetennelse, bygger væske i mellomøret, og dette kan føre til at trommehinnen sprekker.

The American Association of Pediatrics forklarer hvordan dette ser ut: "Du legger kanskje merke gul eller hvit væske, muligens blod-farget, drenering fra barnets øre Væsken kan ha en stygg lukt og vil se annerledes ut fra normal ørevoks (som er oransje-gul. eller rødbrun). smerter og press ofte avta etter dette drenering begynner, men dette betyr ikke alltid at infeksjonen går bort. Hvis dette skjer er det ikke en nødsituasjon, men barnet må se barnelege. "

Problemer med å høre

En annen øreinfeksjon symptom for gutter og jenter kan være problemer med hørselen. The American Association of Pediatrics forklarer dette symptomet samt hvorfor det skjer på denne måten:. "Under og etter en ørebetennelse, kan barnet ditt har problemer med å høre i flere uker Dette skjer fordi væske bak trommehinnen kommer i veien for lydoverføring . Dette er vanligvis forbigående og forsvinner etter at væske fra mellomøret renner vekk. "

Barn Helse legger til at barn ikke kan "svare på myke lyder, skru opp TV eller radio, snakke høyere, synes å være uoppmerksom på skolen."

Konklusjon

Selv om guttene får flere ørebetennelser, trenger alle barn vokser dette problemet. Som et barn utvikler seg, vokser øretrompeten, slik at for væske til å renne riktig, og ørebetennelser avta.

Tegn og symptomer på en UTI i Child

Blære infeksjoner eller urinveisinfeksjoner (UVI) oppstår når bakterier invaderer urinrøret (et rør som fører urinen ut av blæren) og begynner å formere seg. Urinering spyler vanligvis disse bakterier ut av urinrøret før smitte kan forekomme, men noen ganger vil de slå rot og blomstre. Ved å betale oppmerksomhet til tegn og symptomer på en UTI i et barn, kan du få rask medisinsk behandling før UTI blir til en nyre infeksjon, en mer alvorlig tilstand.

Smertefull vannlating

Små barn ofte klager over brennende, stikkende smerter ved vannlatning som en av de første tegn på en UTI. Spedbarn og småbarn kan ikke oppleve dette entydige tegn på en UTI og ofte kan ikke verbalt kommunisere hvor de vondt. De kan rett og slett gråte og synes irritabel eller nekte å spise og spille som normalt.

Økt frekvens

Barnet kan føle trang til å urinere ofte, men bare klarer å produsere en liten mengde urin. Unge potte-trent barn kan begynne å oppleve "ulykker" i tillegg til hyppig vannlating. Ifølge barnelege Dr. Alan Greene av nettstedet drgreene.com, jenter opplever UTI er oftere enn gutter på grunn av deres kortere urinrør, med om lag 1 av 20 jenter opplever en UTI, spesielt rundt tiden de potty tog (på grunn av den økende sannsynligheten av bakterier ved et uhell føres inn i urinrøret).

Fever

Mens feber ikke nødvendigvis følge en UTI, ifølge Dr. Sears, kan det være en av de eneste ledetråder til infeksjon hos spedbarn og småbarn. Han advarer videre at feber ofte følger moderat til alvorlig infeksjon, som involverer nyrene, men sjelden forekommer i tilfeller av mild infeksjon. Hvis feber oppstår som et resultat av en nyre infeksjon, kan du forvente at det skal holde høy (rundt 102 grader F) før barnet ditt får riktig medisinsk behandling. Hvis barnet opplever frysninger eller en febril anfall (kramper som oppstår som følge av feber), oppsøk øyeblikkelig medisinsk behandling.

Misfarget eller Smelly Urin

Ditt barns urin kan være skyet eller skjær av blod. Du kan også legge merke til en stygg lukt til urinen eller observere at det lukter sterkere enn normalt.

Tilbake eller magesmerter

Mens en ryggsmerter kan være til stede med en moderat UTI, alvorlige rygg, side eller magesmerter ofte indikerer en nyre infeksjon. Barnet ditt kan klage av en tilbake-verke, eller du kanskje merke til at hvis du trykker forsiktig på magen, de klager over ømhet.

Oppkast

Barn, spesielt spedbarn eller små småbarn, kan oppleve oppkast som et symptom på en UTI, men det mer vanlig indikerer en nyre infeksjon, ifølge Dr. Sears.

Hva er tegn og symptomer på parasitter hos barn?

Hva er tegn og symptomer på parasitter hos barn?


Barn med parasitter kan eller kan ikke oppstå symptomer, avhengig av typen av snekke og alvorlighetsgraden av infisering. Parasitter kan gå ubemerket for år, eller de kan forårsake umiddelbare plagsomme symptomer som oppblåsthet og magesmerter. Barn blir vanligvis smittet av parasitter fra forurenset mat og vann.

Magesmerter

The University of Maryland Medical Center bemerker at magesmerter er et vanlig symptom forbundet med parasitter. Et barn vil ofte holder magen hans og rope ut i smerte flere ganger om dagen hvis han har parasitter. Foreldre kan forvirre parasitter for matallergier. Hvis du eliminere mistenkt uakseptable matvarer, for eksempel melk og egg, og barnet ditt er fortsatt lider, ta ham for å se en lege umiddelbart.

Gass og oppblåsthet

Gass og oppblåsthet er andre tegn til parasitter hos barn. Barn som opplever disse symptomene noen ganger lider av tretthet eller apati fordi parasittene er snylting næringsstoffer fra kroppen sin. Graden av tretthet avhenger av hvor betydelig angrepet er. Barnet kan ha stygg luktende gass og utvikle en oppblåst mage.

Vekttap

Vekttap er et annet tegn på parasitter, i henhold til Maryland Medical Center. Barn med parasitter kan bli underernært fordi parasitter er fôring av av næringsstoffer fra maten som kommer inn i kroppen deres. Noen parasitter er mer aggressive enn andre. Hvis barnet ditt er å miste vekt og føler seg sliten, kan dette være fra et alvorlig angrep. Undersøke barnets avføring etter tegn på hvit ris-lignende ormer, men husk at enkelte parasitter er mikroskopiske og er usynlige for det blotte øye.

Diaré

Diaré er et annet symptom assosiert med barn som har parasitter. Barn med ormer har vedvarende diaré og løs avføring. The Centers for Disease Control råder foreldre til å lære barna viktigheten av håndvask før og etter måltider, samt etter bruk av toalett.

Tegn og symptomer på høyre nyre lidelser

Tegn og symptomer på høyre nyre lidelser


Nyrene er bønneformede organer, som ligger like under baksiden av brystkasse, er ansvarlig for filtrering avfall ut av blodet. Avfallet og overflødig vann ledes inn i blæren, hvor de blir urin. Eventuelle skader på nyrer resulterer i en kroppens manglende evne til å fjerne giftstoffer fra blodet, noe som kan føre til alvorlig sykdom. Begge nyrer fungere like, selv om tapet av en ikke hemmer den andre fra å virke.

Urinering

En av de mest åpenbare tegn på feil på nyrene er en endring i urin. Hvis nyrene ikke er i stand til å filtrere avfall ut av blodet så effektivt som de skal, kan en person oppleve økt natten vannlating, økt mengde urin og økt haster. Motsatt kan vannlating reduseres betydelig og blir mer vanskelig. Konsistensen av urin kan også endres, og være skummende, sprudlende, blek eller mørk.

Hevelse

Nyrer som er syke eller opplever problemer ikke filtrere så mye væske inn i urinveiene som de skal. Denne væsken reiser til ankler, føtter, ansikt og / eller hender, produserer oppblåsthet og press.

Fatigue

Sviktende nyrer forårsake ekstrem trøtthet og energitap. Erytropoietin, et hormon som produseres i nyrene, utløser kroppen for å produsere de røde blodlegemer og transporterer oksygen fra lungene til resten av kroppen. Nyrer som er syke slutte å produsere hormon, hvilket resulterer i mangel på oksygentilførsel til kroppen. Dette strekker seg til konsekvent kortpustethet også.

Hudproblemer / metallsmak

Fordi sviktende nyrer er ikke lenger filtrere giftstoffer fra blodet, kan en person oppleve flere fysiske symptomer. Huden kan bli kløende med et utslett mens ammoniakk i blodet forårsaker dårlig ånde og en stygg smak i personens munn.

Pain

Smerter i bena og flankene er et symptom på sviktende nyrer. Noen nyresykdommer føre til væske buildup i nyrene, med tilhørende betennelse og følsomhet. Denne hevelsen gjør det enkelt å diagnostisere et problem i enten nyre venstre eller høyre.

Tegn og symptomer på cøliaki i babyer

The National Digestive Diseases Information Clearinghouse beskriver cøliaki, en autoimmun tilstand, som en tilstand som påvirker tynntarmen der en person ikke kan fordøye mat som inneholder gluten. Gluten er proteinet som finnes i matvarer som hvete, rug og bygg. I tillegg til brød og kaker, glutenholdige produkter inkluderer salatdressinger, supper, bearbeidet mat, medisiner, vitaminer og leppepomade, slik at folk med cøliaki må være forsiktige med alt som kommer i kontakt med munnen. Fordi denne tilstanden fører til malabsorpsjon, må mødre kunne identifisere tegn og symptomer på cøliaki i babyer.

Babyer mottakelige for cøliaki

Cøliaki er en autoimmun sykdom, ikke en gluten allergi, og babyer med en familiehistorie med cøliaki har en genetisk predisposisjon for sykdommen og bør overvåkes for tegn og symptomer. Ifølge universitetssykehusene Rainbow Babies & Children Hospital, i tillegg til en genetisk disposisjon, barn med Down syndrom, Turners syndrom og anemi har en større risiko for å utvikle cøliaki. Babyer som er flaske matet er mer sannsynlig at lider av cøliaki fordi mange formler inneholder hvete. Får morsmelk ofte vise tegn og symptomer på cøliaki når de begynner å spise fast føde.

Diaré

En av de primære tegn og symptomer på cøliaki i babyer er kronisk diaré. Dette skjer fordi de ikke er i stand til å absorbere næringsmidler som inneholder korn. For å overvåke hvorvidt babyer har cøliaki, bør foreldrene se hvor mye avføring de produserer etter en fôring. Hvis babyer opplever diaré, bør foreldrene snakke med legene om endring av type baby formel de er fôring deres spedbarn. Ifølge National Digestive Diseases Information Clearinghouse, kan avføring vises blek eller fet og avgi en stygg lukt.

Magesmerter og oppblåsthet

Tegn og symptomer på cøliaki i babyer inkludere et mangfold av mageproblemer, ifølge National Digestive Diseases Information Clearinghouse. Spedbarn kan oppleve magesmerter, oppblåsthet og oppkast etter inntak av formelen og barnemat som inneholder gluten produkter.

Vekst og vekt

Cøliaki i babyer kan påvirke deres vekst. Symptomer omfatter tynning bein, anemi, vekttap og hemmet vekst. Babies 'vekst påvirkes fordi de ikke kan absorbere næringsstoffer som fett, protein, vitaminer og mineraler. Foreldre bør søke lege hvis de merker at deres babyer er å miste vekt og er svak eller sløv.

Irritasjon

Irritasjon er en Nonfood relaterte symptom på cøliaki i babyer. Fordi de ikke får de næringsstoffene de trenger eller opplever smerte, babyer er konstant irritert og gråter på grunn av sin fysiske tilstand. Foreldre bekymret for helsen til sine babyer trenger å ta dem med til legen umiddelbart for å få en diagnose og få nødvendig behandling.

Tegn og symptomer på UVI hos spedbarn

Ifølge American Academy of Pediatrics (AAP), etter den tid barnet er 11 år gammel, 3 prosent av jentene og en prosent av guttene vil ha allerede opplevd en urinveisinfeksjon (UVI). Kjenne tegn og symptomer på UVI hos spedbarn (som oppstår når en del av ditt barns urinveiene blir smittet) vil hjelpe deg mye raskere gjenkjenne tilstedeværelsen av denne ofte oversett bakteriell infeksjon.

Fever

En av de mest vanlige tegn på en urinveisinfeksjon hos spedbarn er feber. En feber indikerer forsøk på babyens kropp til å bekjempe en infeksjon. Selv om det er ofte ledsaget av andre tegn, for mange spedbarn, kan feber være din eneste indikasjon på at barnet opplever en urinveisinfeksjon. Faktisk AAP sier at hvis barnet ditt har feber og ingen andre symptomer, hennes sjanser til å ha en UTI er 5 prosent.

Irritabilitet

Når barnet ditt har en urinveisinfeksjon, han ofte vil vise sin ubehag ved å stille ukarakteristiske irritabilitet, inkludert overdreven gråt og klenging. Denne tilsynelatende uforklarlige irritabilitet ofte oppstår fra magesmerter, brennende, og manglende evne til å urinere som følger en typisk urinveisinfeksjon. Siden den lille ennå ikke kan snakke, avslører hun at hun opplever smerte gjennom endringer i atferd. Vanligvis vedvarende, kan dette overdreven irritabilitet øke når den lille trenger å urinere.

Matvaner

Plutselige eller gradvise endringer i ditt barns matvaner, inkludert oppkast eller diaré, ofte ledsage andre symptomer på en urinveisinfeksjon. Ifølge AAP, endrer du kanskje merke inkludere en nedgang i babyens interesse for mat generelt, som kan også være så alvorlig som en komplett nektet å spise eller oppkast, avhengig av nivået av smerte han opplever. Noen spedbarn med en urinveisinfeksjon kan demonstrere mindre åpenfordøyelsessymptomer, slik som en generell mangel på normal vekst.

Urin Forskjeller

Selv om det ikke alltid til stede, endringer i barnets urin og urin vaner er en av de mest karakteristiske indikasjoner på en urinveisinfeksjon. Når du endrer babyens bleie, kan du merke urinen har en uvanlig stygg lukt. Andre mer subtile urin forskjeller inkluderer uklarhet eller tilstedeværelse av blod, som du kan finne som en flekk på den lille bleie. Selv om dette skjer sjeldnere med spedbarn og babyer, kan du også legge merke til at den lille ser ut til å anstrenge seg for å urinere, men er ikke i stand til å gjøre det.

Betraktninger

Venstre ubehandlet, kan en urinveisinfeksjon føre til alvorlige nyreskader, spesielt for barn yngre enn 2 år, så det er viktig at barnet får medisiner så snart som mulig. Babyens alder og manglende evne til å kommunisere med ord spille en betydelig rolle i å hindre deg fra å avgjøre om han kan ha en urinveisinfeksjon, så det er viktig at du følger nøye med på eventuelle endringer i sin normale atferd eller daglige vaner som kan tyde på at noe alvorlig er galt. Hvis din lille man opplever noen av disse symptomene på en urinveisinfeksjon i mer enn 24 timer, bør du kontakte barnets lege for diagnose og behandling.

Slik Spot Symptomer på Hand, Foot, klauvsjuke

Barnet ditt har plutselig sluttet å spise. Hun klager over vondt i halsen. Du tar henne temperatur og hun har feber. Du mistenker halsbetennelse. Mens du venter på å komme inn i barnelege, merker du at hun har sår i munnen og på halsen. Hun har også en stygg utslett på huden hennes. Hva er dette? Sjansen er at hun har hånd, munn-og klovsyke, en av de vanligste barnesykdommer. Her er noen vanlige symptomer å se etter når du prøver å få øye hånd, munn-og klovsyke.

Slik Spot Symptomer på Hand, Foot, klauvsjuke

Merknad hvis barnet ditt plutselig mister en interesse i å spise og føles dårlig overall. Slapphet og mangel på matlyst er de første symptomene på hånd, munn-og klovsyke.

Ta barnets temperatur. En feber er vanligvis den andre symptom på hånd, munn-og klovsyke.

Be barnet ditt om hun har en sår hals. Hvis hun gjør det, ser i munnen hennes. Se om det er noen sår i munnen hennes. Sårene fra hånd, munn-og klovsyke starter som røde flekker på tungen, hals, kinn og tannkjøtt, men de kan rykke inn i åpne blemmer.

Se for hudutslett. En rød, hevet utslett på huden er vanlig. Det kan dukke opp på barnets bunn samt barnets hender og såler av føttene hennes. Utslettet fra hånd, fot og munnsykdom klør ikke. Et kløende utslett er et tegn på at det er en annen tilstand.

Hold barnet borte fra andre barn hvis du merker disse symptomene. Planlegg en legetime slik at barnet kan få noen medisiner for å berolige den smertefulle utslett. Husk at hånd, munn-og klovsyke er forårsaket av et virus, så det vil ikke svare på antibiotika.

Hint

  • Hånd, munn-og klovsyke er ofte forveksles med andre barnesykdommer siden symptomene er så vanlig. Sjekk alltid med legen din for å være sikker på at barnet ikke trenger behandling for en bakteriell infeksjon.
  • Håndvask, spesielt etter toalettbesøk eller diapering et barn, kan bidra til å stoppe spredning av hånd, munn-og klovsyke.
  • Dette er en barnesykdom, og det er svært sjelden for en voksen å få det.
  • Aldri ta barnet til barnehage eller andre steder hvor han kan utsette andre barn til sykdommen mens han fortsatt stiller symptomer.
  • Aldri be om antibiotika for en virusinfeksjon som hånd, munn-og klovsyke. Ved hjelp av antibiotika for å behandle virus er ikke bare ineffektiv, men også farlig.

Hvordan identifisere symptomer på MRSA

MRSA er en potensielt alvorlig hudinfeksjon som raskt kan spre seg til andre deler av kroppen. Det er mange måter å bli smittet med MRSA-bakterier. Infeksjonen kan spre seg på sykehus eller medisinske fasiliteter. I tillegg kan bakterier komme inn i kroppen ved hjelp av et kutt eller bunnen. MRSA er mulig å behandle. Imidlertid er det viktig å gjenkjenne symptomer og bekjempe infeksjonen før den sprer seg.

Hvordan identifisere symptomer på MRSA

En oppdage små røde nupper på huden. Fordi MRSA begynner vanligvis som en mindre hud infeksjon, kan mennesker smittet med bakterier merke små røde nupper på ulike områder av kroppen. Infeksjonen utvikler seg normalt i nærheten av et kutt eller skade.

Merknad koker nær hårsekker. Byller er pus-fylt infeksjoner som varierer i størrelse. I tilfelle av MRSA, kan disse danne stygge støt på hodebunnen, og underarm ved lysken.

Spot et øye svinesti. Som infeksjonen sprer seg, fører MRSA smertefulle øye styes. Styes vokse på øyelokkene. Og avhengig av deres plassering, kan de irritere eller riper i øyeeplet og forstyrre evnen til å bruke kontaktlinser.

Gjenkjenn øvre luftveissymptomer. Hvis venstre ubehandlet, MRSA gradvis sprer seg til andre organer. Når infeksjonen sprer seg til lungene, kan lider utvikle en hoste, kortpustethet, pipende pust eller vise tidlige tegn på lungebetennelse.

Utvikle høy feber. Feber er vanlig i milde tilfeller av MRSA. Men de vanligvis svare på medisiner. Hvis feber forverres eller kroppsfrysninger utvikle, har smitten trolig spre seg til andre organer som lunger, nyrer og urinveier.

Nail sopp Symptomer

Neglesopp er en lite attraktiv, men (vanligvis) ellers ufarlig, infeksjon av negler eller tånegler. En eller flere negler kan bli smittet, og smitte kan spre seg til friske negler. Jo raskere denne soppen er lagt merke til og behandlet, vil de raskere negler gro - med færre stygge effekter og en redusert sjanse for infeksjonen sprer seg forbi de berørte negler.

Hovedsymptomer

Ifølge Mayo klinikken, vanlige spiker-sopp symptomer inkluderer misfarging, sprøhet, fortykkelse av spiker og forvrengning av formen av spiker.

Andre symptomer

Fungal infeksjon kan også føre til en ubehagelig lukt, smerte i det påvirkede området og til og med separering av spiker fra huden.

Identifikasjon

Leger diagnostisere spiker sopp ved synet og ved å fjerne en liten prøve av hudceller (fra under berørte spiker) for laboratorietesting.

Behandling

Behandlingen består vanligvis av oral anti-soppmidler, som for eksempel flukonazol. Topiske kremer kan brukes i tillegg.

Betraktninger

En spiker eller mange negler kan påvirkes av soppen. Disse infeksjonene kan noen ganger forebygges ved å holde neglene rene og tørre.

Symptomer på Mage Parasitter

Mage parasitter, også referert til som innvollsparasitter, er forebygges infeksjoner som kan oppstå i alle, selv om faktorer som anal sex, forbruk av ufiltrert vann og dårlig personlig hygiene kan øke risikoen for infeksjon. Parasittinfeksjoner er diagnostisert av lege etter undersøkelse av avføring og blod og vurdering av pasientens symptomer. Vurdere denne informasjonen stammer fra Centers for Disease Control og Cleveland Clinic om symptomer på mageparasitter.

Unormal Krakk

Personer med mage parasitter kan ha avføring som ser og lukter unormalt. Mage parasitter som amebiasis og giardiasis kan føre til at avføringen skal være blodig eller fettete. Parasittinfeksjoner kan også resultere i avføring med spesielt stygg eller sterk lukt.

Tarm Endringer

Infeksjoner forårsaket av mage parasitter kan føre til endringer i avføring. Personer med amebiasis eller giardiasis kan utvikle diaré, mens mennesker smittet med pinworms, bendelorm eller Ascaris ormer kan ha forstoppelse alternerer med diaré. Personer med mage parasitter kan også oppleve smerter og kramper under avføring.

Gass

Personer med mageparasitter kan oppleve en økning i gass, inkludert både flatulens og raping. Flatulens forårsaket av mage parasitter kan være vanskelig å kontrollere og føre til sjenanse. Gassen kan også være ledsaget av en sterk vond lukt og ubehag i magen.

Kvalme

Mage parasitter kan føre mennesker til å utvikle kvalme og dårlig matlyst i løpet av infeksjon. Personer med mage parasitter kan også ha oppkast, noe som kan føre til dehydrering. Vekttap og underernæring kan bli resultatet hvis kvalme vedvarer over lang tid eller er alvorlig.

Organskade

Personer med parasittiske mageinfeksjoner som amebiasis kan utvikle problemer i andre deler av kroppen. Parasitter kan føre til arrdannelse i leveren når de reiser gjennom kroppen for å fullføre stadier av livssyklusen. Personer med mage parasitter kan også utvikle skader på hjernen, lunger og hud.

Pain

Mage parasitter kan forårsake magesmerter, spesielt hvis antallet eller omfanget av parasittene er stor. Folk som er tungt befengt med rundormer kan ha moderat til alvorlig mage og magesmerter og kramper. Magehuden av mennesker med mageparasitter kan være øm å ta på, og kvinner med parasittinfeksjoner kan oppleve vaginal irritasjon og smerte.

Symptomer på en tarminfeksjon

Symptomer på en tarminfeksjon


Tarminfeksjoner, som er noen ganger referert til som "magen influensa," kan skape kaos på kroppen og føre folk til å oppleve smertefulle og ødeleggende symptomer. Heldigvis kan disse sykdommene vanligvis forebygges eller behandles med endringer i egen adferd og rask medisinsk behandling.

Typer

Tarminfeksjoner kan føre mennesker til å utvikle symptomer som kvalme, oppkast, tretthet, magesmerter og stygg luktende diaré. Vekttap kan forekomme dersom infeksjonen varer i mer enn noen få dager.

Identifikasjon

Leger diagnostisere tarminfeksjoner ved at pasienten samle en avføringsprøve, som sendes til et laboratorium for å lete etter parasitter, bakterier og virus; pasientens rapport av symptomer og utbruddet kan også hjelpe til å identifisere infeksjonen.

Årsaker

Folk kan utvikle tarminfeksjoner etter å ha spist mat eller drikke forurenset med visse virus, bakterier eller parasitter, inkludert ormer. Tarm infeksjoner kan også utvikles som et resultat av blokkeringer i tarmen.

Effekter

Tarminfeksjoner kan føre folk til å gå glipp av jobb eller skole, og barn med disse infeksjonene kan ikke få lov til å delta barnehage før tilstanden har gått over.

Betraktninger

Barn er på et høyere risiko for å utvikle livstruende komplikasjoner fra tarminfeksjoner, og krever rask medisinsk behandling og observasjon hjemme før infeksjonen går unna.

Forebygging / løsning

Å sørge for at maten er tilberedt på anbefalt temperatur; unngå bading i forurenset vann; og forsiktig håndvask kan bidra til å hindre fangst og spre tarminfeksjoner.

Suppurative parotitis Bilateral akutte symptomer Diagnose

Suppurative parotitis Bilateral akutte symptomer Diagnose


Parotid er det tekniske navnet for hva folk flest kaller sine spyttkjertlene. Parotitis er en infeksjon av disse kjertlene. Det kan være viral eller bakteriell og er noen ganger smertefulle avhengig av årsaken og alvorlighetsgraden av infeksjonen.

Viral

Viral suppurative bilateral parotitis er kjent som kusma, en virusinfeksjon som forårsaker hevelse i spyttkjertlene. Bilateral refererer til det faktum at begge spyttkjertlene er involvert. Selv om det pleide å være en vanlig sykdom, for tiden, i 2010, er kusma, meslinger og røde hunder (MMR) vaksine som kreves for innreise til skolen. Personer født før 1956 antas å være immune, som de fleste hadde kusma som barn, ifølge National Institutes of Health.

Bakteriell

Suppurative parotitis forårsaket av bakterielle infeksjoner skyldes sannsynligvis dårlig munnhygiene eller obstruksjon av spyttkjertlene ved spyttkanal steiner. Det er også sett hos personer som er innlagt på sykehus eller dehydrert.

Symptomer

Både viral og bakteriell suppurative parotitis har de samme symptomene. I bilaterale parotitis, begge kjertlene får hovne, din evne til å åpne munnen kan bli hindret, og du kan få en stygg smak i munnen. Ansiktet, spesielt nær ørene, nedover halsen og under kjeven din, vil vises hovne og kan også vises rødt.

Diagnose

Legen vil undersøke munnen og halsen. Han kan se pus i munnen, som er kilden til stygg smak, men han vil også se at spyttkjertlene blir forstørret. Hvis legen mistenker hevelsen er forårsaket av en abscess, kan han bestille en CT scan for å bekrefte den diagnosen.

Lege

Mesteparten av tiden, suppurative parotitis klarner opp på egen hånd. Du bør kontakte legen din hvis du har problemer med å svelge, har høy feber eller har problemer med å puste. Dette er indikasjoner på at årsaken kan være bakteriell, i så fall, vil du trenge antibiotika. Hvis årsaken er bakteriell i naturen, og du ikke behandler det, kan det føre til en spredning av infeksjonen.

Hvordan identifisere symptomer på PID

PID er også kjent som bekken inflammatorisk lidelse, en infeksjon av det øvre parti av kvinnelige organer som påvirker en kvinnes blære og forplantningsorganene. Tilstanden generelt presenterer på kvinner i slutten av tenårene og begynnelsen av 20-årene, men har blitt kjent for å plage eldre kvinner også. PID er vanligvis forårsaket av noen form for bakteriell infeksjon, oftest klamydia og gonorrheal infeksjoner. Bakterier som er tilstede i genitalia sprer seg til indre organer og forårsaker symptomene innen to dager til tre uker etter eksponering, men kan også ta måneder å utvikle seg før tegn bli tydelig. Lære å identifisere symptomer på PID kan bidra til å hindre alvorlige komplikasjoner som pågående bekkenløsning, byller og ektopiske svangerskap og, i noen tilfeller, infertilitet.

Hvordan identifisere symptomer på PID

•  Se etter tegn på smerte eller ubehag i nedre mageområdet som ikke er relatert til månedlige sykluser. Denne smerten kan oppleves som kjedelig, bankende smerter og kramper til skarpe smerter som forårsaker intens ubehag.

Ta hensyn til alle typer utslipp som kan gi en stygg lukt. Selv om dette er ikke en hyggelig symptom å diskutere, er det en av de vanligste symptomene på en infeksjon forårsaket av bakterier.

Legg merke noen tegn til ubehag eller smerte mens urinering eller delta i relasjoner som ikke produserer ubehag før. Diskutere slike symptomer med din gynekolog eller fastlege for å hjelpe utelukke PID og finne en årsak.

Ta note av plutselige og uregelmessige menstruasjonssykluser eller blødning. Dette symptomet bør alltid diskuteres med en gyenecologist hvis det ikke løser seg selv gjennom en menstruasjonssyklus.

Ta hensyn til plutselige og økende anfall av kvalme, feber eller oppkast. Dette er et tegn på at kroppen din prøver å bekjempe infeksjoner. Medisiner for å bekjempe infeksjonen må være foreskrevet av lege.

Hint

  • Alltid engasjere seg i sikker praksis for å unngå kjønnssykdommer. Prøv å få regelmessige legekontroller hvis du har flere partnere og være spesielt årvåken før engasjerende i relasjoner med andre.
  • Tidlig diagnose og behandling kan bidra til å forhindre komplikasjoner av kjønnssykdommer i fremtiden. Sen behandling kan føre til irreversible forhold som infertilitet.

Rare symptomer på overgangsalder

Rare symptomer på overgangsalder


Det sies det er to sannheter i livet, døden og skatter. For kvinner er det en annen sikkerhet, overgangsalder. Menopause skjer for de fleste kvinner i alderen 40 til 58. En kvinne regnes i overgangsalderen når hun har gått et år uten en menstruasjonssyklus. Peri-menopause, scenen som fører inn i overgangsalderen, kan vare alt fra 2 til 10 år. Det er i denne fasen at kvinnen begynner å oppleve utallige symptomer som fortsetter inn i overgangsalderen på grunn av avtagende østrogen hormon nivåer.

Brown Spotting

Før og etter den siste menstruasjonssyklusen, kvinner opplever perioder med småblødninger i stedet for fulle menstruasjonssykluser. Det kan være litt foruroligende når spotting endringer fra den vanlige rød til en mer brunlig farge. Dette er naturlig og normalt.

Hair Hvor?

Dessverre, er en av de mer stygge symptomer på menopause hårvekst hos fremmede steder. Som østrogennivået nedgang, uønsket ansikts, bryst og buk hår øker. Det ironiske er som hår økninger i uvanlige steder, tynner hår på hodet og kjønnshår området. Det finnes behandlinger for å håndtere skjemmende hår, inkludert hjem hårfjerning, elektrolyse, laser behandlinger og til og med nye FDA-godkjente legemidler.

Humørsvingninger og angst

Humørsvingninger og økt angst er sannsynligvis de vanskeligste symptomene å forholde seg til, fordi de ikke bare påvirker kvinnen, men alle andre i hennes liv. Frank, ærlige samtaler med familie og venner, sammen med stress-relieffer som meditasjon, lang soaks i en badestamp og rikelig med mosjon, vil hjelpe.

Vaginal Tørrhet og Atrofi

Som østrogen avtar, begynner vaginalveggen for å tynne og reduserer produksjonen av naturlig slim. Eksperter foreslår å drikke rikelig med væske, ved hjelp av personlige smøremidler, fortsetter å ha sex, og syssels Kegel-øvelser. Øvelsene vil ikke bare bidra til å opprettholde skjedeveggen integritet, men redusere tilhørende urininkontinens.

Hukommelsestap og Verbal Slips

Det var ikke før forskning gjort etter 1990-tallet at eksperter realisert synkende østrogennivå kan føre til en "syndromet" som øker hukommelsestap og verbale slips. Kvinner i denne fasen ofte kan bety å si ett ord, men et annet ord spretter ut i stedet, eller de kan ha problemer med å huske navn på kjente personer og steder.

The Good News

Hvis du tror du kan være i de tidlige stadier av overgangsalderen, spør din lege til å utføre to tester. Den første testen sjekker follikkelstimulerende hormonnivåer. Nivåer reduseres når du er på vei inn i overgangsalderen. Den andre er en enkel celleprøve som tillater ham å se etter vaginal tynning. Viktigst, snakk med legen din om noen og alle symptomer du opplever. Han kan foreslå naturlig rettsmidler som soya eller klaseormedrue, medisiner for å lette humørsvingninger og angst, eller han kan bestemme at du trenger hormonbehandling.

Symptomer på en blodpropp i øyet

Blodpropp i øyet kan være stygg, men de er vanlige hendelser. De fleste av dem vil være harmløse, men noen kan tyde på alvorlige tilstander som krever umiddelbar oppmerksomhet. I begge tilfeller er det viktig å være i stand til å gjenkjenne symptomer og vite når å søke medisinsk behandling.

Din Eye

Den viktigste funksjonen til øyet er å ta i lys og fokuserer den på netthinnen. Netthinnen er et lys-følsomt vev som kler innsiden av øynene og skaper elektriske impulser som reaksjon på lys. Disse impulsene reise langs den optiske nerven til hjernen, som deretter oversetter dem til et bilde.

Hyphema og Blodpropper

En blodpropp er en masse av blodceller som dannes når blodkarene i stykker. Det faktum at blodceller koagulere, eller klebes sammen, er som regel en fordel. Clotting hindrer blodet fra å lekke fra fartøy og deg fra å miste store mengder blod. Men kan blodpropper som blokkerer normal sirkulasjon føre til skade på organer og vev. Hyphema er en tilstand der blodet har fått mellom hornhinnen og iris. Blodpropp sammen og danner en masse.

Vanlige symptomer

Det vanligste symptomet på en blodpropp i øyet er blodpropp selv, som ofte kan bli sett av andre. Men, avhengig av plasseringen av blodpropp eller fargen på øynene dine, det kan ikke være så merkbar. Andre symptomer er smerter i øyet og tåkete syn. Den berørte eleven kan også bli formet annerledes enn den i upåvirket øyet.

Blodpropp som symptomer

Eye blodpropp er ofte et tegn på at øyet har gått gjennom et traume, som å bli truffet eller gjennomboret på noen måte. For eksempel kan et øye som har blitt stukket hardt eller truffet med en ball under sport utvikle en blodpropp. Blodpropp i øyet kan også være et tegn på kreft eller von Willebrands sykdom.

Å se en Doctor

I mange tilfeller vil en blodpropp i øyet bli absorbert inn i kroppen din og gå bort av seg selv. Likevel bør du se en helsepersonell fordi blodpropp kan være et symptom på noe større. Hvis du tar noen medisiner som kan gjøre deg lett for å blø, vil legen din sannsynligvis justere dosen din eller ta deg ut av det. Dette vil ofte kurere tilstanden raskt. I tilfeller hvor øyet levre vedvarer, kan han foreslå kirurgi for å fjerne det.

Cholesteatoma Symptomer

Cholesteatoma er et øre sykdom som innebærer en hud cyste vokser inn i mellomøret bak trommehinnen. Selv om cyste er ikke kreft, ødelegger det vev som det vokser og fører til hørselstap. Vanligvis kolesteatom er forårsaket av gjentatte øreinfeksjoner, og noen ganger traumer. Sjelden, er lidelsen til stede ved fødselen.

Hørselstap

Ofte er det første symptomet på kolesteatom hørselstap, som den voksende cyste forårsaker forringelse av trommehinnen og ossicles - eller bein - av hørsel.

Discharge

Cholesteatoma kan også forårsake intermitterende eller vanlig utflod fra øret, noe som kan være blodig eller har en stygg lukt.

Pain

Cholesteatoma er vanligvis ikke smertefull, med mindre det fører til en ørebetennelse, noe som resulterer i smerte og hevelse. Noen ganger personen føler en verke bak eller i øret.

Trykk

En person med kolesteatom kan føle trykk i øret eller en følelse av fylde eller nummenhet.

Andre symptomer

Andre symptomer inkluderer Cholesteatoma svimmelhet eller muskelsvakhet på siden av ansiktet med øret uorden.

Behandling

Initial behandling består vanligvis av rengjøring av øret, antibiotika og øredråper. Hvis disse metodene ikke klarer å lindre symptomer, kan kirurgi være nødvendig. I slike tilfeller blir kolesteatom fjernet, slik at øret for å tørke og infeksjonen som skal erradicated.