Digidexo.com

Hvordan fjerne superlim fra øyet

Superlim er et lim med en ekstremt sterk binding. Beholdere av superlim er ofte små og kan forveksles med oftalmiske løsninger som øyedråper, ifølge British Journal of Ophthalmology. Enten limet er et uhell falt inn i øyet i stedet for et medikament eller gnidd seg i løpet av et hjem reparasjon eller håndverk prosjekt, må fjerne superlim gjøres med forsiktighet.

Hvordan fjerne superlim fra øyet

•  Vask øyet og øyelokkene med varmt vann hvis øyelokkene er fast til øyet eller til hverandre. Vask så snart du innser at du har superlim i øyet for å prøve å skylle limet ut før det fullt obligasjoner. Vask flere ganger i løpet av dagen for å prøve å lette bindingsfjernende prosess.

•  Dekk til berørte øyet med et gasbind bandasje hvis superlim har limt øyelokkene eller øyevipper sammen. Unngå å prøve å lirke limet av øyevippene eller du kan skade øyet videre. Innen noen få dager, bør limet spre og du vil være i stand til å åpne øynene.

Påfør en natriumbicarbonatløsning til øyet hvis superlim er på øyeeplet selv. Natriumbikarbonat er en løsning som regel gitt gjennom en IV for å behandle tilstander som acidose. Den originale Super Glue Corp sier at med en 3 prosent konsentrasjon av løsningen som et øye vask kan hjelpe limet løsne fra øyeeplet. Forvent forbigående synsforstyrrelser mens du bruker løsningen, slik som overdreven rive og uskarphet.

Oppsøk øyelege hvis du ikke klarer å fjerne superlim fra øyet selv. Øyet legen kan utføre andre prosedyrer, for eksempel trimming øyet vippene for å fjerne lim fra øyet og dens omgivelser.