Digidexo.com

Hud Utslett hos barn Information

Utslett er vanligvis ikke farlig, men alle utslett hos barn bør undersøkes av en barnelege, spesielt hvis de er ledsaget av feber, eller ikke svare på hjemmesykepleien. Mange barnesykdommer er forårsaket av virus og bakterier, og den medfølgende utslett kan ofte være en identifiserende symptom.

Allergier

Allergi er en vanlig årsak til utslett hos barn, og er utløst av allergener som kommer i kontakt med barnets hud eller inhaleres.

Vanlige Utslett

Barneeksem er et kløende irriterende utslett som rammer om lag 10 prosent av alle barn i USA. Bleieutslett og varmeutslett er andre eksempler på utslett hos barn som er irriterende, men ikke farlig.

Virusinfeksjoner

Mange barnesykdommer er forårsaket av virus, for eksempel vannkopper, meslinger og røde hunder, som kan være ledsaget av utslett.

Bakterielle infeksjoner

Brennkopper er den vanligste utslett forårsaket av bakterier, og det er mer vanlig hos barn enn voksne. Andre hudsykdommer forårsaket av bakterier inkluderer skarlagensfeber, follikulitt og byller.

Andre årsaker

Parasitter og sopp kan føre til hudproblemer hos barn, og insektbitt, tikk spesielt biter, kan føre til utslett og alvorlige sykdommer som Lyme sykdom og Rocky Mountain flekket feber.