Digidexo.com

klassiske tegn på depresjon

Ni klassiske symptomer på depresjon

Klinisk depresjon har ni klassiske symptomer. Disse symptomene er definert av American Psychiatric Association og ofte danner grunnlaget for en diagnose av klinisk depresjon. Depresjon blir diagnostisert når fem eller flere av disse symptomene er tilstede nesten dager over en to-ukers periode. I tillegg må ett av symptomene være enten vedvarende tristhet eller tap av interesse for aktiviteter.

Konstant Tristhet eller Håpløshet

To av de ni klassiske symptomer på depresjon er stadige følelser av tristhet eller håpløshet. Noen ganger denne tristheten resulterer i fysiske symptomer, som for eksempel endringer i appetitt, som kan utløse andre symptomer. Konstant håpløshet kan også utløse tap av interesse for vanlige aktiviteter.

Trouble Sleeping eller fatique

Ubehandlet depresjon kan føre til både problemer med å sove, eller søvnløshet og tretthet. Selv om problemer med å sove kan føre til tretthet, kan disse to symptomene også vises uavhengig av hverandre.

Føler Verdiløs eller Håpløst

Føler verdiløs eller håpløs er to flere tegn på depresjon. Følelser av håpløshet kan også være ledsaget av en følelse av hjelpeløshet, noe som kan resultere i et tap av interesse for vanlige aktiviteter.

Betydelig Weight Change

Denne endringen i vekt kan enten være vektøkning eller vekttap. Ofte blir endringer i vekt som utløses av en av de andre symptomer, slik som ikke spiser på grunn av en håpløs følelse eller å stole på mat for humør havet.

Konsentrasjonsvansker

Dette kan være ledsaget av hukommelsesproblemer og vanskelighets beslutninger og interferens med normal kognitiv evne.

Tap av interesse i favorittaktiviteter

Dette kan inkludere en nedgang i seksuell interesse eller spise og kan forstyrre relasjoner. Tap av interesse i å spise kan forårsake en annen klassisk symptom på depresjon, vekttap.

Hvor får du hjelp

Folk opplever noen av disse symptomene bør søke hjelp. Vanlige første trinn omfatter en primær omsorg lege eller et fellesskap mental helse anlegget. Selv om det er mange måter å behandle depresjon, vanlige metoder omfatter veiledning eller antidepressive medikamenter som øker mengden av serotonin i hjernen, som motvirker en kjemisk ubalanse som kan utløse klinisk depresjon.

Klassiske tegn på overgangsalder

Menopause er den uunngåelige tilstand der en kvinne (vanligvis mellom 45 og 55) opplever endringer som påvirker hennes østrogen og progesteron. Sluttresultatet er manglende evne til å bli gravid, fordi eggstokkene blir ikke-fungerende. Symptomene som oppstår med overgangsalderen er ofte oppleves, selv om intensiteten av slike symptomer vil variere fra kvinne til kvinne.

Infeksjoner

Menopausale kvinner kan merke en økning i vaginal infeksjoner, som for eksempel gjær infeksjoner. Når antallet av Candida albicans (en fungal organisme) øker i vagina, oppstår det en ubalanse - noe som resulterer i en gjærinfeksjon. Disse infeksjonene kan være smertefullt og irriterende, men er lett behandles med over-the-counter produkter eller medisiner foreskrevet av lege.

Mood Swings

Humørsvingninger, inkludert depresjon, angst og irritabilitet, er et klassisk symptom på overgangsalder. På grunn av de mange hormonelle endringene som skjer i en kvinnes kropp, er det vanlig for henne å ha disse humørsvingninger - spesielt når østrogenhormonet i kroppen dips. Vanlige symptomer på depresjon inkluderer: mangel på energi, vektendring, apati, endringer i søvnmønster og selvmordstanker. Dersom depresjon blir alvorlig er det viktig å snakke med en lege, som medisiner kan være et effektivt alternativ for behandling.

Hetetokter

Hetetokter er en annen klassisk tegn på overgangsalder. Dette symptomet er karakterisert ved en plutselig stigning i kroppstemperatur, noe som resulterer i svette og ubehag. De blinker av varme kan også bli innledet av frysninger. Hetetokter kan vare i cirka fire år, som begynner så tidlig som to år før menopause. De fleste kvinner gjør justeringer for å håndtere hetetokter, som å bruke klær som er lagdelt og kan enkelt fjernes.

Søvnløshet

På grunn av de hormonelle endringene som skjer i overgangsalderen, kan søvnløshet forekomme. Insomnia er en tilstand preget av vanskeligheter med å falle eller forbli sovende. Selv om medisiner kan være foreskrevet for mer alvorlige tilfeller, vil mange kvinner velger å gjøre endringer for å hjelpe til med søvn. Redusere koffein forbruk og beroligende rutiner som kvelds bad kan være fordelaktig.

Vaginal Tørrhet

Mangel på østrogen kan forårsake vaginal tørrhet. For å lindre symptomene, bør en østrogen basert krem ​​påføres. Andre alternativer inkluderer smøremidler (som kan fukte området i flere timer). Ved hjelp av pulver og parfymerte produkter for hygiene er ikke anbefalt for kvinner i overgangsalderen på grunn av økt tørrhet i skjeden og muligheten for infeksjoner.

Hvordan gjenkjenne tegn på depresjon i din preteen

Hvordan gjenkjenne tegn på depresjon i din preteen


Depresjon er mer vanlig i preteens enn mange er klar over. Symptomene kan ligne de man ser hos deprimerte voksne, men noen symptomer kan variere. Atferdsproblemer er vanlig. Ikke alle preteens som lider av depresjon vil demonstrere alle mulige symptomer. Preteens og tenåringer som viser tegn til klinisk depresjon, som er annerledes enn bare følelsen nedfor for noen få dager, bør få profesjonell hjelp. Se etter følgende tegn på depresjon, og legg merke til noen tegn som varer mer enn noen få dager.

Bruksanvisning

•  Vær oppmerksom på endringer i din preteen sin søvnvaner. Enten sover mer enn vanlig eller sover mindre enn vanlig kan tyde på depresjon.

Legg merke til noen endringer i preteen spisevaner. Å spise mer enn vanlig eller spiser mindre enn vanlig kan tyde på depresjon. Uforklarlig vekttap eller vektøkning kan også indikere depresjon.

Merk fysiske plager, som hodepine og magesmerter, som ikke synes å ha fysiske årsaker og ikke responderer på behandling.

ta hensyn til om din preteen begynner å trekke seg fra venner og ikke lenger virker interessert i aktiviteter han brukte til å nyte.

Note økt irritabilitet eller sinne i preteen, samt økt tristhet eller håpløshet og økt gråt eller andre vokale utbrudd. Legg også merke økt følsomhet for oppfattet kritikk eller avvisning.

Se etter tegn på at din preteen er å ha problemer med å konsentrere seg, for eksempel en nedgang i karakterer på skolen eller problemer med å se en hel film eller leser en alderstilpasset bok. Han kan også ha problemer med å følge en samtale.

Spør preteen hvis han føler seg deprimert og i så fall, spør om han har tenkt på å skade seg selv eller drepe seg selv. Spør vil ikke gi ham ideen eller oppmuntre ham til å gjøre det hvis han ikke allerede har tenkt på det, men det vil gi ham en åpning for å diskutere sine følelser.

Hint

  • Hvis du trenger å få profesjonell hjelp for din preteen, se etter en rådgiver eller psykiater som har erfaring med å jobbe med barn i denne aldersgruppen. Behandling preteens skiller seg fra behandling av eldre tenåringer og voksne, så det er viktig å velge riktig helsepersonell.
  • Hvis dine preteen snakker om selvmord eller død, søke profesjonell hjelp umiddelbart. Ifølge Medisin Net, 50.000 tenåringer forsøke selvmord hvert år, og 5000 av dem dør. Aldri anta et barn er bare truer selvmord for å få oppmerksomhet. Hvis barnet ditt har en rådgiver eller psykiater, kaller ham eller henne, men du kan også gå til noen legevakten for øyeblikkelig hjelp eller bare ringe 911.

Tester og tegn på depresjon

Alle har de øyeblikkene der de føler seg trist. Likevel, disse øyeblikkene er flyktig. Vanligvis tar vi varsel og snapper ut av våre funks. Noen ganger utvikler sorgen til noe mer: depresjon.

Gloomy Outlook

Personer med deprimerte har en tendens til å utvikle en kjedelig syn på livet, følelsen håpløs om nåtid og fremtid. De mister interesse eller glede i å gjøre aktiviteter de tidligere følte var hyggelig.

Søvnproblemer

De utvikler også søvnproblemer. Insomnia er ett symptom. På den andre enden av spekteret, noen mennesker med depresjon forsov.

Fatigue

Et annet tegn på depresjon er ekstrem trøtthet. Mer enn normal tretthet, selv normale aktiviteter slår vanskelig, tar en enorm mengde energi.

Andre fysiske symptomer

Hodepine, magesmerter og kramper er andre fysiske symptomer på depresjon. Disse smerter ikke lette med behandlingen og ikke har andre årsaker.

Rutinemessige tester

Din lege kan utføre en fysisk eksamen, sjekke vekt og utføre standard tester som måler blodtrykk og hjertefrekvens. Laboratorietester kan også utføres for å sjekke blodceller og måle mengden av alkohol eller narkotika i systemet.

Psykologiske tester

Din lege kan stille en rekke spørsmål knyttet til humøret ditt. Han vil spørre om familiens historie. Så han vil diskutere dine depresjon symptomer. Andre spørsmål vil være om historien til narkotikabruk eller historie for selvmordstanker.

Advarsel tegn på depresjon

Depresjon er en samlebetegnelse som brukes til å dekke et spekter av stemningslidelser som primært preget av alvorlige eller langvarige følelser av å være nede. Depresjon kan være en svært alvorlig tilstand med risiko for selvmord, men det er en rekke faresignaler.

Sosial tilbaketrekning

Ett tegn på depresjon er tilbaketrekning fra venner, familie og sosiale aktiviteter som tidligere var av interesse.

Kognitive problemer

Kognitive problemer, som for eksempel problemer med konsentrasjon, hukommelse og beslutninger kan være tegn på depresjon.

Søvnproblemer

Søvnproblemer som insomni (en manglende evne til å sove riktig) eller hypersomni (sover for mye) er et annet tegn på depresjon.

Emosjonelle problemer

I tillegg til følelsen ned, depresjon kan være ledsaget av følelser av verdiløshet, irritabilitet og håpløshet.

Fysiske tegn

Noen fysiske tegn på depresjon inkluderer vekt svingninger (overflødig vekt gevinst eller tap), hodepine, fordøyelsesproblemer og ryggsmerter uten annen forklaring.

Suicidal Behavior

Depresjon er ofte ledsaget av enten selvmordstanker eller selvmordsforsøk.

Danger Tegn på depresjon

Danger Tegn på depresjon


Hvis du er trist og har symptomer som gjør det vanskelig å få opp, og så går du kanskje har å gjøre med depresjon. Depresjon er en sykdom som rammer millioner av mennesker, og kan være ødeleggende hvis den ikke behandles. Erkjennelsen faresignalene på depresjon kan hjelpe deg å vite hva du skal se etter og når det er på tide å få hjelp.

Mood Fare Signal

Depresjon er en psykisk helse lidelse som er identifisert av flere store fare tegn eller symptomer. En trist eller "deprimert" stemning som varer i mer enn to uker, og forstyrrer din evne til å fungere er en stor fare tegn. Denne typen tristhet blir ofte beskrevet som ødeleggende, og kan gjøre at du føler at du ønsker å bo i sengen. Hos barn og unge kan depresjon presentere seg som sinne eller en irritabel stemning i stedet for tristhet.

Fysiske faresignaler

Depresjon kan ofte føre til fysiske symptomer som tretthet, hodepine, magesmerter og kvalme. En all-over kroppen verke kan også la deg følelsen fysisk syk. Mange ganger tretthet forbundet med depresjon kan gjøre det vanskelig å få opp og gå på jobb eller sosialisere. En deprimert person kan være lurt å holde sengen i flere timer eller dager, og kan sove mye mer enn normalt. Appetitt kan reduseres og en person kan legge merke til betydelig vekttap.

Behavioral Fare Signal

Depresjon kan føre til merkbare forskjeller i atferd. Fordi depresjon kan føre til redusert glede i aktiviteter, mange mennesker slutte å gjøre ting de en gang likte å gjøre. Å gi opp hobbyer, hoppe arbeid og klasser, og isolere fra venner og familie er alle faresignalene. Depresjon kan føre til en forstyrrelse i søvn, så en deprimert person kan ha problemer med å sove eller synes å sove hele tiden. En generell følelse av å bli "bremset ned" kan også være opplagt til familie og venner, som depresjon kan føre til en nedgang i aktiviteten.

Emosjonelle faresignaler

Depresjon kan føre til en nedgang i selvtillit. En person kan føle seg verdiløs og håpløs, ikke lenger verdifull. Han eller hun kan føle mye skyld eller som en byrde på andre. Konsentrasjonsvansker og ta beslutninger kan også være tegn på depresjon. Deprimerte personer kan føle seg "nummen" og lurer på om de fortsatt har evnen til å bry seg om noe.

Høy Risk faresignaler

På sitt verste, depresjon kan føre til tanker om selvmord, eller til og selvmordsforsøk. Deltagelse i høyrisikoatferd som bruk av narkotika, gambling og seksuell promiskuitet har også vært knyttet til depresjon. Hvis disse høyrisikoatferd oppstår, eller det er tanker å skade seg selv eller noen andre, er det viktig å søke profesjonell hjelp umiddelbart.

Hvordan å gjenkjenne tegn på depresjon i en Teen jente

Her er en skremmende statistikk: Centers for Disease Control and Prevention indikerer at selvmord er den tredje største dødsårsaken blant tenåringer i alderen 15 til 24. For alderen 10 til 14, det er den fjerde største dødsårsaken. Depresjon i løpet av disse årene kan være forårsaket av familien dysfunksjon, manglende evne til å få kontakt med venner og kolleger, og selv mobbing. Tenåringsjenter er spesielt utsatt for depresjon, fordi de er avhengige av venner for å gi dem en følelse av egenverd. Her er hvordan du kan oppdage tegn på depresjon i en tenåringsjente.

Bruksanvisning

Hvordan du skal se etter depresjonen

•  En plutselig endring humør er en av de første tegn på at noe kan være galt i en jentes liv. Noen som en gang var en sprudlende, utadvendt tenåring kan nå være kort lunte og sint. Noen jenter viser depresjon ved å trekke inn i seg selv og isolere.

Jenter er mye mer avhengige av en sirkel av venner til å gi støtte og en følelse av egenverd. En tenåring som er deprimert kan bruke mindre tid med sine venner eller tilbringe tid med bare én eller to andre personer. Hvis hun bruker mindre tid på telefonen, sende SMS eller e-post, kan disse også være tegn på et underliggende problem.

En rapport fra National Alliance for psykisk syke, viser at 90 prosent av personer med spiseforstyrrelser er kvinner i alderen 12 og 25. Spiseforstyrrelser ofte vokser fra følelser av depresjon. Jenter har en tendens til å knytte sin følelse av verdi til sitt utseende. Tegn foreldre kan se etter inkludere målbare vekttap eller vektøkning, og også hvis de føler tenår begrenser deres diett eller gjemmer maten i deres soverommet til binge og purge.

De fleste mennesker som selv såret er jenter, og anslagsvis 70 prosent av tenåringene som kuttet seg selv er kvinne. Selvskading inkluderer treffer seg selv, trekke ut håret, brenning eller bevisst forårsaker smerter i en rekke måter. Eksperter sier at selvskading er en måte for en person å lindre sine smerter. Self-injurers også skade seg selv som en form for straff. Tegn inkluderer uforklarlige riper og kutt. Nylig bandasjert sår kan indikere en tenåring har brent seg eller plukke på huden hennes.

Hvis en tenåring har nådd et poeng av å ikke tro livet er verdt å leve, kan du høre ting som "Hva er vitsen?" eller til og med vitser om selvmord, "jeg suger, jeg skal bare drepe meg selv." Dette er kommentarer verdt å ta på alvor. Også, hvis de tenker på selvmord, kan de glamorisere folk som har begått selvmord (enten med vilje eller ved et uhell) som Heath Ledger og Kurt Cobain, eller lytte til musikk som glamorizes død, døende og smerte.

Hvis en tenåring viser noen av disse symptomene for to sammenhengende uker eller lenger, er det viktig å snakke om depresjon med dem eller tilby å ta dem til en rådgiver.
Tenåringer som kuttet seg selv kan være herre over bedrag. Hvis du ser mer enn to eller tre mistenkelige kutt eller finne dråper blod på badet på mer enn én anledning, spørre sin barnelege eller lege for å finne årsaken til skadene.

Hint

  • Noen av disse symptomene kan være tegn på hormonelle endringer og pubertet. Det er ikke uvanlig at tenåringer plutselig å endre sine opptredener (dvs. Tomboy til goth) i løpet av disse årene. I denne alderen, vil tenåringer ønsker selvsagt å utvikle sin egen identitet og ikke være så åpen for en foreldrenes undersøkende spørsmål som de var i år tidligere.

Hvordan å gjenkjenne tegn på depresjon hos menn

Hvordan å gjenkjenne tegn på depresjon hos menn


Det kan være noe vanskelig å gjenkjenne tegn på depresjon hos menn. Menn er vanligvis oppfattes å være mindre verbal med følelser og mindre villig til å diskutere følelser med andre. Menn kan også være mindre klar av subjektive følelser av depresjon. Det finnes måter å kjenne igjen når menn er deprimerte som skiller seg litt fra hvordan depresjon er uttrykt i gjennomsnitt.

Bruksanvisning

Hvordan gjenkjenne depresjon hos menn

•  Vær oppmerksom på eventuelle endringer i humør. Du kan legge merke til at en mann i livet ditt virker mer stille enn vanlig, trist eller ned. Vær oppmerksom på at menn som er deprimerte kan demonstrere økt irritabilitet heller enn de mer åpenbare tegn som kronisk tristhet.

Legge merke til endringer i energinivå, motivasjon eller aktiviteter av interesse kan anelse en kjær overfor tegn på depresjon hos menn. Tap av interesse eller glede i seksuell aktivitet er en spesielt identifiserbare tegn på depresjon hos menn.

Observer sove og matvaner. Hvis vesentlige endringer er identifisert, slik som dårlig søvn eller spise mindre enn normalt, kan de signalisere et problem med depresjon.

Hør for følelsen av verdiløshet, skyld eller å ha en oppfatning av at han ikke kan gjøre noe riktig. Dette er vanligvis hvordan menn uttrykker problemer med selvfølelse og er grunn til bekymring for depresjon.

erkjenner behovet for intervensjon kan oppstå hvis en mann er fortært med tanker om døden, døende eller har gjort suicidale uttalelser. Dette skaper et behov for umiddelbar vurdering av en profesjonell for sikkerhet som menn er på et høyere risiko for selvmord enn kvinner.

Tegn på depresjon under svangerskapet

Graviditet er ofte fremstilt i media som joyous tid, og det er sikkert for mange kvinner. Men realiteten er at mens graviditet setter fysiske krav på kroppen, for mange kvinner opplevelsen kan bli problema mentalt også. Ifølge March of Dimes, 10 og 20 prosent av gravide kvinner viser tegn til alvorlig depresjon. Og for kvinner som har vist depressive symptomer før, oddsen er enda større. Men behandling er tilgjengelig, ofte uten bruk av medikamenter som kunne kompromittere graviditet. Nøkkelen er å vite tegn og symptomer på depresjon og søker evaluering og mulig behandling tidlig.

Time Frame

Endringer i hormoner under svangerskapet kan sikkert bidra til dager når en kvinne kan føle seg litt blå. Vanligvis de dagene passere, imidlertid, og hennes humør vil lyse. Men hvis en gravid kvinne viser symptomer på depresjon i to uker på rad, bør hun undersøkes for depresjon og begynner å snakke med sin lege om behandling - selv om det er samtaleterapi med en psykolog eller psykisk helse rådgiveren.

Mangel på interesse

Den mest åpenbare tegn på depresjon er følelsen lav, men det er tilstedeværelsen av andre symptomer som trolig signaliserer alvorlig depresjon. Mangel på interesse for aktiviteter som du tidligere likte er en spesielt avslørende tegn. Disse aktivitetene kan omfatte sosialt samvær med venner, hobbyer, shopping, se filmer, lese, etc. Hvis du er klar over at du ikke lenger har en interesse i disse tingene, eller du merker denne endringen i en gravid kvinne, det er på tide å takle situasjonen.

Skyld

Skyldfølelse, spesielt for noen merkbar grunn, er vanlige tegn på depresjon. Det kan være nyttig å snakke med andre kvinner som enten er gravide eller som har vært gravid, for å forstå at slike følelser er vanlig.

Søvn og appetitt endringer

Problemer med å sove eller sove mer enn normalt er typiske tegn på depresjon, men hos gravide kvinner, er slike endringer forventet, uavhengig av mental helse. Men de er fortsatt verdt å se, spesielt hvis du har problemer med å sove etter grunner ikke er relatert til å finne en komfortabel stilling liggende. Likeledes, appetitt endringer er normalt under svangerskapet; matvarer du en gang elsket kan virke tiltalende og vice versa. Likevel er det verdt å merke seg hvis du har merkbare endringer i matvaner sammen med andre depressive symptomer.

Tanker om selvmord

Hvis du opplever noen følelser av håpløshet eller tanker om selvmord (eller for å skade babyen), bør du søke hjelp umiddelbart. Dele dine følelser, gode og dårlige, med partneren din kan hjelpe, så vel som å holde legen informert om ikke bare endringer i din fysiske helse (energinivå, smerte, etc.), men i din mentale helse, også. Mens det er ikke uvanlig å ha følelser av håpløshet, er det avgjørende for din helse og for barnet å huske at disse følelsene kan passere og bli erstattet med de mer gledelige gevinsten av morskap.

Usunn atferd

Ubehandlet depresjon kan være farlig for mor og det ufødte barnet, fordi tilstanden er ofte ledsaget av dårlige valg i ernæring og ved usunn atferd som alkohol og narkotikamisbruk, ifølge den amerikanske Graviditet Association (APA). Slik atferd kan føre til for tidlig fødsel, lav fødselsvekt og utviklingsmessige problemer. Ubehandlet depresjon under svangerskapet kan også bære over når babyen er født, en tid da følelser av depresjon og angst kan være enda mer konsentrert og helsen til mor og barn er spesielt sårbare.

Adressering Symptomer

Hvis du eller noen du kjenner viser depressive symptomer under graviditeten, bør første steg være en samtale om disse følelsene med henne helsepersonell. Han kan da anbefale en handlingsplan, kanskje starter med en støttegruppe, samtaleterapi, medisiner, lysterapi eller en annen tilnærming. Det er veldig viktig, men at du rådfører deg med legen din om medisiner, kosttilskudd eller noen behandling som kunne påvirke negativt helsen til deg og babyen.

Tegn på depresjon i tenåringer

Tenårene kan være tøft for noen unge mennesker. De går gjennom noen store fysiske, følelsesmessige, psykologiske og sosiale endringer i løpet av denne tiden. Ansvaret for oppvekst kan føre til at noen følelsesmessige problemer for tenåringer.

Betydning

Ifølge Mental Health America, nyere undersøkelser viser at så mange som én av fem tenåringer lider av klinisk depresjon. Teen depresjon kan være vanskelig å diagnostisere fordi vi forventer tenåringer til å være litt opprørsk og humørsyk.

Årsaker til depresjon

Depresjon kan være forårsaket av flere faktorer. Disse faktorene kan inkludere foreldrene skilles, tap av en kjær, sosiale spørsmål, flytte, endre skoler, genetikk og noen medisinske tilstander.

Tegn på depresjon

Depresjon kan ha mange forskjellige symptomer. Tegnene kan omfatte tristhet, håpløshet, ingen entusiasme, sinne, ingen energi, rastløshet, uro, mangel på motivasjon, lav selvfølelse, endringer i spise- og søvnvaner, tilbaketrekning fra venner, ingen interesse i normale aktiviteter og dårlige skoleprestasjoner. Hvis disse symptomene varer mer enn to uker, kan det være en indikasjon på depresjon.

Effekter

Depresjon kan føre til en tenåring til å handle ut på flere måter. Han kan bli suicidal, utviser hensynsløs atferd, løpe vekk, begynner å misbruke narkotika eller alkohol eller bli voldelig.

Behandling

Det finnes medisiner som kan hjelpe tenåringer som lider av depresjon. Antidepressiva kan føre tenåringer å ha selvmordstanker og må gis med tett oppfølging av lege.

Support

Deprimerte tenåringer trenger støtte fra familie og venner. Vel vitende om at de har noen å snakke med som vil lytte uten å dømme dem kan være nyttig.

Tegn på depresjon i en 6-åring

Tegn på depresjon i en 6-åring


Depresjon er ofte forbundet med voksne, men sannheten er at barn kan også lider av depresjon. Ifølge Oregon Counseling, ett av 10 barn lider av depresjon, men det er en lavere rate av depresjon hos barn i alderen 1 til 6. Depresjon hos barn ikke ble tatt på alvor før de siste to tiårene, ifølge National Institute of Mental Health , og det er ofte vanskelig å si om et barn lider av depresjon eller går gjennom en naturlig fase. Et besøk til barnelege anbefales hvis du tror at din 6-åringen kan være lider av depresjon.

Fysiske symptomer

Veldig små barn mangler evnen til å kommunisere sine følelser helt. I stedet vil de ofte viser tegn på depresjon gjennom fysiske symptomer. Alvorlig hodepine, vekttap, vektøkning, tap av energi, tretthet og fysiske plager som ikke går bort med behandling kan alle være tegn på depresjon.

Atferds Symptomer

Tegn på depresjon i en 6-åring blir ofte tolket som atferdsproblemer på grunn av frustrasjon over at barnet gjennomgår. En 6-år gammelt barn kan ha hyppige utbrudd eller utstillings tap av interesse, sosial trekke seg tilbake, et temperament, forverring og endring i søvnmønster.

Emosjonelle symptomer

Når en 6-år gammelt barn opplever depresjon, skiltene ofte manifestere seg som følelsesmessige endringer. Noen barn kan lide med vedvarende ulykkelighet. Andre gråte, noen ganger med utbrudd som varer mesteparten av dagen. Andre følelsesmessige symptomer kan inkludere følelser av håpløshet eller skyld, tanker om selvmord, trang, å trekke seg fra andre, tap av interesse, negative utsagn som "jeg er dum," svekket tenkning, nedsatt konsentrasjon og selvdestruktiv atferd.

Sosiale Symptomer

En deprimert barn kan presentere tegn til sosiale endringer. Din 6-åringen kan nekte å slutte å spille med venner eller erfaring gjentatte avvisning av andre barn, endringer i skoleprestasjoner, redusert evne til fungering i løpet hendelser på hjemme, på skolen eller med andre hobbyer, disinterest i felles aktiviteter eller nedleggelse kommunikasjon.

Test for tegn på depresjon hos eldre

Ifølge Bestander Reference Bureau, selvmordstallene er høyest blant menn 65 år og eldre, som utgjør 16% av alle selvmord dødsfall. Statistikk som disse forsterke viktigheten av å ha effektive måter å diagnostisere og behandle depresjon blant eldre.

Følelsesmessige årsaker

Eldre depresjon kan være forårsaket av en rekke årsaker som er unike de senere i livet. Disse inkluderer, men er ikke begrenset til, familieproblemer, langvarig eller tilbakevendende sykdom, tap av mobilitet, tapet av en kjær, mental svekkelse og tap av selvstendighet.

Fysiske årsaker

Depresjon kan også bli brakt videre av flere sykdommer som er vanlige blant eldre. I andre tilfeller kan behandling for en sykdom har en depresjon som en bivirkning.

Fysisk eksamen

For å screene for tegn på depresjon, kan en lege utføre en fysisk eksamen og ta blodprøver for ting som skjoldbruskkjertelen, lever og nyreproblemer. Disse testene vil avgjøre om en fysisk tilstand som kan forårsake depresjon.

Mental Health Screening

Legen kan også ringe for en mental helse-screening. To vanlige de er på Beck Depression Inventory og Center for epidemiologiske studier Depression Scale. Disse evalueringene vil bidra til å bestemme hva slags behandling vil være mest effektive.

Forebygging / løsning

Uheldigvis er depresjon blant eldre oftest kronisk og vanskelig å behandle. Kanskje den beste løsningen er å ta forebyggende tiltak ved å søke en sterk sosial støtte system for eldre mennesker du elsker.

Hvordan du skal se etter tegn på depresjon

Depresjon er en vanlig psykisk helse lidelse. Det kan oppstå på grunn av en traumatisk hendelse, for eksempel tap av en jobb eller død av et familiemedlem. Depresjon kan også være forårsaket av en medisinsk tilstand eller kan være en sideeffekt av visse medikamenter. Hormonelle endringer under svangerskapet kan også føre til depresjon. I noen tilfeller er årsaken til depresjon ikke kjent. Hvis noen du bryr deg om lider av depresjon, kan ulike behandlinger hjelpe. Imidlertid er det første skrittet i å få hjelp gjenkjenne tegn på depresjon.

Bruksanvisning

Se for åpenbare tegn. Personer som lider av depresjon kan oppleve hyppige perioder med gråt eller trist. Fysiske tegn kan også forekomme hos noen mennesker, som for eksempel mangel på energi og søvnproblemer. Ta hensyn til hyppige klager på hodepine eller mageproblemer.

Legg merke til en svingning i vekt. Mangel på matlyst kan forekomme hos noen mennesker som lider av depresjon, som fører til utilsiktet vekttap. Det motsatte kan også skje hos noen mennesker, med overspising et resultat av sin depresjon. Ifølge University of California i San Francisco, en utilsiktet vektendring på mer enn 5 prosent i løpet av en måned kan være et tegn på depresjon.

Lytt til hva en person sier. Uttalelser som uttrykker følelser av ubrukelighet eller verdiløshet kan være tegn på depresjon. Skyldfølelse er også et vanlig tegn på depresjon. Noen mennesker med depresjon klandre seg selv for deres tilstand, noe som kan føre til skyldfølelse.

Spot et tap av interesse for aktiviteter, som for eksempel skole og arbeid. Personer som er deprimerte kan heller ikke ønsker å delta i aktiviteter som de en gang likte, for eksempel sport, hobbyer og tilbringe tid med venner. Ta hensyn til hyppige unnskyldninger for å unngå aktiviteter.

Legg merke til at, i noen grad, kan tegn på depresjon hos menn være lik de hos kvinner. Men det kan også være forskjellige tegn i noen menn. For eksempel, i henhold til University of Washington Hall Health Primary Care Center, menn som er deprimerte er mer sannsynlig å engasjere seg i risikofylt atferd, som for eksempel hensynsløs kjøring og bruk av narkotika. Andre tegn i menn inkluderer å unngå kjære og lett å bli sint eller voldelig.

Oppdage tegn på depresjon hos barn, som kan inkludere hyppig gråt, fysiske symptomer som fordøyelsesproblemer, og irritabilitet. Barn kan også oppleve en nedgang i karakterer på skolen. Ifølge University of Michigan Depresjon Center, kan noen symptomer hos barn varierer i henhold til barnets utviklingsstadiet.

Hint

  • Vær oppmerksom på eventuelle uttalelser den lidende kan gjøre om selvmord eller tanker om døden. Eventuelle kommentarer vedrørende selvmord bør tas på alvor. Få profesjonell hjelp umiddelbart. Ring National Suicide Prevention Lifeline for å få hjelp på (800) 273-TALK.

Tidlig advarsel tegn på depresjon

Depresjon er en vanlig psykisk lidelse. Ifølge Diagnostic and Statistical Manual, fjerde utgave (DSM-IV), er gjennomsnittlig debutalder på midten av 20-årene. Dessuten er det diagnostisert oftere hos kvinner enn menn.

Uttak

Deprimerte individer har en tendens til å trekke seg fra å delta i aktiviteter. De kan miste interessen for å gjøre ting eller unngå å være rundt andre.

Mangel på energi

Fatigue er et vanlig symptom på depresjon. Selv om deprimerte individer uttrykker interesse for å gjøre noe, kan de ikke har energi til å delta.

Endringer i Appetite

Over-spising og redusert spising er begge tegn på depresjon. Noen deprimerte personer kan finne at å spise mer gjør dem føler seg bedre. Likevel, mens andre kan oppleve at de har ingen matlyst i det hele tatt.

Endringer i Sleeping

Sleeping ofte eller for lengre perioder enn vanlig er typisk blant folk som er deprimerte. Vanskeligheter med å sovne eller forbli sovende kan også være symptomatisk for depresjon.

Tristhet

Følelsen ned eller lav for en betydelig periode er karakteristisk for depresjon. Følelser av sorg og håpløshet ofte følger en negativ stemning.

Kliniske tegn på depresjon hos tenåringsjenter

Kliniske tegn på depresjon hos tenåringsjenter


I en alder av 15, er en jente dobbelt så sannsynlig som en gutt til å oppleve en stor episode av depresjon, ifølge National Institute of Mental Health. På grunn av utbredelsen av depresjon blant kvinnelige tenåringer, foreldre, lærere og andre voksne må forstå de vanligste kliniske tegn på depresjon hos tenåringsjenter.

Kosttilskudd endringer

En vanlig klinisk tegn på depresjon hos tenåringsjenter er en endring i appetitt. Kosttilskudd endring vanligvis presenterer som et tap av appetitt. Endringen assosiert med spisemønstre kan være vanskelig å oppdage i utgangspunktet, men blitt mer markert over tid, ifølge Gary Nelson skriver i "A Relentless Hope:. Surviving the Storm of Teen depresjon"

Søvnproblemer

Tenåringsjenter opplever betydelige søvnforstyrrelser når deprimert. Som tilfellet er med voksne, tenåringsjenter synes det er vanskelig å falle eller forbli sovende. Men tenåringer har også en tendens til å oppleve mareritt når deprimert i tillegg, i henhold til "Overcoming Teen depresjon: En guide for foreldre" av Miriam Kaufman.

Sosial isolasjon

I liste de kliniske tegn på depresjon hos tenåringsjenter, er sosial isolasjon vanlig. Tenåringsjenter begynne å begrense kontakten med sine jevnaldrende og unngå hendelser og funksjoner som de en gang likte.

Memory Loss

The National Institute of Mental Health aner hukommelsestap som et klinisk tegn på depresjon hos tenåringsjenter. Hukommelsestap ofte er relatert til et fall i karakterer og prestasjoner i skolen.

Hygiene Change

En klinisk tegn på depresjon hos tenåringsjenter er en nedgang i hygiene. Med andre ord, en tenåring jente plaget med depresjon sluttet å stelle og ta vare på seg selv på den måten som hun var vant.

Selvmordstanker

Ungjenter demonstrere selvmordstanker på en høyere prosentandel enn tilfellet er med sine mannlige kolleger, ifølge National Institute of Health. Suicidale tanker - ikke alltid verbalt uttrykt - representerer enda en av de kliniske tegn på depresjon hos tenåringsjenter.

Selv Mutilation

En klinisk tegn på depresjon hos tenåringsjenter sjelden sett hos gutter i samme alder er selv lemlestelse. Noen jenter som lider av depresjon er tilbøyelige til å kutte eller skjære i sitt kjøtt. Disse jentene opplever en midlertidig følelse av lettelse fra angst forbundet med depresjon på grunn av den fysiske smerten av skjæringen.

Hvordan å identifisere tegn på depresjon

Alle opplever gode og dårlige tider i livet. Hvis du befinner deg følelsen ned for et par uker eller mer og youâ € ™ re å ha en hard tid å fungere i det daglige liv, kan du bli lider av depresjon. Det er tegn på at du kan se etter for å finne ut om du kan være deprimert. Depresjon er en psykisk lidelse. Sykdommer kan behandles!

Bruksanvisning

•  Vær oppmerksom på eventuelle endringer i vekt eller appetitt. Noen mennesker med depresjon mister appetitten og også gå ned i vekt, mens andre kan ha en økt appetitt og legge på seg. Hvis du merker noen endringer i kroppsvekt eller appetitt ledsaget av din vedvarende trist stemning, kan dette være et tegn på depresjon.

Ta varsel hvis youâ € ™ re miste interesse for aktiviteter du en gang likte. Mange mennesker som lider av depresjon opplever at de mister interessen for hobbyer, venner, familie og andre ting som likte å gjøre. Kanskje du føler deg som om du ikke lenger har styrke til å gjøre disse tingene, eller du bare dona € ™ t bryr seg om dem lenger.

Identifisere eventuelle følelser av håpløshet, tristhet, å være sliten hele tiden, rastløshet, skyld, verdiløshet, noen muskelsmerter eller smerter, føler seg bekymret, eller gråter uten en klar årsak. Hvis du opplever noen av disse symptomene for et par uker eller mer, og de ser ut til å bli verre, bør du se en profesjonell til å søke behandling.

Ta opp eventuelle endringer i søvnmønster som sover for mye eller ikke være i stand til å sove i det hele tatt. Depresjon kan være årsaken til disse endringene i søvnmønsteret.

Tips noen hvis youâ € ™ re å ha selvmordstanker. Depresjon kan føre til selvmordstanker og følelser. Hvis youâ € ™ re å ha tanker om selvmord, må du søke hjelp umiddelbart.

Få en reality check på avlat. Misbruker narkotika eller alkohol eller delta i promiskuøs seksuell atferd kan være et tegn på depresjon. Noen slår til narkotika, alkohol eller sex for å prøve å dempe smerten de føler. Disse atferd kan gjøre problemet verre ved å lede til avhengighet eller død. Hvis youâ € ™ re avhengig av noen av disse tingene i et forsøk på å takle din depresjon, erkjenner at dette problemet ikke vil hjelpe deg og søke profesjonell hjelp umiddelbart.

Tips og advarsler

  • Vet at depresjon er en sykdom, og det er ingen grunn til å være flau om søker behandling. Det er mennesker som kan hjelpe deg.

Kliniske tegn på depresjon

Kliniske tegn på depresjon


Klinisk depresjon er en psykisk lidelse som rammer 15 millioner amerikanere hvert år. Selv om alle har perioder med tristhet eller følelsen ned, de som er klinisk deprimert har perioder med depresjon som varer konsekvent i minst to uker av gangen.

Når en person er klinisk deprimert, utviser de spesielle tegn og symptomer som tyder på at de har denne tilstanden. En mental tilstand eksamen kan gis for å avgjøre om en person er klinisk deprimert.

Definisjon

Klinisk depresjon er en psykisk helsetilstand som omfatter de som har det med en lav stemning som trenger profesjonell behandling for å lindre. Som følge av denne lave humør, er den enkelte hele livet ugunstig påvirket til omfanget av potensielle ekstreme vanskeligheter og selv uførhet. Disse effektene er ikke en normal del av menneskelig utvikling eller kultur, og påvirke den enkelte følelsesmessig, mentalt og fysisk.

Hvem kan diagnostisere klinisk depresjon

En person som kan være klinisk deprimert er undersøkt av helsepersonell som er opplært til å diagnostisere klinisk depresjon. Denne helsepersonell har tilgang til en mental tilstand eksamen som evaluerer den enkeltes nåværende mentale status. Selv de som er klinisk deprimert er individer og kan oppleve depresjon på ulike måter, det er generelle symptomer som har en tendens til å eksistere i alle tilfeller. Utdannede helsepersonell er kvalifisert for å lete etter disse skiltene, og er også opplevd i pinpointing variasjoner i symptomer. Slike helsepersonell inkluderer allmennleger, kliniske sosionomer, psykologer og psykiatere.
Allmennleger ofte tjene som et individs og familiens fastlege. De er opplært i behandling og forebygging av en rekke forhold, og i helseopplysning. De er kjent med deres pasientens historie og omstendigheter, og er i stand til å diagnostisere og gi noen behandling for klinisk depresjon. I tillegg til å utføre en mental status eksamen, kan de også utføre nødvendige fysiske eksamener og foreskrive medisiner.
Kliniske sosionomer er sosialarbeidere som har en avansert grad i sosialt arbeid, har blitt opplært til å arbeide i en klinisk setting, og har betydelig erfaring som gir mental helse behandling. Deres jobb er å forebygge, diagnostisere og behandle mentale, emosjonelle og atferdsforstyrrelser.
Det finnes flere typer psykologer; Men de alle først og fremst studere menneskesinnet og menneskelig atferd. Kliniske psykologer gi psykisk helsehjelp til enkeltpersoner i en rekke innstillinger: sykehus, klinikker, personlige kontorer og skoler, for å nevne noen.

Psykiatere er leger som har fokusert på å studere menneskesinnet og atferd. Som et resultat av deres trening, er de i stand til å behandle psykiske lidelser og atferdsforstyrrelser, men er også i stand til å utføre en rekke diagnostiske tester (for eksempel medisinske tester eller hjerneskanning) og foreskrive medisiner når det er nødvendig.

The Examination Process

De to første symptomene helsepersonellet vil se etter er om den enkelte blir undersøkt har opplevd en endret stemning mest hver dag i en periode på minst to uker, og hvis den enkelte har mistet interessen for aktiviteter de vanligvis liker, for eksempel hobbyer, relasjoner eller sitt arbeid eller skole.
Hvis helsepersonell finner dette å være tilfelle, vil hun intervjue den enkelte blir diagnostisert og kanskje til og med noen familie og venner.

Helsepersonell vil også utføre (hvis kvalifisert) eller bestille en fysisk eksamen for å avgjøre om en annen medisinsk tilstand som forårsaker disse symptomene. Forhold som skjoldbrusk lidelser innebærer symptomer som ligner på klinisk depresjon, men behandlinger er forskjellige. Det er viktig for riktig sykdom som skal behandles hvis den enkelte er å bli bedre.

Symptomer

Når diagnostisere depresjon, helsepersonell spørsmål ved enkelte og familie og venner for å avgjøre om en rekke fysiske, følelsesmessige og psykologiske symptomer er til stede.
De som er klinisk deprimerte opplever fysiske symptomer som en betydelig økning eller reduksjon i appetitt, vekttap eller vektøkning, psykomotorisk agitasjon eller retardasjon, søvnløshet eller hypersomni, energitap eller utmattelse og tap av interesse for seksuell aktivitet.
Disse personene også vise følelsesmessige symptomer som følelsen håpløs, verdiløs, selvbebreidelser og overdreven eller upassende skyld.
Til slutt, den klinisk deprimert person opplever også psykologiske og psykiske effekter. En manglende evne til å tenke klart, eller å konsentrere seg er ofte rapportert. De som er deprimerte kan også være opptatt med tanker om døden og livet ditt, eller kanskje til og med har forsøkt selvmord. Som tidligere nevnt, har disse personene også mistet interessen for daglige aktiviteter og interesser som en gang førte dem glede.

Behandling

Når en person er diagnostisert med klinisk depresjon, kan hennes helsepersonell hjelpe henne forfølge den mest passende behandling for dem. Det er ingen ett sett behandling for depresjon. Dette er først og fremst fordi individer reagerer forskjellig på de tilgjengelige behandlinger (for eksempel medisiner) og fordi det er tre hovedtyper av depresjon: alvorlig depresjon, Dystheria og bi-polar lidelse, som hver kan kreve forskjellige behandlinger.

Men den generelle grov behandling innebærer å oppmuntre den enkelte til å trene og søke noen form for terapi eller rådgivning. Voksne vil ofte være foreskrevet medisiner. For de som er rent klinisk deprimerte og ikke bi-polar vil dette være et anti-depressivt, hvorav det er flere. Det kan ta eksperimentere med en anti-beroligende eller med flere for å finne en som er best for den enkelte. Personer under tjuefire pleier ikke å svare godt på anti-depressiva; deres behandling plan vanligvis innebærer trening og terapi eller rådgivning. I ekstreme tilfeller kan elektrokonvulsiv terapi anvendes for å behandle klinisk depresjon.

Hva er noen tegn på depresjon?

Hva er noen tegn på depresjon?


Ifølge Mayo Clinic, depresjon er en av de mest vanlige helsetilstander i verden. Depresjon kan styres svært effektivt. Identifisere tegn og symptomer på depresjon vil hjelpe deg å søke legehjelp som du trenger. Depresjon kan ikke disponeres alene. Hvis du føler at du lider av depresjon, ta kontakt med en mental helse profesjonell for å begynne evalueringen.

Vedvarende Sadness

Tristhet er en normal følelsesmessig reaksjon på en opplevelse for livet. Tristhet er definert som en følelse som ligner på en følelse av hjelpeløshet, sorg, elendighet og sorg. Hvis dine følelser av tristhet har vedvart i mer enn to uker, og du ikke forstår årsaken til tristhet, kan du bli håndtere depresjon. Tristhet kan gjøre at du føler deg som om du lever i et sort hull, eller at du er livløs og tom.

Endring i vekt

Noen mennesker opplever at når de er deprimerte de mister appetitten, og dermed gå ned i vekt. Andre finner at de krever fet mat med mye karbohydrater. Hvis vekten din har økt eller redusert med 5 prosent på en måned, som er ansett som en betydelig vektendring.

Endring i søvnvaner

Ifølge National Institute of Mental Health, søvnløshet, tidlig morgen våkenhet og overdreven sove er alle symptomer på depresjon. Selv om den deprimerte personen er å få en rimelig mengde søvn, finner han ofte at han våkner trøtt. Dette utmattelse kan vare hele dagen.

Tap av interesse for aktiviteter

Ifølge Mayo Clinic, kan depresjon være tydelig når du ikke lenger har interesse for aktiviteter som du en gang funnet behagelige. Du kan også oppleve at du ikke har noen interesse i å gjøre din normale daglige aktiviteter. Du kan oppleve at du ikke lenger har interesse i å gjøre sengen din, går tur med hunden eller rengjøring huset ditt. Ifølge National Institute of Mental Health, kan et tap av interesse for sex også være et symptom på depresjon.

Energitap

Tap av energi kan påvirke livet ditt i en veldig stor måte Tap av energi kan føre til at du unngår sosiale interaksjoner, noe som kan resultere i tapt tid fra arbeidet. Dette gjør det også vanskelig for deg å engasjere seg i aktiviteter med familie og venner. Når dine forpliktelser er kompromittert, kan dette forverre effekten av depresjon.

Følelsen av verdiløshet

Følelsen av verdiløshet er vanlig blant folk som handler med depresjon. Hvis du lider av depresjon, kan du føle deg som om du ikke er god nok. Selvtilliten kan være ekstremt lav og komplimenter kan føles som løgner. Å tro noe godt om deg selv kan føle seg umulig.

Tanker om døden eller selvmord

Mange mennesker som lider av depresjon har tanker om døden eller selvmord. En person arbeider med depresjon kan føles som om det er ingen annen vei ut av smerten. Men depresjon kan styres. Hvis du har å ha selvmordstanker, kontakt et familiemedlem, venn eller lege umiddelbart.

Klassiske Tegn på en overgriper på arbeidsplassen

Klassiske Tegn på en overgriper på arbeidsplassen


En overgriper på arbeidsplassen kan ofte skjule sine problemer for en stund, men som hennes misbruk øker, skiltene blir mer merkbar. Ved å anerkjenne de klassiske tegnene, kan du være i stand til å overbevise henne om å få hjelp. Hvis du oppdager noen viser plagsom tegn, ikke raskt beskylde henne for å være en overgriper. Noen ganger folk bare gå gjennom vanskelige perioder i livet; deres atferd ikke nødvendigvis være som følge av rusmisbruk.

Fravær fra arbeid

Personer som har et stoff eller alkohol problem vil rutinemessig gå glipp av arbeid. Når de viser opp og sjefen spør hvorfor de didnâ € ™ t komme inn, de vanligvis ikke har en saklig grunn.

Tardiness

Ofte, folk som er misbrukere wonâ € ™ t møt opp til arbeid på gang. Når de gjør opp for arbeid, vil de ha en dårlig unnskyldning for å være sent. Misbrukere vil ofte finne måter å forlate arbeidet tidlig, så vel.

Unødvendige pauser

Folk sliter med rusmisbruk vil ofte ta lange lunsjpauser. De vil ofte forlater kontoret uten grunn og uten å fortelle noen at de forlater.

Jobbutførelse

Jobben ytelsen til misbrukere synker dramatisk. De dona € ™ t få sine oppgaver gjort i tide, de glemmer viktige møter, og deres arbeid er ofte shoddy.

Unngåelse

Misbrukere på arbeidsplassen vil unngå kollegaer og overordnede. Misbrukere holde for seg selv.

Personlig Utseende

Misbrukere begynne å se bustete. De tar ikke vare på sin personlige hygiene: Håret er alltid rotete og klærne ser rynket og skitne. De kan også løs eller få vekt plutselig, uten noen åpenbar grunn.

Mood Endringer

Folk som er rusmisbrukere vil vise drastiske humørsvingninger, avhengig av om de har hatt sine fikse. De kan begynne dagen glad, men plutselig kaste en rasende fit eller bli deprimert uten grunn.

Hvordan å gjenkjenne tegn på depresjon i tenåringer

Hvordan å gjenkjenne tegn på depresjon i tenåringer


Forskning viser at nesten fem prosent av tenåringer opplever depresjon en eller annen gang. Midlertidig depresjon er en normal menneskelig følelse. Når følelsene fortsette og forstyrrer en tenåring evne til å fungere kan det være et tegn på psykisk sykdom. Foreldre se etter skilt.

Bruksanvisning

•  Sjekk for atferdsendringer som tilbaketrekning fra venner og familie. Deprimerte tenåringer blir uinteressert i sport og aktiviteter de en gang likte. De ofte isolerer seg i soverommet deres.

Merk fysiske tegn som et tap av matlyst, treghet, søvnløshet, en frittliggende utseende og en endring i fysisk utseende. Noen deprimerte tenåringer ned i vekt.

Monitor en demonstrasjon av følelser som tristhet, håpløshet eller skyld. Disinterest i familiens samtaler eller gruppeaktiviteter er vanlig hos tenåringer med depresjon.

Observer tenåring prestasjoner i skolen. Angrende tenåringer ofte mangler konsentrasjon, lider av hukommelsestap og viser en manglende evne til å ta beslutninger.

Se for å skrive poesi på morose fag og lytte til musikk med pessimistiske tekster. Deprimerte tenåringer bruker mer tid på Internett søker etter nettsteder på selvødeleggelse og selvmord. De viser også nysgjerrighet om døden og livet etter døden.

Tips og advarsler

  • Søk profesjonell hjelp hvis din tenåring viser suicidal atferd. Antidepressiva og rådgivning sammen med støtte fra venner og familie kan være nødvendig for å kurere denne sykdommen.