Digidexo.com

Hepatitt C-smitte Symptomer

Hepatitt er en betennelse i leveren. Det finnes flere typer hepatitt blir oppdaget som tiden går, men de tre vanligste typene er hepatitt A, hepatitt B og hepatitt C. Hepatitt C kan være akutt eller kronisk. Mange akutte tilfeller blir kronisk.

Transmisjon og risikofaktorer

Hepatitt C-virus (HCV) blir overført via blod. Noen av de viktigste risikofaktorene for overføring er injeksjon av narkotika, samleie, blodoverføringer før 1992, hemodialyse og nålestikk.

Akutt hepatitt C Symptomer

Akutt hepatitt C har ofte ingen symptomer. Noen ganger milde symptomer vises; de inkluderer influensalignende symptomer, kvalme, dårlig appetitt og magesmerter.

Kronisk hepatitt C Symptomer

Kronisk hepatitt C symptomer kan omfatte gulsott, ascites og blåmerker fra skrumplever når den har kommet.

Diagnose

Fordi det ofte er nosymptoms eller milde symptomer, diagnostisering av hepatitt C ofte ikke skje før avansert leversykdom er til stede. Blodprøver som ser for HCV antistoffer, som trolig skulle tilsi hepatitt C er til stede, blir brukt til diagnose; hvis ingen antistoffer er tilstede og hepatitt C er fremdeles antatt, blir RNA-testing utføres.

Behandling

En kombinasjon medikamentell behandling av peginterferon (Pegasys eller Pegintron) og ribavirin brukes til å behandle hepatitt C. Det er ingen hepatitt C vaksine.