Digidexo.com

spasmer etter nerveskade

Botemidler for blæreproblemer

Blæreforstyrrelser hos både menn og kvinner er en av de vanligste årsakene til at begge kjønn kontakt lege. Som mennesker alder, ulike endringer i urin prosessen, samt hormonelle endringer, kan ha stor innvirkning på et organ som vanligvis tas for gitt. Når blæren problemer dukke opp, livskvaliteten svekkes og krefter mange folk inn i en virtuell sølibat eller stille lidelse. Det er imidlertid typisk behandling for blære problemer, som omfatter medisinering, fysikalsk terapi og kirurgi.

Hvordan Normal Blære Works

En frisk blæren inneholder mellom 10 og 20 gram av væske. Menn har større blærer enn kvinner og blære størrelse reduseres med alderen hos begge kjønn. Blæren normalt må tømmes mellom tre og seks ganger i en 24-timers periode. Vanligvis trangen til å tømme blæren kommer på når det er omtrent halvfull, men kan bli bevisst forsinket hvis det er nødvendig. Å kunne utsette bruke toalettet er å registrere at en blære er sunt og normalt.

Dysfunksjonelle Blære Signs

Å måtte urinere timer før blæren er enda halvfull er en av de første tegn på møtende blæreproblemer. Unntaket er etter å ha drukket mye væske, spesielt diuretika som alkohol eller kaffe, eller på grunn av medisiner bivirkninger. Noen tidlige problemer er hyppig vannlating når bare en liten mengde urin er passert. Smertefull vannlating og gjentatte urinveisinfeksjoner advarer tegn på at blæren eller urinveiene er ute av balanse.

Blære og urinveisinfeksjoner

Prostatitt er en vanlig tilstand hos eldre menn som produserer noen av de tidligere nevnte symptomer. Prostatakjertelen blir betent, noe som fører til smertefull vannlating og behovet for å urinere ofte. Interstitiell cystitt er en lignende tilstand hos kvinner, hvor veggen i urinblæren eller urinrøret blir betent. Begge disse tilstander er vanligvis behandles med antibiotika for å eliminere infeksjon. Benign prostatahyperplasi er en forstørret prostata hos menn som fører til at urinrøret for å bli presset mindre eller blokkert i alvorlige tilfeller.

Blære Dysfunksjoner

Andre typer blæreproblemer inkluderer symptom på hyppig vannlating når det ikke er noen infeksjon. Nokturi er en tilstand som kan være alvorlig forstyrre en god natts søvn som det fører til en person til å våkne opp ofte, slik som å urinere. Inkontinens er en tilstand som er kategorisert som "stress" eller "trang", som begge gjør det umulig å hindre urinlekkasje, selv når blæren ikke er full.

Medisinering behandlinger for blæreproblemer

I tilfelle av prostatitt og andre betennelsesproblemer, er antibiotika foreskrevet. I tillegg er det flere medisiner på markedet i dag som er spesielt utviklet for å hjelpe med inkontinens. Disse er effektive, men har en rekke bieffekter som kan være vanskelig å tolerere, så ta kontakt med en lege. Noen studier har vist østrogen terapi er effektiv for behandling av kvinner, ved hjelp av en lokalt brukt østrogen krem.

Nonnedication Behandlinger

Ofte blære problemer har underliggende årsaker som for eksempel nerveskader i bekkenområdet eller svekkelse av bekken og blære muskler på grunn av alder eller fødsel. Kegels er en type muskelstyrkende øvelse som kan produsere betydelig forbedring i tilfeller av inkontinens og spasmer etter urinering. Elektriske apparater som stimulerer bekkenbunnsmuskulaturen er tilgjengelig for alvorlige tilfeller. Biofeedback er et nyttig program der pasienten lærer å ta kontroll over de oppfordrer til å urinere. Begrense stimulerende væsker som kaffe og alkohol, samt vekttap for personer som er over deres anbefalte vekt, kan også ta med en viss grad av lettelse.

Occipital nevralgi Behandlinger

Occipital nevralgi er en form for hodepine forårsaket av betennelse i occipital nerver, som går opp på baksiden av hodebunnen hvor ryggsøylen møter halsen. Betennelse kan skyldes skade, infeksjon, vaskulitt, muskelspenninger, og en rekke medisinske tilstander, inkludert diabetes og gikt. Symptomer inkluderer en piercing, bankende smerte som ligger på baksiden av hodet eller bak ørene, en øm hodebunn, og lysfølsomhet. Behandlingen fokuserer på å redusere nerve betennelse, lindre smerte, eller severing nerve.

Diagnose

Diagnose av occipital nevralgi er viktig å utelukke andre årsaker til hodepine og forbedre effektiviteten til behandlingen. Leger kan bestille magnetisk resonans imaging (MRI) skanner for å lete etter nerveskader, og CT-skanning kan utføres for å se etter svulster eller andre kilder til press på cervicalcolumna eller nerver. For å bekrefte diagnose, er en midlertidig nerveblokk injisert i occipital nerver. Hvis symptomene forsvinner, er en diagnose av occipital nevralgi gitt og behandling kan starte.

Medisiner

For milde tilfeller av occipital nervesmerter, behandling tar sikte på å redusere smerte. Massasje og hvile er gunstig for mange mennesker, og over-the-counter smertestillende midler kan være den eneste smertestillende medikamenter som trengs. For mer alvorlige symptomer, blir sterkere smertestillende midler vanligvis foreskrevet. Noen mennesker reagerer på over-the-counter anti-inflammatoriske medisiner, for eksempel ibuprofen, men resept-styrke smerte og betennelsesdempende medisiner er vanligvis nødvendig. Muskelavslappende er nyttig når nerve betennelse skyldes langvarig sittende eller muskelspenninger. Antiepileptika, som Neurontin eller Tegretol, kan også være nyttig for å redusere symptomer.

Lokale nerve blokker

Lokale nerveblokkeringer eller occipitale nerveblokkeringer involvere injeksjon av lammende medisiner direkte inn i occipital nerve å eliminere smerte. Leger bruker en tynn nål til å injisere smertestillende medisiner, og smertelindring er normalt opplever i løpet av minutter. Avhengig av typen av prosedyre og medikamenter anvendes, kan området være nummen i flere timer eller dager. Komplikasjoner som er sjeldent, kan omfatte infeksjon, blødning, allergiske reaksjoner på medisiner, og smerte.

Steroidinjeksjoner

Steroid injeksjoner kan gis sammen med en lokal nerveblokk eller brukes alene. Steroider virker ved å redusere betennelse i occipital nerver, selv om det kan ta flere dager før symptomene bedres. Steroid injeksjoner er effektive i mange tilfeller ved å kontrollere smerte og inflammasjon i flere uker eller måneder. I alvorlige tilfeller av occipital nevralgi, kan injeksjonene må gjentas hver måned.

Kirurgiske behandlinger

Kirurgi er den eneste permanente alternativ behandling for occipital nervesmerter. Kirurgi er utført for å kutte occipital nerve, hindrer det fra videresending smertesignaler til hjernen. I noen tilfeller er det nerve brent i stedet for kutt. Kirurgi kan også bli utført for å dekomprimere nerve eller for å passe til pasienten med en occipital nerve stimulator, som fungerer som en pacemaker, og leverer små elektriske ladninger til å forhindre nerve hodepine.

Dykkere og Ear Problemer

Dykkere og Ear Problemer


Øre problemer er vanlig hos dykkere på grunn av de raske endringene i lufttrykk som er iboende med sporten. Lær å forhindre disse problemene før de oppstår eller gjenkjenne dem når de oppstår.

Symptomer

Vanlige øre problemer fra dykking er smerter, hørselstap, tap av balanse, svimmelhet, ører som føles helt eller blokkert og kvalme.

Typer

Øre problemer fra dykking kan være et resultat av fysiske endringer i øret som blokkering. Andre dykkerens øre problemer er knyttet til manglende evne til å oppfatte lyder etter nerveskader har oppstått.

Årsaker

Øre-relaterte dykking problemene er forårsaket av forskjellen i trykket i det indre og ytre øret som øker som dykkere gå dypere under vann.

Forebygging / løsning

Barotraume (skade fra press) kan forebygges ved synkende undervanns sakte mens du bruker en av flere manøvrer for å utjevne trykket i øret. En vanlig manøver knipe nesen mens du lukke munnen og blåser sakte.

Advarsel

Dykkere med betente slimhinner fra en forkjølelse eller allergi, kan en historie med ansiktsskader eller alvorlige ørebetennelser ha høyere risiko for dykkerelaterte øre problemer og kan ha vanskeligere for å utjevne øret press.

Gastrointestinal sykdom Symptomer

Det er et bredt utvalg av gastrointestinale sykdommer, som alle kan gi ubehagelige symptomer for å varsle den lidende til sitt nærvær. Mens mange av de sykdommene dele lignende symptomer, er det noen viktige forskjeller du kan se etter for å finne ut hvilken sykdom plager kroppen din.

IBS

Irritabel tarm syndrom er også kjent som spastisk colon, irritabel tykktarm, eller nervøs mage, og kan være forårsaket av følelsesmessig stress, medisiner, og til og med visse matvarer. Dette er et spesielt vanlig gastrointestinal problem. Symptomene på IBS inkludere kramper og magesmerter, oppblåsthet, gass, og en endring i avføringsmønster. Ofte lider av IBS veksler mellom forstoppelse og diaré.

Anal sprekker

Anal sprekker er en særlig smertefull tilstand - faktisk en av de mest smertefulle gastrointestinale situasjoner en person kan oppleve. Disse består av en sprekk i anal foring, noe som eksponerer muskelvev under. Lider av anal sprekker oppleve intens brennende smerter, blødning, og selv spasming etter bolle bevegelser når musklene er irritert av eksponering til luft og avføring.

Anal Fistel

En fistel er en unormal passasje fra analkanalen til en åpning i huden nær anus, i likhet med et rør. De danner vanligvis etter en abscess er drenert. Når kroppslige avfall blir viderekoblet gjennom unormal åpning, kan det føre til irritasjon og kløe på stedet. Andre symptomer er smerter, blødning, og drenering.

Kolitt

Kolitt er en betennelse i tarmen, og har mange forskjellige former. Men symptomene er stort sett den samme for de forskjellige typer av kolitt. Lider av enhver form kan forvente å oppleve magekramper, rektal blødning, diaré og hyppig og umiddelbart behov for å tømme tarmen.

Crohns sykdom

Mange av symptomene på Crohns sykdom synes å ha noe forhold til selve sykdommen. Det er en gastrointestinal lidelse, men har en tendens til å påvirke alle kroppens systemer. Tidlige symptomer kan omfatte hudlesjoner, canker sår, og sår. Videre merkelige symptomer inkluderer muskelsmerter, øyesykdommer, og hindret vekst. Det er imidlertid normale gastrointestinale symptomer, så vel. Pasienter med Crohns sykdom ofte opplever diaré, noen ganger ledsaget av tykt, mørkt blod. Hvis blod er lyse rødt, er det en annen tilstand helt. Pasienter kan også ha kramper, smerter, og til og med skarpe smerter i det berørte området. Å være at Crohns er en betennelsestilstand, kan det også være ledsaget av feber.

Hvordan diagnostisere Type 1 Diabetes i et barn

Hvordan diagnostisere Type 1 Diabetes i et barn


Hver gang barnet ditt bruker mat eller drikke, kroppen hennes hans eller arbeider for å konvertere stivelse og sukker (glukose) til drivstoff for å gi kroppen energi for å fungere skikkelig. For at dette skal skje, må det være en tilstrekkelig mengde av insulin til stede. Imidlertid, i et barn som lider av type 1 diabetes, bukspyttkjertelen kan ikke produsere nok av dette hormonet. Mens det kan være vanskelig for et barn å leve med type 1 diabetes, er tidlig diagnose viktig, og lære om tegn og symptomer kan være kritisk.

Hvordan diagnostisere Type 1 Diabetes i et barn

Lær å diagnostisere Type 1 Diabetes i et barn

•  Vær oppmerksom på at type 1 diabetes i et barn vanligvis gjør en opptreden i puberteten (8 til 10 år for jenter og 12 til 14 år for gutter).

Se etter faresignaler. Symptomer på diabetes inkluderer overdreven tørste og / eller sult, hyppige turer på do, tretthet, plutselig vekttap og pust som lukter søtt eller frukt-aktig. Hvis en eller flere av disse skiltene er til stede, så bør du ha barnet ditt testet for diabetes.

Forvent barnet ditt til å gjennomgå ulike tester for å diagnostisere diabetes. Disse testene inkluderer blodsukkermålinger og en urinalysis.

Vit at barnet ditt vil også bli gitt en hemoglobin test (ofte referert til som en HbA1c eller A1c). Denne testen gir en indikasjon på den gjennomsnittlige blodsukkernivå i løpet av en periode på måneder. En ønskelig utvalg er mindre enn 7 prosent, og en høyere gjennomsnittlig på en konsistent basis kan indikere en større risiko for å utvikle diabetes-relaterte komplikasjoner, for eksempel øye, nyre-og hjerteproblemer.

Følg opp med årlige tester på tid. Disse inkluderer en gjentakelse av A1c hvert år, samt en synsundersøkelse, en urinprøve for å sjekke protein nivåer og en undersøkelse av huden og føtter for å se etter nerveskader.

Hint

  • Hvis barnet ditt er diagnostisert med type 1 diabetes, da blir du nødt til å forberede en sjekkliste for helsesøster, inkludert insulin forsyninger og et ark som å ta opp glukose målinger i løpet av skoledagen.
  • The Americans with Disabilities Act sikrer at barnet har rett til å delta i en full utdanning pensum på skolen.
  • Type 1 diabetes har en tendens til å kjøre i familier, og frekvensen av forekomsten er høyere hos kaukasiere, på ca 1 i hver 600 barn.
  • Sørg for at ditt barns skole og andre omsorgspersoner alltid har korrekt kontaktinformasjon å nå deg i en nødsituasjon.

Problemer med å svelge mat

Problemer med å svelge mat


De fleste tar for gitt deres evne til å svelge mat. Men for noen er å svelge et stort problem. Det er litt rart at flere personer ikke opplever problemer med tanke på at det tar 50 par av muskler samt nerver for å oppnå det handler om å svelge.

Kompleks prosess

Et problem kan oppstå når det er et problem med en hvilken som helst del av prosessen med å svelge, noe som er ganske komplisert. Når svelge, tungen presser mat til baksiden av halsen og deretter muskelsammentrekninger flytte maten raskt gjennom svelget, som ligger på baksiden av halsen på opp til toppen av spiserøret. Mat deretter flytter forbi luftrøret, som også kalles luftrøret, inn i røret som kobler halsen og magen, som kalles spiserøret.

Lukkemuskler

Den handling av muskler, kalt sphincters, som er sirkulære bånd lokalisert ved både toppen og bunnen av spiserøret, er viktig. Musklene åpner og lukker spiserøret slik at maten kan passere gjennom mens også disallowing magesyre spyle. Musklene skyv maten i retning av magen.

Esophageal Dysfagi

Hvis en person lider av esophageal dysfagi, betyr dette at personen opplever følelsen av mat setter seg fast i bunnen av halsen eller brystet. Dette skjer når lukkemuskelen ikke er avslappende nok til å tillate mat å gå inn i magen. Musklene i esophageal veggen også blir svake. Resultatet er gulpet opp mat som ennå ikke har hatt tid til å blande seg med innholdet i magesekken. Maten kommer tilbake opp i halsen. Eldre mennesker er i faresonen for å utvikle denne tilstanden, ifølge MayoClinic.com, fordi de har mistet muskel koordinasjon og styrke.

Spasmer og Innsnevring av Striktur

En diffus krampe, som produserer dårlig koordinert esophageal spasmer etter en svelger, gjør svelge vanskelig som gjør innsnevring av esophageal innsnevring, som lar biter av mat for å bli fanget og kan føre til arrvev å danne. Esophageal Innsnevringen er noen ganger produktet av gastroøsofageal reflukssykdom, også kjent som GERD, eller fordi tumorer er til stede.

Neuorological Problemer

Nevrologiske problemer som følge av en ryggmargsskade eller hjerneslag kan føre til svelgevansker eller helt manglende evne til å svelge.

Kreft og divertikler

Kreft kan forårsake svelgeproblemer som kan faryngeal diverticula, noe som betyr at en pose har dannet og mat opplysninger samle over spiserøret i halsen.

Sklerodermi

Personer som lider av sklerodermi kan oppleve svelgevansker som ligner på det som skjer når man lider av GERD. Denne tilstanden innebærer utvikling av arr-lignende vev, noe som gjør vev blir hard og stiv og som svekker lukkemuskelen.

Om Contusions

En kontusjon er et annet ord for et blåmerke. Når en stump gjenstand treffer kroppen det kan knuse muskelfibre og bindevev under huden. Blod bassenger, forårsaker et blåmerke. Hvis nok blod samler mellom vev kan det danne en klump som kalles en hematom. Hvis hematom ikke reduserer etter flere dager, kan en lege trenger å tømme det kirurgisk.

Funksjoner

Muskler som lider av støt ofte føler deg svak. Spekter av bevegelse kan være begrenset som følge av skadet vev eller på grunn av smerte. Normal aktivitet bør ikke gjenopptas før helbredelse er fullført og hele spekteret av bevegelse har kommet tilbake.

Effekter

For første dag eller to mindre støt som ikke krever sykehusinnleggelse kan behandles med RICE: hvile, is, kompresjon og høyde. Når hviler det berørte området, kan sikkerhetsanordninger som en slynge eller krykker være nødvendig. Ice innpakket i en klut og brukes i 20 minutter vil bidra til å redusere smerte og hevelse. En bandasje kan brukes til å vikle lett området for å bidra til å støtte strukturer og forhindre svelling. Heve skade over hjertet er en annen måte å redusere hevelse.

Potensial

Etter at hevelsen har gått og smerten blir dårligere, kan rehabilitering begynne. Lett strekker vil bidra til å gjenopprette bevegelsesområdet. Gradvis legge vekter for å styrke muskelvev.

Typer

Alvorlige støt kan utvikle komplikasjoner. Extreme blødning og hevelse inne i en muskelgruppe kan bygge opp trykk. Den resulterende mangel på blodstrøm til muskelgruppe kan forårsake et syndrom kammer, hvor muskelvevet kan begynner å dø. Umiddelbar kirurgi er nødvendig for å drenere samlet væske.

Betydning

Fordi det er færre muskler og ingen bein i magen, kan støt til denne regionen resultere i alvorlig organskade. Alvorlige støt til alle deler av kroppen, bør undersøkes av lege. En MR, ultralyd eller CT scan kan være nødvendig å se etter nerveskader.

Advarsel

Cerebrale støt kan oppstå i tilfelle av slag mot hodet. Der hjernen støt mot innsiden av skallen mindre blødning kan forårsake en skade for å danne på hjernen, og hevelse inne i hjernen kan resultere fra en hjerne -kontusjon. Personer som tar blodfortynnende, som for eksempel aspirin eller Coumadin, står i fare for alvorlig blødning selv i tilfeller av mindre skader. Tegn på en hjerne kontusjon inkluderer tretthet, hukommelsestap, svimmelhet, oppkast, plutselig svakhet og økning i elev størrelse på den ene siden.

Nerve Skade på grunn av diabetes

Diabetisk nevropati er betegnelsen som brukes for å beskrive nervelidelser og nerveskader forårsaket av diabetes. Neuropati påvirker nerver utsiden av hjernen og ryggmargen. Ifølge Centers for Disease Control og Prevention (CDC), ca 60 til 70 prosent av diabetikere oppleve noen form for nerveskader, og risikoen øker jo lenger du har hatt diabetes. Nerveskader er vanligvis forbundet med nummenhet, prikking, smerte og tap av følelse.

Årsaker

Nerveskader på grunn av diabetes kan være forårsaket av en kombinasjon av faktorer. Høye blodsukkeret, høyt fettinnhold og lavt insulin er noen av de metabolske faktorer som bidrar til diabetisk nevropati. Nevropati kan også påvirke blodårene som frakter oksygen og næringsstoffer til nærliggende nerver. Autoimmune faktorer kan forårsake irritasjon og betennelse. Andre medvirkende årsaker inkluderer genetikk, mekaniske skader og livsstilsvalg som røyking og drikking.

Symptomer

De som lider av nerveskader som følge av diabetes kan utvise ingen symptomer eller kombinasjoner av følgende:

• Kribling, smerter, nummenhet eller muskelsvakhet i lemmene.
• Fordøyelsesproblemer, kvalme og oppkast.
• Diaré eller forstoppelse på grunn av skader i fordøyelsessystemet.
• Svie og stikkende smerter som "pins og nåler".
• Svimmelhet av besvimelse på grunn av et fall i blodtrykket når du sitter eller står.
• Urinveisproblemer
• Seksuell dysfunksjon
• Tap av følelse og følelse

Typer

Fire typer av diabetiske nevropatier eksisterer. Den vanligste typen påvirker sensorisk eller perifere organer som hender, føtter, armer og tær. Autonom nerveskader påvirker nervene som styrer hjertet og blodårer, fordøyelse, blærefunksjon, svette og seksuell funksjon. Proksimale nevropatier resulterer i svakhet i lår, hofte, rumpe og ben. Endelig fokale neuropathies tendens til å plutselig streike nervebunter i hodet eller overkroppen, noe som resulterer i problemer med syn, smerter i låret og Bells parese.

Behandling

Behandlinger forsøke å kontrollere og redusere blodsukkernivået. Måltid planlegging, trening og muntlig medisiner vil mest sannsynlig være det første kurset av behandling. Leger kan også anbefale reseptbelagte smertestillende midler, antidepressiva, og antiepileptika for å lindre symptomer som involverer smerte. Tropiske kremer som capsaicin og lidokain patcher kan også bidra til å lindre prikking i de perifere organer som føttene.

Fotpleie

Mest diabetisk nerveskader oppstår i føttene. En potensiell tap av følelse i føttene kan etterlate sår og infeksjoner som går ubemerket og skape sirkulasjon problemer. CDC rapporterer at omtrent 60 prosent av alle ikke-traumatiske nedre lem amputasjoner er på grunn av diabetes. Derfor bør diabetikere øve et daglig ritual for å inspisere føttene for sår, infeksjoner og andre skader.

Forebygging / løsning

Kontroll av blodsukkernivået er kritisk for å forsinke eller forebygge inntreden av diabetisk nevropati. Regelmessig testing og screening ved hjelp av glukose meter tester og bi-årlige AIC test er nyttig i å overvåke blodsukkernivået. I tillegg eksperter anbefaler et sunt metabolsk diett: holde blodtrykk under 139/85 mmHg, vedlikeholde kolesterol tellinger på mindre enn 200 mg / dl per dag og se etter nerveskader daglig.

Symptomer på nerveskader etter operasjonen

Noen ganger i løpet av operasjonen er det mulig at nervene kan bli skadet. Denne skaden kan oppstå på grunn av et nick fra en villfaren skalpell, et blåmerke som oppstår på nerve, eller på grunn av betennelse i vevet rundt nerven. I mange tilfeller nerveskader vil gå bort over tid, som den skadde delen av nerve helbreder eller betennelsen går bort. I andre tilfeller kan nerveskader fra en operasjon repareres kirurgisk. Men noen ganger symptomene er permanente.

Tap av ennervation

Ett symptom på post-kirurgisk nerveskade er prikking eller nummenhet i ett område av kroppen. Den kriblende kan ligne en "pins og nåler" følelse.

Nerve smerte

Nerveskader etter kirurgi kan også resultere i nevropatisk smerte, som vanligvis er en alvorlig brennende smerte.

Plassering av symptomer

Disse symptomer kan oppstå langt fra selve operasjonsstedet som den skadede nerve kan forsyne fjerne deler av kroppen.

Forverring av symptomer

Disse symptomer kan bli dårligere på grunn av plutselige bevegelser eller uvanlig kropps posisjonering, slik som de som oppstår under søvn.

Symptomer og smertestillende medikamenter

Smerter som kommer fra postoperativ nerveskader vil ofte ikke bli mildnet av smertestillende medikamenter, og med narkotika.

Symptomer på nerveskade Etter Knee Surgery

Folk søker kne kirurgi for å reparere nerver, leddbånd eller andre skader i kneet området. Selv om mange mennesker opplever smertelindring etter kirurgiske prosedyrer, muligheten for nerveskade, eller nevropati, skjer i sjeldne tilfeller. Ulike symptomer på nerveskader etter kneoperasjon påvirke følelsen i beina og påvirke måten folk flytter.

Redusert Sensation

US National Library of Medicine sier at et symptom på nerveskader etter kne kirurgi inkluderer en redusert følelse i beina eller føtter. Dette føles ofte som en nummenhet eller prikkende følelse i ekstremiteter.

Dra Toes

Et annet symptom som nerveskader har oppstått etter kne kirurgi er en dregging tå når folk prøver å gå.

Svake ankler eller føtter

US National Library of Medicine sier at pasienter som har nerveskade etter kneoperasjon føler meg svak i anklene eller føtter.

Foot Drop

Personer med symptomer på nerveskader etter kneoperasjon erfaring fots drops, som i manglende evne til å holde sin fot opp.

Vanskeligheter med å gå

US National Library of Medicine sier at symptomer på nerveskader inkluderer vanskeligheter gåing eller en endring i gangmønster etter en passende healing tid.

Symptomer på nerveskader i nakken

Som med hvilket som helst sted langs ryggraden, er nakken utsatt for skader. Dette vil inkludere nerveskader, enten innenfor selve ledningen eller de musklene som utgjør halsen. Når du er uheldig nok til å lide nerveskader i nakken, kan du oppleve en rekke symptomer på grunn av skade.

Smerte

Sannsynligvis den vanligste symptomet av skade på en nerve i nakken vil være smerte. Siden vi alle reagerer forskjellig på traumer eller skader, kan din smerte løpe fra en nesten bankende, murrende smerte i en skyteepisode, skarp sensasjon.

Stivhet

Ofte vil skade på en nerve i nakken be musklene til å stramme, og skaper en stivhet eller endring i omfanget av bevegelse i nakken, noe som begrenser rotasjonen av hodet ditt.

Nummenhet

Mange mennesker som har lidd av skade på en nerve i nakken også møte noen nummenhet eller prikkende følelse med halsen, og ned i skuldrene eller øvre del av ryggen. Dette kan også manifestere seg som en brennende eller prikkende innenfor de samme områdene.

Svakhet

Du kan også legge merke til en viss svakhet i halsen etter at du har lidd av nerveskader. Dette kan be mer smerte eller tetthet, som muskel i nakken må overkompensere for denne mangelen på styrke.

Posisjonelle problemer

Noen ganger nerveskader i nakken kan gjøre det vanskelig å finne en posisjon der å holde hodet, noe som gjør det nødvendig å justere tilt eller plasseringen av hodet for å oppnå den mest avslappende og smertefri plassering mulig.

Spasmer

I noen mennesker, kan nerveskader i nakken få muskelkramper eller muskelrykninger i halsen og omkringliggende områder (skuldre og øvre rygg).

Nerveskader og Muscle Ligament Forringelse Sykdommer

Nerveskader og Muscle Ligament Forringelse Sykdommer


Sykdommer som involverer nerveskader og muskel og ligament forverring inkluderer motor neuron sykdommer (MNDS) og perifere nevropatier. Disse sykdommer er generelt progressiv, dvs. de vanligvis forverres over tid.

Motoriske nervecellen sykdommer er de som ødelegger motoriske nerveceller, nervecellene som styrer musklene, ifølge National Institute of nevrologiske lidelser og hjerneslag (ninds). Nervesignalene ikke gjennomføre riktig og musklene begynner å svinne hen. Den muskel forverring fører til forkorting og stivhet av sener og leddbånd.

MNDS kan være arvelig lidelser eller ervervet, sier ninds. Det antas at miljøgifter og virus kan spille en rolle i utviklingen av MNDS.

Perifere nerver er de som overfører informasjon til og fra hjernen og ryggmargen til resten av kroppen. Perifere nevropatier forvrenge og forstyrre disse sendingene som oppstår nerveskader. Den nerveskader også resulterer i forringelse av muskler og sener, så vel som kronisk smerte, nummenhet og tap av funksjon.

Det er mange forskjellige årsaker til perifere nevropatier, og mer enn 100 typer har blitt identifisert.

MND: Amyotrofisk lateral sklerose (ALS)

Amyotrofisk lateral sklerose (ALS), også kjent som Lou Gehrigs sykdom, er en dødelig tilstand. Mange leger også referere til ALS som motor neuron sykdom. I ALS, progressiv nerveskader og muskel forverring kommer til å påvirke livsviktige funksjoner som pust, tygge og svelge.

MNDS: Progressive bulbar Parese og Pseudobulbar Parese

Progressive bulbar parese, eller progressiv bulbar atrofi, refererer til en tilstand som påvirker den oppsvulmede delen av hjernestammen. Hjernestammen kontrollerer livsviktige funksjoner som pusting og svelging, men denne sykdommen også påvirker beina.

Pseudobulbar parese påvirker evnen til å tygge, snakke og svelge. Det påvirker også de ansiktsmusklene.

MNDS: Primær lateral sklerose (PLS) og Progressive muskelatrofi

Primær lateral sklerose (PLS) innebærer degenerasjon av nervene som kontrollerer frivillig bevegelse. Det rammer vanligvis først bena og utvikler seg til manglende kontroll og forringelse av musklene i bagasjerommet, armer og deretter hjernestammen.

Progressiv muskelatrofi er en MND som forårsaker muskelsvinn i hendene og deretter underkroppen.

MNDS: spinal muskelatrofi (SMA) og postpoliosyndrom (PPS)

Spinal muskelatrofi refererer til en klynge av tilstander som involverer nerveskader i ryggmargen og muskelsvinn det meste i ben og armer, men kan påvirke de som er involvert i å puste, svelge og snakke. Werdnig-Hoffman sykdom, SMA type II, Kugelberg-Welander sykdom, Fazio-Londe sykdom, Kennedy sykdom og medfødt SMA med arthrogryposis er alle former for SMA.

Post-poliosyndrom (PPS) påvirker polioskadde mange år etter restitusjon. Sykdom, skade, aldring eller vektøkning antas å utløse nerveskader, ifølge ninds. Dette nerveskader fører til progressiv muskel og ligament forverring.

Perifere nevropatier grunn av skade og sykdom

Fysiske skader kan ofte forårsake betydelig nerveskader som fører til muskel og ligament forverring.

Systemiske sykdommer er sykdommer som påvirker hele kroppen. Disse ofte resultere i nerveskader og muskelsvinn. Alkoholisme, blod og karsykdommer, kreft, kronisk betennelse, diabetes, hormonelle ubalanser, nyresykdommer, belastnings-, giftstoffer og vitaminmangel er alle eksempler på disse ervervet perifere nevropatier.

Perifere nevropatier grunn av infeksjoner eller autoimmune tilstander

Mange bakterier og virus kan angripe nerve vev, sier ninds. Diptheria, Epstein-Barr, herpes simplex, herpes varicella-zoster, hiv og Lyme sykdom kan alle føre til nerveskader og muskel og ligament forverring.

Noen bakterier og virus utløse autoimmune tilstander som resulterer i nerveskader.

Gulillan-Barre syndrom og kronisk inflammatorisk demyeliniserende polynevropati (CIDP) er eksempler på inflammatoriske tilstander som kan skade nerver.

Arvet perifere nevropatier

Noen perifere nevropatier er forårsaket av genetiske mutasjoner eller spesifikke gener som er gått ned. Den vanligste er en gruppe av arvelige perifere nevropatier kjent som Charcot-Marie-Tooth sykdom.

Slik håndterer Spasms

Slik håndterer Spasms


Muskelkramper kan være utrolig ødeleggende. Mens smertefulle og plagsomme, muskelspasmer faktisk beskytte dine muskler. Ved å stive muskler, spasmer stoppe muskel fra å bli skadet ytterligere ved det som plager den. Hvis du opplever hyppige muskelkramper, bør du oppsøke lege for å komme til årsaken til problemet, som inkluderer overforbruk, mangelfull ernæring, dehydrering eller skader. Du kan imidlertid administrere muskelspasmer ved å ta skritt for å forebygge og behandle dem.

Slik håndterer Spasms

•  Kontakt legen din hvis du har gjentatte muskelspasmer. Legen din vil hjelpe deg å finne den nøyaktige årsaken til krampene. Når du vet kilden, kan du gjøre endringer for å hindre dem.

Ta det med ro. For et par dager, begrense hvor mye tid du bruker på de musklene opplever spasmer. Hvis musklene er skadet, gi dem et par dager å komme seg for å hindre fremtidige spasmer.

Spis en godt balansert kosthold. Dårlig ernæring kan føre til muskelkramper. Konsumere et sunt og ernæringsmessig kosthold, rikt på vitaminer og mineraler. Ta en daglig multi-vitamin for å sikre at du er dekket, og spise fersk mat også.

Drikk minst 64 gram vann daglig. Dehydrering fører og forverrer muskelspasmer. Sørg for at du er fullt hydrert til enhver tid.

Strekk områdene. Fleksibilitet bidrar til å hindre muskelkramper. Innlemme en daglig strekker rutine inn i livet ditt. Ta deg tid til å strekke musklene som har en tendens til krampe.

Masser musklene. Hold trykket din jevn og skånsom. For mye press kan skade musklene og forverre spasmer.

•  Påfør varme. Ikke påfør varme direkte etter en krampe fordi det kan øke betennelse. I stedet gjør varme søknad del av din daglige rutine for å hindre spasmer. Varmen øker blodsirkulasjonen til området og hjelpemidler i fleksibilitet.

Hint

  • En regelmessig mosjon rutine vil bidra til å holde musklene tonet og sterk, og dermed redusere muskelspasmer.
  • Se en lege dersom muskelspasmer er på grunn av en skade.

Symptomer på nerveskader i ryggen

Personer som lider av nerveskader i ryggen, på grunn av en klemt nerve, skiveprolaps eller annen traume, vil ofte begynne å lide symptomer på skaden umiddelbart, noe som indikerer for dem at det er et problem. Imidlertid, på grunn av den måten som kroppen reagerer ofte på smerte og skade, noen mennesker kan ikke begynne å lide av noen tegn på skade før mye senere. N```o rolle hvordan kroppen din reagerer på denne type skade, vil du mest sannsynlig oppleve en eller flere av kjennetegnene på denne tilstanden.

Pain

Mange mennesker som har lidd nerveskader i ryggen vil oppleve noen form for smerte. Det kan være skarpe og skyting eller kjedelig og bankende. Det kan også være isolert til baksiden eller skyte ned i benet.

Nummenhet

En annen ganske vanlig symptom på nerveskader er en nær-nummenhet eller prikkende følelse som kommer fra området av skade. Det kan også spre seg til andre områder av baksiden, og selv ned i benet.

Svakhet

Når noen har lidd nerveskade i ryggen, vil han vanligvis opplever en viss svakhet eller tap av styrke i det området av legemet.

Begrenset bevegelse

Skaden til en nerve i ryggen kan også begynne å begrense en persons bevegelser, noe som gjør det vanskeligere å bøye eller sitte uten smerter og ubehag.

Spasmer

Mange ganger, nerveskade innenfor området av ryggen kan fremkalle musklene spasme eller rykk.

Forstoppelse

På grunn av det området av nerveskader, mange mennesker vil begynne å lide av en tilsynelatende urelaterte symptom av forstoppelse. Dette er på grunn av sammentrekning av ryggmuskulaturen som et resultat av nerveskader, noe som fører til en person for å bli forstoppet.

Perifer nerveskade Symptomer

En perifer nerveskade, også kjent som perifer neuropati, er en tilstand der en viss grad av skade er påført til nervene i det perifere nervesystemet. Det påvirker ofte nerver involvert med følelse av kontakt, men de som er ansvarlig for kontroll eller funksjon av muskler og organer i kroppen er også utsatt for denne lidelsen. Hvis du skulle lide av en skade på en perifer nerve, er det vanligvis på grunn av en direkte traumer, men folk har også utviklet nevropati fra autoimmune lidelser, diabetes og nyresykdom. Selv misbruk av alkohol kan føre til nerveskader. Uansett årsak, kan nerveskader i denne perifere systemet be noen svært urovekkende symptomer.

Pain

Smerte er en av de mest vanlige symptomer på en perifer nerveskade. Denne smerten kan være ganske subtil, manifestert som mer av en prikkende ubehag, eller det kan være ganske markant, forårsaker en skarp, stikkende smerte. Vanligvis er det først følte innenfor enten fingre eller tær og deretter diffunderer opp i hender eller føtter, henholdsvis. Senere kan den fortsette å spre seg, flytte til enten armer eller ben.

Nummenhet

Det er også ganske vanlig for smerte å være ledsaget av en viss nummenhet. Ofte etter samme linje av progresjon, er dette nummenhet enten følte med hender eller føtter og deretter senere sprer seg til armer eller ben. Mesteparten av tiden, begynner dette symptomet ut subtilt og stadig forverres over tid. I noen situasjoner, er en følelse av "pins og nåler" forbundet med denne mangelen på følelse.

Følsomhet

Noen ganger, ikke en perifer nerveskade ikke forårsake smerte eller nummenhet i det hele tatt. I stedet, de berørte områder av huden blir stadig mer sensitiv. Dette kan be smerte eller ubehag fra den letteste berøring. Det kan også gjøre seg klær langs disse områdene av kroppen vanskelig, spesielt noe som er litt stramt.

Svakhet

Når skaden påvirker noen perifere nerver som kontrollerer muskler, kan du begynne å legge merke til en nedgang i styrke. Dette kan gjøre det vanskelig å flytte de områder av kroppen påvirkes av skaden, spørre en mangel på koordinering eller balanse. Noen ganger er skaden så alvorlig at det fører til lammelse.

Inkontinens og forstoppelse

Inkontinens kan også være et annet symptom på en perifer nerveskade, nemlig når det autonome nerve er påvirket av tilstanden. Og mye som andre symptom, er nivået av inkontinens avhengig av alvorligheten av skaden, forårsaker et tap av enten tarm eller blærekontroll til en viss grad. For andre kan det motsatte skje, spørre forstoppelse eller urinhesitasjon.

Svimmelhet

Når perifer nerveskade påvirker blodkar, kan det hindre måten de ekspandere og trekke seg sammen, noe som forårsaket en forandring i blodtrykket. Dette kan be noen svimmelhet eller følelsen av vertigo. I noen situasjoner kan det også føre til at du mister bevisstheten.

Hvorfor er din Palm Blå Etter Åpne Carpal Tunnel kirurgi?

Carpal Tunnel Syndrome

Carpal tunnel syndrom oppstår når median nerve er komprimert i carpal tunnel av håndleddet. Den carpal tunnel er dannet av håndleddet ben og et sterkt bånd av bindevev som går tvers over toppen av dem. Foruten median nerve, holder carpal tunnel også sener som bøyer fingrene og tommelen. Carpal tunnel syndrom skjer når dette området blir irritert eller tykner. Dette skaper en kompresjon på median nerve. Du vil føle carpal tunnel syndrom av nummenhet eller prikking i hånden. Du kan også føle det som en svakhet i grep.

Kirurgisk behandling

Selv milde tilfeller av carpal tunnel syndrom kan behandles nonsurgically, mange tilfeller kreve kirurgi for å redusere presset på carpal tunnel. Mer enn 350.000 operasjoner for carpal tunnel utgivelsen utføres hvert år i USA. Dette gjøres ved å skjære bindevevet over toppen av carpal tunnel. Lokal anestesi blir sprøytet inn i håndleddet, slik at ingen smerte følt under operasjonen. En tilstrammende benyttes på den øvre arm til å redusere blødning under operasjonen. Et kutt er deretter gjort i håndflaten, og bindevevet er kuttet, slik at trykket på carpal tunnel. Huden blir deretter lukket med suturer.

Etter kirurgi

Din bandasjert hånd må holdes forhøyet etter carpal tunnel kirurgi for å holde hevelsen nede. Du kan også få smertestillende medisiner for å redusere betennelse og å bruke kjøleelementer til også redusere hevelse. Hold dressing ren og tørr. Du må dekke hånden med en plastpose når du dusjer eller bader. Stingene fjernes etter ca 2 uker, og da blir du nødt til å gjøre øvelser legen din vil gi deg å gjenvinne styrken i hånden.

Hva en blå hånd Means

Selv om de fleste operasjoner går problemfritt, er det noen risiko for carpal tunnel kirurgi. De omfatter blodkar skade, infeksjon, nerveskader og seneskader. Fargen på hånden din kan være en indikasjon på et problem. Mørk blå eller brun misfarging av hånden etter operasjonen er ikke uventet, og vil forsvinne i løpet av få dager. Misfarging kommer fra blåmerker og bør forsvinne. Men hvis hånden blir blek blå eller hvit, kan det tyde på et opplag problem, og du bør kontakte legen din.

Lav-fett dietter etter galleblæreoperasjon

Lav-fett dietter etter galleblæreoperasjon


Etter at en person har galleblæreoperasjon, er det ekstremt viktig at de følger en sunn lav-fett diett. Ellers vil det være vanskelig for dem å fordøye fett som kommer fra andre matvarer. En lav-fett diett reduserer mye av stimulering til området, slik at det å hvile og å sperre pinefulle spasmer i gallegangen.

Gode ​​Foods

Foods anbefales etter galleblæreoperasjon inkluderer fisk, kylling og magert kjøtt (minus noen fett eller hud), egg, melk (skummet), magre meieriprodukter som ost og yoghurt, suppe, salat og belgfrukter.

Matvarer for å unngå

Stekt og krydret mat kan føre til store problemer og post-kirurgiske galleblæren pasienter bør også unngå grønnsaker som kål, brokkoli, rosenkål og blomkål. Andre matvarer som ofte gir folk som har hatt denne type kirurgi vanskelighetsgrad er hele korn elementer, nøtter, frø og korn, og rik mat som kaker.

High Protein og Low Carb

Etter galleblæren kirurgi er det viktig å holde opp en diett som er høy i protein og lite karbohydrater. Mange synes det er veldig gunstig hvis de spiser fem eller seks små måltider gjennom dagen i motsetning til tre større funn. Fordøyelsen blir komplisert etter at galleblæren er fjernet, og mindre måltider er lettere å håndtere.

Grønnsaker og frukt

Mens bearbeidede ferske, løk og hvitløk kan også være gunstig etter operasjonen, dette er ikke tilfelle for alle så fortsette med dem med forsiktighet. Andre matvarer som lindrer stress i fordøyelsen er ferske tomater, sjalottløk, druer, epler, pærer og papaya. Agurker og rødbeter er stor, spesielt etter kirurgi, som er grønne grønnsaker.

Drikkevarer

Når området er mer sårbare etter galleblæreoperasjon, de fleste synes det er best å holde seg borte fra all kaffe, te, all alkohol og brennevin, fruktsaft eller noe kullsyre.

Hvordan Calm Blære Spasms

Nyrene filtrerer avfall fra blodet og bruke den til å lage urin, en kontinuerlig prosess som produserer små trinn på urin hver 10 til 15 sekunder. Blæren lagrer deretter urinen. Når det er fullt, signaliserer hjernen blæren til kontrakt sine muskler og skille ut urin. Blære spasmer oppstår når blæren muskler lider av intense muskelkramper og tvinge deg til å urinere umiddelbart. Forekommende oftest hos eldre mennesker, blære spasmer er en av de vanligste årsakene til inkontinens eller blære lekkasje. Heldigvis finnes det tiltak du kan ta for å roe disse ubehagelig, upraktisk spasmer.

Bruksanvisning

•  Få en skikkelig diagnose. Rådfør deg med din lege, som blære spasmer kan ofte være et tegn på andre helseproblemer, som for eksempel urin sykdom. Etter å ha studert din medisinske historie og symptomer, kan legen be deg om å gi urin- og blodprøver for testing, og kan hun selv foreslå en cystoskopi for å utelukke blære cyster eller blærekreft.

Bidra til å forhindre eventuelle blære lekkasjer ved hjelp av tidsinnstilte bad pauser. Tømme blæren hver 90 minutter til to timer før blæren spasmer forbedre.

Hold en matdagbok for å spore noen sammenheng mellom hva du spiser og når blæren spasmer oppstår. Mange synes at enkelte matvarer forverre deres symptomer.

Styrke blæren og bekkenbunnsmusklene ved hjelp av Kegel-øvelser. Sterke blæren muskler er mindre sannsynlig at lider av blære spasmer. Kontrakt og deretter slappe av musklene du bruker til å stoppe tisser midtstrøms i 15 minutter om gangen.

Spør legen din om reseptbelagte legemidler tilgjengelig for å behandle blæren spasmer. Mesteparten av tiden, vil han tilby deg antikolinergika, som oksybutyninklorid og tolterodin. Disse stoffene vil bidra til å stabil blæren.

Tips og advarsler

  • Hvis det utføres på feil måte, kan Kegel øvelser forverre tilstanden din. Spør legen din for å vise deg den riktige måten å gjøre Kegel øvelser eller konsultere medisinske artikler.

Lavere tilbake Spasm Treatment

Nedre rygg spasmer kan komme plutselig og resultere i alvorlige ryggsmerter og manglende evne til å fungere normalt. De kan oppstå fra en kjent skade, eller kan være et resultat av feil holdning, spinal abnormiteter, dehydrering, eller fra en rekke andre faktorer.

Is og Heat

Hvis korsryggen spasmer er forårsaket av en skade, er den første linjen i forsvaret isen program for å redusere hevelse og betennelse. Etter den første etter skade periode, er varme sannsynlig å være en mer behagelig alternativ for å lette muskelspenninger.

Massasjeterapi

En massasjeterapeut vil bruke massasjeteknikker, aktuelle analgetika og eventuelt varme for å redusere ryggsmerter og slipp stramme muskler som forårsaker spasmer.

Medisinering

Over-the-counter non-steroide anti-inflammatoriske medisiner som ibuprofen eller resepter fra en lege for muskelavslappende eller narkotiske smertestillende midler kan være nyttig for å redusere smerter fra korsryggen spasmer.

Trening

Når muskelspasmer er lettet; et kurs av øvelser for å styrke ryggen kan benyttes for å hindre gjentakelse.

Chiropractic Care

Arbeide med en kiropraktor for å holde ryggraden sunt kan være en optimal medhjelper i å forebygge ytterligere korsryggen spasmer.

Vanlige problemer med ryggen etter en mindre bilulykke

Vanlige problemer med ryggen etter en mindre bilulykke


Å være et offer for enda en mindre bilulykke kan noen ganger gi alvorlige skader. Noen av de vanligste skadene i forbindelse med bilulykker er ryggskader. Det er mer enn én type ryggskade som kan være forårsaket av en Vehicular kollisjon og en rekke tilsvarende symptomer og sekundære forhold kan oppstå med hver. Noen skader kan ikke vises eller virkning offeret umiddelbart og overflate dager ---- eller til og med uker ---- etter ulykken. Det er alltid anbefalt å besøke en lege hvis du har vært involvert i en bilulykke.

Whiplash

Whiplash er en av de mest vanlige nakke og rygg problemer forbundet med mindre bilulykker. Når et kjøretøy er truffet bakfra kraften vil kaste beboer voldsomt frem og deretter igjen bakover. Dette kalles hyperextension og hyperflexion og har en tendens til å være mest alvorlig når en offerets hode dreies sideveis ved kollisjonsøyeblikket. Whiplash kan forårsake alvorlige nakke- og ryggsmerter, muskelkramper i øvre del av ryggen og nakken, og kroniske smerter som er økt med bevegelse.

Herniated Disc

Virkningen av en Vehicular kollisjon kan også føre til en herniated plate i noen tilfeller. En herniated plate er egentlig en del, plate, i ryggmargen som har blitt slått ut av sted. Fordi ryggmargen er effektivt en beskyttende barriere for nervene som går fra skallen til bekkenet, når en herniated plate oppstår nerver i ryggraden kan bli komprimert. Komprimerte nerver i ryggraden kan føre til svakhet, nummenhet, og alvorlig smerter i korsryggen. Andre symptomer på en herniated plate etter en bilulykke kan være smerter eller nummenhet i hofte, ben, rumpe, kalv, eller foten.

Spinal Contusion

Ryggmargs kontusjon, eller blåmerker, er en av de mest alvorlige skader forbundet med auto kollisjoner. Når spinal blåmerker foregår betydelig nerveskader kan forekomme og forårsake tap av reflekser, tap av følelse i visse kroppslige områder, og midlertidig eller permanent lammelse. Sekundære plager av en rygg kontusjon kan omfatte; seksuell dysfunksjon, nedsatt blærekontroll, og overfølsomhet i visse kroppslige områder.