Digidexo.com

Vegetarisk kosthold for leddgikt

Felles råd for mennesker sliter med leddgikt symptomer er å spise sunnere. For noen kan dette bety vurderer et vegetarisk kosthold. Selv om det er ingen bevis på at å spise et vegetarisk kosthold bidrar til å lette leddgikt symptomer, noen mennesker som bytter til vegetarisk kosthold etter å ha blitt diagnostisert med denne smertefulle sykdom se forbedring.

Fordeler

Det er mange fordeler med å spise et vegetarisk kosthold. For vegetarianere ikke bruker noen dyrefett, deres dietter redusere den totale mengde av fett som forbrukes, så vel som å endre sammensetningen av de fett. Dette reduserer drastisk eller til og med eliminerer mengden av mettet fett som vegetarianere forbruker. Denne reduksjonen og endring av fett ofte hjelper folk ned i vekt, som er en av de beste tingene du kan gjøre hvis du er overvektig og diagnostisert med leddgikt. Jo mindre kroppsvekt du har, jo mindre stress du setter på dine bein og ledd. Vegetariske dietter også bidra til å øke mengden av omega-3 fettsyrer som folk får fra mat på grunn av den økte mengden av grønnsaker som vegetarianere spiser.

The National Institute of leddgikt og muskel og Skin Disease hjemmeside inneholder en rapport fra Surgeon General tittelen "Andre næringsstoffer og Bone Health at a Glance». Det viser noen næringsstoffer vegetarianere generelt får mer av enn kjøttetere og som kan hjelpe leddgikt pasienter. Disse næringsstoffer omfatter:
Jern, som finnes i mange frukter, grønnsaker og kornprodukter og hjelper form og styrke bein.
Isoflavoner, som har en beskyttende virkning på dyret benstyrke. (Flere tester er nødvendig for å sikre at isoflavoner har samme effekt på menneskebein.) Isoflavoner finnes utelukkende i soyaprodukter.
Magnesium, som forbedrer den generelle beinkvalitet og finnes i grønne grønnsaker som spinat og grønnkål.

Hva skal unngås

Grønnsaker nytte bein, men mange kjøttetere få essensielle næringsstoffer fra grønnsaker også. Men noen mennesker velger å adoptere et vegetarisk kosthold fordi ikke bare grønnsaker å opprettholde bein helse, men det er også beviser for at animalske produkter kan skade beinhelse. I en 1989 undersøkelse av mer enn 1000 leddgikt pasienter, mange merke en markant forbedring etter bytte til et vegetarisk kosthold. De matvarer som folk flest trodde laget deres symptomer verre inkludert rødt kjøtt, sukker, fett, salt, koffein, og grønnsaker fra søtvier familien, for eksempel tomater og auberginer.

I Surgeon General rapport "Mulige bivirkninger på Bone," dietter som inneholder for mye protein er sagt å gjøre kroppen produserer for mye sulfat, som får den til å miste kalsium.

The Mayo Clinic anbefaler å unngå innmat, sardiner og ansjos hvis du faktisk ønsker å unngå å få leddgikt i første omgang.