Digidexo.com

fjerne luft i sprøyte

Slik fjerner luft fra en sprøyte

Slik fjerner luft fra en sprøyte


Å gi injeksjoner hjemme betyr å vite hvordan du trygt injisere medisinen inn i dine årer. Venene har ikke luft i dem naturlig, noe som betyr at det kan føre til komplikasjoner med hjertet og sirkulasjonssystemet hvis du introdusere noen luftbobler. Spør din lege eller sykepleier for å demonstrere den riktige måten å gi deg selv injeksjoner.

Slik fjerner luft fra en sprøyte

Sett tuppen av sprøyten inn i medisin eller væske som du skal injisere inn i deg selv. Utarbeide mer enn dosen din krever. For eksempel, hvis du antar å gi deg selv 10cc av medisin, utarbeide 12 til 13cc. Innen du fjerne luftbobler, vil du ha riktig dosering av medisin.

•  Hold sprøyten vertikalt, med spissen vendt mot taket. Luft i sprøyten vil stige til tuppen fra sugetrykket som skapes ved å trekke væsken opp. Slå mot siden av sprøyten slik at eventuelle luftbobler som sitter fast på innsiden av røret stiger til toppen.

•  Trykk ned stempelet langsomt for å slippe noen store luftbobler. Noen av medisinen vil sprute ut av spissen. Luftboblene vil bli også bli utgitt på depresjon. Skyv væske ut av sprøyten før medisinen er på foreskrevet dose.

Slå mot siden av sprøyten på nytt å foreta noen andre mindre luftbobler stiger til toppen. Trykk sakte sprøyten på nytt for å presse at luftboblen ut av spissen. Det skal ikke være noe luft i sprøyten i det hele tatt. Hvis det er, gjenta dette trinnet.

•  Gi deg selv injeksjonen, i henhold til instruksjonene fra din lege eller sykepleier.

Hint

 • Ikke injisere selv, hvis noen av skiltene er forvirrende eller uklart.

Hvordan få luft ut av en sprøyte

Hvordan få luft ut av en sprøyte


Det er noen forskjellige deler av sprøyten som du bør være kjent med før du prøver å bruke en. Nålen blir brukt til å trekke ut medisiner fra en flaske og deretter å injisere det inn i en person. Sylinderen er den del av sprøyten at medisinen går inn og stempelet styrer retningen av medisinen. Å trekke ut væske, trekker du stempelet på sprøyten bort fra fat. Å injisere, skyv den mot fat. Før du kan bruke sprøyte for en injeksjon, må du fjerne eventuelle luftbobler.

Bruksanvisning

Vri fylt sprøyte opp ned. Nålen skal nå peke oppover med stempelet vendt mot bakken.

•  Trekk stempelet nedad meget langsomt inntil et lite tomrom kan ses inne i sprøytesylinderen like under nålen.

Knips fat av sprøyten med fingrene. Dette fører til at all luft inne i sprøyten til å stige oppover.

Skyv stempelet oppover nå litt raskere enn før. Når en liten mengde av medisin spruter ut av nålen, bør luften fjernes.

Instruksjoner for Ørevoks fjerning av sprøyte

Instruksjoner for Ørevoks fjerning av sprøyte


Ørevoks er en naturlig og sunn stoff som finnes i ditt indre og ytre øret som beskytter øret fra fremmede partikler. Hvis ørevoks buildup årsaker til hørselstap eller svimmelhet, kan du enkelt fjerne voks hjemme med et øre sprøyte og en fuktig vaskeklut. Du bør bruke et øre sprøyte snarere enn en bomullspinne til å fjerne rutine ørevoks, som vattpinner kan skyve voks dypere inn i øregangen og føre til forstoppelse.

Instruksjoner for Ørevoks fjerning av sprøyte

•  Kombiner like deler varmt vann og hydrogenperoksid.

Fyll øret sprøyte med hydrogenperoksid og vann.

Mens du ligger på siden med din plagede øret vendt opp, bruke sprøyten å sprute løsningen direkte inn i øret ditt.

Hold deg på din side med din plagede øret vender opp i omtrent 15 minutter. Vann og hydrogen peroxide løsning vil føre til en boblende lyd i øret som det løsner din ørevoks. Når boblende stopper, har løsningen ferdig med å arbeide.

Legg et rent håndkle over øret og rulle over slik at rammede øret vender nå ned. La løsningen og overflødig ørevoks å renne ut av øret.

Gjenta trinn 2 til 5 etter behov.

Bruke en fuktig vaskeklut, forsiktig rense overflødig væske og voks fra det ytre øret.

Hint

 • Hvis ørevoks er dypt påvirket, kan det ikke svare på vanning med en sprøyte. I dette tilfellet, bør du oppsøke lege.

Slik fjerner en Needle Fra Luer Lock sprøyte

Slik fjerner en Needle Fra Luer Lock sprøyte


Siden fremveksten av hiv og aids i 1980, som regulerer etater inkludert Centers for Disease Control (CDC) og Occupational Health and Safety Administration (OSHA) har gjort alt for å stoppe mer enn 600.000 utilsiktede needlesticks hvert år av helsepersonell. Alle fasiliteter som bruker nåler ha hensiktsmessige Sharps beholdere for trygg avhending av brukte nåler, sprøyter og blodtegne forsyninger, for å redusere risikoen for needlesticks. Recapping av brukte sprøyter er sterkt motet, men i virkeligheten, det er tider da medisinsk personell kan finne behovet for å gjenerobre og fjerne en nål fra en sprøyte.

Bruksanvisning

Slik fjerner en Needle Fra Luer Lock sprøyte

•  Legg nålehetten på sengen eller bordet med hånden som ikke holder sprøyten. Vær nøye med å holde nålen vekk fra noen, inkludert deg selv.

Før nålen inn i cap, med bare én hånd. Ikke bruk den andre hånden for å få hjelp.

Løft av lokket med sprøyten, så den avkortet nålen peker rett opp. Ta forsiktig tak i hetten nær nålenav, skyve hetten mot sprøyten. Vri hetten og nål kombinasjon mot klokken for å fjerne dem.

Vri avkortet nål mot klokken, fatte det lav nær navet, for å løsne det fra sprøyten. Kast kanylen umiddelbart ved å plassere den i en beholder for skarpe gjenstander.

Fjerne en Luer Lock Needle med en Safety Cover

Skyv finger-pad område av sikkerhetsdekselet med tommelen til du hører et "klikk" som indikerer sikkerhetsdekselet har engasjert.

Vri sikkerhets avkortet nål mot klokken, holder det nær navet, for å fjerne den avkortet nål.

Kast den avkortet nål inn i en beholder for skarpe gjenstander.

Tips og advarsler

 • Alltid bruke engangshansker før du håndterer sprøyter.
 • I sjeldne tilfelle en nål vil ikke vri ut av sprøyten, bruke et par av Kelly pinsett til å forstå og vri av avkortet nål nær navet.
 • Utvise ekstrem forsiktighet ved håndtering av nåler som inneholder kroppsvæsker.
 • Grip aldri inn i en beholder for skarpe gjenstander. Aldri presse en nål eller sprøyte ned i en full beholder for skarpe gjenstander. Hvis beholderen for spisse gjenstander er full, få tak i en ny beholder.

Hvordan bruke en Nasal sprøyte

Hvis babyen din lider av for mye slim i nesen, er det viktig å fjerne hennes nesegangene for å lette riktig pust, og for å holde henne lykkelig. En måte å bekjempe nesetetthet er gjennom bruk av nasal sprøyter, noe som kan brukes til å suge ut slim som blokkerer den nasale passasje og hindre barnet fra å puste fullstendig.

Hvordan bruke en Nasal sprøyte

•  Sitt i en stol, slik at bena er horisontale til bakken, med et lite mellomrom mellom dem.

Legg babyen på bena, med hennes føtter av magen og hodet ved knærne.

Påfør en eller to dråper av saltvann til barnets nesebor og la den sitte i ti sekunder.

Klem pære av nasal sprøyte.

Sett sprøyten inn i barnets nesebor forsiktig.

Slipp pæren forsiktig og la den fylles med luft igjen, suger ut slim.

•  Tørk av sprøyten etter hver bruk.

Gjenta for det andre neseboret.

Hint

 • Du kan bruke sprøyten igjen etter 10 til 15 minutter hvis lunger fortsetter. Imidlertid bør det ikke gjøres mer enn to eller tre ganger per dag.

Hvordan bruke en gummi pære sprøyte for en baby Ears

Siden det ikke er tilrådelig å bruke bomullspinner for å rengjøre en babyens ører, kan du benytte deg av en pære sprøyte for å vanne ørene i stedet. Dette er en liten gummi "pære" som ofte brukes til suge babyer neser. Når den brukes for ørene, mange foreldre kaller det et øre sprøyte; det er lett å bruke, selv om barnet kan finne fremgangsmåten for å være litt ubehagelig i begynnelsen.

Hvordan bruke en gummi pære sprøyte for en baby Ears

Fyll pære sprøyte med lunkent vann ved å klemme lufta ut av det da suge opp litt vann fra springen.

Plasser barnet slik at han er legging med hodet sidelengs, de berørte øret vendt oppover.

Rett øret sprøyte inn i barnets øre kanalen, men ikke sett den. Sakte presse vannet inn i barnets øre. Det kan se noen bobler stiger til overflaten; dette er normalt.

La vannet til å sitte en stund og deretter snu barnet over til la vannet renne ut på en vaskeklut eller håndkle. Du må kanskje tørke forsiktig den ytre overflaten av øret eller kanalen for å fjerne eventuelle biter av voks eller rusk som har kommet ut.

Gjenta om nødvendig. Hvis det er en hindring, er det imidlertid bedre å ta barnet til lege for ytterligere inspeksjon.

Hint

 • Hvis barnet ditt er gammelt nok til å rulle over eller krype bort, kan du velge å bruke din stellebord med stroppen. Ved hjelp av et øre sprøyte er ikke smertefullt, men kan være ubehagelig og urovekkende først.

Hvordan mikse flere insulininjeksjoner i en sprøyte

Utskilt av bukspyttkjertelen, hjelper insulin kroppen å omdanne glukose til en brukbar form for energi for kroppen. Når kroppen er i stand til å produsere insulin eller insulinnivåene produsert ikke er tilstrekkelig, vil insulininjeksjoner benyttes. Blanding insulininjeksjoner er en måte å redusere antall injeksjoner et person har til å administrere hver dag.

Hvordan mikse flere insulininjeksjoner i en sprøyte

•  Kontroller utløpsdatoen på hetteglass med insulin. Hvis de ikke er utløpt, rull hvert hetteglass mellom hendene inntil blandet. Aldri rist hetteglasset.

Fjern eventuelle caps fra hetteglassene. Tørk toppen av hvert hetteglass med en spritserviett.

Se på den bestilte mengden av hver type insulin. Vanligvis vil du ha en overskyet insulin og en klar insulin som blir blandet.

trekke luft inn i sprøyten lik mengden av regn insulin vil administrere. Injisere den mengden luft inn i regn hetteglasset. Luft blir injisert inn i glasset fordi ampullen er et lukket system. Hvis du ikke injisere luft i hetteglasset, vil du være i stand til å fjerne insulin du trenger. Når luften er injisert, fjern sprøyten fra regn hetteglasset.

Trekk luft inn i sprøyten lik mengden av klar insulin vil administrere. Injiser at mengden av luft i den klare ampullen.

Snu klart hetteglass og trekk den bestilte mengden klart insulin inn i sprøyten. Fjern sprøyten fra den klare hetteglass.

Sett sprøyten inn i regn hetteglasset, snu hetteglasset og trekke de bestilte mengden regn insulin inn i sprøyten. Fjern sprøyten fra regn hetteglasset.

Fjern eventuelle luftbobler og dobbeltsjekke den totale mengden av insulin i sprøyten med beløpet beordret av legen. Dersom beløpet er riktig, forkaste insulin i sprøyten, samt sprøyten selv. Deretter starte på nytt med trinn 1.

Hint

 • Administrere blandet insulin innen 5 minutter etter blanding.
 • Bland aldri insulin i sprøyte med andre medisiner.
 • Bekreft med legen din at de forskjellige insuliner du tar kan blandes.
 • Bland aldri en fosfat-bufret insulin, for eksempel NPH, med Lente. Dette kan skape et bunnfall som vil føre til at utbruddet tider og peak handlings ganger for å bli endret.

Hvordan Draw Up Insulin i en sprøyte

Insulin er et hormon som brukes av kroppen for å konvertere mat til energi. Diabetes er en tilstand der kroppen ikke produserer nok insulin eller unnlater å effektivt bruke insulinet den produserer. Som en del av det foreskrevne insulinbehandling program, mange diabetespasienter regelmessig gi seg selv insulin injeksjoner. Gjør deg kjent med riktig måte å trekke opp insulin i en sprøyte før du gir deg selv en injeksjon for første gang.

Hvordan Draw Up Insulin i en sprøyte

•  Fjern sprøyten plastlokket og ta av eventuelle ytre emballasje. Ta av beskyttelseshetten fra sprøyten og sett den til side.

Bruk en pute mettet med alkohol for å rense toppen av insulin flasken før du setter sprøyten inn i den. Ikke berør toppen av flasken når du har pyntet det.

Trekk ned stempelet til sin mørke enden når tall som tilsvarer antall insulin enheter som du trenger. Små linjer og markerer tallene sprøyten s fat, hvor avstanden mellom hver linje er typisk lik en enhet. Mellomrommene på 100-unit sprøyter er lik to enheter.

Hold stempelet i din dominerende hånd og løpet av sprøyten i ikke-dominant hånd. Plasser nålen forsiktig gjennom gummiproppen på insulin flasken. Trykk sprøyten er stempelet helt ned. Gjør du det vil pumpe luft inn i flasken og legge til rette insulin henting.

Vend insulin flasken opp ned - uten å fjerne sprøyten. På dette punktet, bør insulin flasken plasseres mellom midtre og pekefingeren på din ikke-dominant hånd; dominerende hånd bør fortsatt på stempelet. Trekk stempelet nedover inntil den når den nødvendige antall insulinenheter.

Sjekk for eventuelle luftbobler i sprøyten. Mens det ikke er noen farer forbundet med bobler, vil de føre til at du får mindre insulin deretter beregnet. For å eliminere bobler, bruke tuppen av pekefingeren på ikke-dominant hånd for å banke forsiktig på sprøyten, som vil flytte bobler til toppen. Trykk stempelet opp flere enheter; som du gjør det, bør boblene flytte inn i insulin flasken. Avslutt med å trekke stempelet ned til merket som tilsvarer den nødvendige insulin beløpet. Gjenta dette trinnet hvis flere bobler.

Skyv nålen forsiktig ut av insulin flasken.

Hint

 • Sjekk etiketten på insulin flasken for å sikre at du bruker riktig insulin type og at produktet ikke er utløpt.

Hvordan måle en insulindosen med en sprøyte

Insulin sprøyter kommer i flere forskjellige størrelser som gir mulighet for høyere eller lavere dose kapasiteter, men alle av dem er merket i enheter på insulin. Noen av forskjellene i sprøyter er lengden av nålen, total insulin kapasitet og konstruksjon. Insulin sprøyter er alltid disponibel og bør aldri brukes om igjen.

Hvordan måle en insulindosen med en sprøyte

•  Ta en ny sprøyte fra den beskyttende emballasje. Ikke bruk noen sprøyte som ikke er i en pakke eller ser ut som det kan ha blitt tuklet med.

Åpne en ny spritserviett og rengjør toppen av insulin hette du skal bruke. Rengjøring av glasset toppen vil bidra til å redusere sannsynligheten for kontaminering av insulin.

Ta ut beskyttelses oransje hetten fra toppen av sprøyten. Bestemme den dose som er nødvendig og trekke luft inn i sprøyten til den ønskede dose.

Pierce gummiproppen på hetteglasset med nålen på sprøyten og sprøyt luften fra sprøyten inn i hetteglasset. Snu hetteglasset slik at hetteglasset sitter ovenfor sprøyten.

Tegn stempelet tilbake på sprøyten før du er 2 til 4 enheter over merking av ønsket dosering. Trykk på sprøyten og se for å se luftboblene flytte til toppen av sprøyten.

Skyv stempelet tilbake til ønsket dose, utvise ekstra insulin og luft tilbake i hetteglasset. Hvis det er ekstra luft i sprøyten, skyver stempelet for å tvinge all insulin tilbake i hetteglasset og starte på nytt.

Fjern sprøyten fra hetteglasset og og sett den til side mens du velger injeksjonsstedet.

Hint

 • Aldri bruke en sprøyte eller bruke en som ikke er fortsatt i ny innpakning.
 • Aldri oppsummering en sprøyte etter bruk og sørg for å kaste dem i en godkjent punktering motstandsdyktig beholder.

Hvordan Draw sterilt vann i en sprøyte

Hvordan Draw sterilt vann i en sprøyte


Sterilt vann blir ofte brukt i forbindelse med andre væsker eller pulvere, og injiseres i kroppen, eller brukes til å rense sprøyter. Uansett hva formålet, er det flere trinn du må følge for å trygt trekke sterilt vann i en sprøyte. Hvis sterilt vann vil bli injisert i kroppen din, må du fjerne alle luftbobler fra sprøyten. Selv om det sterile vannet ikke blir sprøytet inn i årene dine, er det god praksis å fjerne luft fra fat.

Bruksanvisning

•  Vask hendene med såpe og varmt vann.

•  Fyll en ren beholder med sterilt vann, hvis vannet ikke allerede er i en beholder inn i hvilken sprøyten vil passe.

Skyv stempelet ned i sprøyten så langt som det går.

Senk stempelet eller tuppen av sprøyten i vannet.

Trekk stempelet ut av sprøyten for å trekke det sterile vann inn i sprøytesylinderen. Sørg for å slutte å tegne den sterilt vann når væsken har nådd riktig måling.

6. Ta sprøyten ut av sterilt vann, og snu sprøyten så spissen vender opp.

Trykk på siden av sprøyten med fingeren et par ganger for å trekke luftboblene til toppen av fatet.

Skyv stempelet i å presse ut luftbobler. Slå mot siden av trommelen på nytt for å trekke flere luftbobler til toppen av sylinderen og fjerne dem. Når luften er fjernet, er du klar til å injisere eller fjerne sterilt vann fra sprøyten.

Hvordan bruke en sprøyte

Hvordan bruke en sprøyte


En sprøyte er en viktig del av medisinsk utstyr for mange enkeltpersoner som strekker seg fra sykepleiere til pasienter. Mange personer med allergi, vitaminmangel og diabetes må bruke sprøyter for å injisere sin medisin. Med fremskritt i moderne medisin, har sprøyter endret seg til det bedre. Med kortere nåler, lengre reservoarer og nesten smertefri injeksjoner, sprøyter er nå mer brukervennlig enn noensinne. Mens du bruker en sprøyte virker som en enkel prosess, det er viktige skritt du må følge.

Bruksanvisning

•  Samle alt du trenger. Ved bruk av en sprøyte, er det flere ting du må ha til din disposisjon: bomull baller, rubbing alkohol, en sprøyte og en medisinsk godkjent sprøytet disposisjon tilfelle. Samle alle disse produktene og ha dem klare før bruk av sprøyte. Dette vil gjøre prosessen smidigere.

Prep området. Når du injiserer medisin inn i huden via en sprøyte, er du en å skape en liten åpent sår. For å minimere muligheten for smitte, vaske hendene med en antibakteriell såpe og bruke et håndkle til å tørke hendene på. Suge en bomullsdott med isopropanol og gni den over den tiltenkte injeksjonsstedet. La alkoholen tørke.

Prep sprøyten. Når området er sterilisert, er det på tide å prep sprøyten. Fjern lokket fra enden av sprøyten og kaste den i søpla. Ta nålehetten av sprøyten og holde den i nærheten. Når hetten er fjernet, trekk lasting stykke sprøyten så langt du kan uten å fjerne det. Dette vil fylle sprøyten reservoaret opp med luft og prep sprøyten for neste trinn.

Legg sprøyten. Når sprøyten er fylt opp med luft du er klar til å gå videre. Sett nålen på sprøyten inn i skum del av hetteglass med medisin du skal injisere. Når nålen er satt helt inn, sakte slipper luften som er lagret inne i sprøyten inn i hetteglasset. Du vil merke dette vil skape bobler. Når du har fullt sluppet all luft, sakte trekke laste stykke tilbake og legg sprøyten med medisin. Det er viktig å gjøre dette sakte slik at du ikke får luftbobler inne i sprøyten. Når du har fullastet sprøyten, ta den ut av hetteglasset og fortsette til neste trinn.

Gi deg selv injeksjonen. Pust dypt og slappe av. Telle til ti og stikk nålen inn i huden din. Sakte slipper medisinen inn i kroppen din. Ikke gjør dette for fort, eller du vil møte svie og irritasjon på injeksjonsstedet. Når du har injisert all medisin, fjern sprøyten. Sett hetten tilbake på sprøyten og umiddelbart kast den i sprøyten disposisjon saken.

Tips og advarsler

 • Velg en passende størrelse sprøyte avhengig av hvor mye medisin du injiserer. Vanligvis mindre sprøyter har mindre nåler så hvis du ikke trenger en stor sprøyte, ikke bruk en.
 • Ikke la en brukt sprøyte liggende rundt. Dette er en helsefare for alle som kommer i kontakt med det og medisinsk uhygienisk. I stedet umiddelbart kast sprøyten etter bruk.

Hvordan å rense en sprøyte

Hvordan å rense en sprøyte


Sprøyter blir brukt i en rekke måter for både menneskers og dyrs helse omsorg. Mange av de større 60c sprøyter brukes til å gi mat fylt med medisin til barn eller dyr. Dette kan føre til vanskelige tresko i sprøyten som er vanskelig å fjerne. Sprøyter som har inneholdt mat er tilbøyelige til å akkumulere bakterier så bør alltid rengjøres og desinfiseres grundig. For å holde tresko oppstår, alltid vaske sprøyten ut med varmt vann umiddelbart etter bruk.

Bruksanvisning

•  Fjern kanylen fra sprøyten - hvis man er festet - og behandler det riktig i en sharps eller farlig avfall mottaket.

Fjern stempelet fra sprøyten, slik at du har to separate deler.

Bløt sprøyte sylinder og stempelet i en vask full av varmt såpevann i ca 30 minutter.

Sett stempelet tilbake inn i sprøyten og trekk bakover for å fylle sprøyten med varmt såpevann. Trykk ned på stempelet for å tvinge varmt såpevann tilbake ut av sprøyten.

Sett en tannpirker, eller liten nål for små sprøyter, inn nålen enden av sprøyten for å rense sta blokkeringer.

skrubbe innsiden av sprøyten med en liten tåteflaske skrubber eller tannbørste, for å få avleiringer av sidene av sprøyten, slik som tørket mat.

Skyll begge delene av sprøyten grundig med varmt vann.

Tips sprøyten sidelengs i en bolle foret med papirhåndklær. Dette vil la vannet renne helt fra spissen av sprøyten.

La begge deler av sprøyten til luft tørke helt.

Sett stempelet i sprøyten og lagre den i en ren tørr plass.

Tips og advarsler

 • Alltid inn igjen stempelet når bitene er tørre; ellers oksydasjon på gummi spissen av stempelet vil bevirke at stempelet for å passe inn i sprøyten.
 • Bruk aldri en skitten sprøyte for å gi medisiner eller mat.
 • Sprøyter som ikke er riktig lufttørket kan samle bakterier.

Hvordan Fyll en sprøyte

Fylle en sprøyte er vanligvis forbundet med administrering av medisiner. Dette kan være utfordrende og krever faglig kunnskap, praktisk opplæring og ferdigheter til å unngå forurensning, feilmedisinering og nål skade. Diabetikere og andre som utfører denne oppgaven selv er opplært av en profesjonell.

Legemiddelfirmaer og sprøyte produserer gi sikkerhetsfunksjoner i sine produkter for å møte kravene i den Needle Safety and Prevention Act of 2001. Enkelte selskaper tilbyr sprøyter ferdig utfylt med medisindoser. Hvis du fyller en standard pakket sprøyte, kan følgende informasjon være nyttig å re-håndheve din kunnskap.

Bruksanvisning

Fylle sprøyte

•  Vask hendene med antiseptisk såpe løsning og tørk dem med et rent håndkle.

Plasser forsyninger på en ren overflate.

Sjekk utløpsdatoen på medisinering hetteglass, sprøyte og nål pakker. Sjekk medisiner hetteglasset for å sørge for at det er riktig medisinering, til rett dosering.

Rengjør toppen av medisinering hetteglasset med spritserviett. Hold sprøytestempelet i bunnen og dra stempelet til merket av beløpet som skal fylles, og pass på at fingrene ikke berører fat av sprøyten.

Slipp ut nål og fest den til sprøyten. Sett den inn i toppen og midten av medisiner hetteglasset mens du holder hetteglasset opp ned.

Trekk tilbake stempelet sakte, slik at sprøyten å fylle med medisiner til riktig mengde medisiner.

Fjern nålen fra hetteglasset, utvise all luft fra sprøyten og nålen byttes cap.

Tips og advarsler

 • Nålen og sprøyten er engangs-bruk. Aldri oppsummering en brukt nål. Det skal kastes i en rød farlig-materiell beholder.
 • Det skal ikke være noe luft i sprøyten når den er fylt. Dette vil forhindre at injeksjon av luft inn i vevet, og også gjøre det vanskelig å bestemme doseringen.

Hvordan Fyll en sprøyte fra et hetteglass

Hvordan Fyll en sprøyte fra et hetteglass


Medisiner kommer i mange former: piller, kapsler, tabletter, inhalerte damper, væsker og injeksjoner. Injeksjoner kan administreres subkutant, intramuskulært eller intradermalt. Mange injiserbare legemidler som brukes til å behandle hormoner, blodsykdommer, diabetes, infertilitet, migrene, leddgikt og mange andre betingelser er tilgjengelig på resept og administreres hjemme. Injeksjoner nettsteder er vanligvis magen, øvre rumpe, overarm eller øvre del av låret. Hvis medisinen ikke kommer i ferdigfylte sprøyter, må du fylle sprøyten med medisinering.

Hvordan Fyll en sprøyte fra et hetteglass

•  Samle elementene som trengs for å fylle sprøyten. Du trenger to injeksjonstørk, sprøyte, fyll nål, nålen og hetteglass. Når du har forsyninger klar, vaske hendene.

Kontroller hetteglasset for å sørge for at du tar riktig medisinering og riktig dosering. Komme i vane å alltid sjekke etiketten kan hindre feil.

•  Sett fyll nålen på sprøyten ved å skru bunnen av nålen på toppen av sprøyten. La hetten på nålen. Et fyll nål brukes for å stikke hull gjennom ampullen og trekke opp medikamentet, men endres før injeksjonen med en frisk nål som vil trenge gjennom huden.

Åpne en alkohol pad, og tørk av toppen av hetteglasset. Toppen av flasken vil være et gummimateriale. La alkohol tørke før utarbeidelse av medisinering.

Ta hetten av nålen, og trekke tilbake sprøyten til samme mengde medisiner du vil trekke seg. Hvis du skal ha en cc av medisinen, trekk stempelet tilbake til en cc mark. Ta tak i hetteglasset med den andre hånden. Snu hetteglasset opp ned, og pierce nålen gjennom gummibelegget.

Trykk ned stempelet for å injisere luft inn i hetteglasset. Dette skaper en lik press og vil tillate deg å ta ut medisinen. Pass på at spissen av kanylen befinner seg under nivået av medisiner, og sakte trekke tilbake stempelet før du har trukket tilbake en cc av medisinen. Trekk sprøyten, og plasser hetten over kanylen.

•  Skru av kanylen og erstatte med den friske nål du skal bruke for selve injeksjonen. Hold sprøyten oppreist og trykk på kanten av sprøyten for å bringe noen bobler til toppen av sprøyten. Trykk ned stempelet veldig sakte og forsiktig å skyve bobler ut av sprøyten og kanylen.

Fullfør injeksjon følge instruksjonene gitt av legen din eller medisinske leverandøren.

Hvordan bruke en pære sprøyte på en nyfødt

Hvordan bruke en pære sprøyte på en nyfødt


Mens ingen baby blir begeistret ved synet av en pære sprøyte, kan dette enkle verktøyet lindre elendighet av lunger på grunn av det overskytende mucus som ofte folkemengder en baby små neseganger. Pæren sprøyte er spesielt nyttig for nyfødte, som ofte er overbelastet i flere dager etter fødselen. Ved å bruke dette instrumentet å nøye suge slim fra nyfødt nese, vil du hjelpe deg og barnet ditt både føle deg bedre.

Hvordan bruke en pære sprøyte på en nyfødt

•  Plasser barnet med ryggen mot lårene og hodet berøre knærne. Vippe hodet bakover med en liten vinkel slik at du enkelt kan nå nesegangene.

Squirt to dråper eller spray med saltoppløsning i hver av babyens nesebor. Med hodet fremdeles vinklet tilbake, la oppløsningen for å løsne slim inne i nesegangene. Vent et par minutter for saltvann skal tre i kraft.

Klem den avrundede delen av pære sprøyte for å utvise luften inne. Vær forsiktig med å gjøre dette bort fra babyens ansikt. Hold pæren sprøyten i en deflatert stilling.

Sett tuppen av pære en halv til en fjerdedel en tomme i en av barnets nesebor. Frigjør forsiktig grepet på pære, slik at suge å trekke slim ut av nesen og inn i pære.

Fjern sprøyten og hold den opp ned over et vev eller et papirhåndkle. Klem det raskt å fordrive slim fra lyspæren. Du må kanskje presse den flere ganger for å fjerne så mye slim som mulig.

Tørk av babyens nese for å fjerne alle løse slim forårsaket av suctioning.

•  Gjenta prosessen med det andre neseboret. Det kan hjelpe å trykke det andre neseboret lukket mens du utsuging.

Vent fem til 10 minutter for å se om lunger er lettet. Hvis ikke, gjentas prosessen på begge sider av nesen. Unngå utsuging barnets nese mer enn tre ganger om dagen.

Rengjør pære ved å klemme varmt såpevann i og ut av det flere ganger, og deretter skylle med varmt vann. Grundig skrubb og skyll utsiden av pære. Ikke legg sprøyten i oppvaskmaskinen.

Plasser pære, tippe ned, på kanten av et glass til tørk. Lagre i et rent område før neste bruk.

Ring babyens barnelege hvis lunger forverres eller vedvarer i flere dager.

Hint

 • For å unngå å spre bakterier, unngå å bruke din pære sprøyte for mer enn ett barn.
 • Hvis barnet nekter å være stille, vente og prøve prosedyren et annet tidspunkt. Prøver å suge babyens nese mens han er i bevegelse kan skade nesegangene.

Hvordan fylle en stor Feeding sprøyte

Hvordan fylle en stor Feeding sprøyte


Eiere av syke dyr, kan foreldre med masete babyer og omsorgspersoner for eldre og funksjonshemmede pasienter trenger alle å bruke fôrings sprøyter på enkelte punkt. Disse sprøytene er tilgjengelige i forskjellige størrelser og materialer. Store sprøytene har dyser eller rør i stedet for nåler, noe som gjør det enklere å mate tykke stoffer til mottakeren eller å administrere dem i større mengder. Noen modeller skru å tillate enkel fylling; andre krever brukerne å fylle dem den gammeldagse måten. I begge tilfeller bør omsorgspersoner sørge for at sprøyten er fri for luftbobler før de mate sine pasienter, barn eller kjæledyr.

Hvordan fylle en stor Feeding sprøyte

•  Skru enden av sprøyten hvis den er en to-delt enhet, og fjerne stempelet. Fyll sprøyten med mat eller medisin ved hjelp av en liten skje. Sett på stempelet og skru den på igjen tett.

Snu sprøyten opp-ned, slik at munnstykket eller slangen peker oppover. Trykk på siden av sprøyten forsiktig med fingeren eller skje til å skifte luftbobler til toppen. Trykk ned stempelet sakte for å presse ut luftbobler.

•  Fyll i en sprøyte som ikke skru ikke ved å trykke inn stempelet fullt ut, å plassere dysen eller røret inn i mat eller medisin, og trekke stempelet langsomt oppover for å trekke stoffet inn i sprøyten. Bruk samme tapping system for å fjerne luftbobler.

Hint

 • Pass på at du setter munnstykket eller slangen langt nok inn i mat eller medisin som du ikke trekker opp luftbobler sammen med stoffet.
 • Hvis fôring stoffet er for tykk til å enkelt trekke opp i sprøyten, bruke en større sprøyte.
 • Bare fyll sprøyten til nivået som er angitt i fôrings instruksjoner. For eksempel, hvis du må gi en baby 20 ml hostesaft, bruker tiltaket indikatorer på sprøyten for å finne ut hvor langt å fylle den, og ikke overstiger dette beløpet.

Hvordan administrere et klyster Med en pære sprøyte

Det finnes mange typer klyster og grunner til å administrere en. Du vil generelt ønsker å velge et tidspunkt når du ikke vil bli forstyrret i minst en halv time eller mer. Den pære sprøyte klyster er generelt lett å administrere. Vær sikker på at det er forhåndsutfylt og væsken er ikke kaldt, med mindre annet er spesifisert av legen din. Med en liten pre-planlegging, kan dette normalt ubehagelig prosedyren utføres raskt og smertefritt.

Bruksanvisning

Legg noen håndklær på gulvet av badet så nær toalettet som mulig. Har den personen som mottar klyster ligge ned på håndklær på sin side med ingen klær som dekker endetarms området.

•  Fyll sprøyten med varmt eller klyster romtemperatur flytende, hvis den ikke er forhåndsfylt. Fjern eventuelle dekker over tuppen og smøre med vaselin eller et vannløselig smøremiddel. Sett forsiktig tuppen inn endetarmen, ikke mer enn to inches, og klem pære å administrere væske.

Bli på din side eller lå rettsiden opp og plassere beina på karet eller toalett å heve baken opp fra gulvet i ca 5 til 20 minutter. Bruke toalettet når trangen til å eliminere oppstår.

Tips og advarsler

 • Sørg for at den som mottar klyster er avslappet og rolig. Det er mye vanskeligere å sette klyster og innholdet hvis musklene er for stramme. Det kan være litt væske lekker ut, derfor håndklær vil gjøre opprydding mye enklere.
 • Ikke tving tuppen av klyster i endetarmen mer enn 2 inches hos voksne. Sørg for å bruke et smøremiddel for å hindre chaffing eller smerte. Før du bruker et klyster, bør du først snakke med legen din. Ved hjelp av klyster for ofte kan føre til en avhengighet.

Hvordan å få vann inn i en Rubber sprøyte

Gummi sprøytene har flere bruksområder som suctioning ut slim eller formel fra en babyens nese eller munn. Det er viktig at etter hver bruk, er rene gummi sprøyter rengjøres grundig for å hindre vekst av bakterier. En del av rengjøring gummi sprøyte innebærer å få vann inni den. Å få vann i en gummi sprøyte, bruk en teknikk som ligner på når det du bruker den til å fjerne slim. Disse grunnleggende trinnene vil lede deg gjennom prosessen.

Bruksanvisning

Hell litt varmt såpevann i en container. Sett tuppen av gummi sprøyte i vannet, deretter fast klem pære (den runde øvre del) med tommelen.

Slipp trykket fra pære til å fylle sprøyten med vann. Swish vannet rundt inne i gummi sprøyte ved å riste den kraftig.

Bruk tommelen til å trykke ned på pære av gummi sprøyte for å tømme ut vannet. Gjenta trinnene over for å få rent vann i sprøyten. Rist vannet rundt for å skylle innsiden av sprøyten, så slipper vannet.

Sterilgummi sprøyte med 70% isopropyl. Tegn alkohol inn i sprøyten ved å trykke ned på pære. Swish alkohol rundt, og slipp den. Plasser gummi sprøyten i et rent glass med spissen vendt ned. La den stå i den posisjonen slik at det kan renne grundig.

Deler av en sprøyte

En nål sprøyte er en enhet som brukes for å injisere, fjerne eller infusjonen væsker. De er mest kjent i helsevesenet innstillinger for injiserende medisiner og for bruk i å fjerne blod fra kroppen. Sprøytene kan variere i størrelse og type, og de kan være laget av glass eller plast. Sprøyten valgt vanligvis avhenger sitt formål. Sprøyten består av et stempel, fat, hub, nål og nålen beskyttelsesdeksel. Det er viktig at alle deler av en sprøyte som kommer i kontakt med kroppen holdes fritt for forurensning.

Stempelet

Stempelet er plassert i enden av sprøyten og kan være laget av tåkete eller farget glass eller plast. Dens formål er å fylle eller tømme fat. Plungeren trekkes tilbake for å fylle sylinderen og skyves forover for tømming.

The Barrel

Sylinderen er den del av sprøyten som inneholder fluidet, enten det er et medikament, blod eller en oppløsning trekkes fra kroppen. Det er vanligvis kalibrert i tiendedels (en tiendedel er lik 0,1 milliliter) for å gjøre nøyaktige målinger av mengden av den væske som skal gis eller fjernes. Sylinderen kan variere i størrelse fra 0,5 ml til 50 ml.

The Hub

Den nedre ende av sprøyten, på motsatt side av stempelet, terminerer i et nålenav. Navet består av en nål adapter som gjør det mulig for nålen å festes til sprøyten. Navet fungerer også for å låse kanylen på plass under bruk av sprøyten for sin ønskede funksjon.

The Needle

Nålen består av akselen, et hulrom og vinkel. Nåler variere i lengde, størrelsen av akselen og størrelsen av hulrommet. Akselen er metallets lengde og blir vanligvis valgt avhengig av ruten og stedet for administrering, fysisk masse av kunden, og tykkelsen av medisinen. Lumen, også kjent som boringen, er det hule rommet inne i nålen. Diameteren av hulrommet er kjent av nålen nummer måler. Lumen er valgt med de samme spesifikasjonene som akselen. Den siste del av nålen, skråkant, er den spisse ende av nålen og bestemmer største skarphet.

Protective Cover / Cap

Det beskyttende deksel / hetten er anordnet for å opprettholde nålen sterilitet. Nålestikk er en vanlig måte å transportere infeksjoner til helsepersonell og klienter. Nålen er skrå dekkes for å begrense mengden av ulykker som kan skje som involverer nåler og for å sikre at bare den tiltenkte klienten mottar nålestikk. I et forsøk på å redusere forurensning og øke sikkerheten, de fleste nålene er disponibel og blir kastet ut etter én gangs bruk.

Hvordan bruke en rektal sprøyte

Klyster kan være nødvendig før leger utfører visse medisinske prosedyrer. Klyster kan også være nyttig for lindring av sporadisk forstoppelse hos barn og voksne. Spesielt er en rektal pære og sprøyten klyster vanligvis et lite volum klyster som kan anvendes for å rense sigmoid eller nedre del for tykktarmen. Disse typer av klyster kan kreve vann eller et klyster løsning. Hvis du følger noen grunnleggende anbefalinger og observere riktig omsorg, er det svært enkelt å bruke en rektal sprøyte.

Bruksanvisning

•  Skyll pære og rektal sprøyte med vann grundig før du bruker dem. De fleste apotek eller drugstores bære disse produktene. Sprøyten ligner en rør-lignende munnstykke.

Fyll pæren med varmt vann. Vannet bør være litt over kroppstemperatur eller ca 103 grader Fahrenheit. Pæren kan holde åtte gram vann. Hvis du bruker en klyster løsning anbefalt av en lege, følg instruksjonene for dette produktet.

Sett rektal sprøyte eller munnstykket inn i pære med open-ended spissen vendt oppreist. Sørg for å presse pære å fjerne eventuelle luftbobler. Påfør smøremiddel på endetarms sprøyte.

Plasser plastposen på badekar gulvet og spre håndkle over posen. Hvil på håndkle på høyre side med knærne trukket til side. Smør endetarm området med gelé. Du kan bruke hansker for å gjøre dette.

Sett tuppen av sprøyten og skyv den forsiktig opp ned til den er nær pære del. Klem pæren langsomt å frigjøre vann eller løsning inn i den nedre tykktarm.

Fjern rektal pære og sprøyte ut av endetarmen. Bo i samme posisjon til du føler trang til avføring. Når du er klar for en avføring, stå opp fra badekaret og gå på toalettet.

Fyll rektal sprøyte og gjenta trinn 5 til trinn 6 hvis det ikke er avføring etter 20 minutter.

Tips og advarsler

 • For å bruke en rektal sprøyte på et spedbarn, kan det være best å sette ham over kneet ditt før du gir klyster. Sørg for å bruke et spedbarn rektal pære og sprøyten, som er mindre og har mindre innhold, vanligvis omtrent tre gram.
 • Sørg for å rengjøre pære og rektal sprøyte med såpe og vann etter bruk dem.
 • Pass på at vannet er verken for varmt eller for kaldt.
 • Ikke presse eller tvinge rektal sprøyte inn i endetarmen hvis du føler motstand.