Digidexo.com

Hva er subthreshold depresjon?

Subthreshold depresjon er en form for depresjon som ikke oppfyller de diagnostiske kriteriene for alvorlig depresjon som skissert av DSM-IV.

Funksjoner

Ifølge 2009 forskning publisert i Journal of Affective Disorders, er subthreshold depresjon alvorlig og kan være forbundet med funksjonssvikt hos noen mennesker.

DSM-IV

The American Psychiatric Association utgir DSM-IV, som står for Diagnostic and Statistical Manual of Mental Disorders, fjerde utgave, og det definerer alle psykiske lidelser.

Depresjon

DSM-IV diagnostiske kriteriene for en alvorlig depressiv episode inkluderer oppviser minst fem av ni symptomer på depresjon i løpet av en to-ukers periode som representerer en endring fra normal oppførsel, og er ikke knyttet til en annen sykdom.

Advarsel

Ifølge BioMedCentral.com, de med subthreshold depresjon har økt risiko for å utvikle alvorlig depresjon.

Betraktninger

Ifølge forskning publisert i American Journal of Geriatric Psychiatry, det finnes lignende karakteristikker av subtheshold depresjon og alvorlig depresjon, og mer forskning er nødvendig for å fastslå effektiv behandling for subthreshold depresjon. En studie publisert i American Journal of Psychiatry tyder pasienter med subthreshold depresjon og deres omsorgspersoner se etter tidlige tegn på depresjon for å få riktig behandling.