Digidexo.com

hva er normal kjeveåpning hos mennesker

Hva er årsaken til nyresvikt hos mennesker?

Nyresvikt kan utvikle plutselig eller over en periode, og selv om du kan bli svært syk, er mulig å behandle nyresvikt, og du kan komme med delvis eller fullstendig nyrefunksjon. Årsakene til nyresvikt inkluderer infeksjoner, skader eller tap av blodtilførselen til nyrene. Vurdere denne informasjonen fra Mayo Clinic om årsakene til nyresvikt hos mennesker.

Hjertesvikt

Kroniske sirkulasjonsproblemer, inkludert hjertesvikt, kan redusere tilførselen av blod til nyrene og føre til nyresvikt.

Dehydrering

Dehydrering kan forårsake nyresvikt ved å senke blodtrykket og redusere mengden blod tilgjengelig for nyrene.

Hemolytisk-uremisk syndrom

Hemolytisk uremisk syndrom er en komplikasjon fra infeksjoner med Escheria coli bakterier og forårsake nyresvikt ved alvorlig redusert blodtilførsel i nyrene.

Infeksjoner

Bakterielle og virale infeksjoner som hepatitt A, B eller C; strep hals; og urinveisinfeksjoner kan forårsake plutselig betennelse i nyrene og føre til nyresvikt.

Kroniske sykdommer

Kroniske sykdommer som diabetes, lupus og Berger sykdom kan føre til betennelse i nyrene som resulterer i akutt nyresvikt.

Medisiner

Medisiner inkludert aspirin, ibuprofen, streptomycin, kjemoterapi narkotika og radioaktive fargestoffer som brukes for medisinsk diagnostikk kan føre til nyreskader som fører til nyresvikt.

Forgiftning

Forgiftning fra tungmetaller; produksjon av kjemikalier og løsningsmidler; og stoffer som kokain og alkohol skade nyrene særlig hvis eksponeringen er langvarig eller tung.

Hva er behandlingen for bendelorm hos mennesker?

De fleste bendelorm infeksjoner hos mennesker kan behandles lett. Hvis du spiser bendelormlarver uhell, bendelorm vanligvis vokser i tarmen. Disse bendelorm kan bli drept lett med medisinering. Hvis du spiser bendelorm egg, kan tilstanden være mer alvorlig. Når eggene vokse til larver, kan de vandrer inn i andre deler av kroppen, inkludert lever og lunger. Larvene kan danne cyster i disse organene, som kan være livstruende.

Praziquantel

Praziquantel er en generisk muntlig medisiner som kan drepe bendelorm i tarmen. Den er også tilgjengelig under merkenavnet Biltricide. Praziquantel kommer vanligvis i tablettform, og du bør ta det nøyaktig som anvist av legen din, som regel med et måltid. Mulige bivirkninger omfatter strukturen, feber, svimmelhet og magesyke. Du bør ikke ta Prazinquantel dersom du bruker anti-anfall medisiner eller ammer et spedbarn.

Albendazole

Albendazole (Albenza) er en annen oral medisin brukes til å behandle bendelorm i tarmen. Som Praziquantel, kommer Ablendazole i oral tablettform, og du bør ta det med mat, som anvist av legen din. Mulige bivirkninger omfatter mottakelighet for blåmerker eller blødning, svakhet, frysninger, feber, mageproblemer eller midlertidig hårtap. Albendazole bør ikke tas hvis du er gravid eller planlegger å bli gravid, eller hvis du har en historie med leverproblemer.

Bendelorm Utenfor fordøyelseskanalen

Hvis bendelorm spredt seg utenfor fordøyelseskanalen til lungene eller leveren, kan mer seriøs behandling være nødvendig. Du kan være foreskrevet anti-inflammatoriske steroider for å redusere hevelse av dine organer påvirkes av bendelorm. I noen tilfeller kan legen din må utføre kirurgi for å fjerne bendelorm eller cyster forårsaket av bendelorm.

Hva er normal Østrogen nivå hos kvinner?

Hva er normal Østrogen nivå hos kvinner?


Østrogen er trolig den viktigste hormonet for en kvinnes kropp. Det påvirker hvordan vi utvikler vår evne til å reprodusere, og selv vår humør. Østrogennivået i blodet vårt endring ofte som kroppen vår forandrer seg, så det er vanskelig å vite nøyaktig hva som er normalt.

Varierende Levels

Det er typisk for østrogennivået å svinge mye gjennom kvinnens menstruasjonssyklus, og også under svangerskapet og etter overgangsalderen. Så et "normalt" nivå avhenger av hva kroppen din opplever akkurat nå; Det kan ligge i området 50 til 400 pikogram per milliliter (pg / ml).

Menstruasjon

Ifølge Dr. Kelly Shanahan, en OB / GYN, normale nivåer av østradiol, den viktigste type østrogen som sirkulerer i kroppen, er rundt 45 pg / ml under menstruasjon. Under eggløsningen, stiger til ca 400 pg / ml, deretter faller raskt, og deretter stige igjen til ca 250 pg / ml.

Graviditet

Under svangerskapet, kan østrogennivået være 100 ganger høyere enn normalt. Nivåer også svinge under svangerskapet for å øke blodtilførselen til livmoren og stimulere amming postpartum. Etter fødselen, nivåene reduseres raskt.

Menopause

Etter overgangsalderen, kvinner som ikke er på hormonbehandling vanligvis opplever østrogennivået rundt 10 til 20 mg / pl. Men nivået av østrogen som kreves for å opprettholde sunne ben er 40 til 50 mg / pl, så mange leger foreskrive hormonbehandling for postmenopausale kvinner. Noen kvinner, derimot, trenger enda høyere nivåer for å unngå hetetokter.

Unormale østrogennivået

Østrogennivået som er for høyt eller for lavt kan føre til mange helseproblemer for kvinner. Høye nivåer har vært forbundet med PMS, polycystisk ovariesyndrom, amenoré (fravær av menstruasjon), og bryst og eggstokkreft. Lave nivåer har vært assosiert med osteoporose, abort og fødselsskader.

Hva er behandlingen for Tarmparasitter hos mennesker?

Innvollsparasitter er mer utbredt i den tredje verden, hvor de i betydelig grad bidrar til dødelighet. Det er imidlertid parasittinfeksjoner endemiske til USA, hvorav noen er svært vanlig.

Felles Tarmparasitter

I USA, de vanligste parasitter inkluderer pinworms (Enterobius vermicularis); Giardia (Giardia lamblia); to typer hakeorm (Ancylostoma Duodenale og Necator americanus); og amebas (Entamoeba histolytica). Hakeorm infeksjoner var ganske utbredt i den sørlige delen av USA til tidlig på 1900-tallet, da moderne VVS begynte å bli normen. Men pinworms og Giardia er fortsatt svært vanlig i dag.

Pinworms

Pinworms, som er den minst skadelige av innvollsparasitter, spres av oral-avføring kontakt og er den vanligste parasitten i USA Uten behandling varer infeksjon 4 til 6 uker. Fordi pinworms ofte ikke møter opp i en avføringsprøve, kan en smittet person bare vise tegn til kløe i perianal regionen. Medisiner som brukes til å behandle pinworms inkluderer Mebendazole, pyrantel pamoate, og Albendazole. Av notatet er at bare mennesker kan fungere som en vert for pinworms.

Giardia

Giardia er den nest vanligste tarmparasitten og er også spres ved oral-avføring kontakt og forurensning. Fordi det er en vannbåren protozo som overlever i kalde bekker, Giardia vanligvis infiserer bobiler, turgåere, jegere og andre frilufts aficionados. Symptomer på giardiasis vanligvis dukker opp etter en eller to uker, og inkluderer kvalme, oppkast, gass, magekramper og diaré. Giardiasis kan bli kroniske hvis den ikke behandles. Medisiner som brukes til å behandle giardiasis kan inkludere metronidazol, Paramomycin (for gravide), eller Albendazole.

Hakeorm

Ancylostoma Duodenale og Necator americanus (hakeorm) er også funnet bare i menneskelige verter. Hakeorm inn gjennom hårfollikler og porene i huden, hvor de går fra sirkulasjonssystemet til veggen av tynntarmen. Der begynner de å reprodusere. Intestinal nød kan vare en kort stund. Imidlertid, i tillegg til anemi, ødem, og pica, er den mest alvorlig risiko for infeksjon hakeorm blodtap. Hakeorm kan "drikke" 0,25 ml blod pr dag. Hakeorm infeksjoner behandles med Albendazole, Mebendazole, eller pyrantel pamoate.

Amebiasis

Ambiasis er også spres når avføring er inadvertantly inge, vanligvis når feil hygiene brukes under tilberedning av mat, selv om det kan også spres gjennom oral-anal sex. E. histolytica har to stadier: cyster, som er inntatt; og trophozoites, som klekkes i tynntarmen og fortsetter langs fordøyelseskanalen. Amebiasis er noen ganger feildiagnostisert som inflammatorisk tarmsykdom fordi symptomene etterligne hverandre: magesmerter, blodig diahrrea, vekttap og feber. Ambiasis kan behandles med en rekke medisiner, inkludert Iodoquinol, Paromomycin, Diloxanide furoate, metronidazol eller Chloroquine.

Hvordan unngå Tarmparasitter

Den beste måten å unngå tarmparasitter er å eschew steder hvor det er dårlig kloakkrenseanlegget, og mangel på vannbehandling. Campers skal enten drikke flaskevann eller koke vann i minst ett minutt. Andre forebyggende tiltak er å vaske hendene ofte, holde sengetøy og kontaktflater i hjemmet rent, og ikke spise skrellet, uvaskede frukt og grønnsaker.

Hva er symptomene på innvollsorm hos mennesker?

Hva er symptomene på innvollsorm hos mennesker?


Innvollsorm, inkludert Ascaris, bendelorm og pinworms, er vanlige parasittinfeksjoner som kan oppstå i alle, men visse risikofaktorer øker risikoen, for eksempel svømming i forurenset vann, drikke ufiltrert vann og dårlig hygiene. Innvollsorm er lett behandles med medisiner foreskrevet av lege, og forsiktig hygiene kan hindre spredning av ormer i en husholdning.

Fordøyelsesproblemer

Personer med innvollsorm kan oppleve fordøyelses endringer, inkludert tap av appetitt eller kvalme når presentert med mat. Hvis en stor mengde av ormer akkumuleres i tarmen, kan innvollene blir forhindret, noe som kan føre til forstoppelse. Innvollsorm kan også forårsake diaré, som kan være blodig. Voksne ormer kan være til stede i avføringen.

Pain

Bendelorm infeksjoner kan føre folk til å utvikle magesmerter og kramper. De kan også ha muskelsmerter og svakhet når de voksne ormer vandrer gjennom kroppen sin. Jenter og kvinner med pinworms kan ha smerter rundt kjønnsorganene og urinveiene, og alvorlige infeksjoner kan føre til bekkeninfeksjon, som kan føre til kroniske bekkensmerter.

Luftveisproblemer

Mennesker smittet med innvollsorm Ascaris kan oppleve pustevansker. Dersom ormene invadere lungene, kan de som er smittet har hoste ofte. Personer med Ascaris infeksjoner kan også oppleve smerter når du tar et dypt pust og kan ha problemer med å puste under fysisk aktivitet eller trening.

Hudforandringer

Personer med Barnemark infeksjoner kan oppleve intens kløe rundt anus, særlig om natten. Jenter og kvinner med Barnemark infeksjoner kan også ha irritasjoner og kløe i huden rundt kjønnsorganene og inne i skjeden hvis ormer migrere fra anus. Personer med bendelorm infeksjoner kan utvikle allergiske hudreaksjoner som hevelse, rødhet og elveblest, hvis larvene legge inn deres hud.

Vekttap

Babyer infisert med Ascaris kan oppleve en mangel på vekst i høyde og vekt, som også er referert til som unnlatelse av å trives. Voksne smittet med pinworms, bendelorm eller Ascaris kan også oppleve vekttap. Ernæringsmangler kan også utvikle seg i mennesker smittet med innvollsorm som følge av tunge angrep eller ormer som vokser til å være svært store.

Forebygging / løsning

Innvollsorm kan forebygges ved å drikke filtrert vann, bading i klorerte bassenger og forsiktig hygiene, spesielt etter kontakt med avføring. Folk som er smittet med innvollsorm kan bli behandlet av en lege med reseptbelagte medisiner. Personer med infeksjoner av innvollsorm bør passe på å hvitvaske alle håndklær, sengetøy og klær som kommer i kontakt med sin nakne hud, slik som å unngå reinfeksjon.

Hva er årsaken til diabetes hos mennesker?

Diabetes er en tilstand som påvirker måten kroppen enten reagerer på eller produserer insulin, et hormon som er involvert i å kontrollere blodsukkernivået. Det er vanligvis delt inn i to hovedkategorier: Type 1 og Type 2. Type 1-diabetes er kjennetegnet ved redusert evne til å produsere insulin; Type 2-diabetes er kjennetegnet ved et høyere resistens eller følsomhet overfor insulin, så vel som en reduksjon i insulinproduksjon. Resultatet i begge typer av diabetes er ekstremt høyt blodsukker. Type 1 diabetes er vanligvis behandles med insulin injeksjoner; Type 2 diabetes er behandlet gjennom livsstilsendringer, muntlig medisiner og (om nødvendig) insulin injeksjoner. Det finnes ingen kjent kur.

Genetiske faktorer

Både type 1 og type 2 diabetes har en genetisk predisposisjon. Type 1 utbruddet krever vanligvis en ekstern faktor som infeksjon, kjemisk eksponering eller stress for å låse opp predisposisjon. Type 2 diabetes har en tendens til å kjøre i familier.

Autoimmune

Type 1-diabetes er ofte forårsaket av en autoimmun respons i T-celler som angriper de insulinproduserende betaceller i pankreas.

Fedme

Fedme er ansett som en risikofaktor for utvikling av type 2 diabetes på grunn av tendensen hos overvektige individer til å ha en øket motstand mot insulin.

Rase / etnisitet

Type 1 diabetes er mer utbredt blant kaukasiere av nordeuropeisk avstamning enn andre rasemessige / etniske grupper. Type 2 diabetes er mer utbredt i ikke-kaukasiske rase / etniske populasjoner.

Alder

Type 1 diabetes kan diagnostiseres i alle aldre, men mest typisk begynner i ung voksen alder. Type 2 diabetes har en tendens til å være større risiko for aldrende befolkning på grunn av den uunngåelige nedgang i de funksjoner i kroppen, redusert fysisk aktivitet og vektøkningen forbundet med den reduksjon aktivitet.

Hva er behandlingen for kolitt hos mennesker?

Kolitt er en inflammatorisk tarmsykdom forårsaket av betennelse i tykktarmen. Symptomer på sykdommen varierer i intensitet og inkluderer magesmerter, diaré eller forstoppelse, leddsmerter, sår og rektal blødning. Tester, for eksempel en kolonoskopi, røntgen eller blodprøve, kan utføres for å bestemme tilstanden av kolitt. Behandling varierer avhengig av alvorligheten av sykdommen, men alternativer inkluderer endring av diett, antibiotika og kirurgi.

Endring av kosthold

Bare å endre kostholdet og leve en sunnere livsstil kan være nøkkelen til herding kolitt og minske symptomene. Holde et våkent øye med kolitt symptomer er viktig. Pasienter som lider av kolitt ofte er plaget med andre bekymringer på grunn av symptomer og feil behandling: Den diaré de opplever fører til alvorlig dehydrering mens rektal blødning fører til tretthet, svakhet og andre problemer.

Drikk rikelig med væske for å holde kroppen hydrert og for å forhindre forstoppelse og regulere avføring. Ditt daglige kosthold bør inneholde rikelig med high-fiber matvarer som hele korn, nøtter, bær og grønt, bladrike grønnsaker. Et fiberrikt kosthold bør varieres med en lav-fiber diett slik at fordøyelsessystemet til å hvile.

Unngå matvarer som inneholder laktose, siden disse produktene har en tendens til å øke forstoppelse. Koffein og alkohol ofte opprørt fordøyelsessystemet så sørg for å begrense inntaket. Velg mat lave i fett for å redusere forekomsten av diaré.

Medisiner

Mild kolitt kan lett behandles med over-the-counter medisiner. Å behandle diaré, ta en antidiarrheal medisinering. Mange kan kjøpes uten resept fra legen din, mens sterkere doser kan være anbefalt av legen din ved skriftlig resept.

De med moderat til alvorlig kolitt oppfordres til å søke behandling gjennom bruk av kortikosteroider. Kortikosteroider, vanligvis funnet i prednison og kortison, er anti-inflammatorisk agenter som kan tas oralt for å redusere betennelse i tykktarmen.

Kirurgi

Når selv administrere kolitt ikke reduseres symptomene, er kirurgi et alternativ for pasienter som lider av alvorlig kolitt. Noen kirurgiske prosedyrer fjerne betente tykktarmen, mens andre operasjoner fjerne hele tykktarmen.

Fremskritt gjort i medisin tillate noen pasienter muligheten til å ikke ha en stomi bag utenfor magen som er tilpasset for operasjoner av denne art. Noen operasjoner er gjort i etapper både for pasient bekvemmelighet og for å redusere muligheten for komplikasjoner på grunn av kirurgi.

Hva er normal vann vekt for et menneske?

Hva er normal vann vekt for et menneske?


Normal vann vekt for mennesker er to tredjedeler av kroppsmassen, men den kan variere fra 50 prosent til 80 prosent. Serien er basert på faktorer som kjønn, kroppstype, mosjon og helse.

Hva er vann vekt?

Nesten hver eneste celle i kroppen inneholder vann. Det meste er lagret i blodet, muskler og hjerne. Om 77 prosent av hjernen og 75 prosent av musklene er laget av vann.

Bestemme vann vekt

Flere skalaer kan brukes til å bestemme din vann vekt. Velg den tiden av dagen for å veie deg. Vannstanden er lavest i morgen på grunn av svette og fordøyelse i hele natt. Den beste tiden å overvåke vann vekt er mellom frokost og lunsj.

Økning i vann vekt

Eggløsning er den primære faktor som bidrar til vann-vektøkningen hos kvinner. Hormonene østrogen og progesteron er forberede kroppen for graviditet ved å beholde vann for å lage en foring av vev i livmoren. Kvinner kan oppleve vann-vekt gevinster av to til fem pounds i løpet av denne tiden. Andre årsaker til vann-vektøkning inkluderer menopause, inaktivitet, allergisk reaksjon, høyt inntak av salt eller en mer alvorlig sak, slik som ødem - ekstrem vannretensjon som vanligvis dukker opp i bena og føttene.

Fad dietter

Dietter som lover å hjelpe deg å miste vekt raskt er vanndrivende som tvinger kroppen til å utvise overflødig vann. Enkelte diuretika føre vann som er nødvendig på cellenivå til å bli utvist, så vel som jern, kalium og kalsium. Hvis du er bekymret for overdreven vann vekt, bør du kontakte lege, øke mosjon eller velge naturlige diuretika, for eksempel grønn te, eple cider, vannmelon, agurk, tyttebær, kål og tomater.

Syv glass om dagen?

For å opprettholde normal vann vekt, drikke mye vann hver dag. Vann spyler kroppen for overflødig giftstoffer, og hvis du prøver å gå ned i vann vekt ved dehydrerende selv, vil det motsatte skje. Frata vannlegeme sender et signal for å lagre vann som en backup.

Hva er årsaken parasitter hos mennesker?

Parasittiske ormer kan føre til mye kaos når venstre ubehandlet inne i menneskekroppen. Men fordi mange av disse parasittene vanligvis ta dager eller uker å vise noen fysiske tegn eller symptomer, hvis i det hele tatt, mange mennesker som lever med parasittiske ormer ikke engang klar over det. Og dessverre kan menneskekroppen trekke parasitter på en rekke måter.

Forurenset vann

Infiserer mer enn 2 millioner amerikanere hvert år, er Giardia en av de mest vanlige tarmparasitter i USA. Oftest kontrahert ved å drikke skittent eller forurenset vann, de vanligste symptomene på Giardia er diaré, magekramper og kvalme.

Forurenset mat

En encellet parasitt, kan Coccidia forårsake en infeksjon i kroppen gjennom mat eller vann som er forurenset med Cryptosporidium. De vanligste symptomene er diaré, oppkast og kvalme, men noen ofre kan være uten symptomer overhodet.

Trichinella spiralis er en rundorm kjent for å forårsake infeksjon trikinose hos mennesker. Gått inn i menneskekroppen gjennom rå eller kokt kjøtt, særlig svinekjøtt, de fleste som kontrakt denne parasitten viser ingen tegn eller symptomer.

Everyday Kontakt

Infiserer nesten 40 millioner amerikanere og 200000000 rundt om i verden på årlig basis, er pinworm en av de mest vanlige tarmparasitter som finnes i menneskekroppen. Infeksjon oppstår etter inntak av egg av Barnemark, som kan være på benkeplater, leker eller andre vanlige husholdning overflater. Det viktigste symptomet på Barnemark innebærer ekstrem kløe rundt anus eller vagina, og infeksjonen er langt mer utbredt blant barn enn voksne.

Som pinworms, whipworms inn i kroppen gjennom inntak av eggene sine, som finnes på en rekke ulike overflater. Mens flertallet av de som blir smittet med whipworms viser ingen symptomer, kan ekstreme tilfeller inkluderer blodig diaré og sterke magesmerter.

Skitt, jord eller sand

Nesten en milliard mennesker verden over er smittet med hakeorm; mens denne figuren omfatter amerikanere, er de fleste tilfeller finnes i tropiske områder av verden. Infeksjon er forårsaket av inntak eller direkte kontakt med larver, som er i stand til å trenge gjennom huden for å angi en blodstrøm.

Som hakeorm, er mennesker smittet med Strongyloidosis gjennom direkte kontakt med skitt eller jord som inneholder larver av Strongyloides. De fleste pasienter med Strongyloidosis vise ingen tegn eller symptomer, men i noen tilfeller kan oppkast, diaré eller magesmerter være til stede.

Fra Husdyr eller andre dyr

Den eneste måten et menneske kan kontrakten bendelorm fra et kjæledyr eller et annet dyr er ved inntak av en loppe som er infisert selv; Selv om dette er en sjelden situasjon, har det vært kjent å skje. Symptomene er vanligvis ikke tydelig i bendelorm tilfeller, men de kan finnes innebygd i ens avføring.

Hva er behandlingen for Feline skabb hos mennesker?

Feline skabb (notoedric skabb) er en hudtilstand forårsaket av små insekter som kalles midd. Midd graver seg inn i huden på katten og legger egg, som deretter klekkes og produsere larver. Larven vokse inn nymfer, som deretter parre seg og legge egg. Prosessen gjentar seg selv.

Hvem kan få det?

Feline skabb kan påvirke noen katt i alle aldre, rase eller kjønn. Det er smittsom, og er oftest funnet i utendørs katter. Katter kan smitte mennesker med midd.

Symptomer

Infiserte mennesker vil merke bare en mild kløe i huden. Feline skabb bør mistenkes hvis katter til stede i hjemmet utstillings skrape atferd og / eller hårtap.

Behandling ikke nødvendig i Humans

Feline skabb hos mennesker er en midlertidig tilstand. Det fører til en kort periode på kløe og er selvbegrensende. Kløen går unna på egen hånd uten behov for legehjelp, fordi denne type midd ikke kan trives på menneskelig hud.

Forebygging

Feline kjæledyr bør holdes nær hjemmet. Utendørs katter kan komme i kontakt med infiserte strays veldig enkelt. En katt med skabb skal isoleres fra andre dyr i husholdningen. Umiddelbar veterinær omsorg må innhentes ved første tegn på infeksjon.

Behandling for Cats

Den beste måten å hindre menneske-smitte er ved å behandle en infisert katt. Katter med feline skabb bør ha all langt hår klippet og gis et bad. Aktuelle behandlinger som Lymdip, Amitraz dip eller Ivermectin kan også være vellykket.

Tegn og symptomer på epilepsi hos mennesker Only

Tegn og symptomer på epilepsi hos mennesker Only


Epilepsi er en nevrologisk lidelse som fører elektriske impulser i hjernen som kan føre til anfall. Når epilepsi treffer et menneske, kan en distinkt sett av symptomer bli lagt merke sammen med avslørende anfall. Det finnes ingen kjent årsak for epilepsi hos mennesker, ifølge Mayo Clinic. Den vanligste formen for behandling av epilepsi hos mennesker er anti-krampe medisinering. Hvis tilstanden kan spores tilbake til en bestemt del av hjernen som trygt kan fjernes, kan så kirurgi benyttes.

Hallusinasjoner

Hallusinasjoner er et tegn på epilepsi som bare er sporbar hos mennesker. Ifølge Nevrologi Channel, kan disse hallusinasjoner inkluderer lysglimt, ser solide bilder av ting som ikke er der, snakke med folk som ikke er i rommet og høre lyder som ingen andre kan høre.

Tale

En person med epilepsi kan finne det vanskelig å snakke enten på tilfeldige øyeblikk, eller rett før et anfall. Stemmebåndene blir midlertidig lammet og personen ikke er i stand til å lage noe lyd i det hele tatt.

Kvalme

Et symptom som er eksklusiv for mennesker med epilepsi er kvalme som kan føre til oppkast. Kvalmen er ofte følte rett før et anfall, og kan bli svært voldelig som det fører til beslaget.

Psykologiske symptomer

I noen tilfeller et menneske som lider av epilepsi vil se ut som om han dagdrømmer og kan ikke fokusere. Personen vil være ute av stand til å forstå tidens gang, og han vil begynne å miste oversikten over de timer og dager. Det kan også være en sterk følelse av hva som er kjent som "deja vu". Dette er følelsen av at en person har opplevd en hendelse eller besøkt et sted i det siste, men i virkeligheten har han ikke.

Hva er årsaken til kolikk hos spedbarn?

Foreldre til et spedbarn med kolikk vet hvor frustrerende det kan være når deres nye baby gråter i timevis tross alle forsøk på å trøste og trøste ham. Dessverre er det ingen klare svar på spørsmålet om hvordan å holde en kolikk baby fra å gråte. Leger og forskere har mange teorier om hva som forårsaker kolikk hos spedbarn, men grunnen til at så mange spedbarn utvikler kolikk er fortsatt noe av et medisinsk mysterium.

Funksjoner

Nye foreldre lurer på om deres baby har kolikk bør holde styr på sine babyens symptomer og kontakte henne barnelege. Den gamle tommelfingerregel for å avgjøre om en baby har kolikk er hvis barnet gråter i tre timer eller mer per dag, i minst tre dager i uken, og i tre uker eller lenger. Spedbarn med kolikk fortsette gråt tross alle normale innsats for å berolige eller komfort.
Symptomer på kolikk inkluderer gråt, reflux, magekramper eller sammentrekninger, gryntende i ubehag, balled opp nevene, røde ansikter, og generelt stress og spenninger i musklene.

Typer

Kolikk med stabilisert symptomer som ikke blir verre og ende etter en periode på noen uker til noen måneder regnes som "normal" og legene tror det kan bare være en del av hvordan et spedbarn tarmsystem accustoms seg til de første ukene og månedene av liv.
Kolikk som ser ut til å forverres, ikke reagerer i det hele tatt til kolikk-trøstende teknikker, og forstyrrer normal vektøkning er muligens forårsaket av gastrointestinale problemer, allergier eller psykologiske årsaker.

Årsaker

Hva som forårsaker kolikk hos spedbarn har ikke blitt fullt ut bevist av forskere, men det er flere sannsynlige årsaker.
Det første settet av muligheter innebærer gastrointestinale problemer som reflux, overfølsomhet for gassy mattilbudet av moren, og enten en hyperaktiv eller umoden tarmkanalen.
Allergi mot kumelk i mors kosthold eller til formelen er også vurdert mulighetene for hva som forårsaker kolikk hos spedbarn. Proteinet i kumelk som er et allergen for mange voksne er gått til fordøyelsessystemet til det diende barnet når mor drikker melk eller spiser melkeprodukter og kan forårsake intestinal opprørt. Dette er den samme mulig kolikk-forårsaker allergi at babyer som drikker kumelk-basert formel kan også oppleve. For å bidra til å løse disse mulige årsaker til kolikk, leger anbefaler å eliminere meieri fra morens kosthold eller bytte til en laktose-fri formel.
Mulige følelsesmessige eller psykologiske årsaker til kolikk inkluderer en stressende mor-barn relasjonen (typisk mer vanlig med den førstefødte) og total mors angst. Denne teorien antyder at angst og stress på mors del er anerkjent av barnet og i sin tur fører til stress i barnet, som bevis i seg selv gjennom gastrointestinale problemer.

Forebygging / løsning

Mens det ikke er noen medisinske behandlinger for å "kurere" kolikk, kosttilskudd endringer enten i mor eller i type formel gitt til spedbarn kan bidra til å forbedre kolikk hos noen spedbarn. I tillegg leger anbefaler visse teknikker som kan bidra til å forbedre spedbarn kolikk symptomer. Noen av disse tipsene har tregere, hyppigere feedings, pumping barnets ben opp til magen hennes for å bidra til å eliminere gass, mage massasje, varme bad, speil, og bære barnet i en slynge eller bærer.

Betraktninger

Kolikk bevis vanligvis seg selv i løpet av de tre første ukene av et barns liv og varer ikke lenger enn tre måneder. Omtrent 20 prosent av spedbarn har kolikk, og mens hva som forårsaker kolikk hos spedbarn er uklart, har flere observasjoner blitt dokumentert av forskere. Kolikk ser ut til å mer vanlig i firstborns, babyer som ammes, eldre og mer utdannede mødre, mer stresset og engstelige mødre og mødre som spiser brokkoli, blomkål, kål, løk, sjokolade og melk.

Hva er normal testosteron Readings for menn?

Hva er normal testosteron Readings for menn?


Menn som har hatt en blodprøve for å sjekke deres testosteronnivå kan lure på hva en normal rekkevidde skal være for sine testresultater. Testosteronnivå enten for høyt eller for lavt kan påvirke helse og indikerer sykdom, sykdom og andre helsemessige problemer.

Definisjon

Testosteron er et kjønnshormon stede i større mengder hos menn og mindre mengder hos kvinner. Dette hormonet produserer muskel og bein vekst og stimulerer mannlige kjønnskarakteristika.

Normale Readings i menn

En gjennomsnittlig testosteronnivå faller innenfor et bredt spekter, som nivåer varierer fra mann til mann på grunnlag av alder, genetikk, størrelse, sykdom, tid på dagen testet og andre faktorer. Ifølge diagnostisere-Me, normale nivåer varierer fra 300 til 1000 ng / dl.

Too High

Økt testosteronnivå hos menn kan tyde testikler svulster, steroider, tidlig pubertet, adrenal svulster, medfødt adrenal hyperplasi og hypertyreose.

Too Low

Redusert testosteronnivå hos menn, kjent som hypogonadisme, kan bety flere ting, blant annet genetiske sykdommer som Kallman tallet, Prader-Willis og Klinefelters; skade på testiklene fra skade, alkoholisme eller kusma; og hypofysen sykdom.

Alder og Testosteron

Unge menn i alderen 14 til 20 erfaring sine høyeste nivåer av testosteron i denne perioden. Som menn alder, nivåene gradvis minske, potensielt forårsake tap av appetitt, depresjon, manglende evne til å vokse muskler, tretthet og tap av libido.

Mikroorganismer og sykdom hos mennesker

Mikroorganismer som forårsaker sykdom hos mennesker er kalt patogener. Bakterier, sopp, protozoer og virus faller i denne kategorien. Disse patogener er i stand til å gå inn i kroppen og forårsake sykdom. Denne invasjonen og de svarer symptomer kalles en infeksjon. Infeksjoner kan være lokalisert og begrenset til et lite område, eller systemisk, med et bredere område blir påvirket.

Bakterier

Bakterier finnes over alt. De er encellede organismer som anser den menneskelige kroppen til å være ideelle levekår. Det er normal flora, eller bakterier som er nyttige for legemet, samt patogener, som forårsaker sykdom. Den største gruppen av patogener, er bakterier klassifisert basert på form. Runde bakterier, eller coccus, er i stand til å forårsake meningitt og lungebetennelse. Bacillus eller stavformede bakterier, forårsaker tuberkulose og tetanus, mens krumme stavformede bakterier forårsaker kolera og syfilis. Alle bakterier som har en cellevegg som beskytter mikroorganismen, og evnen til å danne sporer som tillater dem å holde seg i live i meget harde betingelser.

Sopp

Sopp er en organisme som er plantlike og vokser best i mørke, fuktige steder. Mugg og gjær er to former for sopp. Infeksjoner som er forårsaket av sopp kalles mycotic. Disse er vanligvis lokalisert, som fotsopp, trøske og ringorm. Systemiske soppinfeksjoner, som er vanskelig å helbrede, og ofte livstruende, er mulig, men de er sjeldne.

Protozoer

Protozoer, som for eksempel amøber, ciliater og Sporozoa, er dyrelignende encellede organismer. De er vanligvis funnet i likene av vann og jord. De er i stand til å forårsake dysenteri, som er en tilstand som kjennetegnes ved alvorlig diaré, vanligvis sett etter en person drikker forurenset vann. Malaria forårsakes av en Sporozoa som er gjennomført av mygg.

Virus

Den minste av patogener, virus er ikke celler. De er ganske enkelt RNA eller DNA er omgitt av et skall av protein. De er parasitter, noe som bare kan leve i levende celler. Influensa, kusma og meslinger er noen av de sykdommer forårsaket av virus. Noen virus, slik som herpes simplex, kan forbli sovende i mange år og blusse opp med jevne mellomrom i mange år. Andre, slik som vanlig forkjølelse, er i stand til å si uten noen medisinsk behandling. Noen virus, slik som HIV (viruset som forårsaker AIDS), rabies, hepatitt, er svært alvorlig og kan være dødelig.

Spredning av smitte

Germs flytte inn og ut av kroppen, sprer smitte. De kommer inn i kroppen gjennom en portal for innreise, for eksempel rundt øynene, huden, fordøyelseskanalen eller luftveiene. De kan også gå inn gjennom en skade som et kutt eller bite. Mikroorganismer forlater kroppen gjennom en portal av exit, vanligvis gjennom luft eller fordøyelseskanalen, eller ved seksuell kontakt. Patogener noen ganger spres gjennom person-til-person kontakt, for eksempel forkjølet fra en medarbeider. Det er også mulig for dem å spre seg gjennom miljø-til-person-kontakt, så som utvikling av dysenteri etter å ha drukket forurenset vann, eller insekt-til-person-kontakt, som malaria fra en mygg som bærer sykdommen.

Forebygging / løsning

Håndvask er det viktigste du kan gjøre for å hindre spredning av sykdommen. Helsepersonell bør alltid hansker når du håndterer blod eller kroppsvæsker. Det er også viktig å rengjøre skitne klær og sengetøy for å hindre spredning av sykdommen. Ta vare å bare spise og drikke mat som ikke er forurenset er en annen måte å forebygge sykdom.

Ernæringsmessige Sykdommer hos mennesker

Ernæringsmessige sykdommer hos mennesker er lidelser forårsaket av en ubalanse i ernæring og faller inn i en av tre kategorier. Det er ernæringsmessige sykdommer forårsaket av mangel på næringsstoffer, mens andre som har overskytende næringsstoffer. Andre ernæringssykdommer er et resultat av giftige komponenter i næringsmidler. Ernæringsmessige sykdommer kan føre til dødsfall. En fersk eFlux Media Artikkelen påpeker at om lag en av tre dødsfall hos barn, over hele verden, er på grunn av ernæringssykdommer. Det er om lag 3,5 millioner dødsfall årlig.

Ernærings deficieny

Ernæringsmessige mangel oppstår når noen tar på næringsstoffer som mangler for normal kroppen fungerer. For eksempel, for riktig bein utvikling og protein som er nødvendig for muskler og energi, må legemet for å ta i forskjellige næringsstoffer, inkludert kalsium og fosfor. Nutritional behov endres som en menneskekropp vokser, så vel som for gravide og eldre mennesker. Andre personer med risiko for ernæringsmessige mangelsykdommer er veganere, vegetarianere, narkomane og folk på kjepphest dietter. Ernæringsmessige mangel symptomer kan omfatte appetitt tap, hukommelsestap, anoreksi, demens, svakhet og blåmerker.

Sykdommer forårsaket av Nutrional Deficiency

En av de mest kjente eksempler på sykdommer forårsaket av nærings-mangel er skjørbuk. En sykdom der bein miste stivhet på grunn av for lite vitamin C i kosten, skjedde skjørbuk ofte blant seilere på lange seilaser som manglet riktig ernæring. Etter hundrevis av år, ble det oppdaget at det å spise lime, høy i vitamin C, kunne kurere skjørbuk. Andre sykdommer som følge av ernæringsmessige mangel omfatter rakitt og beriberi, forårsaket av mangel på vitamin B (tiamin).

Moderne Nutritional Sykdommer

Moderne sykdommer forårsaket av ernæringsmessige problemer har erstattet eldre sykdommer som skjørbuk og fotsopp, som hovedsakelig fant sted år siden. Ifølge folkehelse forskere og forfattere Alice og Fred Ottoboni, er moderne ernæringsmessige sykdommer som hjerneslag, kreft, hjertesykdom, type 2 diabetes og fedme øker. Den Ottobonis, som skrev "The Modern Nutritional Diseases," mener at dette er i stor grad på grunn av dårlig ernæring.

Ernærings Excess og fedme

Ernærings overkant kan være forårsaket av overspising, samt overflødig inntak av vitaminer eller ikke nok mosjon. Den vanligste resultatet av overskytende nærings er fedme. Fedme kan være forårsaket av et stort forbruk av mat med høyt fett. Imidlertid, kan andre faktorer spiller en rolle, for eksempel graviditet og skade av hypothalamus, som er den delen av hjernen kontrollere appetitten. Andre årsaker kan omfatte medisiner og psykologiske fakta, samt hormonelle ubalanser. Vanligvis ernæringsmessig overskudd er diagnostisert ved hjelp av body mass index (BMI). BMI står for noens vekt (i kilo) delt på kvadratet av høyden sin (i meter). Folk som har en BMI på mellom 25 og 30 regnes som overvektige, med en BMI på mer enn 30 indikerer fedme.

Giftige komponenter som forårsaker ernæringsforstyrrelser

Giftige eller giftige elementene som finnes i matvarer utgjør en tredje kategori av ernæringssykdommer. Naturlige eksempler på giftige elementer er sopp. På den annen side kan de være kunstig fremstilt slik som forurensing, plantevernmidler eller gjødningsstoffer. Giftige elementer kan også være resultatet av over forbruker for mange vitaminer og mineraler som de som finnes i kosttilskudd som selges i helsekost og apoteker. Noen vitaminer som kan være toksiske når de tas i overkant omfatter vitaminene A, B6, C, D, E, niacin og folsyre. Mineraler som nikkel, arsen og krom kan til slutt føre til kreft. Også alle sporvitaminer er giftige.

Historie

Problemet med ernæringsmessige sykdommer hos mennesker var ikke den økende bekymring for at det har blitt i det 20. og 21. århundre. Før det, ikke folk få sin mat fra kjøpmenn, men i stedet handlet hele sine matvarer dyrket på familiebruk for mat laget av mat prosessindustrien. Deretter rundt slutten av det 19. og begynnelsen av det 20. århundre, ble gjort endringer i kosthold. Ettersom flere og flere folk igjen gårder og flyttet til byene, mat måtte kjøpes fra dagligvarebutikker. Som et resultat ble mange næringsstoffer tapt i matvareindustrien, forårsaker matvarer for å bli fylt med tomme kalorier.

Demodex Mites hos mennesker

Demodex refererer til en tilstand i varmblodige dyr som er forårsaket av en midd kjent som den demodectic skabb midd. Midd ansvarlig for å forårsake demodex bor i hårsekkene av alle varmblodige dyr i verden, inkludert mennesker, og manifesterer når immunsystemet er undertrykt. Demodex kan finnes i alle deler av verden, i alle klima hvor pattedyr er funnet.

Kjennetegn

Demodex midd er blant de minste leddyr kjent mann. De voksne måle rundt .3mm å .4mm i lengde og har en segmentert, langstrakt kroppsform. Den demodex midd er dekket med forankring skalaer som holder den godt festet til sin vertens håret sjakter og overlever ved å spise hudceller og oljer som akkumuleres i hårsekkene. Disse feilene er lysfølsomt, og selv om de har muligheten til å forlate hårsekken, de vanligvis ikke før natta.

Hva er årsaken til en infeksjon

Aktive Demodex infeksjoner vil vanligvis manifest som kløende, rød, irritert hud. Folliklene vil forstørre på grunn av irritasjon og bli infisert. Det er på dette punktet at håret vil begynne å falle ut. Som en reaksjon på irritasjon, vil huden produsere mer talg, olje som smører huden, noe som i sin tur vil stimulere reproduksjon av Demodex midd. Demodex kan reprodusere og modnes i en svært kort tid, vanligvis i to uker eller mindre, noe som skaper et angrep svært raskt.

Symptomer

Merkbare symptomer på demodex infeksjon er hyppige rødhet, hårtap, støt, og kløe i bestemte områder av huden, spesielt rundt hårsekkene. Mange hudlidelser kan spores tilbake til aktive Demodex infeksjoner som acne rosacea.

Diagnose

Diagnose av Demodex hos mennesker oppnås ved å foreta flere avskraping av huden og viser under et mikroskop. Midd selv kan sees på lysbildet, når det bestemmes om de er i live og aktive eller ikke. Hvis det er levende midd, vil behandlingen ensue, inntil to påfølgende avskraping avslører ingen midd eller ingen live midd.

Behandling

Behandlingsalternativene består av flere aktuelle insektmidler og noen systemiske legemidler. Avhengig av alvorligheten av infeksjonen, kan behandlingen ikke bli indikert det hele tatt, mens i mer alvorlige tilfeller, er topiske anvendelser av metronidazol, og den orale anvendelse av antibiotika for å forhindre at sekundære bakterieinfeksjoner vanligvis angitt.

Hvordan behandle håret midd hos mennesker

Hvordan behandle håret midd hos mennesker


Hår midd finnes oftest på en persons øyevipper og bryn, og vanligvis ikke forårsaker noen symptomer. Men hos personer med mangler i deres immunsystem, de har vært knyttet til ulike helsemessige forhold, inkludert akne, eksem, rosacea, og håravfall.

Demodex folliculorum og dermodex brevis er de to hovedtyper av hår midd hos mennesker. De lever i hårsekkene, og i talgkjertlene (olje glands) hhv. De er begge referert til som demodicosis. Avhengig av hvilken form for hår midd du har, og hvilke symptomer håret midd produserer på ansiktet eller i håret ditt, kan du velge en rekke behandlinger for din demodicosis.

Bruksanvisning

Hair Midd Treatment fra din hudlege

•  Besøk din hudlege. De vil være i stand til å diagnostisere hva slags hår midd du har ved å sette en av dine øyevipper under et mikroskop.

Hvis du har hår midd, vil hudlege lokke dem til overflaten av hårsekken med et kjemisk middel, og deretter behandle øyelokkene og bryn med en 0,5% proparacaine løsning. Etter fem minutter, vil de søke en løsning av 70% alkohol.

Gjenta disse behandlinger på hudlege i tre uker.

Fortsett å behandle håret midd hjemme i mellom besøk til hudlege.

Hjem behandlinger for hår Midd

Hvis du har en diagnose av hår midd, forkaste all øyesminke. Ikke ha en hvilken som helst i løpet av varigheten av behandlingen, omtrent en måned.

Desinfiser alle sengetøy og håndklær for å hindre ny infeksjon. Kjøpe nye puter.

Sjekk din samboer og barn; hvis alle har et hår midd problem, vil alle trenger å bli behandlet.

Sjekk kjæledyr for noen tegn på skabb, og behandle dem deretter.

Scrub øyelokkene og bryn to ganger daglig med baby shampoo fortynnet med vann for å gi en 50% utvanning.

Påfør 50% tea tree olje med 50% Macadamia nøtteolje nøye til vipper og bryn med bomull tips applikatorer. Få oljen inn i de lash røtter og langs vippene for å drepe eventuelle egg. Unn øyenbrynene også.

Påfør antibiotisk salve du har fått foreskrevet inntil symptomene rydde opp. Kvikksølv oksid 1% salve, pilokarpin gel eller tetracain er de vanligste behandlinger for hår midd.

Bruk tea tree olje såpe for å vaske ansiktet daglig.

Fortsett med alle behandlinger inntil symptomene forsvinner. En tur retur hudlege vil avgjøre om du har fjernet håret midd.

Tips og advarsler

  • Hvis inflammasjon er tilstede, kan den dermatolog foreskrive en kombinasjon steroid-antibiotisk salve i en uke.
  • Hvis håret midd har forårsaket alvorlige hud symptomer som akne eller rosacea, kan antibiotika som tetracyklin være foreskrevet. Fullfør alle doser av salver eller antibiotika for å fjerne håret midd.
  • Tea tree olje er en naturlig antinflammatory med antiseptiske egenskaper, og utmerket for nedslående akne.
  • Vær forsiktig når du bruker noen sterk løsning langs øyevippene.
  • Ikke glem å behandle øyenbrynene også.
  • For menn, bør disse behandlingene inkluderer behandling av ansiktshår, slik som bart, skjegg og kinnskjegg. De bør kanskje vurdere å barbere ansiktshår nøye.

Hva er normal urin Renonss?

Unormale urin hulrom kan være en indikasjon på at du opplever et helseproblem. Å vite hva normale urin hulrom er kan hjelpe deg med å overvåke helsen din for negative endringer.

Urin Renonss

En urin tomrommet oppstår når du tisser for å tømme blæren. Normale urin hulrom varierer med alder.

Voksne

Normal urin utgang hos voksne utgjør ca 1400 ml per dag for både menn og kvinner.

Barn

Barn mellom barndom og i en alder av to void ca 500 ml per dag. Normale urin tomrom øke til 700 ml per dag i en alder av fem og 1000 ml etter alder åtte. Mellom åtte og 14, barns normale urin hulrom matche de av voksne.

Unormale Hulrom

Økt vannlating kan være et symptom på en betent prostata eller diabetes. Hvis du har mindre, mer hyppige urin hulrom enn vanlig, kan du ha en urinveisinfeksjon.

Betraktninger

De fleste voksne trenger ikke å annullere løpet av natten. Hvis du trenger å komme opp i løpet av natten for å tømme blæren, kan du snakke med legen din om løsninger.

Behavioral Symptomer på Rabies hos mennesker

Rabies er en sykdom som vanligvis finnes i dyr og noen ganger leid inn av mennesker. Mennesker generelt utvikle sykdommen når bitt av en infisert dyr. Men ytterligere to metoder for sammentrekning inkluderer puste inn luften av en hule bebodd av infiserte flaggermus og mottar organer fra en donor med rabies. Når en person er smittet med rabies, opplever de en rekke fysiske symptomer og atferdsmessige symptomer. Mange av de merkelige atferd som skyldes lider av rabies er forårsaket reaksjoner på alvorlige fysiske plager.

Hva er rabies?

Rabies er en infeksjon som påvirker sentralnervesystemet. Selv om det er forebygges gjennom vaksiner og unngå infiserte dyr, kan det være fatalt når infeksjon setter i. Ifølge Department of Health, symptomer oftest vises innen 12 uker etter smitte.

Første symptomene

I første omgang mennesker infisert erfaring en pause, der ingen symptomer. Ifølge Helse Scout, kan dette vare fra 30 til 50 dager. Dette etterfølges vanligvis av både fysiske og atferdsmessige symptomer. De fysiske symptomene er nedsatt matlyst, tretthet, hodepine og feber. Noen atferdsmessige symptomer er irritabilitet, søvnløshet og til og med depresjon. I tillegg lider av rabies ofte føler deg rastløs og har en merkelig følsomhet for lys, lyd og temperaturendringer.

Progressive symptomer

Etter opplever de første tegn på sykdommen, vil flere symptomer oppstå som nervesystemet er skadet. De atferdsendringer kan omfatte overfølsomhet, hyperaktivitet, forvirring og hallusinasjoner. Etter hvert som sykdommen utvikler seg, kan de som blir smittet også oppleve kramper og merkelige episoder av spenning.

Hydrophobia

En unik symptom på rabies hos mennesker er vannskrekk. Dette er et alvorlig symptom oppleves av den infiserte når de prøver å svelge. Det innebærer en rekke svært smertefulle hals spasmer. Det kan se ut som en frykt for vann fordi selv synet av vann kan forårsake vannskrekk. Dermed kan det bli vurdert både en fysisk og atferds indikator på rabies.

Forebygging / løsning

På grunn av alvoret av rabies, er forebygging viktig. Tre typer rabiesvaksiners eksisterer, inkludert menneskelige diploid celle vaksine; rabies vaksine adsorbert, og renset chick embryo cellekultur. Det er vaksiner for de som allerede er utsatt for viruset og vaksiner utformet for pre-eksponering eller forebygging. Ifølge National Institute for Allergy og smittsomme sykdommer når symptomene vises i en smittet person eneste behandlingsalternativ er å gjøre pasienten komfortabel fordi de vil til slutt dø av infeksjonen. Dette er grunnen til at det er viktig å oppsøke lege umiddelbart hvis det er enda en mulighet for at et menneske har vært utsatt for rabies virus. De fleste leger vil ta forebyggende tiltak og gi behandling, er enda en pasient ikke sikker på om de har vært utsatt for.

Hofteleddsdysplasi hos mennesker

Hofteleddsdysplasi hos mennesker


Hip dysplasi hos mennesker er et bein tilstand som påvirker hofteskålen og lårbeinet. Hunder er mest berørt av denne tilstanden; imidlertid hofteleddsdysplasi også påvirker mennesker, særlig barn og kvinner. Ifølge eMedicine, et nettsted som dekker medisinske problemer, 80 prosent av personer som lider av voksen hofteleddsdysplasi er kvinner og én av 1000 babyer blir født med hofteleddsdysplasi.

Beskrivelse

Hip dysplasi er en deformasjon eller forskyvning av hofteleddet. I en normal hofteleddet femur passer direkte inn i bekken socket som hjelper felles å bære stress fra vekt og trening. I tilfelle av hofte dysplasi, betyr femur ikke passe tett inn i bekken kontakten. Det sitter løst, og noen vanlige aktiviteter som turgåing, kan føre til at omkringliggende bein å bære eller rive. Dette kan føre til smerter, halter og til slutt misdannelse hvis tilstanden ikke behandles.

Årsaker

Hofteleddsdysplasi er arvelig, noe som betyr at det er gått ned gjennom genene til familiemedlemmer. Så, er det mer sannsynlig å skje hvis det er familiemedlemmer som har det. Også i babyer, er brusken i hoftebenet myk og smidig, og dette kan føre til hoftebenet å gli ut av sted.

Symptomer

Vanligvis oppstår hofteleddsdysplasi i en tidlig alder og de fleste symptomene er lagt merke til en gang barnet begynner å krabbe og gå. Noen symptomer som du kanskje merke i babyer eller voksne er stivhet, smerter i hofte området, en klikkende lyd i hofte eller halting.

Diagnose

Røntgenbilder brukes for å finne ut om det er noe unormalt stede i hofteleddet, hvis det er skade på det hippe og hvor omfattende skaden er. Dessuten kan en lege bevege beina i forskjellige stillinger for å lytte etter hip lyder og vise noen problemer med bevegelighet i hofteområdet.

Behandling

Behandling av hofteleddsdysplasi avhenger av alder og omfanget av skaden til stede. Kirurgi er et alternativ for å behandle hofteleddsdysplasi hos voksne. Hvis det ikke er dysplasi kronisk, deretter i noen tilfeller femur kan omformes til å passe sikkert tilbake i hofteleddet. I alvorlige tilfeller kan en hofteoperasjon være nødvendig. For babyer, er en sele eller ben brace brukte. Selen holder benene til en stilling som forhindrer hofte fra å skli som vekst forekommer. Leger anbefaler vanligvis selen bæres på heltid for en minst 6 til 12 uker, og deretter slitt deltid for 4 til 6 uker etter hoftene er stabilisert.