Digidexo.com

Årsaker til langvarig kontinuerlig tørr hoste

GERD

En ofte oversett årsak til en vedvarende tørr hoste er gastroøsofageal reflukssykdom (GERD). GERD skjer når syre i magen kommer inn i spiserøret, og til og med opp i halsen området. En grunn til denne årsaken er oversett er fordi mange ganger, pasienter sover når syre i spiserøret. Imidlertid er effekten oppleves på dagtid. Esophageal og irritasjon i halsen er forårsaket av kontakt med syre, noe som fører til heshet og vedvarende tørr hoste.

ACE-hemmere

Angiotensin-converting-enzym (ACE) hemmere er en gruppe legemidler som brukes til å behandle høyt blodtrykk. Disse typer narkotika har en beryktet historie for å forårsake folk til å ha tørr hoste. Grunnen til at dette skjer er fordi ACE-hemmere føre til at kroppen til å øke sin produksjon av bradykinin, et polypeptid som danner blodplasma globuli, som bygger seg opp i brystet, forårsaker en tørr hoste.

Postnasal Drenering

Når du har en allergisk reaksjon, går kroppens immunsystem i overdrive, gjør alt den kan for å fjerne det den oppfatter som fremmede inntrengere. I løpet av denne prosessen, kan du oppleve kløende øyne, hevelse og rennende nese. Når slimet fra dine nesehulen lekker inn i baksiden av halsen, er det kjent som postnasal drypp. Dette kan samle seg i lungene, bygge seg opp og forårsake en produktiv hoste. En produktiv hoste er forskjellig fra en tørrhoste i den forstand at det er vått, og genererer slim. Men postnasal drypp ikke alltid resultere i en produktiv hoste. Det noen ganger resulterer i en tørrhoste. Det er en vanlig feil å utelukke postnasal drypp som årsak for en tørr hoste, så hvis du opplever både symptomer, sjekk med legen din for å se om de er tilkoblet.